-->

Ναμπίλ Μοράντ: Το Λιμάνι Κυλλήνης αλλάζει..."

Για τις προσπάθειες που έχει κάνει, μαζί με τους συνεργάτες του, για το Λιμάνι της Κυλλήνης, και όσα σύντομα θα ακολουθήσουν, μίλησε στο...


Για τις προσπάθειες που έχει κάνει, μαζί με τους συνεργάτες του, για το Λιμάνι της Κυλλήνης, και όσα σύντομα θα ακολουθήσουν, μίλησε στο newsgf.net, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως το λιμάνι Κυλλήνης έχει αλλάξει και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο, προς το καλύτερο.
«Επειδή είδα τις δυνατότητες που έχει και βλέποντας πως ήταν για πολλά χρόνια σε στάσιμη κατάσταση, δεν είχε τα χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών λιμανιών».

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ 

«Είχαν γίνει τα νέα εκδοτήρια αν και κάποιοι κατηγορούν για την θέση που έγιναν. Είναι όμως κι αυτό κάτι. Υπήρχαν λοιπόν πολλά προβλήματα που ο κόσμος τα γνωρίζει. Όταν έγιναν τα εκδοτήρια διαπιστώσαμε τις ελλείψεις. Δεν υπήρχε άσφαλτος μπροστά, υπήρχε ελλιπής φωτισμός και άλλα που έλλειπαν. Κάναμε διορθωτικές κινήσεις και σωστή διαχείριση. Το πρώτο που κάναμε ήταν να ρίξουμε άσφαλτο, περίπου 300.000 , μετά άλλα 150.000 και φέτος έχουμε άλλα 150.000 και κλείνουμε.

Όλα αυτά τα χρήματα προέρχονται από έσοδα του λιμανιού και όχι από κάποιο πρόγραμμα. Συνεχίσαμε με τον ηλεκτροφωτισμό του λιμανιού κάνοντας συντήρηση σε πυλώνες, αλλάξαμε σε μικρότερους πυλώνες πολλά πράγματα, κυρίως λάμπες κι εκεί στο αλιευτικό καταφύγιο αλλάξαμε τις πυλώνες που είχαν σαπίσει, με λαμπτήρες τελευταίας τεχνολογίας. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε κομμάτι κομμάτι κι έχουμε τώρα φτάσει σε ένα σημείο να κάνουμε ανάθεση ώστε να κάνουμε και το υπόλοιπο κομμάτι προς τον ναυτικό όμιλο και γύρω από τα εκδοτήρια και κλείνουμε με τον φωτισμό του λιμανιού.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ 

«Περιμένουμε από την περιφέρεια να προχωρήσει τον νέο δρόμο, τη νέα χάραξη, για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα στο λιμάνι. Να δούμε πως θα προχωρήσει. Με έχουν ενημερώσει ότι θα γίνει η παραλαβή της μελέτης. Η χρηματοδότηση είναι σίγουρη επειδή είναι συνέχεια του έργου ασφαλτόστρωσης από την διασταύρωση της Ανδραβίδας».

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ 

«Εμείς σαν λιμενικό ταμείο έχουμε την ευθύνη σε τρία πράγματα: Την συντήρηση-αναβάθμιση του λιμανιού, την προβολή του λιμανιού και την παραλία. Στην παραλία έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Χαίρομαι που βλέπω κόσμο να πηγαίνει εκεί για μπάνιο. Προσπαθούμε πάντα να την διατηρούμε καθαρή με σωστή διαχείριση κι εργολαβία για καλό καθαρισμό. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες για τον κόσμο που κανείς δεν πληρώνει, κι αυτό, λόγω οικονομικής κρίσης, παίζει μεγάλο ρόλο. Άλλωστε όταν ο κόσμος πάει και ξέρει ότι γι’ αυτά δεν θα πληρώσει ωφελούνται τα καταστήματα, γιατί κάτι θα πάρουν να πιουν. Είναι μια ανάσα.

Πέρυσι πήραμε δύο αμαξίδια για ΑΜΕΑ δίνοντας μια δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να απολαμβάνουν την θάλασσα και το μπάνιο. Για την παραλία σχεδιάζουμε ένα αναψυκτήριο. Είναι μέσα στο πρόγραμμα και περιμένω να παραλάβω την μελέτη. Θέλουμε να είναι ένα μόνιμο ξύλινο αναψυκτήριο, αντί κάποιας καντίνας της οποίας οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες. Θα έχει χώρους για να αλλάξει ο επισκέπτης, για να φυλάξει τα ρούχα του, θα μπορεί να πίνει τον καφέ του και άλλα. Νομίζω πως κι αυτό είναι κάτι που θα αναβαθμίσει περισσότερο την παραλία μας».

ELEMED 


«Το Elemed είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα. Έτρεξα για να το φέρω στην Κυλλήνη κάνοντας τις κατάλληλες επαφές. Αντιμετώπισα δυσκολίες στην αρχή, αντιμετώπισα την δυσπιστία όταν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λιμάνια είχαν διαλεχτεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τους έπεισα λέγοντάς τους πως ναι μεν η Κυλλήνη είναι μικρό λιμάνι, αλλά έχουμε τις κατάλληλες αποστάσεις με τα νησιά κι αυτό τους έπεισε ότι είναι εφικτό να γίνει το πρόγραμμα και σε εμάς. Μάλιστα πίεσα κι επέμενα να γίνει η αρχή στην Κυλλήνη αναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται. Όταν μπήκε το ερώτημα πως ίσως χρειαστούν κάποια χρήματα για τροποποιήσεις απάντησα ότι υπάρχουν χρήματα.

Τελικά όμως δεν χρειάστηκε διότι η χρηματοδότηση ήταν πολύ μεγάλη, υπήρξε και μεγάλη έκπτωση για τα μηχανήματα –μηχανήματα τα οποία θα μείνουν στην Κυλλήνη χωρίς το Λιμενικό Ταμείο να έχει πληρώσει. Αξίζει να σας πω ότι τα άλλα λιμάνια μπορεί να έχουν κάποια επιδότηση αλλά θα πληρώσουν για να τα τοποθετήσουν. Περιμένουμε τώρα από το υπουργείο, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, να υπάρξει το νομοσχέδιο για να μπορούμε να πουλήσουμε ρεύμα. Αυτό το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος ότι ανέδειξε την Κυλλήνη σε όλη την Ευρώπη. Το 2018 το λιμάνι πήρε βραβείο και τώρα είμαστε υποψήφιοι για ένα παγκόσμιο βραβείο».

MASTER PLΑN 

«Η Κυλλήνη είχε ένα master plan το οποίο περιείχε κάποια πράγματα. Για εκείνη την εποχή ήταν πάρα πολύ καλό. Στην πορεία όμως άλλαξαν πολλά κυρίως σε περιβαλλοντικούς όρους κι έτσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε τροποποίηση και να φτιάξουμε ένα καινούργιο που όμως προέβλεπε τα παλιά αλλά περιέχει και νέα πράγματα. Όπως την μαρίνα με το τουριστικό καταφύγιο, ο χώρος που προβλέπεται για τα υδροπλάνα κ.λ.π.

Προσπαθούμε να πάρουμε την αδειοδότηση και μετά θα προχωρήσουμε σε διαγωνισμό για τις εταιρείες που επιθυμούν να πάρουν το έργο για τα υδροπλάνα. Επίσης, δίνουμε μεγάλο βάρος στο θέμα του βάθους του λιμανιού. Σε κάποια σημεία πρέπει να γίνει εκβάθυνση και επέκταση προσήνεμου μόλου που μεγαλώνουν το λιμάνι και δίνουν περισσότερη ηρεμία. Θέλουμε να δώσουμε ένα ιδιαίτερο βάρος στην εμπορικότητα των πλοίων. Κλείνουμε σε λίγο τον φάκελο, θα τον δώσουμε για κάποιες διαβουλεύσεις και αμέσως μετά πάει στο υπουργείο για να εγκριθεί το νέο σχέδιο για το λιμάνι της Κυλλήνης».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ναμπίλ Μοράντ: Το Λιμάνι Κυλλήνης αλλάζει..."
Ναμπίλ Μοράντ: Το Λιμάνι Κυλλήνης αλλάζει..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgw6qC_zwOUwD_V29xnObTKz62ELi_2EpmbHF1ScRt0aMjFFohh8xq2aO4QxK1eLfY2prha2vZtnhdc_LcYnVM9Hsyw0KBPgdKW6FAUs-6EAbL4XFaCP8gGyUBLnKI_Vv_Y4agqYzR3FGI/s640/P1160803.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgw6qC_zwOUwD_V29xnObTKz62ELi_2EpmbHF1ScRt0aMjFFohh8xq2aO4QxK1eLfY2prha2vZtnhdc_LcYnVM9Hsyw0KBPgdKW6FAUs-6EAbL4XFaCP8gGyUBLnKI_Vv_Y4agqYzR3FGI/s72-c/P1160803.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_963.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_963.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy