-->

Λεχαινά: Κινητοποίηση για Πατρών-Πύργου-Η αρχή έγινε... [Δηλώσεις-Φωτογραφίες-Video]

Εκατοντάδες πολίτες, μαζί και οι δήμαρχοι της Ηλείας, βρέθηκαν σήμερα στη διασταύρωση των Λεχαινών κάνοντας κατάληψη του δρόμου, διαμαρτ...


Εκατοντάδες πολίτες, μαζί και οι δήμαρχοι της Ηλείας, βρέθηκαν σήμερα στη διασταύρωση των Λεχαινών κάνοντας κατάληψη του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική και απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου-καρμανιόλα Πατρών-Πύργου που δεκάδες ζωές έχει "πάρει", εκτός από τους χιλιάδες τραυματίες.

Ήταν όλοι εκεί, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, να δηλώσουν την ενότητά τους και να δεσμευτούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι η κυβέρνηση επιτέλους να κάνει το αυτονόητο.

Η καρμανιόλα, η ΕΟ Πατρών Πύργου, έκλεισε συμβολικά για να σταλεί το μήνυμα προς την κεντρική εξουσία ότι η κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα για να σταματήσει η εκατόμβη θυμάτων.




Η συμβολική αυτή κίνηση έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Λέντζα ύστερα από τον θάνατο των δύο εκπαιδευτικών που δίδασκαν στο ΓΕΛ Λεχαινών. Την ίδια ώρα έγινε και η κηδεία των δύο εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ότι κανένας βουλευτής δεν παρευρέθηκε στη σημερινή κινητοποίηση, ούτε κανένας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος!




Γιάννης Λέντζας 
Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

"Σήμερα προχωρήσαμε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και σε ένδειξη σεβασμού την ώρα της Εξόδου Ακολουθίας, στο κλείσιμο της εθνικής οδού. Είναι η δεύτερη ενέργειά μας.

Η πρώτη ήταν το κλείσιμο των σχολείων χθες. Θα ακολουθήσει μια σειρά ενεργειών σε συντονισμό με τους άλλους δήμους και τους συναδέλφους δημάρχους έτσι ώστε να αναδείξουμε εκ νέου αυτό το θέμα, να ακουστούμε γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο..

Καθημερινά σχεδόν θρηνούμε θύματα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ιδιαίτερα ο δικός μας δήμος, να έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα των παλινωδιών σχετικά με το δρόμο.

Η μοναδική λύση είναι τα έργα να ξεκινήσουν αμέσως, για να μη πω χθες, ανεξαρτήτως εάν θα έχουμε μία, δύο, ή πέντε κοινοπραξίες.

Το έργο πρέπει να γίνει κι επιτέλους να το καταλάβει η κυβέρνηση διότι είναι προς όφελος πρωτίστως της ζωής των συνανθρώπων μας και προς όφελος όλης της Δυτικής Ελλάδας"

Γιάννης Λυμπέρης 
Δήμαρχος Ήλιδας 


"Είναι μια κίνηση η σημερινή η οποία δείχνει ως εδώ και μη παρέκει. Εμείς έτσι κι αλλιώς, από την ώρα που αναλάβαμε τις δημαρχίες μας, όλοι οι δήμαρχοι του νομού, είπαμε πως πρώτο μέλημά μας και πρώτο θέμα μας είναι εντός της θητείας μας να ολοκληρωθεί ο δρόμος.

Η συνέχεια θα είναι η συνεννόηση και η εξασφάλιση της εργολαβίας, διότι αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο.

Υποτίθεται υπάρχουν οκτώ εργολαβίες και ούτε στις μισές δεν έχουν εγκατασταθεί. Αρα λοιπόν εμείς θέλουμε, μέχρι το τέλος του 2023, που λήγει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η χρηματοδότηση, να έχει παραδοθεί ο δρόμος".

Ναμπίλ Μοράντ 
π. Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης


"Νομίζω ότι είναι μια καλή κίνηση η σημερινή. Πρέπει όμως να ληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες. Το θέμα του δρόμου δεν αφορά μόνο τα Λεχαινά, αφορά όλο το νομό Ηλείας.

Δυστυχώς, τόσα χρόνια ακούμε ότι θα γίνει και τίποτα δεν έχει γίνει. Με τόσες υποσχέσεις που έχουμε πάρει ο δρόμος θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί δύο φορές.

Το κράτος των Αθηνών δεν ακούει αυτά που απασχολούν την επαρχία. Γυρίσαμε όλη την Ελλάδα, βλέπαμε τους δρόμους που έχουν φτιάξει, μόνο τον δρόμο Πατρών-Πύργου δεν έφτιαξαν και κάθε μέρα κι ένα ατύχημα.

Σκοτώνεται περισσότερο η νεολαία και η Ελλάδα αυτό δεν το αντέχει. Όχι μόνο όμως δεν γίνεται ο δρόμος αλλά δεν γίνεται και σωστή συντήρηση. Πως δεν θα γίνουν ατυχήματα; Σταματάς στα φανάρια και δεν ξέρεις αν θα σε καρφώσει κάποιος από πίσω.

Όλος ο ηλειακός λαός είναι μαζί τώρα, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και αυτό να συνεχιστεί. Να είμαστε όλοι ενωμένοι και επιτέλους να λυθεί το θέμα θέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει εάν είναι οκτώ εργολαβίες. Τον ενδιαφέρει να μη χάσει τα παιδιά του. Δυστυχώς καθημερινά έχουμε ατυχήματα. Επιτέλους πρέπει να το καταλάβουν. Δεν παρακαλάμε κανέναν. Είναι απαίτηση του ηλειακού λαού να γίνει ο δρόμος".

Γεωργία Κακαλέτρη 
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης 

"Ήταν μια πετυχημένη κινητοποίηση. Μια πάρα πολύ καλή συγκέντρωση.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε διότι είναι ένα θέμα που πονάει όλους μας.

Ακόμα περισσότερο κάποιους από εμάς που χάσαμε ανθρώπους στην άσφαλτο. Είναι απαράδεκτο, να έχουν βρεθεί χρήματα, να έχουν γίνει σύγχρονοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο, ακόμα και μέσα στην έρημο όπως έχω δει και να μη μπορούν να φτιάξουν 90 χιλιόμετρα δρόμου. Έλεος.

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσουμε το θέμα για να προγραμματίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας".


Διαμαντής Τσαγρής 
Επαγγελματίας οδηγός 

"Ο δρόμος αυτός, Πατρών-Πύργου εκτός του ότι είναι άκρως επικίνδυνος πρέπει να ντρέπονται κάποιοι υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι που τον διατηρούν σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Έχω κάνει πάνω από 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα με επαγγελματικά αυτοκίνητα.

Γυρίζω όλη την Ελλάδα και παντού έχουν πιο σίγουρους και στέρεους δρόμους. Σε κάποιους νομούς ακόμα και οι δρόμοι που οδηγούν σε χωράφια είναι πολύ καλύτεροι.

Τι σόι εθνική οδός είναι αυτή που εμείς έχουμε;"
 













COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Λεχαινά: Κινητοποίηση για Πατρών-Πύργου-Η αρχή έγινε... [Δηλώσεις-Φωτογραφίες-Video]
Λεχαινά: Κινητοποίηση για Πατρών-Πύργου-Η αρχή έγινε... [Δηλώσεις-Φωτογραφίες-Video]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8oUa2Zf_zST_s4GwiEUCITI2eniEjvROp9RGYhyphenhyphendbQ7Ms1r4qE7uRceW9f9edDi1QB1jaQ3OStK1wQxe_V0yFYIA2YcMtNzC9-nOb1Lk5sOIndWNvhyphenhyphentbE5JCMpXi_Gv7aUHCNaq8OoI/s640/P1200064.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8oUa2Zf_zST_s4GwiEUCITI2eniEjvROp9RGYhyphenhyphendbQ7Ms1r4qE7uRceW9f9edDi1QB1jaQ3OStK1wQxe_V0yFYIA2YcMtNzC9-nOb1Lk5sOIndWNvhyphenhyphentbE5JCMpXi_Gv7aUHCNaq8OoI/s72-c/P1200064.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/01/video_32.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/01/video_32.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy