-->

Εξάρχεια: Τέλος τα ΜΑΤ - Στέλνουν δίτροχα, σκύλους και πεζές περιπολίες

Από έξι ευρύτατους τομείς των Εξαρχείων αποχωρούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Στην πολύπαθη περιοχή θα παραμείνουν μόνο δύο διμοιρίες, στα γρα...


Από έξι ευρύτατους τομείς των Εξαρχείων αποχωρούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Στην πολύπαθη περιοχή θα παραμείνουν μόνο δύο διμοιρίες, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και στο υπουργείο Πολιτισμού. Όλες οι υπόλοιπες αντικαθίστανται από πεζές και δίτροχες περιπολίες, αστυνομικούς με σκούτερ, DRONES και αστυνομικούς σκύλους περιπολίας. Αυτό είναι το νέο σχέδιο αστυνόμευσης των Εξαρχείων, το οποίο κάνει… πρεμιέρα σήμερα, με στόχο την καταπολέμησης της χαρτογραφημένης εγκληματικότητας.

Ο νέος σχεδιασμός στηρίζεται στον "τεμαχισμό" της περιοχής σε 6 τομείς, ανάλογα με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε αυτούς και αντίστοιχες δράσεις αντιμετώπισης και καταπολέμησης της παραβατικότητας. Από αυτή την χαρτογράφηση ξεχωρίζει ένας μεγάλος τομέας όπου καταγράφονται καθημερινές κλοπές και ληστείες πεζών αλλά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αυτή η περιοχή περικλείεται στις οδούς από τις οδούς Τσαμαδού, Ζαΐμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη και μερικές ακόμη.

Αρχικά θα διατεθούν τρεις πεζές περιπολίες των τεσσάρων αστυνομικών και άλλες δύο εποχούμενες με σκούτερ που θα κινούνται παράλληλα σε χαρτογραφημένες διαδρομές. Συνολικά 30 αστυνομικοί θα περιπολούν ανά βάρδια σε πεζές και εποχούμενες περιπολίες, και περίπου 100 συνολικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στα πρώτα στάδια υλοποίησης του νέου σχεδίου το "ωράριο" θα είναι από τις 09:00 έως τις 23:00 το βράδυ και θα επεκταθεί όλο το 24ωρο.

Αυτές οι περιπολίες θα έχουν την συνδρομή ομάδων ΟΠΚΕ και της νέας ομάδας "ΔΡΑΣΗ", οι οποίες θα επεμβαίνουν σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών και τυχόν επιθέσεων εναντίον των περιπολιών. Ουσιαστικά θα αντικαταστήσουν τις δυσκίνητες διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς όπως εκτιμήθηκε από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η "βαριά" παρουσία τους δημιουργούσε εστίες έντασης και αντιπαράθεσης, ενώ παρουσιαζόταν δυσλειτουργία στις περιπτώσεις καταδίωξης, προσαγωγής υπόπτων και σύλληψης δραστών.

Στο νέο αστυνομικό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται η Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής αλλά και η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής προκειμένου να προβαίνει στις απαραίτητες διαδικασίες έρευνας των εγγράφων αλλοδαπών με έντονα παραβατική συμπεριφορά. Ο… προπομπός του σχεδίου Το νέο σχέδιο στοχεύει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας του δρόμου και εξάρθρωσης εγκληματικών συμμοριών που είχαν καταστήσει "έδρα" και καταφύγιο την περιοχή.

Ενδεικτική είναι η παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στις συσκέψεις που έγιναν Δευτέρα και Τρίτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για τις τελικές παρεμβάσεις στην εφαρμογή του σχεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι "προπομπός" για την απόσυρση των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια και… αντικατάστασή τους από πεζές και εποχούμενες περιπολίες, ήταν οι τακτικές και καθημερινές αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ωρίμασαν τις συνθήκες για μόνιμη και ηπιότερη αστυνομική παρουσία με την αρμονική συνύπαρξη αστυνομικών και κατοίκων, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όπως σε όλες τις άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Ενδεικτικά από τις 7 έως και τις 14 Ιανουαρίου 2020 εξελίχθηκαν 12 αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, στις οποίες έγιναν 100 προσαγωγές και 23 συλλήψεις. Από τις 23 Ιανουαρίου έως και το περασμένο Σάββατο, 250 αστυνομικοί, που πραγματοποίησαν συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 16 τομείς της Αθήνας, προέβησαν σε 6.759 ελέγχους ατόμων, 1.828 προσαγωγές και 167 συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο, λαθραία καπνικά προϊόντα και άλλα αδικήματα. Κατασχέθηκαν 4 μαχαίρια, 82,4 γραμμάρια ηρωίνης, 43 ναρκωτικά χάπια, 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 140 συσκευασίες καπνού, 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 1.169 είδη ρουχισμού και 4.790 άλλα είδη παραεμπορίου. Εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου και σε τρεις περιπτώσεις απομάκρυναν άτομα που είχαν καταλάβει παράνομα κτίρια και χώρους.

Στόχος και η… Δύση

Ο βασικός άξονας του νέου σχεδίου αστυνόμευσης στοχεύει στην ισχυρότερη αστυνόμευση και περιοχών της Δυτικής Αττικής, από την οποία διαπιστώνονται ληστρικές "εκδρομές" και… εξαγωγή δραστών και εγκληματικών συμπεριφορών κυρίως προς βόρεια και νότια προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτό το πλαίσιο πέρα από τις στοχευμένες αστυνομικές δράσεις έχουν αυξηθεί από 8 σε 16 οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), με 120 επιπλέον άτομα, που θα δρουν στα δυτικά προάστια. Με αυτές τις ομάδες θα επιχειρηθεί η πύκνωση των περιπολιών, η αύξηση των ελέγχων και η δημιουργία μιας περιμετρικής αστυνομικής "αλυσίδας" για την αποτροπή της μετακίνησης δραστών και εγκλήματος, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, σε κεντρικούς και παρακαμπτήριους οδικούς άξονες που οδηγούν σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Το αστυνομικό προσωπικό θα προμηθευτεί "έξυπνες" φορητές ηλεκτρονικές συσκευές για την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων ελεγχόμενων ατόμων και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα σε βάρος τους. Στα χαρακτηριστικά του νέου σχεδίου θα είναι και η… αναζήτηση του χρήματος (follow the money), από προσωπικό υπηρεσιών Ασφάλειας, δηλαδή ο εντοπισμός ατόμων που κινούνται με πολυτελή αυτοκίνητα, διαμένουν σε… βίλες, διαθέτουν μετρητά, οι οποίοι είτε είναι… άνεργοι, είτε δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την κατοχή τους από την "επαγγελματική" τους δραστηριότητα.

Πηγή: thetoc.gr

capital.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εξάρχεια: Τέλος τα ΜΑΤ - Στέλνουν δίτροχα, σκύλους και πεζές περιπολίες
Εξάρχεια: Τέλος τα ΜΑΤ - Στέλνουν δίτροχα, σκύλους και πεζές περιπολίες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeuxghVh2_GgQFh6bTS8zYDrxnmkb9lCbfXPVY3GvHIssTPhDyDc23W3UiNK5PjOCt6V5Vft4eK4LUnABB91pnkSaxyWn23_bNESGE-qNhOD4j2lgd9PS8JAh_DdPP6ch36Pz18n5Lp-Y/s640/%2524.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeuxghVh2_GgQFh6bTS8zYDrxnmkb9lCbfXPVY3GvHIssTPhDyDc23W3UiNK5PjOCt6V5Vft4eK4LUnABB91pnkSaxyWn23_bNESGE-qNhOD4j2lgd9PS8JAh_DdPP6ch36Pz18n5Lp-Y/s72-c/%2524.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/02/blog-post_978.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/02/blog-post_978.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy