-->

Ο Ζωρζ Τσαπέλας Ήταν ο Πρώτος (και Ίσως ο Μόνος) Gay Έλληνας Πορνοστάρ

Ήταν ένας πρωτοπόρος ηθοποιός ταινιών ερωτικού περιεχομένου των '80s.   Μπορεί σήμερα το ελληνικό πορνό να μας δίνει ταινίες που...


Ήταν ένας πρωτοπόρος ηθοποιός ταινιών ερωτικού περιεχομένου των '80s. 

Μπορεί σήμερα το ελληνικό πορνό να μας δίνει ταινίες που μπορούν να σταθούν σε διεθνή στάνταρ και μάλιστα να συμπεριλαμβάνονται ως υποψήφιες στα πιο σημαντικά βραβεία της βιομηχανίας, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν διανύουμε την πιο παραγωγική περίοδο του εν λόγω τομέα. Και μιλάμε για μία σκηνή η οποία μετράει περίπου τέσσερις δεκαετίες ύπαρξης στη χώρα μας. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τη Χούντα, σε μια συντηρητική Ελλάδα που έψαχνε τα βήματά της ώστε να συμβαδίσει με τη Δύση.

Ένα από αυτά ήταν και η δημιουργία ενός μικρού porn star system που χάρισε στο κοινό τις πρώτες hardcore παραγωγές της εποχής. Πλέον, οι συγκεκριμένες ταινίες θεωρούνται -για διάφορους λόγους- γραφικές. Ποιος δεν έχει γελάσει με τα λεγόμενα του μεγαλύτερου σταρ του είδους, Κώστα Γκουσγκούνη ή στο άκουσμα του τίτλου της ταινίας «Το Παλαμάρι του Βαρκάρη»; Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δραστηριοποιήθηκαν σε μία άκρως συντηρητική κοινωνία μπορεί εύκολα να καταλάβει το πόσο σημαντικό -ίσως και πρωτοποριακό- ήταν το έργο τους.

Μάλιστα, σε εκείνες τις ταινίες των '70s και των '80s υπάρχουν κάποιες σκηνές που όμοιές τους δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα σε εγχώριες παραγωγές. Ίσως οι πιο σημαντικές να είναι αυτές που συμμετείχε ο πρώτος -και ίσως ο μόνος- Έλληνας gay performer: o Ζωρζ Τσαπέλας. Αν σας λέει κάτι το όνομά του ίσως να είναι επειδή έχετε δει το γνωστό meme που κυκλοφορεί εδώ και κάποια χρόνια στα social media. Μια φωτογραφία απ' τους τίτλους αρχής της ταινίας «Πάρ'τα Όλα Μωρό μου» στους οποίους βλέπουμε να αναγράφεται το εξής: «Στον ρόλο του πούστη, ο Ζωρζ Τσαπέλας».

Ας κάνουμε όμως μια «βουτιά» στην ιστορία του.

Ο Ζωρζ Τσαπέλας ήταν ένας ηθοποιός ταινιών πορνό με βραχύβια καριέρα, αφού από το 1984 μέχρι το 1985 έπαιξε σε περίπου τέσσερις ταινίες. Λέω «περίπου» επειδή οι απόψεις διίστανται, αφού μόνο στις δύο από αυτές παίζει επιβεβαιωμένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους συντελεστές των εν λόγω ταινιών έκαναν καριέρα με ψευδώνυμα και όχι με τα αληθινά τους ονόματα. Έτσι και ο Ζωρζ που, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν online, δανείστηκε το καλλιτεχνικό του επίθετο απ' τη λέξη «τσαπέλα» - αρμαθιά/σειρά από σύκα.

Προφανώς χρησιμοποιήθηκε για να παραπέμπει στον χλευαστικό-ομοφοβικό τρόπο με τον οποίο πολύς κόσμος αναφέρεται στο συγκεκριμένο φρούτο. Για την ιστορία, οι ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε σίγουρα ο Ζωρζ είναι η «Βρώμικη Παρέα» (1984) και η πιο γνωστή, «Πάρτα Όλα Μωρό μου» (1985). Και οι δύο του γνωστού σκηνοθέτη της εποχής Νάσου Σπύρη ή αλλιώς, «Μεγάλου Μπέρτο». Ωστόσο, σε πολλά αφιερώματα τού «χρεώνεται» συμμετοχή και στα: «Ο Νταβατζής της Ομόνοιας» (1984) και «Φλογερές Ελληνίδες» (1984).

Στον «Νταβατζή» υπάρχει ένας χαρακτήρας που χλευάζεται επειδή του αρέσει η πρωκτική διείσδυση από γυναίκα, όμως καμία πηγή δεν επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τον ίδιο ηθοποιό. Εμφανισιακά δεν του φέρνει πολύ, αλλά υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι αυτός. Όσον αφορά τις «Φλογερές Ελληνίδες», σε αυτή εμφανίζεται ένας gay ηθοποιός που συμμετέχει στο τελικό όργιο, όμως πρόκειται για έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας. Δεν μπορούμε βέβαια να αποκλείσουμε ότι είναι ο ίδιος αφού στις ταινίες που συμμετέχει είναι ξεκάθαρο πως φοράει περούκα και γυαλιά. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Ζωρζ, χωρίς τα παραπάνω αξεσουάρ.

Στη «Βρώμικη Παρέα», πάντως, συμμετέχει στο τελικό όργιο κάνοντας στοματικό έρωτα στους υπόλοιπους άνδρες πρωταγωνιστές, για να επικεντρωθεί τελικά στον Γιώργο Μπάλλα, ο οποίος θεωρούνταν «ο νέος Γκουσγκούνης», λόγω της εμφάνισης αλλά και των λεγόμενών του κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Βέβαια, δεν κατάφερε να φτάσει τη φήμη του μεγαλύτερου cult ήρωα στην ιστορία του εγχώριου πορνό. Στο «Πάρτα Όλα Μωρό μου» συμμετέχει σε δύο σκηνές: Στην πρώτη συνευρίσκεται με τον γνωστό πρωταγωνιστή της εποχής, Παύλο Καρανικόλα, ενώ στη δεύτερη το ίδιο δίδυμο συμμετέχει σε τρίο με μια γυναίκα.


Ο ΖΩΡΖ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ «ΦΙΦΗ» ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ».

Και μπορεί αυτές οι σκηνές να ήταν αρκετά προχωρημένες για την εποχή, όμως είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο ρόλος του «πούστη» αποτελούσε κάτι σαν comedic relief στην γενικότερη πλοκή των φιλμ και κρύβει αρκετές παθογένειες της τότε ελληνικής κοινωνίας. Ο ομοφυλόφιλος παρουσιάζεται ως κάτι μεταξύ άνδρα και γυναίκα, ένα τρίτο φύλο που είναι άξιο χλευασμού λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

To αρσενικό, βέβαια, θα συνευρεθεί μαζί του αλλά θα το θεωρήσει πράξη επιβολής, ενώ στα όργια θα λειτουργήσει ως εξωγενής παράγοντας που εν τέλει θα παραγκωνιστεί απ' τους υπόλοιπους. Τέλος, θα ενσαρκωθεί με κωμικό τρόπο που παραπέμπει σε σήριαλ δεκαετίας του '90. Όπως και να' χει, ο Ζωρζ Τσαπέλας έχει μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας gay ηθοποιός πορνό. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε περισσότερα για την πραγματική του ταυτότητα, ούτε για το πού μπορεί να βρίσκεται σήμερα και ίσως να μη μάθουμε ποτέ.

Πάντως, το γεγονός ότι ακόμη και εν έτει 2019 -που οι εποχές έχουν αλλάξει- δεν έχει εμφανιστεί κάποια παραγωγή με gay σκηνές, λέει πολλά για το έργο του. Ο Ζωρζ ήταν ένας πρωτοπόρος.

www.vice.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο Ζωρζ Τσαπέλας Ήταν ο Πρώτος (και Ίσως ο Μόνος) Gay Έλληνας Πορνοστάρ
Ο Ζωρζ Τσαπέλας Ήταν ο Πρώτος (και Ίσως ο Μόνος) Gay Έλληνας Πορνοστάρ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggi4Y2KvHmNeNjcsD1W5rDdEjBzJYnlBKJiIriTH-gu1QukdFPZzyHfzJv-kWVxhI2RDpiUPLLWHyAtQbBKJSUQgOQi-iy_8_dz-DXerRRGmXJS-GffC3l2lE2G7NwR-ufuSJssLV7n58/s400/1567672157757-BeFunky-Collage.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggi4Y2KvHmNeNjcsD1W5rDdEjBzJYnlBKJiIriTH-gu1QukdFPZzyHfzJv-kWVxhI2RDpiUPLLWHyAtQbBKJSUQgOQi-iy_8_dz-DXerRRGmXJS-GffC3l2lE2G7NwR-ufuSJssLV7n58/s72-c/1567672157757-BeFunky-Collage.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/09/gay.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/09/gay.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy