-->

Η συγκινητική ιστορία της μητέρας αρκούδας που έθαψε τα αρκουδάκια της μετά από τροχαίο

Η φύση δείχνει για ακόμη μία φορά τη δύναμη που κρύβει η λέξη «μητέρα». Είναι ο φύλακας άγγελος του παιδιού της και είναι πάντα εκεί για...


Η φύση δείχνει για ακόμη μία φορά τη δύναμη που κρύβει η λέξη «μητέρα». Είναι ο φύλακας άγγελος του παιδιού της και είναι πάντα εκεί για να το προστατέψει με όποιο μέσο διαθέτει. Την αγάπη της μητέρας όχι μόνο στο ανθρώπινο είδος αλλά και στο ζωικό βασίλειο αποτυπώνει μια ιστορία από την Καστοριά που έγινε γνωστή μέσω του διαδικτύου.

Δύο μικρά αρκουδάκια βρέθηκαν νεκρά, θαμμένα σε αγρόκτημα στην παραλίμνια περιοχή μεταξύ Πολυκάρπης και Φωτεινής. Τα μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης Καστοριάς με το που ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος έσπευσαν να εξετάσουν τα ευρήματα.


Η ιστορία αυτή έχει συγκινήσει όσους την άκουσαν και τη διάβασαν με τους ειδικούς να συνεχίζουν τις έρευνές τους έτσι ώστε να δουν εάν όντως ήταν η μαμά - αρκούδα ήταν αυτή που έθαψε τα μωρά της.


Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον άνθρωπο που έσπευσε στο αγρόκτημα όταν ενημερώθηκε πως βρέθηκε το ένα θαμμένο αρκουδάκι και στη συνέχεια το δεύτερο. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, είναι μέλος και συντονιστής της ομάδας άμεσης επέμβασης, συνεργάτης του Αρκτούρου και αντιπρόεδρος Εταιρείας Περιβάλλοντος της Καστοριάς.


«Μας ειδοποίησε η αστυνομία πως βρέθηκε ένα θαμμένο μικρό αρκουδάκι και αμέσως με την ομάδα άμεσης επέμβασης σπεύσαμε στο σημείο του συμβάντος όπου ήταν τα παιδιά από το δασαρχείο. Τους ζητήσαμε να μην ακουμπήσουν τίποτα για να κάνουμε έλεγχο στο ζώο. Οι ενδείξεις έδειχναν πως η ίδια η αρκούδα ήταν αυτή που είχε σκεπάσει το μωρό της και είχε δημιουργήσει ένα βουναλάκι καθώς φαίνεται πως το είχε σύρει στο σημείο και στη συνέχεια είχε σκεπάσει το μωρό με χώμα.

Το αρκουδάκι είχε τραυματιστεί σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από εκεί που βρέθηκε θαμμένο. Γύρω του υπήρχαν πατημασιές μεγαλύτερης αρκούδας και νυχιές που πιστεύουμε πως προέρχονται από τη μητέρα του. Τα σημάδια δείχνουν πως η μητέρα προσπαθούσε να σπρώξει το χώμα ώστε να σκεπάσει το νεκρό αρκουδάκι» εξήγησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο newsbeast.gr.


«Λίγη ώρα αφότου φύγαμε και γύρισε ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος στο σημείο μας ειδοποίησε πως βρέθηκε ακόμη ένα αρκουδάκι θαμμένο με τον ίδιο τρόπο, σε απόσταση από το προηγούμενο και περίπου 150 μέτρα από εκεί που σημειώθηκε το ατύχημα. Από την έρευνα που κάναμε και από συνομιλίες που είχαμε με κόσμο μας είπαν πως είχαν δει μια αρκούδα με τα μικρά της», σημείωσε.


Από έρευνα που έκανε η ομάδα άμεσης επέμβασης προκύπτει ότι «το 2ο αρκουδάκι το είχαν δει στο οδόστρωμα να κείτεται νεκρό γύρω στις 6 το πρωί, χωρίς να το έχει περιμαζέψει κανείς, γεγονός που σημαίνει ότι γύρισε η αρκούδα, το τράβηξε και το έθαψε». «Αν και επιστημονικά δεν το έχουμε ακόμη τεκμηριώσει ψάχνουμε να δούμε αν έχει συμβεί κάπου αλλού κάτι παρόμοιο (να θάβει δηλαδή η μαμά αρκούδα το παιδί της).

Το ένα ζώο σύμφωνα με τη νεκροψία φαίνεται να πέθανε ακαριαία στο οδόστρωμα, το δεύτερο, που είχε μια μεγάλη αμυχή στην κοιλιακή χώρα, φαινόταν ότι πέθανε λίγες ώρες αργότερα από το πρώτο καθώς βρισκόταν ακόμα σε νεκρική ακαμψία», επισήμανε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η ''ταφή'' των ζώων θεωρούμε πως πραγματοποιήθηκε από τη μητέρα διότι και τα δύο καλύφτηκαν με χώμα με τον ίδιο τρόπο. Οι αρκούδες συμπεριφέρονται παρόμοια όταν ''κρύβουν'' την τροφή τους καθώς την καλύπτουν με ξηρά κλαδιά. Κάποιο άλλο ζώο ή ανθρώπινο χέρι θα είχε σκάψει λάκκο ώστε να τοποθετηθούν τα νεκρά αρκουδάκια» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε την εξέταση DNA για να δούμε και επίσημα πως τα δύο μικρά ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Αναμένουμε επίσης τα βιοδηλωτικά στοιχεία που θα δώσουν σαφείς απαντήσεις για τα εύρηματά μας». Τα δύο μικρά αρκουδάκια μετά την νεκροψία ενταφιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δασαρχείου.

Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο newsbeast.gr o Νίκος Παναγιωτόπουλος.

greenagenda.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η συγκινητική ιστορία της μητέρας αρκούδας που έθαψε τα αρκουδάκια της μετά από τροχαίο
Η συγκινητική ιστορία της μητέρας αρκούδας που έθαψε τα αρκουδάκια της μετά από τροχαίο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8pz0ilHg4eY-fJf52zVOGz0Kdb-2oqxOH1PtZ2uOa2xLpMKhzR2fy7ga1qOuD1_Amy57XTu05CtCTAS_h1RDlpXxHP7rPgl57-0oqp8q6h0XFpIZq_GVY2Bc-Bn70cr2WotFBdQpDCCk/s640/%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25BA3-700-x-437-620x420.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8pz0ilHg4eY-fJf52zVOGz0Kdb-2oqxOH1PtZ2uOa2xLpMKhzR2fy7ga1qOuD1_Amy57XTu05CtCTAS_h1RDlpXxHP7rPgl57-0oqp8q6h0XFpIZq_GVY2Bc-Bn70cr2WotFBdQpDCCk/s72-c/%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25BA3-700-x-437-620x420.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/05/blog-post_189.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/05/blog-post_189.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy