-->

Ναμπίλ Μοράντ: «Πάντα κοίταζα τον δήμο και τους πολίτες και όχι τον εαυτό μου…»

• Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κόψει την κορδέλα των έργων αλλά να γίνουν…  • Τα οικονομικά του δήμου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κ...


• Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κόψει την κορδέλα των έργων αλλά να γίνουν… 

• Τα οικονομικά του δήμου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε δημοτική αρχή… 

Γεννήθηκε το 1962 στην Χαμς της Συρίας, από όπου έφυγε στα 17 του χρόνια για να σπουδάσει αρχικά στην Γαλλία, στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γαλλική Φιλολογία. Επειτα ξεκίνησε σπουδές Ιατρικής στις Βρυξέλλες τις οποίες ολοκλήρωσε το 1990 στο Πανεπιστήμιο "Ivan Pavlov" στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Μετά την αποφοίτησή του, εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Λεχαινά Ηλείας ανοίγοντας το δικό του ιατρείο και υπηρετώντας στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις με την ειδικότητα του Στρατιωτικού Ιατρού. 

Με το τέλος της στρατιωτικής του θητείας αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην προσφορά στον συνάνθρωπό του, μέσω της ιατρικής του επιστήμης και της εθελοντικής του προσφοράς σε πολιτιστικούς-αθλητικούς συλλόγους, όπου διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος διοικητικών συμβουλίων [ΑΕΛ-Ηλειακός Λεχαινών κ.α.], κάτι το οποίο τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους συνδημότες του και όχι μόνο. Παράλληλα έχει συγγράψει πολλά άρθρα ιατρικού περιεχομένου και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. 

Λόγω της ανεγνωρισμένης ανθρωπιστικής του προσφοράς, για την οποία έχει τιμηθεί από διάφορους οργανισμούς, επανειλημμένα έχει δεχθεί προτάσεις για θέσεις σε μεγάλους διεθνής οργανισμούς [Υπατη Αρμοστεία κ.α.], τις οποίες ποτέ δεν αποδέχθηκε διότι έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με τον κόσμο της περιοχής. 

Να σημειωθεί ότι ο Ναμπιλ υπήρξε επί σειρά ετών πρώτος δημοτικός σύμβουλος και το 2014 ηγήθηκε της παράταξης "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ", τηην οποία οδήγησε σε θριαμβετυτική νίκ στις εκλογές του Μαίου 2014.


Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Λεχαινά τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι παντρερμένος με την ιατρό ωτορινολαρυγγολόγο Ιωάννα Σχοινά και έχουν μια κόρτη την Αλίς, φυσικοθεραπεύτρια παντρεμένη με δύο παιδιά. 
Γνωρίζει απταίστως 5 ξένες γλώσσες. 


-Πως είδατε το αποτέλεσμα των εκλογών; 

«Από την αρχή φάνηκε ποιοι είχαν το προβάδισμα. Όπως είχα πει, σε μια δεξαμενή με περισσότερους ψήφους και δεδομένου ότι δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα ο τοπικισμός, είχε τον πρώτο λόγο ο Γιάννης Λέντζας κι αυτό συνέβη. Στα Λεχαινά υπήρχαν τρεις υποψήφιοι κι ένας καλός συνδυασμός του κου Λέντζα. Οπότε τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Επομένως, θεωρώ λογικό το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά μου θεώρησα πως θα μας ψήφιζε περισσότερος κόσμος. Δυστυχώς, λόγω υποχρεώσεων και φιλικών ή συγγενικών σχέσεων οι ψήφοι μοιράστηκαν, πολλοί θεωρούσαν σίγουρο πως θα ήμουν την δεύτερη Κυριακή και με αυτό το σκεπτικό μοίρασαν τις ψήφους τους. Δεν παραπονιέμαι, ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα και οι εκλογές για πολλούς έρχονται σε δεύτερη θέση. Όπως κατάλαβα -κι αυτό φάνηκε σε όλη την Ελλάδα- έψαχναν για κάτι καινούργιο, κάτι άγνωστο. Κάτι που αποδείχτηκε σε όλους σχεδόν τους δήμους της χώρας και τις περιφέρειες.

Ο κόσμος πιστεύει ότι με τις αλλαγές γίνονται θαύματα. Όμως, η οικονομική κρίση υπάρχει και στους δήμους. Και όταν ένας δήμος δεν έχει ίδια έσοδα, δεν μπορεί να κάνει όσα απαιτούνται και όσα οι πολίτες ζητούν. Μη περιμένει κανείς ότι κάτι μπορεί να αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη και να ρέουν τα χρήματα»

-Παρ’ όλα αυτά ως δημοτική αρχή, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, είδαμε σωρεία έργων. Έργα που είτε ξεκίνησαν είτε μπήκαν στη διαδικασία υλοποίησης.

«Ακριβώς, όμως ο κόσμος δεν έχει υπομονή. Τα πρώτα τρία χρόνια ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, με ελάχιστα έσοδα. Είχαμε πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, έντονα καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Κακά τα ψέματα, όταν μπαίνεις σε έναν δήμο και μέχρι να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά απαιτείται μεγάλος χρόνος.

Όταν, λοιπόν, καταφέραμε να τα βάλουμε σε μια καλή σειρά και κάναμε τον προγραμματισμό μας για το μέλλον, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μελέτες, να ωριμάσουν, να ψάξουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και εν τέλει καταφέραμε να πάρουμε αρκετές χρηματοδοτήσεις, που θεωρώ πως για τα επόμενα 5-6 χρόνια θα αποτελέσουν έργα τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και τις ίδιες τις πόλεις μας. Δυστυχώς για εμάς, όπως καλά γνωρίζετε, τα χρηματοδοτικά προγράμματα άνοιξαν τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο.

Αυτό είχε ως συνέπεια μεγαλύτερη καθυστέρηση. Να πάρεις την χρηματοδότηση, να γίνει αποδοχή και να ξεκινήσει μια δύσκολη διαδικασία, αυτή των ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων, που απαιτούνται κάποιοι μήνες για να τελειώσουν. Μετά να ανοίξουν οι προσφορές, να υπάρξει προσωρινός ανάδοχος, να γίνει μια έγκριση από την οικονομική και από την τεχνική υπηρεσία και στη συνέχεια να υπάρξει ο τελικός ανάδοχος, να υπογραφούν οι συμβάσεις, να φέρει ο ίδιος τα απαραίτητα χαρτιά.

Αυτή η διαδικασία που έχει επιβληθεί από το κράτος, τρώει το λιγότερο ενάμιση χρόνο. Οι πολίτες δεν γνωρίζουν αυτές τις διαδικασίες. Νομίζουν ότι παίρνεις τα χρήματα και την άλλη μέρα ξεκινάς την υλοποίηση κάποιου έργου. Γι’ αυτό είδατε πως αρκετά δικά μας έργα ξεκίνησαν πριν τις εκλογές. Φυσικά ήθελα αυτά τα έργα να γίνουν πολύ νωρίτερα.

Οι υπηρεσίες του δήμου μας έκαναν ότι μπορούσαν. Τώρα, λοιπόν, θα αρχίσουν να υλοποιούνται αρκετά έργα, μέσα στο καλοκαίρι αλλά και την επόμενη χρονιά. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος για ένα πράγμα: Επειδή πάντα κοίταζα τον δήμο και τους πολίτες και όχι τον εαυτό μου, αυτό το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Έτσι, λοιπόν, αυτές οι χρηματοδοτήσεις που πετύχαμε και τα έργα που είτε ξεκίνησαν είτε θα ξεκινήσουν είναι για τους πολίτες και δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κόψει την κορδέλα.

Φτάνει να γίνουν. Ο ρόλος στην αντιπολίτευση θα είναι να κρίνω αυστηρά την δουλειά που θα κάνει η επόμενη δημοτική αρχή. Να γίνουν τα έργα που έχουμε προγραμματίσει, διότι στο παρελθόν είδαμε πως έργα με χρηματοδοτήσεις χάθηκαν. Αυτό δεν θα το επιτρέψω».

-Θεωρώ, με βάση την τελευταία σας τοποθέτηση, ότι παραμένετε επικεφαλής της παράταξής σας και θα ασκήσετε τα νέα σας καθήκοντα από τη θέση που ο λαός σας ενέταξε. 

«Σίγουρα θα είμαι παρών, τώρα με μεγαλύτερη εμπειρία. Άλλωστε σας είπα ότι δεν κοιτάω τον εαυτό μου αλλά να βοηθήσω τους πολίτες και αυτό το έκανα όχι μόνο από τότε που ξεκίνησα την πορεία μου στη τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και ως γιατρός. Πάντα βοηθούσα σε ότι έβλεπα θετικό και καυτηρίαζα ότι έβλεπα αρνητικό. Κι έτσι θα πορευτώ στο μέλλον».

-Τι νομίζετε πως έφταιξε και χάσατε, ενώ είστε ένας άνθρωπος αποδεκτός σε όλο τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. 

«Όταν κέρδισα το 2014 τις εκλογές, θυμάμαι μια γιαγιά να μου λέει μια κουβέντα: ‘Γιατρέ-δήμαρχε, πρόσεξε τους συνεργάτες σου». Όταν την ρώτησα γιατί το λέει αυτό, μου απάντησε πως ‘δεν ξέρεις τι έχει ο καθένας στο μυαλό του’. Δυστυχώς, αυτό πλήρωσα. Σε αυτή την θητεία υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ στελεχών της παράταξης μου. Είχα πολύ δυνατά κι έμπειρα στελέχη αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν όλοι να συνεργαστούν όπως θα έπρεπε σαν ομάδα. Επίσης, η οικονομική κρίση που επηρέασε την ομαλή λειτουργία του δήμου και η έλλειψη προσωπικού και τεχνικών μέσων, έφεραν δυσαρέσκεια”.

Δεν ήθελα να στελεχώσω το γραφείο δημάρχου αλλά τις υπηρεσίες του δήμου… 

-Αυτό το ‘ταξίδι’ των 5 ετών τι πικρίες αφήνει αλλά και ποιες ευχάριστες αναμνήσεις;
«Αφιέρωσα όλο τον χρόνο μου στον δήμο και στους πολίτες. Τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Πάλεψα καθημερινά με αυτά και μαζί μου πάλεψαν λίγα άτομα. Έκανα αυτά που πρέπει, ο κόσμος το εκτιμά. Η πίκρα μου είναι ότι δεν αξιολογήθηκε σωστά το έργο της δημοτικής αρχής. Δεν έγινε έγκαιρη και επίσημη ενημέρωση. Δεν είχαμε γραφείο Τύπου. Και δεν είχαμε διότι ενώ ο νόμος μου έδινε τρεις ειδικούς συνεργάτες δεν κοίταξα να στελεχώσω το γραφείο του δημάρχου αλλά τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμος είχε ανάγκη από πολιτικούς μηχανικούς και τοπογράφο που δεν είχαμε, έφτιαξα ένα πολύ καλό γραφείο μελετών από δύο συνεργάτες και σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία προχώρησαν τα πράγματα στον δήμο. Η έλλειψη υπαλλήλων είναι αρνητικό στοιχείο για κάθε δήμο. Να σημειώσω ότι τον τρίτο ειδικό συνεργάτη τον πήρα για τον σύνδεσμο Ηρακλής επειδή βρισκόταν σε οριακό σημείο για πολλά χρόνια, χωρίς να λειτουργεί με αποτέλεσμα και πρόστιμα θα είχε αλλά και σοβαρό πρόβλημα με το ΕΣΠΑ, τον βιολογικό καθαρισμό που έπρεπε να λειτουργεί από το 2006-2007 κι έφτασε στα χέρια μου όταν ανέλαβα χωρίς να λειτουργεί.

Έτσι αποφάσισα να βάλω έναν ειδικό συνεργάτη και μπόρεσε να λειτουργήσει. Δεν παραπονιέμαι γιατί τα έκανα αυτά, νομίζω πως έκανα το σωστό. Δεν έκανα την προβολή των έργων όπως έπρεπε, αλλά όλα θα τα δει ο κόσμος σιγά-σιγά. Οι ευχάριστες στιγμές είναι πάρα πολλές. Είδα πως ο κόσμος με αγαπάει ως άνθρωπο, σαν γιατρό και σαν δήμαρχο.

Κανένας δεν έχει να πει άσχημη κουβέντα, ούτε για την διαφάνεια, ούτε για την προσωπικότητα ή το ήθος μου και αυτά μένουν στην κοινωνία. Αυτά είναι το κέρδος μου από τις ευχάριστες στιγμές της θητείας μου ως δήμαρχος».

Η οικογένειά μου με εμπιστεύεται, με στηρίζει…

-Στην 5ετή θητεία σας νιώθετε ότι παραμελήσατε την οικογένειά σας; 

«Όταν μπαίνεις στην πολιτική και μάλιστα ως πρώτος δημότης αφιερώνεις περισσότερο χρόνο για τους δημότες και τον δήμο. Όντως άφησα πολλές καλές οικογενειακές στιγμές για μια εκδήλωση ή για κάποιο άλλο θέμα που έπρεπε να τρέξω για τον δήμο και δεν μπορούσα να είμαι παρόν. Θα πω σε αυτό το σημείο ότι αν δεν είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου σίγουρα θα μου δημιουργούνταν άλλα προβλήματα.

Είμαι ευχαριστημένος που πέρασαν 5 χρόνια, κράτησα την οικογένειά μου δίπλα μου η οποία με εμπιστεύεται και με στηρίζει. Αυτό είναι το κέρδος μου και το πιο ευχάριστο σε όλη την υπόθεση. Είδα πολλούς να έχουν ‘κλείσει’ τα σπίτια τους μετά από μια θητεία».

-Φαίνετε να μην είναι εύκολα τα πράγματα για τις νέες δημοτικές αρχές που με το νέο νόμο δεν θα έχουν την ασφαλή πλειοψηφία.

«Πράγματι θα είναι πολύ δύσκολα. Ίσως να μην έχουν καταλάβει τι τους περιμένει. Για να έχουν πλειοψηφία πρέπει να κάνουν συνεργασίες. Νομίζω ότι αυτό το νομοσχέδιο για την Ελλάδα ήρθε πολύ απότομα και νωρίς. Δεν ξέρω αν μέσα σε αυτή την κουλτούρα μπορεί να γίνει μια συνεργασία χωρίς αντάλλαγμα. Θα είναι πολύ δύσκολα για τους νέους δημάρχους. Στον δήμο μας ο Γιάννης Λέντζας εξέλεξε 11 συμβούλους.

Πρέπει να συμπράξει με άλλους συνδυασμούς ώστε να αποκτήσει ένα όριο ασφαλείας για κάποιες σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει. Πιστεύω ότι δεν θα έχει τόσο μεγάλα προβλήματα όπως άλλοι. Όμως τα προβλήματα στον δήμο δεν αφορούν μόνο τον αριθμό των εκλεγμένων συμβούλων του».

-Αυτό ήθελα τώρα να ρωτήσω: Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο κος Λέντζα αναλαμβάνοντας;

«Τα οικονομικά του δήμου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτή την στιγμή υπάρχουν χρέη των δημοτών προς τον δήμο γύρω στα 7 εκατ. ευρώ. Είναι πολύ δύσκολο να πληρωθούν. Έχουν βεβαιωθεί εδώ και πολλά χρόνια και κάποια χρέη που υπήρχαν από το 2006-2007 και ακόμη πιο νωρίς. Είναι δύσκολο να διαγραφτούν, είναι πολύ δύσκολο να εισπραχτούν. Ο δήμος δεν μπορεί να εισπράξει ούτε τα τωρινά»

-Δήμαρχε αυτό είναι θέμα οικονομικής κρίσης ή γιατί έτσι έμαθαν πολλοί δημότες να κάνουν; Να θεωρούν τα χρέη προς τον δήμο όχι απαραίτητα να πληρωθούν.

«Έτσι είχαν μάθει από πολύ παλιά κι όταν φτάνει να γίνεται μια κατάσχεση λογαριασμού κατηγορείται ο δήμος. Αλλά δεν το κάνει αυτό ο δήμος αλλά πολλές φορές αυτόματα γίνονται οι κατασχέσεις. Όμως υπάρχουν κι εκείνοι οι πολίτες που είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Τι λέμε σε αυτούς; Να μη πληρώνουν ή δεν είναι σωστοί πολίτες και είναι οι άλλοι; Αυτή είναι η νοοτροπία που έχει περάσει εδώ και χρόνια. Αυτή είναι η πολιτική που έχει φέρει την Ελλάδα σε αυτό το σημείο».

-Μη παραβλέψουμε και το μεγάλο έργο που έχει γίνει στην Κυλλήνη. 

«Το λιμάνι της Κυλλήνης, όπως έχω ξαναπεί ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε παρά πολλά έργα και με τη σωστή οικονομική διαχείριση το αποθεματικό μας ξεπερνά το 1.000.000€.Άλλωστε η διαφορετική εικόνα του λιμανιού μετά από τα 5 χρόνια της θητείας μου είναι εμφανής. Η επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 137 μέτρα και η τσιμεντόστρωση της βόρειας προβλήτας, δίνουν μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης στο λιμάνι.

Το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή τουριστικού καταφυγίου (Μαρίνα) και υδατοδρομίου .Η οικονομία της περιοχής θα ενισχυθεί σημαντικά όταν υλοποιηθεί το έργο. Δεν είναι μόνο τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου που θα αυξηθούν αλλά και τα κέρδη που θα έχουν οι επιχειρήσεις. Το λιμάνι της Κυλλήνης πρωτοπορεί με το πρόγραμμα Elemed. Η ανάπτυξή του δεν μπορεί να σταματήσει.»

-Ένα μήνυμα στους πολίτες; 

«Οι εκλογές τελείωσαν. Ο καθένας ψήφισε βάσει της κρίσης του. Από εδώ και πέρα η νέα δημοτική αρχή χρειάζεται την στήριξη όλων μας για να πετύχει. Οι βάσεις υπάρχουν. Οι χρηματοδοτήσεις είναι γεγονός, τα έργα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Ο ρόλος μας θα είναι η διαφύλαξη όσων πετύχαμε.»

*Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ο Πολίτης της Ηλείας", στο φύλλο 23



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ναμπίλ Μοράντ: «Πάντα κοίταζα τον δήμο και τους πολίτες και όχι τον εαυτό μου…»
Ναμπίλ Μοράντ: «Πάντα κοίταζα τον δήμο και τους πολίτες και όχι τον εαυτό μου…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSNFgm_JjKkor0jvYTmHZOUko4TOdu6a-vjdyLm-acm7Zf9ouk1GYK20QNZrga6jsh3US4g6k1MDJLVuLTanpvWGaUz1e2bsD9LkWJBLV0neHQ4rP8XA-duc9bkrMt08SoNHZitNMGH1I/s640/%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A49.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSNFgm_JjKkor0jvYTmHZOUko4TOdu6a-vjdyLm-acm7Zf9ouk1GYK20QNZrga6jsh3US4g6k1MDJLVuLTanpvWGaUz1e2bsD9LkWJBLV0neHQ4rP8XA-duc9bkrMt08SoNHZitNMGH1I/s72-c/%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A49.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/06/blog-post_621.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/06/blog-post_621.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy