-->

Οταν η ... "επιστήμη" σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Συνηθίζουμε [και καλά κάνουμε] να κατηγορούμε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα όταν δεν κάνουν αυτά για τα οποία έχουν υποσχεθεί και δεσμευτ...


Συνηθίζουμε [και καλά κάνουμε] να κατηγορούμε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα όταν δεν κάνουν αυτά για τα οποία έχουν υποσχεθεί και δεσμευτεί προεκλογικά. Και προφανώς [κι έτσι πρέπει] θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, που πλέον έχουν εξελιχθεί σε μέσο που ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει.

Αποτελεί κι αυτό ένα είδος δημοκρατίας -άσχετα εάν καμιά φορά ξεφεύγει και φτάνει ή ξεπερνάει τα όρια της ασυδοσίας. Άλλωστε, καθόλου τυχαία δε βγήκε το, "ότι θες γράφεις. Μήπως θα πληρώσεις φόρο;". Άσχετα εάν πολλά από αυτά είναι ψέματα, είναι συκοφαντικά με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα -τα όποια συμφέροντα- έχουν κάποιοι.

Είναι επίσης αλήθεια ότι μέσα από το facebook ξεπετάχτηκαν και κάποια... παρατράγουδα, "άλλο να σου λέω και άλλο να βλέπεις"!!!

Για το σημερινό άρθρο, μου δόθηκε η αφορμή από δύο σχόλια που διάβασα με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση στο κόμβο των Λεχαινών, για τον δρόμο-καρμανιόλα Πατρών-Πύργου.

1η αφορμή: 

Ένας διαδικτυακός φίλος, κάνει κοινοποίηση το ρεπορτάζ του newsgf.net, [διαβάστε εδώ...] για την σημερινή κινητοποίηση.

Και πετάγεται ένας, ο οποίος κατοικεί στην άλλη γωνιά της Ελλάδας και του γράφει: "Αν είχατε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τώρα ο δρόμος θα είχε γίνει"!!!
Προφανώς έχει καμμένα εγκεφαλικά κύτταρα ο άνθρωπος και ακόμη δεν το έχει καταλάβει...

2η αφορμή 

Στο δεύτερο προφίλ που διατηρώ στο facebook [το βοηθητικό, όπως το ονομάζω], κοινοποιώ το θέμα με τίτλο, "Αφήστε επιτέλους, κ. Καραμανλή, να συνεχιστεί η κατασκευή του δρόμου", που αφορά μια ανακοίνωση την οποία εξέδωσε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα.

Όσοι το είδατε, ασφαλώς θα διαβάσατε κι ένα δικό μου σχόλιο που αναφέρει: "Ζούμε μεγάλες στιγμές! Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Πατρών-Πύργου, που μέχρι πριν λίγο κυβερνούσαν!!! Άντε να βγάλει και το ΚΙΝΑΛ μια ανακοίνωση να πέσουν τα τσιμέντα από τα γέλια!!!".

Λίγο μετά, λαμβάνω από διαδικτυακό φίλο του 2ου προφίλ, το εξής σχόλιο: "Κύριε Φακο μέχρι πριν λίγο κυβερνούσαν και προκήρυξαν το έργο μπορεί με λάθος τρόπο να το δεχθώ αλλά οι εργολαβίες είναι σε ισχύ και συνεχίζονται τα έργα εσείς τι προσπαθείτε να πείτε και τι αβάντα πάτε να κάνετε ;;;".

Αναρωτιέται λοιπόν ο "φίλος" τι αβάντα κάνω για να γράφω αυτό, χωρίς βέβαια να γνωρίζει τι έχω σούρει στο πρώτο μου και βασικό προφίλ για τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και φορείς του κυβερνώντος κόμματος που παρά τις υποσχέσεις τους ποτέ δεν έκαναν τίποτα. Και βέβαια αναφέρει ότι μπορεί να δεχτεί ότι η προκήρυξη του έργου ίσως να... έγινε με λάθος τρόπο! Άσχετα εάν αυτός ο μπορεί λάθος τρόπος έχει οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση του έργου... άσχετα εάν με αυτό το ίσως λάθος τρόπο συνεχίζουμε να σκοτωνόμαστε στο δρόμο!!!

Ας είναι. Θα του απαντήσω όμως με χιουμοριστικό τρόπο, στα περί αβάντας που κάνω, δίνοντας δύο απαντήσεις και ας υιοθετήσει όποια νομίζει ο ίδιος ως καλύτερη!

1η απάντηση:

Έχω φίλους δυο-τρεις... εργολάβους που θέλω να τους σπρώξω να πάρουν το έργο.
Γιατί να με νοιάζει αν εγώ και τα συγγενικά μου πρόσωπα ζω σε αυτό το νομό και όλοι μας κινδυνεύουμε να είμαστε τα επόμενα θύματα ενός κακοτράχαλου δρόμου;
Γιατί να με νοιάζει εάν νιώθω πολίτης τελευταίας κατηγορίας διότι το δικό του κόμμα όπως και όλα όσα κυβέρνησαν την Ελλάδα, ενώ υπόσχονταν ποτέ δεν τήρησαν τίποτα;
Όχι, προφανώς δεν με νοιάζει. Να εξυπηρετηθούν οι φίλοι μου εργολάβοι με ενδιαφέρει περισσότερο από τη δική μου ζωή ή τη ζωή των συνανθρώπων μου!!

Αν αυτή η απάντηση δεν ικανοποιεί έχω και την δεύτερη: 

Επειδή είμαι ΚΚΕ [!!!] "επιτίθεμαι" κατά όλων των κομμάτων διότι θέλω να γίνει κυβέρνηση το ΚΚΕ και να φέρει το δόγμα Λένιν, τους αντιφρονούντες να τους στέλνει σε περιοχές τύπου Σιβηρίας ή να τους τρώει ξαφνικά το μαύρο σκοτάδι για να ψάχνουν οι δικοί τους που πήγαν στον αιώνα των άπαντα. Διότι η ιδεολογική κατεύθυνση του σημερινού ΚΚΕ δυστυχώς ακόμη έχει μείνει κολλημένο στο... Σοβιέτ γι' αυτό άλλωστε και βολοδέρνει εκεί στο 5-6% κι ευχαριστημένο να είναι. Και φυσικά θα παραμείνει σε μονοψήφιο ποσοστό όσο δε θέλει να εκσυγχρονιστεί!!!

Τώρα, όποια από τις δύο απαντήσεις θέλει ο καθένας την υιοθετεί και με γεια του και χαρά του!!!

Αλλά, ας σοβαρευτούμε τώρα:

Ευτυχώς για μένα δεν υπήρξα ποτέ δογματικός ψηφοφόρος. Ακόμα και ως νεολαίος μέλος του τότε ΠΑΣΟΚ δεν παρέμεινα δογματικός, του τύπου ότι έλεγε το κόμμα να χειροκροτώ και να ακολουθώ πειθήνια. Γι' αυτό άλλωστε και μου έριξαν μια κανονικότατη διαγραφή και μου είπαν, "άντε παιδάκι μου στο καλό, να μη μας χαλάς το μαγαζί"!

Φυσικά, λοιπόν, ψήφιζα ΠΑΣΟΚ όπως ψήφισα και τις δύο τελευταίες φορές ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας τις... καλύτερες ημέρες, το ... σκίσιμο των μνημονίων, την... κατάργηση των μνημονίων μ' ένα νόμο και όλα όσα ο Τσίπρας υποσχέθηκε προεκλογικά και ποτέ δεν έκανε. Και βέβαια έτσι την πάτησαν και κάποιες πολλές, υπερβολικά πολλές χιλιάδες πολιτών που έκαναν τον Τσίπρα δύο φορές πρωθυπουργό.

Δεν θα μπω στη διαδικασία εάν ο Τσίπρας ήταν καλύτερος πρωθυπουργός από τον Μητσοτάκη, διότι και ο Μητσοτάκης θα κριθεί ανάλογα με τα έργα του και ο κόσμος θα τον κατατάξει εκεί που του αξίζει ιστορικά. Τον δέχομαι όμως ως πρωθυπουργό διότι αυτόν ήθελε ο κόσμος, αυτόν έβγαλε και σε μια δημοκρατική κοινωνία που -υποτίθεται- πως ζούμε δεχόμαστε, όσο και αν δεν μας αρέσει, τη θέληση των πολλών!

Δρόμος Πατρών-Πύργου:

Ας δούμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ επί των δικών του ημερών: Επί σειρά ετών δικαιολογούνταν ότι προσπαθούσε να βρει τα πατήματα για να ξεκολλήσει το έργο και να γίνει.
Μια εβδομάδα πριν το περσινό Πάσχα, ο τότε υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών. Έβαλαν δυο-τρία μηχανήματα στην άκρη του δρόμου για να κόβουν για λίγες ημέρες βόλτες πάνω κάτω, ανέβηκε με το κράνος και ο Μπαλαούρας φωτογραφιζόμενος και με πολλά χαμόγελα ότι το έργο ξεκινάει, είπαμε κι εμείς μπράβο θα σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε και το αποτέλεσμα; Διακοπή εργασιών λόγω... Πάσχα [ο Σπίρτζης τότε είχε πει ότι και οι εργάτες πρέπει να κάνουν διακοπές], μετά μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο και το έργο... πάπαλα! Και τώρα λέμε τι; Αν ξαναψηφίζαμε τον Τσίπρα το έργο θα γινόταν!!!
"Βρέξε Μάη μου να βγει τριφύλλι"!!!

Βέβαια, ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με έναν πρωθυπουργό που προεκλογικά δεσμευόταν για ξεμπλοκάρισμα αμέσως του έργου κι έναν ανεκδιήγητο υπουργό υποδομών να κάνει συγκεντρώσεις για.. ενημέρωση όταν προγραμματίζονται κινητοποιήσεις και να καταφέρεται εναντίον αυτών που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις, όπως πρόσφατα συνέβη με τον δήμαρχο Πύργου.
Οπότε λογικά σήμερα ο λαός της Δυτικής Ελλάδα λέει ότι "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς", αφού ούτε σύντομα το έργο θα ξεκινήσει, και θα συνεχίζουμε να τσακιζόμαστε.

Αν, λοιπόν, κάποιοι θέλετε να στηρίζετε τα κόμματά σας εις βάρος των συνανθρώπων σας, ακόμη και της ίδιας σας της ζωής, δικαίωμά σας είναι. Όπως είναι δικό μας δικαίωμα να φωνάζουμε, να διαμαρτυρόμαστε, να βγαίνουμε στους δρόμους πιέζοντας να γίνει αυτό το έργο. Αν εσάς δεν σας ενδιαφέρει που ο νομός Ηλείας είναι ο μοναδικός που δεν έχει αυτοκινητόδρομο και που σκοτώνονται άδικα τα παιδιά, τότε καλά κάνετε και ρωτάτε "τι προσπαθώ να πω και τι αβάντες" κάνω!!!



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οταν η ... "επιστήμη" σηκώνει τα χέρια ψηλά!
Οταν η ... "επιστήμη" σηκώνει τα χέρια ψηλά!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmOksq_ssDJ7VLx20kDvwpnkOGsi11qPepZDhDuffy8ux8SOsptraHUUucqLd7K3L-GJ09vfmN4tRg0OjKBPpB1Zj4KEjogOUs5CC5a294UvN-O9H5F8LxmRuXXZgNA8TuWaVILr_rV3E/s640/office-620817_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmOksq_ssDJ7VLx20kDvwpnkOGsi11qPepZDhDuffy8ux8SOsptraHUUucqLd7K3L-GJ09vfmN4tRg0OjKBPpB1Zj4KEjogOUs5CC5a294UvN-O9H5F8LxmRuXXZgNA8TuWaVILr_rV3E/s72-c/office-620817_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/01/blog-post_510.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/01/blog-post_510.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy