-->

Πνευμονία: «Δεν παρατηρήσαμε ποτέ επιδημία τέτοιας σοβαρότητας, μας κοροϊδεύουν»

Σε συνέντευξή του ο ιατρός του Καρπενέντολο της Ιταλίας, ενός από τους δήμους που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την επιδημία του COVID-1...


Σε συνέντευξή του ο ιατρός του Καρπενέντολο της Ιταλίας, ενός από τους δήμους που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την επιδημία του COVID-19, αναφέρεται στα όσα διαπίστωσε όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες με τρόπο εντυπωσιακό. Στη μελέτη του, μέσα σε λίγες μέρες παρουσιάστηκαν 15 ασθενείς με συμπτώματα πνευμονίας: ένας από αυτούς πέθανε, ένας άλλος νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εντατική θεραπεία, πρώτα στη Μπρέσια στη συνέχεια στη Μόντσα.

Ο Sergio Perini, γενικός ιατρός στο Carpenedolo, ήταν ένας από τους πρώτους γιατρούς που ανέφερε την ανώμαλη αιχμή της πνευμονίας μεταξύ των ασθενών του στο ATS στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Περίπου έναν μήνα μετά την έκτακτη κατάσταση που έπληξε τη Μπρέσια, αλλά και το υψηλό Μαντοβάντο, αποφάσισε να ακούσει τη φωνή του και να εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του μέσω μιας επιστολής που έστειλε και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά στη διαταγή των ιατρών της Brescia.

Είναι σίγουρα μια φωνή που βγαίνει από τη χορωδία. "Ως πολίτης, ακόμη και πριν από αυτό ως γιατρός, ζητώ διευκρινίσεις σχετικά με το τι συνέβη τον τελευταίο μήνα: η ερώτηση δεν πρέπει να υποτιμάται ούτε να ξεχνιέται - μας λέει τηλεφωνικά - σε 36 χρόνια ιατρικής δραστηριότητας δεν έχω δει ποτέ επιδημία πνευμονίας τέτοιας έντασης και σοβαρότητας, όπως εκείνη που ξέσπασε από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου στις πεδιάδες της Μπρέσια.

Όλοι οι γιατροί μας εκπλήσσονταν από αυτό το κλινικό φαινόμενο που είχε διεθνή απήχηση. Οι 1.500 ασθενείς μου έπασχαν από βακτηριακή πνευμονία, δυστυχώς ένας από αυτούς πέθανε στο νοσοκομείο, άλλος νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αναζωογόνηση, μερικοί είχαν αρκετές επιπλοκές και σε καρδιακό επίπεδο». Ο γιατρός υπογραμμίζει πάνω από όλα την έλλειψη σαφών πληροφοριών σχετικά με τα αίτια της επιδημίας: "Θεωρώ πολύ περίεργο ότι μετά από ένα και πλέον μήνα κανένας από τους ενδιαφερόμενους ασθενείς, καθώς και οι γιατροί και οι δήμαρχοι των πληττόμενων δήμων δεν έχουν ακριβή άποψη του τι ακριβώς συμβαίνει".

Οι ασθενείς μου που πάσχουν από πνευμονία έχουν μελετηθεί από την ATS της Brescia και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας, αλλά μέχρι σήμερα μόνον δύο από τις 15 περιπτώσεις που ακολούθησα ήταν θετικές στη λεγιονέλλα ". "Η εντύπωση - συνεχίζει ο Περίνι - είναι ότι μας λένε ιστορίες για αυτή την επιδημία, δείτε το ζήτημα των πύργων ψύξης, οι οποίες όμως δεν επαρκούν για να εξηγήσουν τι συνέβη και οι αριθμοί δεν αλλάζουν.

Η πνευμονία διαγνώστηκε με την παρουσία βακτηρίου λεγιονέλλας, ενώ το υπόλοιπο 90% δεν έχει ακριβή αιτιολογία και σε κάθε περίπτωση είναι αρνητικό στις εξετάσεις ούρων και αίματος για λεγιονέλλα. Να είμαστε αρνητικοί γιατί στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μια παραλλαγή της Legionella, ενός τροποποιημένου βακτηριδίου.

Tο μόνο που πρέπει να κάνουμε, το οποίο δεν έχει ακόμη γίνει, είναι η εξέταση μέσω καλλιέργειας των βρογχικών πτυέλων με βρογχοσκόπηση ". Σύμφωνα με τον γιατρό, οι πύργοι ψύξης δεν θα ήταν οι μόνοι ένοχοι της λοίμωξης, αλλά η ρύπανση θα διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο. "Πιστεύω ότι αυτή η επιδημία δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Η κορυφή της σοβαρής περιβαλλοντικής αναστάτωσης της Κάτω Μπρέσια - εξηγεί ο Περίνι - δεν είναι μόνο το λάθος των πύργων ψύξης, υπάρχουν άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως πολλοί χώροι υγειονομικής ταφής συγκεντρωμένοι στην περιοχή, η συνεχής ρύπανση των υδάτων της Εκκλησίας και ο λόγος που συνδέεται με την εξάπλωση της λάσπης, τυπικά όλα είναι νόμιμα, αλλά κανείς δεν ελέγχει ή ξέρει ακριβώς τι σκορπίζεται στη γεωργική γη». "Είναι πλέον προφανές - συμπεραίνει - ότι το άθροισμα και ο δείκτης πίεσης όλων αυτών των επιβλαβών παραγόντων επηρεάζουν την υγεία των πολιτών.

Επιπλέον, κανένας τεχνικός, μηχανικός, γιατρός ή βιολόγος δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ποιες επιπτώσεις στην υγεία με την πάροδο του χρόνου δημιουργούν όλες αυτές τις ουσίες που απελευθερώνονται στο έδαφος, στο νερό και στον αέρα .. Θυμάμαι ότι η νέα γνώση της επιγενετικής επιβεβαιώνει ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να τροποποιήσουν μερικά γονίδια του DNA των ζώντων όντων που ευνοούν τους όγκους και τις διάφορες ασθένειες.

www.zougla.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πνευμονία: «Δεν παρατηρήσαμε ποτέ επιδημία τέτοιας σοβαρότητας, μας κοροϊδεύουν»
Πνευμονία: «Δεν παρατηρήσαμε ποτέ επιδημία τέτοιας σοβαρότητας, μας κοροϊδεύουν»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAQBe_rzayh9VdDOcXBy7rjBADFo2DiQ_vn2nV6H8Gzh8iz9C_RxOAVU0ov7mswT2c_PV9Uig2hteb0sgwOUo1P99gaMyhKDKWtwRJlzN1mmjTGbLjN_gT2UMaahkqVrfrAT2DhYbLcH8/s640/2849107.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAQBe_rzayh9VdDOcXBy7rjBADFo2DiQ_vn2nV6H8Gzh8iz9C_RxOAVU0ov7mswT2c_PV9Uig2hteb0sgwOUo1P99gaMyhKDKWtwRJlzN1mmjTGbLjN_gT2UMaahkqVrfrAT2DhYbLcH8/s72-c/2849107.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/04/blog-post_687.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/04/blog-post_687.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy