-->

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη:«Αναφορά στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής στο ερευνητικό έργο της Βάσως Αποστολοπούλου»»

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, κατά την παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας Κα...


Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, κατά την παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας Και Τεχνολογίας της Βουλής στις 02-04-2019, τόνισε την σημασία των πρωτοπόρων βημάτων της ιατρικής έρευνας που κάνει η χώρα μας σε θέματα αντιμετώπισης του καρκίνου, θέτοντας την παράμετρο της αξιοποίησης των διακεκριμένων ελλήνων επιστημόνων σε ερευνητικές δομές του εξωτερικού.

Αντικείμενο της συνεδρίασης της επιτροπής ήταν η ενημέρωση των μελών της σχετικά με το «Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία» που ιδρύθηκε τον περασμένο χρόνο με πρωτοβουλία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Η βουλευτής τόνισε ότι η ίδρυση του Δικτύου αποτελεί μια επιλογή φιλόδοξη, που θα μετατρέψει τη χώρα μας σε πρωτοπόρο στο ερευνητικό πεδίο της «Ιατρικής Ακριβείας», δηλαδή της εξατομικευμένης πρόληψης, διάγνωσης και ιατρικής παρέμβασης με βάση τις ιδιαιτερότητες του γενετικού υλικού κάθε ατόμου.

Το Δίκτυο έχει σκοπό καταρχάς να συνδυάσει υφιστάμενες ερευνητικές δομές, καθώς και να δημιουργηθούν νέες. Στόχος είναι η ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, η κατοχύρωση των αποτελεσμάτων της και η διάχυσή τους στην κοινωνία μέσω του δημόσιου συστήματος υγείας. Η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό, καθώς και δομές, στοιχεία τα οποία δεν επιτρέπουν να παραμένει απλός θεατής των εξελίξεων της ιατρικής έρευνας στο εξωτερικό.

Η βουλευτής επιπλέον, επισήμανε στα μέλη της Επιτροπής την ανάγκη διασύνδεσης των εγχώριων δομών και δικτύων ιατρικής έρευνας με αντίστοιχες του εξωτερικού, αξιοποιώντας την ισχυρή παρουσία σε αυτές ελλήνων ομογενών που είναι αναγνωρισμένοι από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Έφερε ως παράδειγμα την Καθηγήτρια Ανοσολογίας και ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Victoria της Αυστραλίας κα. Βάσω Αποστολοπούλου, η οποία κατάγεται από την Αμαλιάδα Ηλείας. Η κ. Αποστολοπούλου ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε συνέδριο «Ιατρικής Χημείας» που διοργανώθηκε το περασμένο φθινόπωρο στην Αμαλιάδα από το αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τον Δήμο Ήλιδας και στο οποίο τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Η πολυετής, υψηλού επιπέδου έρευνά της στο πεδίο της ανάπτυξης εμβολίων για την καταπολέμηση του καρκίνου, έφερε πολύ σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία ανακοίνωσε στο συνέδριο. Το εμβόλιο που ανακάλυψε για τον καρκίνο του μαστού βρίσκεται στο τελικό στάδιο για να βγει στην αγορά. 

Διευρύνοντας τα πεδία έρευνας στο φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης του καρκίνου και συνεργαζόμενα με το εξωτερικό όπου οι έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν, οι δομές ιατρικής έρευνας της χώρας θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν το επίπεδο της παραγόμενης έρευνας και τη θέση τους, όπως και της Ελλάδας στο διεθνές επιστημονικό στερέωμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Βουλευτού Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ
Βουλής 4, 105 62
Τηλ. 210 3706105
Fax 210 3706505
www.efigeorgopoulou.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη:«Αναφορά στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής στο ερευνητικό έργο της Βάσως Αποστολοπούλου»»
Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη:«Αναφορά στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής στο ερευνητικό έργο της Βάσως Αποστολοπούλου»»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlKsh9k7oSadqA33Vk8SBksDElUBtEZsgY9Nbl2qnRAPG_nbXIkfF2jsQGqK8IeWu3lopM9f3z9Lodz1EviM709EGwQF17Yjxgoa-Q89nMzj5qmAMF6EfNQjWEAFIOLne5C7lZgHv0wao/s640/ggg.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlKsh9k7oSadqA33Vk8SBksDElUBtEZsgY9Nbl2qnRAPG_nbXIkfF2jsQGqK8IeWu3lopM9f3z9Lodz1EviM709EGwQF17Yjxgoa-Q89nMzj5qmAMF6EfNQjWEAFIOLne5C7lZgHv0wao/s72-c/ggg.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_80.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_80.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy