-->

Αννα Κορτέση: «Θέλω να παλέψω για τα δικαιώματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για τον πολιτισμό και τα οράματα των νέων…»

• Μια εκ βαθέων συνέντευξη, της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου, με την σπουδαία εθελοντική προσφορά, Αννας Κορτέση... που δημοσιεύ...


• Μια εκ βαθέων συνέντευξη, της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου, με την σπουδαία εθελοντική προσφορά, Αννας Κορτέση... που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ο Πολίτης της Ηλείας" 

-Γράψατε πρόσφατα ότι ο κύκλος της αδιάφορης Περιφερειακής ψήφου πρέπει να σπάσει στηρίζοντας ικανούς ανθρώπους με όραμα, διάθεση για δουλειά και με μόνο σκοπό να υπηρετήσουν τον τόπο τους. Πιστεύετε ότι μας διοικούν άνθρωποι που δεν αγαπούν τον τόπο τους και σε αυτό έχουμε μερίδιο ευθύνης κι εμείς ως ψηφοφόροι που τους επιλέγουμε;

-Να σας εξηγήσω τι εννοώ για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι ψηφοφόροι δίνουν μεγαλύτερο βάρος στις τοπικές κοινωνίες, στους Δήμους δηλαδή, γιατί με ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν τον πραγματικό ρόλο και την σπουδαιότητα της Περιφέρειας.

Μεγάλα έργα υποδομής, δράσεις επιχειρηματικής, τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και τόσα άλλα υλοποιούνται από τις Περιφέρειες.Θα πρέπει λοιπόν οι πολίτες να καταλάβουν την σπουδαιότητα της Περιφέρειας και να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν κατάλληλους για την αναβάθμιση του τόπου μας.

-Πολλοί λένε ότι τα κριτήρια που θα θέσει ο κόσμος σ αυτές τις εκλογές έχουν αλλάξει. Το πιστεύετε;

-Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά που ποικίλουν ανάλογα με την περίοδο. Με δεδομένη την παρατεταμένη οικονομική κρίση και την ανάγκη να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντάξια της ιστορίας του τόπου και των δυνατοτήτων του για τουριστική και αγροτική ανάπτυξη πιστεύω ότι, ναι, τα κριτήρια πρέπει και θα αλλάξουν. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τις κουμπαριές, τις φιλίες και τις κομματικές αγκυλώσεις.

Θυμάμαι ένα σύνθημα που είδα σε έναν τοίχο στην Αθήνα και ταυτίζομαι απόλυτα. Έλεγε: «Αν τους έχεις υποχρέωση στείλε ένα κουτί γλυκά. Αλλά ψήφισε τους καλύτερους». Νομίζω ότι το χρωστάμε στα παιδιά μας και στον τόπο να το κάνουμε πράξη.

- Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια με τον Νεκτάριο Φαρμάκη;

-Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετές προτάσεις για Δήμους και Περιφέρεια. Είναι πολύ τιμητικό για μένα και τους ευχαριστώ όλους για την πίστη που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Η επιλογή μου έγινε αφού συζήτησα με τον κ. Φαρμάκη, με εντυπωσίασαν οι ξεκάθαρες απόψεις, η αποφασιστικότητα και τα πλάνα του. Έτσι επιλογή αυτή έγινε μονόδρομος για μένα.

-Είστε ένα πρόσωπο με πλούσια εθελοντική δράση. Έχετε επιδείξει μεγάλο κοινωνικό έργο. Είναι φιλοσοφία ζωής να προσφέρετε; 

- Ειλικρινά δεν ξέρω. Από παιδί ένιωθα την ανάγκη να είμαι δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη. Μεγαλώνοντας άρχισα να εντάσσομαι σε διάφορες Εθελοντικές ομάδες και η δράση αυτή τάϊζε την ψυχή μου. Τα δύσκολα χρόνια που βιώνουμε κάνουν αυτή την ανάγκη επιτακτική γιατί οι ευπαθείς ομάδες πολλαπλασιάζονται, μαζί και τα προβλήματα τους. Δεν θα μπορούσα να μη δηλώσω παρούσα.

-Είστε ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Εθελοντικής ομάδας «Στήριξη» για άτομα ΑΜΕΑ, επίσης είστε γραμματέας στην πανελλήνια εθελοντική ομάδα «Προσφέρω» και συγχρόνως ενεργό μέλος αρκετών εθελοντικών ομάδων μιλήστε μου για τη σημασία του εθελοντισμού στη σύγχρονη κοινωνία… 

-Το είπα προηγουμένως. Η σημασία του Εθελοντισμού είναι τεράστια. Θυμηθείτε τις φονικές πυρκαγιές στην περιοχή μας, στο Μάτι πρόσφατα ή το μεταναστευτικό.

Η παρουσία των Εθελοντών ήταν συγκλονιστική και ουσιαστική. Εθελοντικοί Οργανισμοί όπως ο Ερυθρός Σταυρός ή οι γιατροί του κόσμου έχουν παγκόσμια εμβέλεια και το έργο που παράγουν είναι τεράστιο. Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε με μικρότερους συλλόγους στα πλαίσια της τοπικής κοινωνίας που ζούμε.

-Ζείτε μόνιμα στο Περιστέρι Ηλείας. Δεν θελήσατε ποτέ να φύγετε;; Δεδομένου ότι και επαγγελματικά θα μπορούσατε αλλά και λόγω σπουδών να φύγετε για μια μεγαλύτερη πόλη. 

-Το Περιστέρι – είναι το χωριό του άντρα μου – το αγάπησα και νιώθω τόσο δεμένη με τους ανθρώπους του που δεν ξέρω τι περισσότερο θα μου πρόσφερε μια πόλη. Εκτός από τις επαγγελματικές ευκαιρίες που είπατε σημαντικότερο είναι η ποιότητα ζωής και οι ανθρώπινες σχέσεις.

-Εργάζεστε στις Ένοπλες Δυνάμεις (τα τελευταία έτη υπηρετήσατε στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών) πως ακολουθήσατε αυτό το επάγγελμα;

-Νιώθω περήφανη που υπηρετώ στις ένοπλες δυνάμεις. Ηταν μεγάλη η επιθυμία μου να υπηρετήσω την πατρίδα μου και είμαι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να πολεμήσω με κάθε τρόπο γι'αυτήν.

-Ως χαρακτήρας είστε πάντα πειθαρχημένος να φανταστώ.

-Αρκετά θα έλεγα. Αυτό μου το μετέδωσε η οικογένεια μου αλλά αναπτύχθηκε από το επάγγελμα μου όπου η αυτοπειθαρχία είναι βασικό στοιχείο σωστής λειτουργίας.

-Έχετε σπουδές στα Τουριστικά (με ειδικότητα τουριστικού σύμβουλου εθνικών δρυμών και χώρων αναψυχής, πότε αποφασίσατε να καταρτιστείτε και σ αυτό το κομμάτι.

-Κατάγομαι από χωριό και, από επιλογή, μένω σε χωριό. Το δέσιμο μου με την φύση και η επιθυμία για την αξιοποίηση της είναι φυσιολογικά. Οπότε μια τέτοια επιλογή ήταν απαραίτητη για υλοποιήσω αυτά που κουβαλάω μέσα από την μέρα που γεννήθηκα. Εύχομαι να μου δοθεί κάποτε η ευκαιρία να αξιοποιήσω τον συνδυασμό προθέσεων και γνώσεων.

-Τουριστικά έχουμε χάσει ευκαιρίες ανάπτυξης;

-Πολλές. Δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο γιατί θα φανεί ότι ασκώ κριτική στη σημερινή εκλεγμένη Περιφερειακή αρχή. Και δεν θέλω να γίνω πολιτικός. Προτιμώ να παραμείνω ενεργή πολίτης. Ας ξεχάσουμε όμως τις ευκαιρίες που χάθηκαν και ας δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τις νέες που δημιουργούνται σε έναν κόσμο που αλλάζει συνέχεια.

-Τι πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί η Ηλεία; -Να υπάρξει εξωστρέφεια και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων. Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις Αγροτικού και Τουριστικού ενδιαφέροντος με έντονη προβολή της τοπικής αγροτικής παραγωγής και των εκπληκτικών τοπίων. Και δεν θα πρέπει επίσης να παραμείνουν αναξιοποίητα τα αρχαία μνημεία της μακραίωνης ιστορίας του τόπου μας.

Χρειάζεται επίσης καταρτισμός προγραμμάτων και διεκδίκηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη υλοποίηση τους. Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο και να το εκμεταλλευτούμε για να αναπτυχθεί όπως του αξίζει.

-Toν ελεύθερο χρόνο σας γράφετε; Ποια η πηγή έμπνευσης σας, τι είδους κείμενα γράφετε; 

-Πηγή έμπνευσης είναι ότι με συγκινεί και με αγγίζει. Είναι οι άνθρωποι που η ζωή του φέρθηκε άδικα. Δυο βιβλία για δυο τέτοιους ανθρώπους, τον Βασίλη Πιπέρη –το γελαστό παιδί των ΑΜΑΝ – και τον Άγγελο Λαδά από το Βαρθολομιό. Είναι τα παιδιά. Δυο βιβλία ένα παραμύθι και ένα εκπαιδευτικό. Είναι ο τόπος μας. Δυο ποιητικές συλλογές αφιερωμένες στην Ηλεία. Γράφω για να γαληνέψω την ψυχή μου και να αφήσω μια παρακαταθήκη στον γιό μου τον Κωνσταντίνο. Γι’ αυτό τα έσοδα από όλα τα βιβλία μου τα παραχωρώ κατευθείαν στους δικαιούχους, άτομα ή φορείς.

-Είναι πρωταθλήτρια σκοποβολής στο ραβδωτό τυφέκιο και αθλήτρια της ελεύθερης αναρρίχησης. Αθλήματα όχι και τόσο εύκολα θα έλεγα. Μιλήστε μου γι αυτά.

-Και τα δυο έχουν επιρροές από το επάγγελμα μου. Είμαι όμως αρκετά εγωίστρια, με την καλή έννοια, κάτι που με έκανε να δουλέψω σκληρά και έχω πολλές σημαντικές νίκες και μετάλλια στην σκοποβολή. Η ελεύθερη αναρρίχηση γυμνάζει σώμα και μυαλό.


-Είστε πρόεδρος του «Πολιτιστικού συλλόγου Περιστερίου Δ. Ηλιδας. Μιλήστε μου για το σύλλογο και τη δράση σας.

-Ο Σύλλογος του Περιστερίου είναι μια διέξοδος για τους κατοίκους του χωριού. Όλοι συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση δείχνοντας την αγάπη για τον τόπο τους. Είναι τιμή για μένα που με εξέλεξαν Πρόεδρο και προσπαθώ να βοηθήσω με την εμπειρία μου.

-Ως μητέρα πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας;

-Υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός εκτός από την λέξη αγάπη, για την λέξη “μητέρα”; Συνεχής προσπάθεια για να χτίσω έναν σωστό άνθρωπο και έναν συνειδητοποιημένο πολίτη. Πολλές φορές νιώθω ότι τον αδικώ με τον χρόνο που διαθέτω στις Εθελοντικές δράσεις, αλλά ελπίζω να είμαι το παράδειγμα για την ενήλικη ζωή του.

-Να κλείσουμε μ’ ένα μήνυμα από το δικό σας πρόγραμμα. Τι θέλετε να πετύχετε;

-Το πρόγραμμα μου είναι απλό. Αν το εκλογικό σώμα μου κάνει την τιμή και με εκλέξει θα παλέψω για τα δικαιώματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για τον πολιτισμό και τα οράματα των νέων. Όλα αυτά να υπολογίσετε ότι φέρνουν ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα: Κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική. Δεν είμαι πολιτικός και δεν θα πω μεγάλα λόγια. Θα συνεργαστώ με όλους τους κατοίκους της περιφέρειας μας και θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να μελετήσουμε και να λύσουμε προβλήματα που χρονίζουν. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι ο σεβασμός και η αποδοχή του κόσμου. Δεν είναι λίγο αυτό.


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αννα Κορτέση: «Θέλω να παλέψω για τα δικαιώματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για τον πολιτισμό και τα οράματα των νέων…»
Αννα Κορτέση: «Θέλω να παλέψω για τα δικαιώματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για τον πολιτισμό και τα οράματα των νέων…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS8Ni7W2COZhQtW4RulilCuHOtjPny_YFOoid-W3JwmdAGypcgrp64jKPfWEghQ2GwI5v3szZpi1t2yZLmIUsdgMt_wLU1Wj4WpvEnZ5RJXIYnIBt7dkDZ_G97CZz7fk9j7i7vuvTacCY/s640/43083477_10155597798681697_1235647934846992384_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS8Ni7W2COZhQtW4RulilCuHOtjPny_YFOoid-W3JwmdAGypcgrp64jKPfWEghQ2GwI5v3szZpi1t2yZLmIUsdgMt_wLU1Wj4WpvEnZ5RJXIYnIBt7dkDZ_G97CZz7fk9j7i7vuvTacCY/s72-c/43083477_10155597798681697_1235647934846992384_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/05/blog-post_781.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/05/blog-post_781.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy