-->

Πώς δεν θα κολλήσουμε γρίπη; Η παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη δίνει 5 απλά tips

Συνεργάστηκε η Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη, ιατρός ειδική παθολόγος Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας η γρίπη εξακολουθεί ν...


Συνεργάστηκε η Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη, ιατρός ειδική παθολόγος

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας η γρίπη εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση. Τα βασικά στελέχη που επικρατούν είναι οι δύο τύποι της γρίπης Α H1N1 και Η3Ν3. Από επιπλοκές της γρίπης έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 53 άνθρωποι ενώ την τελευταία εβδομάδα, μέχρι και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, 87 νέα περιστατικά χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Το δελτίο επαγρύπνησης του ΕΟΔΥ επισημαίνει πως οι επισκέψεις σε γιατρό με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής παραμένουν αυξημένες. Συνιστούν τον αντιγριπικό εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής ως τους καλύτερους τρόπους προστασίας και αντιμετώπισης της γρίπης.

Έξαρση της γρίπης 2020

Είναι γεγονός ότι το εμβόλιο που κυκλοφορεί έχει αποδειχτεί αναποτελεσματικό σε μεγάλο βαθμό και εφόσον δεν έχει γίνει το φθινόπωρο, αργεί να δράσει ενώ ο ιός που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο διακρίνεται για την εξαιρετική ταχύτητα μετάδοσης και τη μολυσματικότητά του σχολιάζει η ειδική παθολόγος Δρ Αναστασία Μοσχοβάκη.

Ποια είναι τα βασικά μέτρα πρόληψης για να μην κολλήσουμε γρίπη;

Αποφυγή της πολυκοσμίας και της επαφής με ασθενείς κυρίως οι ευπαθείς ομάδες. Στο βαθμό που είναι εφικτό, αποφεύγουμε την πολυκοσμία, π.χ. τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον κινηματογράφο ή το θέατρο. Αντίθετα επιλέγουμε δραστηριότητες εξωτερικού χώρου όπως βόλτες στην εξοχή ή αθλητικές δραστηριότητες εξωτερικού χώρου.

Επίσης, εάν εσύ ή τα παιδιά είστε κρυωμένοι ή νιώθεις πως σας τριγυρίζει μια ίωση, απόφυγε την επαφή με ηλικιωμένους ανθρώπους ή ανθρώπους με χρόνια νοσήματα. Εάν ανήκεις εσύ σε ομάδα υψηλού κινδύνου, να φοράς τη χειρουργική μάσκα σε χώρους με συγχρωτισμό και να θυμάσαι να πλένεις συχνά τα χέρια σου μέσα στη μέρα. Τέλος, εάν στον παιδικό σταθμό ή στο σχολείο έχει έξαρση κρουσμάτων, εάν είναι εφικτό κράτησε το παιδί στο σπίτι.

Βασική προστασία οι κανόνες προσωπικής υγιεινής

Να καθαρίζεις σωστά τα χέρια σου και τα κοινόχρηστα αντικείμενα που σε περιβάλλουν. Τα χέρια επιμολύνονται κατά την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους, τις κοινωνικές συναναστροφές και τις χρηματικές συναλλαγές.

Το πλύσιμο των χεριών συχνά θα σε βοηθήσει να προστατευτείς από τα μικρόβια. Βεβαιώσου ότι το σχολείο του παιδιού τηρεί τους κανόνες υγιεινής, καθαρίζει τα κοινόχρηστα παιχνίδια, παρέχει άμεση πρόσβαση σε νερό σαπούνι και εκπαιδεύει τους μαθητές για την χρήση τους, συμβουλεύει η Δρ Μοσχοβάκη.

Τι να θυμάσαι όταν πλένεις τα χέρια σου σύμφωνα με την παθολόγο

Χρησιμοποίησε σαπούνι σε όλη την επιφάνεια των παλαμών και των καρπών και στη ράχη της παλάμης. Πλύνε καλά τα χέρια: παλάμη – παλάμη πάνω – κάτω, δάκτυλο – δάκτυλο, και τις πτυχές ανάμεσα στα δάκτυλα και την περιοχή κάτω από τα νύχια, τουλάχιστον επί εικοσιπέντε δευτερόλεπτα. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Στέγνωσε με καθαρή πετσέτα ή ξηρό αέρα. Άλλες βασικές οδηγίες για να μην κολλήσουμε γρίπη Επιστρέφοντας στο σπίτι αλλάζουμε ρούχα και βγάζουμε τα παπούτσια. Δεν αγγίζουμε το πρόσωπο, τα μάτια, τη μύτη και στο στόμα με τα χέρια. Και μια τελευταία οδηγία από την παθολόγο: Μειώνουμε ή αποφεύγουμε εντελώς το κάπνισμα.

Ο καπνός περιέχει νικοτίνη, καρκινογόνες ουσίες και τοξίνες. Με την καύση, οι βλαπτικές ουσίες πολλαπλασιάζονται λόγω της εξαέρωσης, της πυρόλυσης, της πυροσύνθεσης του καπνού και των άλλων χημικών προσθέτων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των διαφόρων ειδών τσιγάρου. Οι ουσίες αυτές δρουν απευθείας στο επιθήλιο της αναπνευστικής οδού αλλοιώνοντας τις ιδιότητες του φυσιολογικού επιθηλίου και την αμυντική του ικανότητα. Γι' αυτό οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο από την γρίπη και τις επιπλοκές της.

www.shape.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πώς δεν θα κολλήσουμε γρίπη; Η παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη δίνει 5 απλά tips
Πώς δεν θα κολλήσουμε γρίπη; Η παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη δίνει 5 απλά tips
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEju_tymWyxDzWkkJihAAREAF_kxzCrBAEiHe_A0XVzYFSAfr_kgrAf9U7l-EiHXBoY70mx0_1J7zwjBiPUYHnu9Gn24DlG4uLSE_9aZ7vN5DxEH27KZnW9QZvdsTiZhq-eg3dIqyeqoXYE/s640/%2524+%25285%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEju_tymWyxDzWkkJihAAREAF_kxzCrBAEiHe_A0XVzYFSAfr_kgrAf9U7l-EiHXBoY70mx0_1J7zwjBiPUYHnu9Gn24DlG4uLSE_9aZ7vN5DxEH27KZnW9QZvdsTiZhq-eg3dIqyeqoXYE/s72-c/%2524+%25285%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/02/5-tips_14.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/02/5-tips_14.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy