ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ • Τον ευέλικτο τρόπο λειτουργίας σε νευραλγικούς τομείς ό...
ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
• Τον ευέλικτο τρόπο λειτουργίας σε νευραλγικούς τομείς όπως τα ΚΕΠ και οι Δημ. Λειτουργίες για τους αγρότες, συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Κυρ. Πιερρακάκη.
• Αναφορές στις «λευκές περιοχές» που δεν έχουν ακόμα ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.
Ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με την ψηφιοποίηση υπηρεσιών και διαφόρων λειτουργιών στην Ηλεία, συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του βουλευτή του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλου στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Η συνάντηση έγινε χθες και έδωσε την ευκαιρία να αναπτυχθούν αρκετά ζητήματα αλλά και να διατυπωθούν προβλήματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης με στόχο την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των ίδιων των πολιτών.
Στη βάση της επίλυσης τέτοιων προβλημάτων, ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε το αίτημα της ένταξης στο 5G συνολικά 74 οικισμών του τόπου, τις λεγόμενες και ως «λευκές περιοχές» για την κάλυψη του τηλεοπτικού σήματος. Αναφέρθηκε κυρίαρχα σε περιοχές που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον, όπως π.χ. ο Ναός του Επικ. Απόλλωνα στη Φιγαλεία ή η περιοχή της Κουρούτας, η ένταξη των οποίων στο 5G θεωρείται απαραίτητη. Στον αγροτικό τομέα Ξεχωριστή μνεία έγινε και για τον αγροτικό τομέα και στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ψηφιοποίησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ειδικότερα δε, σε ότι αφορά το θέμα των ελέγχων και αποζημιώσεων των αγροτών για ζημιές από τα φυσικά φαινόμενα. Η αποτύπωση δορυφορικά της καταστροφής, η απλοποίηση της διαδικασίας εκτίμησης της ζημιάς και η ψηφιακή δήλωση της καταστροφής από εμπειρογνώμονα, θα μπορούσαν και πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα για την εκσυγχρονιστική αλλαγή ενός συστήματος που έχει μείνει πλέον –δεδομένων των σημερινών αποκτήσεων– πολύ πίσω, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ηλείος βουλευτής.
Αναβάθμιση των ΚΕΠ
Συζήτηση έγινε ακόμη και για τα ΚΕΠ, ώστε να υπάρξει στο νομό Ηλείας ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός που θα αφορά στον αριθμό και τη διεύρυνση του αντικειμένου τους στην εξυπηρέτηση πολιτών, την αύξηση του προσωπικού από μετατάξεις, αποσπάσεις κλπ., καθώς και την αναβάθμιση του προσωπικού μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων σπουδών. Ετέθη ακόμα και το ζήτημα της κτιριακής αναβάθμισης, με επίκεντρο των παρεμβάσεων τα ΑμεΑ.
Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσίασε η συνάντηση με τον κ. Πιερρακάκη και για τα γενικότερα θέματα που έχει θέσει ως στόχο το Υπουργείο μέσω της ψηφιοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου, της απλής και γρήγορης διεκπεραίωσης υποθέσεων και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Ένα σημαντικό στοιχείο εξάλλου που έρχεται στη ζωή μας, είναι η ενοποίηση βάσεων δεδομένων του δημοσίου, καθώς με μια και μόνο κάρτα που θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία, ο πολίτης θα μπορεί παντού να κάνει με ευελιξία τη δουλειά του.