-->

Με ισχυρό συμβολισμό η ομιλία του Λευτέρη Βαρουξή χθες στον Πύργο.

ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ " Η ΗΛΕΙΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟ"   Η αίθουσα εκδηλώσεων του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή, αποδείχθηκε πολύ...


ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ " Η ΗΛΕΙΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟ" 

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή, αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει την αγάπη του κόσμου. 

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης του Λευτέρη Βαρουξή για την Ευρωβουλή έστειλε χθες βράδυ η Ηλεία. 

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή, αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που έσπευσε να δηλώσει την στήριξη του στο πρόσωπο του αγαπημένου του υποψηφίου. Κατά γενική ομολογία ήταν μια από τις μαζικότερες προεκλογικές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών που πραγματοποιήθηκε , παρουσία του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρκετός παρακολούθησε την εκδήλωση και από τον εξωτερικό χώρο της αίθουσας.

Η όλη εκδήλωση είχε την οργάνωση και την προετοιμασία εκδήλωσης υψηλών προδιαγραφών από αυτές που σπάνια ζούμε στο Νομό μας. Στην κατάμεστη αίθουσα η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα υπήρχε από την οργανωτική επιτροπή , ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος παρακολουθώντας την εκδήλωση όρθιος. Ενδεικτική του παλμού ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ηλείου υποψήφιου, ο κόσμος αυθόρμητα τον διέκοπτε τακτικά, χειροκροτώντας παρατεταμένα.


Ειδικά στο σημείο που ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στον αείμνηστο ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο ευρωπαϊκό όραμα του, όταν με την χρήση των νέων τεχνολογιών στην αίθουσα παρουσιάστηκε video με την εικόνα και την χαρακτηριστική φωνή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ουδείς έμεινε ασυγκίνητος στο άκουσμα του διαγγέλματος που είχε απευθύνει στις 28 Μαΐου 1979 ο τότε πρωθυπουργός , όταν υπέγραψε στο Ζάππειο Μέγαρο της συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν υπήρξε απλώς ένας ανυπέρβλητος πολιτικός ηγέτης για την Ελλάδα. Υπήρξε πρωτίστως ένας Ευρωπαίος οραματιστής. Το όραμά του για την Ευρώπη έχει σήμερα ακόμη μεγαλύτερη σημασία από ό,τι στην εποχή του. Ο Καραμανλής ήταν ο χαρισματικός ηγέτης που οδήγησε την Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Θέλουμε μία καλύτερη Ευρώπη, πιο διαδραστική, ισορροπημένη, κοινωνική και ανταγωνιστική. Την ενωμένη Ευρώπη, που είχε οραματιστεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», ανέφερε ο κ. Βαρουξής στην ομιλία του.


Ανθρώπινος , αλλά και βαθιά πολιτικός ήταν ο λόγος του κ. Βαρουξή , που εμφανώς συγκινημένος για την μεγαλειώδη συγκέντρωση, παρουσίασε το όραμά του, μια πρόταση ανάπτυξης, προοπτικής και ελπίδας, « για όλους , και όχι για τους λίγους» τονίζοντας χαρακτηριστικά. « Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να έχει χρώματα , πρέπει να απομονώσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν. Αισθάνομαι ότι μπορώ να εκφράσω, να εκπροσωπήσω όλους τους Έλληνες, χωρίς διακρίσεις. Ποτέ δεν έκρυψα τί πιστεύω και ποια είναι η πολιτική μου προέλευση. Θα ήταν άλλωστε απόλυτα υποκριτικό. Από εκεί και πέρα όμως οφείλουμε να λειτουργούμε με τρόπο που υπερβαίνει κομματικές αγκυλώσεις.. Να ενώνουμε δυνάμεις και να μην υποκύπτουμε στις σειρήνες του διχασμού , ή του μίσους».

«Η Νέα Δημοκρατία –τόνισε ο κ. Βαρουξής -καλεί δίπλα της όλους τους Έλληνες, όποια πολιτική τοποθέτηση κι αν είχαν αυτοί στο παρελθόν». Σε μία προεκλογική συγκέντρωση ξεχωριστής ποιότητας και με διάχυτο το συναίσθημα και την αγάπη για τον τόπό του , ο Λευτέρης Βαρουξής σημείωσε, πως η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες δεν έχει σαν στόχο την πολιτική καριέρα, αλλά να δώσει φωνή στη δική του γενιά και στους νέους, που ζουν στην ανασφάλεια, που θέλουν να γυρίσουν στον τόπο τους και δεν μπορούν, άλλα και στους μεγαλύτερους, που έχουν την αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους.

Κι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «είναι αυτή η στιγμή, που πρέπει αυτή η γενιά να πάρει την τύχη του τόπου της στα χέρια της, και αυτή η στιγμή δεν χωρά αναβολή» Η ομιλία του κ. Βαρουξή αφορούσε τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα των αγροτών, εμπόρων , συνταξιούχων στη χώρα μας και ιδιαίτερα του Νομού μας , αλλά και τη σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές . Αναφέρθηκε επίσης στην ανεργία που μαστίζει το νομό, στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους κλπ.

Τον Ηλείο υποψήφιο ευρωβουλευτή προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γαβράς που τόνισε ότι «η νεολαία, ο κόσμος της Ηλείας στηρίζεται στο Λευτέρη Βαρουξή και στηρίζει Λευτέρη Βαρουξή γιατί είναι ο δικός μας άνθρωπος». Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ηλείο υποψήφιο ευρωβουλευτή ο πρώην υπουργός Γιώργος Κοντογιάννης που μεταξύ άλλων ανέφερε «και μόνο η επιλογή του Λευτέρη Βαρουξή για τη λίστα του ευρωψηφοδελτίου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Το γεγονός είναι απόλυτα τιμητικό , όχι μόνο για τον ίδιο αλλά για ολόκληρη την Ηλεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιλογή του τίμησε την Ηλεία. Σειρά μας να τιμήσουμε την επιλογή του προέδρου μας»


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης αφού τόνισε πως οι Ηλείοι τον έκαναν να νιώσει σαν στο σπίτι του και καλωσόρισε τον Βαγγέλη Μειμαράκη στην Ηλεία, εξήρε το ήθος, τις ικανότητες και την συνέπεια του Ηλείου υποψήφιου ευρωβουλευτή. Του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία και εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα μετέχει στην επόμενη ευρωβουλή. Ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι σ’ αυτό τον τόπο κάνουμε πολιτική με τις ιδέες, ενώ μιλώντας για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή τόνισε «είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε το έναυσμα, το κουράγιο και τη δύναμη που χρειάζεται ένας νέος άνθρωπος, ο δικός μας άνθρωπος ο δικός μας Λευτέρης Βαρουξής που μπήκε στον πολιτικό στίβο και πιστεύω πως θα τερματίσει νικηφόρα».

«Αν και γνώρισα πριν λίγους μήνες το Λευτέρη, τον θεωρώ φίλο μου» ανέφερε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης μόλις ανέβηκε στο βήμα και με νόημα τόνισε «δεν έχω πάει συγκέντρωση άλλου υποψηφίου. Ήρθα στον Πύργο, στην εκδήλωση του Λευτέρη, γιατί πιστεύω ότι μπορεί και πρέπει να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά στο ευρωκοινοβούλιο. Κι είναι τιμή για μένα να έχω άξιους συνεργάτες και πιστεύω πως με το Λευτέρη μπορούμε να συνεργαστούμε.

Κλείνοντας κάλεσε τους Ηλείους τον έναν από τους σταυρούς που θα βάλουν στο ευρωψοφοδέλτιο να τον δώσουν στο Λευτέρη Βαρουξή και χαριτολογώντας ζήτησε να βάλουν και έναν σταυρό στον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Σ' αυτή την τελευταία πριν τις κάλπες επίσημη προεκλογική συγκέντρωση του Λευτέρη Βαρουξή, το «παρών» έδωσαν ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, ο πρώην υπουργός Γιώργος Κοντογιάννης, η Τ. βουλευτής Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο γραμματέας αυτοδιοίκησης Νίκος Χαρδαλιάς, ο τομεάρχης Ηλείας Γιώργος Κακούρης, ο σύμβουλος του Γ.Γ. Αυγενάκη κ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς, ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαλιάδας Αντρέας Νικολακόπουλος, η αναπληρώτρια γραμματέας σχέσεων κοινωνίας κόμματος Αριστέα Παπαδοπούλου, ο πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης, πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.

Μετά το πέρας της ομιλίας όλοι οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να ανταλλάξουν προσωπικά χειραψίες με τον Βαρουξή και να εκδηλώσουν την αγάπη τους και την στήριξή τους. Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η έγκριτη δημοσιογράφος Νάνσυ Σπυροπούλου

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Με ισχυρό συμβολισμό η ομιλία του Λευτέρη Βαρουξή χθες στον Πύργο.
Με ισχυρό συμβολισμό η ομιλία του Λευτέρη Βαρουξή χθες στον Πύργο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNKnA2IH0wFxD86AIqbmPcVEbWIesXSJZ6Ctoex9j-mnS8ioV_6MGHCZlsWp2b5A2KipFVmuy9N62NSFSdRk13v2tAxWGgxo4RH4N6Drnv4qVYiJgkH7kQppE-Jt0d_odpjaLgjJ_Mv_8/s640/image00006.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNKnA2IH0wFxD86AIqbmPcVEbWIesXSJZ6Ctoex9j-mnS8ioV_6MGHCZlsWp2b5A2KipFVmuy9N62NSFSdRk13v2tAxWGgxo4RH4N6Drnv4qVYiJgkH7kQppE-Jt0d_odpjaLgjJ_Mv_8/s72-c/image00006.jpeg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/05/blog-post_865.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/05/blog-post_865.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy