Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Να κηρυχθεί ο Δήμος θεομηνιόπληκτος – Αίτημα στο ΥΠΕΣ

Με μοναδικό θέμα τις καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν πρ...


Με μοναδικό θέμα τις καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στα τοπικά δημοτικά διαμερίσματα και την πόλη του Πύργου συνεδρίασε χθες εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Ομόφωνα αποφασίστηκε να σταλεί αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών (και τον ΕΛΓΑ) που θα ζητά να κηρυχθεί ο δήμος θεομηνιόπληκτος.


Μετά τις συζητήσεις για το δρόμο Πάτρα – Πύργος και αυτή για το νοσοκομείο Πύργου η νέα δημοτική αρχή του δήμαρχου Τάκη Αντωνακόπουλου ακολούθησε και χθες το ίδιο μοτίβο, με διεκδικητική πολιτική για τα μεγάλα ζητήματα του δήμου. Διεκδικήσεις που προκύπτουν και ισχυροποιούνται μέσω ευρύτατων συναινέσεων και κοινά αποδεκτών αιτημάτων…

Βασικό χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ότι στην αίθουσα του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, έδωσε το παρόν η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των 48 τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύργου, με 36 από αυτούς να παίρνουν το λόγο και -εν συντομία- να αναφέρουν τις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα παρατεταμένα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών που σε συνδυασμό με παλαιότερα έχουν δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα.

Η σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας σε όλες τις κοινότητες, οι ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και σε υποδομές (φωτισμός, σχολικά κτίρια, γεφύρια κ.α.), στα οποία αναφέρθηκαν οι πρόεδροι αποτύπωσε την πολύ κακή κατάσταση που έχουν περιέλθει τα χωριά του δήμου Πύργου και -κυρίως- οι αγρότες κάτοικοι τους.

Ιδιαίτερα για το θέμα της πολύς άσχημης κατάστασης που βρίσκονται οι αγροτικοί δρόμοι οι πρόεδροι εξέπεμψαν… SOS, λαμβανομένου υπ` όψεως ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η ελαιοκομική περίοδος και οι καλλιεργητές θα αδυνατούν να συλλέξουν τον καρπό που δίνει ανάσες ζωής στην τοπική οικονομία. Τόσο το Σώμα όσο και οι πρόεδροι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να μην προκύψουν δυσάρεστες καταστάσεις…

Στην δευτερολογία του ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος (σ.σ. κι αφού είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των προέδρων των κοινοτήτων), τόνισε πως «Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε λύσεις, σίγουρο είναι όμως ότι θα χρειαστούμε και γενναίες χρηματοδοτήσεις. Ως δήμος προχωράμε με 4 εργολαβίες, μια σε κάθε Δημοτική Ενότητα, ύψους 25.000 ευρώ η κάθε μια, όπου θα γίνουν παρεμβάσεις σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν κάνει οι πρόεδροι, ενώ εκπονούμε μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Έχουμε δεσμευτεί πως κάθε χωριό θα πάρει τη ΣΑΤΑ που του αναλογεί». «Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τον στόλο οχημάτων του δήμου για τον οποίο κάνουμε ενέργειες και ελέγχους ώστε να γίνει και πάλι λειτουργικός. Ελέγχουμε μηχανήματα και προσωπικό με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Ευχαριστώ τους προέδρους που χωρίς υπερβολές και λαϊκισμό μου έδωσαν μια ακριβή εκτίμηση για την κατάσταση που επικρατεί. Το αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος θεομηνιόπληκτος θα είναι καθολικό προς το υπουργείο Εσωτερικών και τον ΕΛΓΑ, οι γεωπόνοι του οποίου θα πρέπει άμεσα να εκτιμήσουν τις ζημιές στις καλλιέργειες. Πιστεύω πως υπουργείο και ΕΛΓΑ θα ανταποκριθούν και όπως καταφέραμε πράγματα με το νοσοκομείο το ίδιο θα συμβεί και τώρα», πρόσθεσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Τι είπαν οι επικεφαλής…

Ο Κώστας Νικολούτσος τόνισε πως «Ο Πύργος χρειάζεται επικαιροποιημένη αντιπλημμυρική θωράκιση όπως αποδυκνείουν και τα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα. Έχουν γίνει ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις και δομές και απαιτείται σοβαρή επέμβαση -και μελέτες- για να δούμε τι ακριβώς πρέπει να πράξουμε».

Ο Στάθης Καννής σχολίασε πως «Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν αφού ολόκληρος ο δήμος ήταν παραμελήμένος τα τελευταία χρόνια. Θα ήταν χρήσιμο ο δήμος να στελεχωθεί με πολιτικούς μηχανικούς που θα εκπονήσουν μελέτες για να λυθούν τα προβλήματα».

Ο Γιάννης Παναγόπουλος (σ.σ. απόντος του Αντώνη Καράμπελα, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή) είπε ότι «Χρειάζονται χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών, για τις οποίες πρέπει να υπάρξει λεπτομερής καταγραφή, ιεράρχηση και εκτίμηση».

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος (σ.σ. και ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών), ανέλυσε το πρόγραμμα του δήμου που αφορά εκπόνηση μελετών, διαγωνισμούς και αιτήματα για χρηματοδοτήσεις -όπως ο «Φιλόδημος» για βελτίωση προσβασιμότητας- αλλά και την κατάσταση των στόλου των οχημάτων του δήμου και τις ενέργειες που γίνονται για να ισχυροποιηθεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Για εμάς το πιο άμεσο είναι να πάνε οι κάτοικοι στις καλλιέργειες τους».

Ο Λάμπης Αριστειδόπουλος ανέφερε ότι «Καλό θα είναι να ελέγξουμε την κατάσταση των γεφυριών του δήμου αλλά και να προκηρύξουμε ανοιχτές εργολαβίες ώστε να μπορούμε σαν δήμος να παρεμβαίνουμε ανά πάσα στιγμή όταν υπάρχουν ζημιές/καταστροφές».

Ο Χρήστος Γιάννναρος είπε ότι «Η κατάσταση της αγροτική οδοποιίας αφορά την ύπαρξη πολλών συμπολιτών μας. Το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών -για διάφορους λόγους- πλήττεται κάθε χρόνο. Χρήσιμο είναι να καθαριστούν τα ποτάμια και τα ρέματα του δήμου και να γίνουν σύντομα οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ».

www.patrisnews.com

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Να κηρυχθεί ο Δήμος θεομηνιόπληκτος – Αίτημα στο ΥΠΕΣ
Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Να κηρυχθεί ο Δήμος θεομηνιόπληκτος – Αίτημα στο ΥΠΕΣ
https://2.bp.blogspot.com/-K36EJBvbAx0/XZzAXs77JFI/AAAAAAADvlY/Ray_muh4LTcNsJiV6me7S4Xw9-K5I6W2ACLcBGAsYHQ/s640/EKTAKTO-1.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-K36EJBvbAx0/XZzAXs77JFI/AAAAAAADvlY/Ray_muh4LTcNsJiV6me7S4Xw9-K5I6W2ACLcBGAsYHQ/s72-c/EKTAKTO-1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/10/blog-post_686.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/10/blog-post_686.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy