-->

Mεγάλο έργο για την Βουπρασία ο βιολογικός καθαρισμός-Αναμένεται η χρηματοδότηση και ένταξη του έργου

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ  ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ * Ναμπίλ Μοράντ: "Προσωπικό μου στοίχη...


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ 
ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 
ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

*Ναμπίλ Μοράντ: "Προσωπικό μου στοίχημα η υλοποίηση του έργου..." 

Η Βουπρασία ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα σε ένα θέμα πολύ σημαντικό, τόσο για την υγεία των κατοίκων όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ μετά την ομόφωνη ψήφιση από το Δ.Σ. χθες 25-02-2019 για την υποβολή πρότασης με τίτλο «Εργο αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Βάρδας και ευρύτερης περιοχής Βουπρασίας» στο πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Άξονας προτεραιότητας 14 με τίτλο: «Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς Γ’ προτεραιότητας (πληθυσμός 2000 – 15.000)".

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι στο παρελθόν το εν λόγω έργο είχε ενταχθεί δύο φορές σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά δεν υλοποιήθηκε και απεντάχθηκε οριστικά το 2014.

"Ήταν ένας από τους βασικότερους στόχους της θητείας μου και ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα. 

Σε εποχές πολύ δύσκολες, εν μέσω οικονομικής κρίσης, χρηματοδοτήσαμε με ιδίους πόρους τις απαιτούμενες μελέτες από το 2015, και προετοιμάσαμε το φάκελο, ώστε να τον υποβάλουμε ολοκληρωμένο όταν θα βρισκόταν χρηματοδότηση. 

Το μεγάλο αναπτυξιακό αυτό έργο συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας", ανέφερε ο κος Μοράντ και συνέχισε:

"Ως εκ τούτου αντιμετωπίζεται ολοκληρωτικά το πρόβλημα της αποχέτευσης των λυμάτων, της διάθεσης και της επεξεργασίας τους, με τρόπο απολύτως συμβατό με την Εθνική Νομοθεσία, αλλά και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Το έργο Αποχέτευσης οικισμού Βάρδας και ευρύτερης περιοχής Βουπρασίας αποτελείται από δυο επιμέρους έργα:

(1) Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων των οικισμών Βάρδας και Ψαρίου,
(2) Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) και αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων οικισμών πρώην Δήμου Βουπρασίας.

Προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης 17.000 μ. που αφορά στους οικισμούς Βάρδας και Ψαρίου και δύο αντλιοστάσια ένα για κάθε οικισμό.

Στο χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου προβλέπεται και η ολοκλήρωση των μελετών για τα δίκτυα αποχέτευσης στους οικισμούς Μανωλάδας και Νέας Μανωλάδας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των έργων προσαγωγής τα λύματα από το κεντρικό αντλιοστάσιο της Βάρδας οδηγούνται στο χώρο της Ε.Ε.Λ. δια μέσου καταθλιπτικού αγωγού, μήκους 570 μ. και στη συνέχεια μέσω βαρυτικού αγωγού μήκους 1480μ. που είναι ήδη κατασκευασμένος.

Στην Ε.Ε.Λ θα καταλήγουν τα αστικά λύματα της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα έχει σχεδιαστεί να δέχεται τα λύματα των οικισμών Βάρδας, Ψαρίου, Μανωλάδας και Νέας Μανωλάδας, καθώς και τα υγρά απόβλητα των βιοτεχνικών μονάδων της περιοχής που είναι ομοειδή ως προς τη σύστασή τους με τα αστικά λύματα.

Ο αγωγός διάθεσης θα οδηγεί τα επεξεργασμένα λύματα στον αποδέκτη και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Κυλλήνης.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία τον προϋπολογισμό των κυρίων υποέργων είναι ως ακολούθως:

1) Δίκτυα αποχέτευσης (6.138.000 με Φ.Π.Α)
2) Έργο Ε.Ε.Λ και διάθεσης (7.564.000 με Φ.Π.Α)
3) Δαπάνες αρχαιολογίας (150.000με Φ.Π.Α)
4) Δαπάνες κατασκευής 300 ιδιωτικών συνδέσεων (150.000 με Φ.Π.Α)
5) Υπηρεσίες τεχνικού συμβουλίου διάρκειας 42 μηνών (434.000 με Φ.Π.Α)

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείου άνοιξε μόλις τον Δεκέμβριο του 2018. Η Δημοτική Αρχή μετά από επίμονη προσπάθεια ωρίμανσης των απαιτούμενων μελετών, υποβάλλει για χρηματοδότηση το σημαντικό αυτό έργο, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και οριστικά μια βασική και υψίστης προτεραιότητας ανάγκη των κατοίκων και απαίτηση δεκαετιών.

Στην προσπάθεια που καταβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια σημαντική ήταν η αρωγή και η υποστήριξη των ειδικών συνεργατών και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη μεθοδική και αποτελεσματική προώθηση της διαδικασίας ένταξης των απαιτούμενων μελετών και τη συγκρότηση του σχετικού φακέλου υποβολής της πρότασης.


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Mεγάλο έργο για την Βουπρασία ο βιολογικός καθαρισμός-Αναμένεται η χρηματοδότηση και ένταξη του έργου
Mεγάλο έργο για την Βουπρασία ο βιολογικός καθαρισμός-Αναμένεται η χρηματοδότηση και ένταξη του έργου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-lNb3Eu1m3LuCCEZ6-XqUygAt5LoOmWREeu0CItn2zEQi9FUKrBaWubg84vaoC_RuCDn7sOt5p7NR3obj6JQlhAZW5M0po2PvRR_Cyk_-Ft6ZH7-fJmukWOtQsQTfFQcHXqlHJ1FaYfM/s640/viologiko-xanthi-2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-lNb3Eu1m3LuCCEZ6-XqUygAt5LoOmWREeu0CItn2zEQi9FUKrBaWubg84vaoC_RuCDn7sOt5p7NR3obj6JQlhAZW5M0po2PvRR_Cyk_-Ft6ZH7-fJmukWOtQsQTfFQcHXqlHJ1FaYfM/s72-c/viologiko-xanthi-2.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/02/m.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/m.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy