-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αναπλάσεις που θα τονώσουν την τοπική οικονομία

* Μαμπίλ Μοράντ: "Παρά τα οικονομικά προβλήματα σχεδιάσαμε κι εκτελούμε δύο αναπλάσεις από ιδίους πόρους..." Δυο μικρά έργα...


* Μαμπίλ Μοράντ: "Παρά τα οικονομικά προβλήματα σχεδιάσαμε κι εκτελούμε δύο αναπλάσεις από ιδίους πόρους..."

Δυο μικρά έργα αναπλάσεων ξεκινούν άμεσα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης (εχουν αναδειχθεί οι εργολάβοι) τα οποία θα συμβάλλουν τόσο στην ανάδειξη του τόπου μας όσο και στην ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας των Λεχαινών και της Ανδραβίδας.
Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα που ο δήμος, παρά τα οικονομικά προβλήματα θα χρηματοδοτήσει από ιδίους πόρους.

Σκοπός της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων είναι να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί ένα από τα κεντρικά σημεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων του διευρυμένου Δήμου. Οι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να αναβαθμιστούν αισθητικά και περιβαλλοντικά, έτσι ώστε να γίνουν ζωντανά σημεία αναψυχής και συνάθροισης όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών.

Τα έργα τα οποία θα εκτελεστούν είναι τα εξής:

Α. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝ. ΧΩΡΟΥ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗ Δ.Κ. ΛΕΧΑΙΝΩΝ 

Η ανάπλαση στα Λεχαινά αφοράτην διαμόρφωσητου ακάλυπτου χώρου Μαστροβασίλη στην Δημοτική Κοινότητα Λεχαινών μέσω της ταυτόχρονης πρόσβασης του χώρου από την οδό Ψυχογιού και Πολυτεχνείου. Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη της παλαιάς αγοράς των Λεχαινών που σχεδιάστηκε με τα ίδια υλικά με την μεγάλη ανάπλαση όλης της παλιάς αγοράς που δημοπρατείται σύντομα.

Με την αποπεράτωση του έργου και τη παράδοση αυτού,θα αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της παλαιάς αγοράς. Στην περιοχή ανάπλασης πρόκειται να γίνει επίστρωση με έγχρωμους κυβόλιθους και βοτσαλόπλακες.

Επιπλέον θα γίνει κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου δυναμικότητας 120 ατόμων, στο οποίο θα μπορούν να γίνονται μικρές πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και άλλες γραστηριότητες,θα τοποθετηθούν παγκάκια, μεταλλικοί κάδοι και φωτιστικά σώματα Led για τον φωτισμό και ανάδειξη του χώρου.



Β.ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ Π.ΠΑΥΛΟΥ Δ.Κ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ 

Συγκεκριμένα , οι εργασίες που προβλέπονται στην οδό Π. Παύλου , αφορούν παρέμβαση πεζοδρομίων – διαπλάτυνση υφιστάμενων πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών.Η δυσκολία του έργου είναι ότι λόγω του αρχαιολογικού χώρου υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και εργασίες για τις οποίες έχουμε την σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Οι εργασίες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

• Εκσκαφές και καθαίρεση οπλισμένων σκυροδεμάτων
• Προσαρμογή στάθμης υφιστάμενου φρεατίου
• Κατασκευή νέων πεζοδρομίων στην επιθυμητή θέση
• Επίστρωση με πελεκητή πέτρα
• Τοποθέτηση φωτιστικών

Επιβλέπουσα Αρχή και για τα δυο έργα είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

«Παρόλο που τα οικονομικά του Δήμου ήταν σε δύσκολη κατάσταση, καταφέραμε όχι μόνο να σχεδιάσουμε τις αναπλάσεις των δυο Δημοτικών Διαμερισμάτων αλλά και να τις χρηματοδοτήσουμε με ίδιους πόρους.

Άμεσα, λοιπόν ξεκινά η υλοποίηση των δυο έργων, με την εγκατάσταση των εργολάβων και οι αναπλάσεις θα παραδοθούν προς χρήση στους κατοίκους των δυο πόλεων σε τέσσερεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η αναβάθμιση των παραπάνω δημόσιων χώρων, όπως και αυτή της ανάπλαση της Αγίας Τριάδας στη Βάρδα,  θα συνδράμει στη βελτίωση της εικόνα του δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιοίκων.

Η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής θα ενισχύσει την εμπορικότητα και ανταγωνιστικότητα της περιοχής, αλλά και η ζωτικότητα της περιοχής θα αναβαθμιστεί.

Παράλληλα πιστεύουμε να αποτελέσουν κύτταρα κοινωνικής συνάντησης και διαλόγου των κατοίκων της περιοχής, ευρύτερων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα της νεολαίας με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες.
Και βέβαια δεν σταματάμε εδώ...»

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αναπλάσεις που θα τονώσουν την τοπική οικονομία
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αναπλάσεις που θα τονώσουν την τοπική οικονομία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilY1vkqbhBL9TEnb6I1OMn0pXd0Qjd-7hMdEi9hu2KcPeyz3t1vAutBWB-V0pRbr5RP8sUTzpNkLp2QDQ0bUjo5X_icCeOQ78ynj_Jiww3LYncPqCx9dtpeuOU-DuDlQ8SRnYz3hFuU-c/s640/%25CE%25B3%25CE%25B7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilY1vkqbhBL9TEnb6I1OMn0pXd0Qjd-7hMdEi9hu2KcPeyz3t1vAutBWB-V0pRbr5RP8sUTzpNkLp2QDQ0bUjo5X_icCeOQ78ynj_Jiww3LYncPqCx9dtpeuOU-DuDlQ8SRnYz3hFuU-c/s72-c/%25CE%25B3%25CE%25B7.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_873.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_873.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy