Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Καμπάνες" από το δικαστήριο αλλά και αθωώσεις

Σάλο έχει προκαλέσει η σημερινή απόφαση των δικαστηρίων της Πάτρας που καταδίκασε σε 5ετή φυλάκιση 11 από τους 14 κατηγορούμενους, πρώη...


Σάλο έχει προκαλέσει η σημερινή απόφαση των δικαστηρίων της Πάτρας που καταδίκασε σε 5ετή φυλάκιση 11 από τους 14 κατηγορούμενους, πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους, ενώ αθώωσε τρεις.

Συγκεκριμένα, αθωώθηκαν οι Ναμπίλ Μοράντ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Κουτρούλης, ενώ καταδικάστηκαν σε 5ετή φυλάκιση και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων οι:

Ανδρέας Κορομηλάς του Κωνσταντίνου
Αλίκη Τεμπέλη του Διονυσίου
Τρύφωνας Πέρδικας του Γεωργίου
Βασίλης Αρβανίτης του Νικολάου
Παναγιώτης Σάμαρης του Μιχαήλ
Διονύσιος Μάλλιαρης του Δημητρίου
Γεράσιμος Βαγγελάκος του Αργυρίου
Νικόλαος Κόλλιας του Γεωργίου
Παναγιώτης Δημητρόπουλος του Κωνσταντίνου
Νεόφυτος Παπαδόπουλος του Ηρακλή
Δημήτριος Βραχνής του Ανδρέα

Θυμίζουμε ότι με την υπ' αριθμό 151/2017 απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, το οποίο συνεδρίασε στις 6 Σεπτεμβρίου 2017, όλοι οι παραπάνω οδηγήθηκαν σε δίκη, με το σημερινό αποτέλεσμα.

Η ποινή τους είναι εφέσιμη. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, οι παραπάνω καταδικασθέντες μπορούν να κατέλθουν στις εκλογές του Μαίου, περιμένοντας φυσικά την τελεσίδικη απόφαση. Αν η έφεση έχει καταδικαστικό χαρακτήρα [όταν εκδικαστεί] τότε θα πάψουν να ασκούν τα όποια καθήκοντα έχουν.

Τι θα κάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Το μεγάλο ερώτημα που πλανιέται αυτή τη στιγμή, είναι η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αραγε ο Γενικός Γραμματέας, έχοντας την πρωτόδικη απόφαση στα χέρια του α πάψει από τώρα από τα καθήκοντά τους τους δημοτικούς συμβούλους που καταδικάστηκαν;

Η όποια απόφαση της Αποκεντρωμένης, αφορά τους νυν δημοτικούς συμβούλους:
Ανδρέα Κορομηλά του Κωνσταντίνου
Διονύσιο Μάλλιαρη του Δημητρίου
Νικόλαο Κόλλια του Γεωργίου
Παναγιώτη Δημητρόπουλο του Κωνσταντίνου
Νεόφυτο Παπαδόπουλο του Ηρακλή

Άρθρο 6. Θέση αιρετών σε αργία 

Η παρ. 2 του άρθρου 236 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «2. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας. 

Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση. Τυχόν μεταγενέστερη αντικατάσταση ή άρση των περιοριστικών όρων ή της προσωρινής κράτησης κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας δεν κωλύει τη θέση σε αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα. 

Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από του χρόνου εκδόσεως της διαπιστωτικής σε βάρους του πράξης. Τυχόν άρνηση ή υπαίτια καθυστέρηση του Ελεγκτή Νομιμότητας να εκδώσει άμεσα τη σχετική διαπιστωτική πράξη συνιστά παράβαση καθήκοντος.» 


Δήλωση Γιώργου Κ. Παναγιωτόπουλου για την δικαστική απόφαση περί δημοτικών τελών στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

«Η δικαιοσύνη αργεί αλλά στο τέλος απονέμεται» 

Το 2010 μία ετερόκλητη συμμαχία συμφερόντων, τοπικιστικού θυμού και θυμάτων παραπληροφόρησης, αλλοίωσε την απόφαση του 40% των δημοτών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης οι οποίοι επέλεξαν ως Δημοτική Αρχή το συνδυασμό Νέα Αρχή και ως Δήμαρχο εμένα.

Η «κατά πλάνη» εκλογή του Δημητρίου Αρβανίτη στο Αξίωμα του Δημάρχου, ουσιαστικά κατέστρεψε τον Δήμο και τη λειτουργία των Δημοτικών Θεσμών.

Η κοινωνία με το αλάνθαστο κριτήριό της δικαίωσε τη στάση μας και ανέδειξε το 2014 Δήμαρχο τον Ναμπίλ Μοράντ και τους Δημοτικούς Συμβούλους που αποτέλεσαν την παράταξή του. Με ενέργειές του και παράτυπες αποφάσεις του σε βάρος των δημοτών και επιχειρηματιών οι οποίες ακυρώθηκαν, μετέπειτα, δημιούργησε ένα πραγματικό χάος στο θέμα του προσδιορισμού και της είσπραξης των δημοτικών τελών.

Σα να μην έφτανε αυτό και σε καιρό που είχε απωλέσει τη δεδηλωμένη, ενέπλεξε το Δημοτικό Συμβούλιο σε μία συνεδρίαση – παρωδία η οποία είχε μόνο στόχο τη δημιουργία νομικών κωλυμάτων στους πολιτικούς του αντιπάλους. Το αποτέλεσμα ήταν η -εκ του μη όντος- δίωξη του συνόλου, σχεδόν, του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ως νομικός έπρεπε να γνωρίζει ότι ήταν παντελώς αναρμόδιο να λάβει απόφαση περί την είσπραξη δημοτικών τελών.

Σε εκείνη την συνεδρίαση του Δεκεμβρίου 2013 είχα προτείνει τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής αποτελούμενης από υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών και τοπογράφους μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ώστε οι δημότες να γνωρίζουν όσα και γιατί πληρώνουν στο νεοσύστατο, τότε, Δήμο. Άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν την πρόταση του κ. Δημητρόπουλου, η οποία ζητούσε το ίδιο πράγμα με αναστολή επιβολής προστίμων για λίγες μέρες έως ότου το Σώμα ενημερωθεί από τον αρμόδιο Δήμαρχο με εισήγηση που να αιτιολογεί γιατί δεν εφαρμόζει την είσπραξη των τελών όπως ορίζει ο νόμος.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2019 εγώ, ο σημερινός Δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ και ο, τότε, Δημοτικός Σύμβουλος Τάκης Κουτρουλής αθωωθήκαμε πανηγυρικά μετά την ομόφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Δικαστών στο Τριμελές Εφετείο Πατρών. Αυτή ήταν η δεύτερη δικαίωση που ήρθε έστω και αργά, αυτή τη φορά από τη Δικαιοσύνη.

Στην ίδια δίκη συνέβη το αδιανόητο για τη δική μου συνείδηση. Οι πολιτικοί φίλοι και «αντίπαλοι» που ψήφισαν τότε την πρόταση Δημητρόπουλου καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια φυλάκιση και διετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Το «φάντασμα» Αρβανίτη εξακολουθεί να πλανάται και με τα πεπραγμένα του να εκδικείται και να διασύρει με τις παραλήψεις του έντιμους ανθρώπους υπέρ των οποίων θα ζητήσω να κληθώ ως μάρτυρας στην εκδίκαση της έφεσης που υπέβαλαν.

Χωρίς καμία διάθεση, για λόγους Αρχής, να κρίνω την απόφαση της Δικαιοσύνης θέλω να επισημάνω τη θλίψη μου για το γεγονός ότι η Δημοκρατία μας δεν έχει θεσπίσει ασφαλιστικές δικλείδες που να αποτρέπουν την ποινικοποίηση της δημόσιας έκφρασης των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού.

Εύχομαι το σοκ που αισθάνομαι σήμερα να το αισθανθούν όλοι οι δημότες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, έτσι ώστε, ποτέ πια στο μέλλον, να μην εκλεγούν στο Αξίωμα του Δημάρχου άνθρωποι που δεν μπορούν να αντέξουν τη Δημοκρατία και να είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους. Δηλώνω αλληλέγγυος στο πλευρό των συναδέλφων που κρίθηκαν ένοχοι.
Είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να αργεί αλλά στο τέλος απονέμεται.

Διαβάστε επίσης... 

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Βόμβα" στα θεμέλια της τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Τα επίμαχα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου!

Δήλωση πρώην Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Δημητρίου Αρβανίτη

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αρνούνται τις κατηγορίες οι Α. Κορομηλάς, Ν. Παπαδόπουλος και Γ. Παναγιωτόπουλος

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Καμπάνες" από το δικαστήριο αλλά και αθωώσεις
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Καμπάνες" από το δικαστήριο αλλά και αθωώσεις
https://4.bp.blogspot.com/-nTCRROQc4TE/XFwtU0XIzqI/AAAAAAADV04/b8N6FcwyaqE-X8PVpK7ev2E-1Di4ZUDrQCLcBGAs/s640/19417267_2136640759896193_5484543905102253355_o.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-nTCRROQc4TE/XFwtU0XIzqI/AAAAAAADV04/b8N6FcwyaqE-X8PVpK7ev2E-1Di4ZUDrQCLcBGAs/s72-c/19417267_2136640759896193_5484543905102253355_o.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_720.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_720.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy