Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Βρες (και βγάλε) το ΦΩΣ που σου θάβουν μέσα σου

Όταν ήμουν μικρό παιδί (πριν από χιλιάδες χρόνια δηλαδή), άκουγα και τραγουδούσα ένα υπέροχο τραγούδι που ερμήνευε ο Βασίλης Παπακωνστα...


Όταν ήμουν μικρό παιδί (πριν από χιλιάδες χρόνια δηλαδή), άκουγα και τραγουδούσα ένα υπέροχο τραγούδι που ερμήνευε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τίτλο «φοβάμαι». «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα- χωρίς εμένα». Επίσης θυμάμαι την Ελένη Βιτάλη να τραγουδά την «κιβωτό»: «Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας κι ο γιος μου τ’ ανταλλακτικό θα `ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας είναι από άριστο υλικό.

Γεννήθηκα με ένα γιατί μες την καρδιά κρυμμένο ποιους μάγκες εξυπηρετώ ποιοι μ’ έχουν κουρδισμένο Με φέρανε και μου `πανε ποτέ μιλιά μη βγάλω πως είναι που γεννήθηκα προνόμιο μεγάλο» Και τώρα ήρθε η εποχή του «Μένουμε σπίτι». Μένουμε σπίτι με τα ηθικά διλλήματα να μην μεταδώσουμε έναν ιό στις ευπαθείς ομάδες. Μένουμε σπίτι γιατί ως κοινωνία είμαστε απείθαρχοι λένε. Μένουμε σπίτι γιατί τα ΜΜΕ από διπλανές ή πιο μακρινές χώρες μας δείχνουν σημεία αποκάλυψης.

Μένουμε σπίτι και το Κράτος φροντίζει να έχουμε λεφτά. Μένουμε σπίτι και το Κράτος συνεχώς φροντίζει να ενημερωνόμαστε από ΜΜΕ και να περνά σε νέες αντιλήψεις εργασίας, συναλλαγής με Δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, κλπ. Μένουμε σπίτι λοιπόν και βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας το πολύ-πολύ εάν θέλουμε να κάνουμε την «επαναστατική μας γυμναστική». Να βαρέσουμε παλαμάκια-να βγάλουμε σημαία-να τραγουδήσουμε τον Εθνικό μας Ύμνο κλπ….

Μένουμε σπίτι και ακόμα και η Θεία Λειτουργία για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν, θα παίζει στην τηλεόραση…. Μένουμε σπίτι και δε πάμε στους αρχαιολογικούς μας χώρους ούτε για το ΦΩΣ του Απόλλωνα στην Αρχαία Ολυμπία… Μένουμε σπίτι λοιπόν και προπάντων δεν αντιδρούμε, γιατί το Κράτος προειδοποιεί ότι θα μας κάνει ντα-ντα σε κάθε περίπτωση ανυπακοής, στα Θεο-σόφιστα μέτρα που έχει εκπονήσει και ανανεώνει συνεχώς (λες ρε παιδί μου και τα είχε έτοιμα από χρόνια, η κατά άλλα άχρηστη (σε γενική ομολογία μέχρι τώρα) Κρατική μηχανή που με μια μπόρα και ένα αέρα και μια φωτιά, δεν ήξερε που πάνε τα τέσσερα!!!

Ναι, είναι η ίδια μηχανή που τώρα αυτό-αποθεώνεται και την αυτό-αποθεώνουν οι πολίτες, με μαέστρους τα γνωστά «επώνυμα» και «έγκυρα» παπαγαλάκια, με τη επιπλέον συνδρομή νέων-φρέσκων επιστημονικών συνεργατών προς ενίσχυση της «αξιοπιστίας». Σκέφτομαι λοιπόν…. επί προσωπικού… και αποτυπώνω γραπτά, ως έχων υποχρέωση, εάν θέλω να λέω ότι ακόμα ο εγκέφαλος μου λειτουργεί με λογική και όχι με «καθοδήγηση». (Συλλογιέται καλά λοιπόν, όποιος συλλογιέται ελεύθερα).

Κάθε χρόνο τη μητέρα μου, που είναι ευπαθής ομάδα λόγω γήρατος και των προβλημάτων που φέρει το γήρας, την εποχή των ιώσεων την κλείνουμε μέσα 1 μήνα τουλάχιστον και προσέχουμε. Το ίδιο και φέτος που είχαν ξεκινήσει οι ιώσεις, έχουμε 7 νεκρούς από γρίπη στο νομό και μόνο και επιπλέον άλλους 100+στη χώρα. Φέτος η διαφορά είναι ότι αυτό θα γίνει πιο αυστηρά με εντολή του Κράτους και το βασικό θα γίνει υποχρεωτικά!! Σκέφτομαι λοιπόν… ότι διαβάζω και ξέρω, ότι κάθε χρόνο ανελλιπώς, υπάρχουν ιοί, που χτυπούν πάντα τις ευπαθείς ομάδες, που προκαλούν πλήθος θανάτων κλπ. Τι άλλαξε φέτος και έχουμε πανδημία;

Τι ιδιαίτερο έχει ο «κάθε κοροναϊός» που έχει υποπολλαπλάσιο αριθμό θυμάτων από άλλους στη πορεία της ανθρωπότητας; Από τη περσινή γρίπη στην Ιταλία που είχε 9.500 νεκρούς όπως διάβασα; Από τον απλό πυρετό μιας μικρής Αφρικανικής χώρας που σκοτώνει 50.000 ανθρώπους ανά έτος; Εκτός εάν ενοχλείστε που διαβάζω και αναπαραγάγω αυτές τις ειδήσεις και δεν αναπαραγάγω τις ειδήσεις που βολεύουν, ώστε να βολεύεστε όλοι στο «σκάσε και κολύμπα» ή στο «το είπαν οι ειδήσεις» ή στο «το είπε η Κυβέρνηση» κλπ… Σκέφτομαι λοιπόν…. βλέποντας τον Υπουργό Υγείας χωρίς μάσκα-γάντια κλπ να φωτογραφίζεται με τη Κινέζα Πρέσβη και να παραλαμβάνει Ιατρικό υλικό.

Σκέφτομαι ότι τελικά αυτός είναι Ελλάνιος ή Superman εάν προτιμάτε ή τελικά ποιος δουλεύει ποιόν σε αυτή τη χώρα; Επίσης διάβασα ότι ο πρώτος (ιατρός ήταν) που διαγνώστηκε με κοροναϊό και οι 153 που εξετάστηκαν από το περιβάλλον του δεν νόσησαν!!!

Σκέφτομαι λοιπόν… και διαβάζω και βλέπω… ότι σε αυτή τη χώρα που πρέπει να είσαι σε απόσταση 2 μέτρων -ανά 15 τετραγωνικά- με απαγόρευση συναθροίσεων ανά 10 άτομα -με προπαγάνδα σήμερα του τι σημαίνει lock-down (ελεγχόμενες κινήσεις-περιβραχόνια στο πέτο ή ειδικές κάρτες κλπ).

Αυτό φυσικά δεν ισχύει για τα λεωφορεία -πλοία-καταμαράν κλπ που μεταφέρουν εν κρυπτώ, εν μέσω ενός λαού «μένουμε σπίτι», λαθρομετανάστες στην Ηπειρωτική χώρα. Συνεχίζουν δηλαδή κανονικά το έργο τους, αυτό που έφαγαν τα μούτρα τους όταν ΔΕΝ «μέναμε σπίτι» και θα τα έτρωγαν πάλι. Οι συναθροίσεις και διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, φυσικά ΔΕΝ απαγορεύονται και δεν επιφέρουν την αυτόφωρη διαδικασία όταν παρελαύνουν έμμισθοι-μεταφερόμενοι και ντόπιοι αμοιβάδες αντί -ότι να ‘ναι σε νησιά-Σύνταγμα κλπ . Εισαγγελείς σε ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ που ξυπνούν μόνο όταν ένας υπέρ -γηρος ιερέας στα Κύθηρα, τελεί χαιρετισμούς με 4 πιστούς και τον ψάλτη σε νησί πλήρως απομονωμένο και έρημο… πφφφ… Δικαιοσύνη -μυρίζεις άσχημα….

Σκέφτομαι λοιπόν … ότι ξαφνικά «λεφτά υπάρχουν» και μοιράζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν, από τη βαριά μας βιομηχανία το τουρισμό και αλλού. Και δε ξεχνώ ότι τα ίδια τα θεσμικά τους όργανα το ζήτησαν να κλείσουν ώστε να ενταχθούν στις κρατικές αυτές χορηγίες. Ηθελημένα ή με εντολή δε το γνωρίζω. Πάντως επιχειρήσεις και εργαζόμενοι για λίγο καιρό θα είναι «καλά και υπάκουα παιδιά». Το μέλλον θα φέρει φυσικά ευέλικτες σχέσεις εργασίας από το σπίτι, κατώτατους μισθούς από το σπίτι, συναλλαγές με κράτος από το σπίτι, συναλλαγές γενικά από το σπίτι, ψώνια από το σπίτι, ενημέρωση ελεγχόμενη 100% από το σπίτι το πολύ-πολύ να βγαίνετε μέχρι το μπαλκόνι ή την αυλή…’

Σκέφτομαι λοιπόν… ότι βλέπω και διαβάζω και «άλλες» ειδήσεις-εικόνες που δείχνουν τα φέρετρα της Λαμπετούζα και αυτά του Μπέργκαμο να μοιάζουν πολύ ως εικόνες!!!. Που δείχνουν στατιστικά άλλων ιώσεων να υπερτερούν συντριπτικά έναντι του φονικού κοροναϊού. Που δείχνουν video και διαλέξεις και βιβλία και ομιλίες και ταινίες να τον προαναγγέλλουν εδώ και δεκαετίες. Που δείχνουν ότι τα μέτρα αυτά που επιβάλλονται έκτακτα και δεν είναι άλλα από στρατιωτικούς νόμους τα έχει παίξει πολλάκις το Hollywood σε δεκάδες ταινίες. Με ιούς-με απαγορεύσεις με –με -με… Σκέφτομαι ότι είμαι Έλληνας.

Ότι έχω ΦΩΣ μέσα μου. Ότι επιβάλλεται να σκέφτομαι και να συγκρίνω και να φιλοσοφώ και να έχω και πειθαρχία στη σκέψη και απειθαρχία σε όσους μου λένε «πίστευε και μη ερεύνα». Σκέφτομαι λοιπόν το σκοτάδι που μας έφεραν ή προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Για το «καλό μου» που λέει ο Μηλιώκας…

«Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου /είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου …για το καλό μου Είδα τα δέντρα που σκαρφάλωνα κομμένα /σε φορτηγό τα όνειρά μου φορτωμένα …για το καλό μου» Εδώ λοιπόν για το καλό σας, γιατί προφανώς με βαρεθήκατε με τόσα που σας έγραψα, σταματάω να γράφω μερικές από τις σκέψεις μου σε χαρτί (σε word πλέον δυστυχώς). Αλλά για το δικό μου καλό δε σταματάω να σκέφτομαι ως Έλληνας και λέω να συνεχίσω να μην συμμετάσχω νοητικά σε όλη αυτή τη κατευθυνόμενη και με σαφείς (και ορατούς πλέον) σκοπούς παγκοσμιοποιημένη σκλαβιά κάθε είδους και μορφής.

Το καλό μου και το καλό μας είναι ότι δεν πρέπει να φύγουμε από το ΦΩΣ, όσο και εάν θέλουν να μας βάλουν στο σκοτάδι με απαγορεύσεις-δωράκια- δήθεν επιστημονικές «τεκμηριώσεις». ΦΩΣ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ… -22 Μαρτίου 2020- (πλέον η ημερομηνία είναι σημαντική. Να λέμε στο μέλλον ότι μερικοί τα έλεγαν… αλλά εμείς κοιτούσαμε τα άστρα και ακούγαμε τον κάθε «ΑΥΤΙΑ» και τον κάθε «ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ» να μας μαλώνουν που δεν είμαστε καλά παιδιά και δεν σκύβουμε το κεφάλι οικιοθελώς)

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Βρες (και βγάλε) το ΦΩΣ που σου θάβουν μέσα σου
Βρες (και βγάλε) το ΦΩΣ που σου θάβουν μέσα σου
https://3.bp.blogspot.com/-w-8oA6RJitc/Xnia7Dkxg_I/AAAAAAAD9Jw/6Dx714iSQoMNLVgFpGsnXq3LAYXgnr7wgCLcBGAsYHQ/s640/%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259E.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-w-8oA6RJitc/Xnia7Dkxg_I/AAAAAAAD9Jw/6Dx714iSQoMNLVgFpGsnXq3LAYXgnr7wgCLcBGAsYHQ/s72-c/%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259E.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/03/blog-post_760.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/03/blog-post_760.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy