-->

Ναμπίλ Μοράντ: "Ο κος Λέντζας μηδενίζει τη θητεία μας αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του δήμου..." - Ολόκληρη η συνέντευξη

*Το όραμά μου ήταν να κάνω έναν σύγχρονο Δήμο..."  *"Δεν προσβάλλω και δεν κατηγορώ ποτέ κανέναν..."  *"Τα έργα...


*Το όραμά μου ήταν να κάνω έναν σύγχρονο Δήμο..." 

*"Δεν προσβάλλω και δεν κατηγορώ ποτέ κανέναν..." 

*"Τα έργα ανήκουν στους πολίτες και όχι στους πολιτικούς..." 

Υπεραμυνόμενος του έργου της δημοτικής του αρχής, συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος παράλληλα έδωσε απαντήσεις σε όλα είχε δηλώσει προ ημερών σε συνέντευξή του ο νυν δήμαρχος Γιάννης Λέντζας.

Ο κος Ναμπίλ ανέφερε ότι τα έργα είναι μια συλλογική προσπάθεια που γίνεται και πως για να φτάσουν στο σημείο της ολοκλήρωσης απαιτούν πολύ τρέξιμο, προσπάθεια, επαφές και κούραση. "Κανένα μεγάλο έργο δε γίνεται μέσα σε λίγους μήνες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12.30' το μεσημέρι με τον Ναμπίλ Μοράντ να αναφέρει ότι, "είναι η πρώτη μας συνάντηση μετά τις εκλογές, σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας λόγω της πανδημίας, χαίρομαι που είμαστε όλοι μαζί αλλά δεν χαίρομαι για τον λόγο που αναγκαστήκαμε να είμαστε εδώ σήμερα", τονίζοντας πως ο Γιάννης Λέντζας δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι οι εκλογές τελείωσαν και δεν βρίσκονται πλέον σε προεκλογική περίοδο.

"Ασχολείται με το να αμφισβητεί και να μηδενίζει την θητεία μας, πιο πολύ από ότι ασχολείται με τα προβλήματα του δήμου. Δεν μπορώ να ανεχτώ την τακτική του,με ψεύδη και συκοφαντίες. Δεν
ανέχομαι άλλο τις προσβολές. Ακόμα και οι ήρεμοι,όπως με χαρακτηρίζουν όλοι,έχουν όρια και εγώ τα έχω ξεπεράσει. Και να δεχτώ να το κάνει όταν είμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά τώρα είναι Δήμαρχος και πρέπει επιτέλους να το καταλάβει,να σταματήσει να ασχολείται μαζί μας και να σταθεί στο ύψος της θέσης του..."

Στη συνέχεια ο πρώην δήμαρχος έκανε μια γενική αναφορά στα έργα που έγιναν επί της δικής του θητείας: "Τα έργα που παρουσιάσαμε όσο ήμασταν δημοτική αρχή ο κ.Λέντζας τα χαρακτήρισε έκθεση ιδεών και μια απλή κόλλα Α4 και ότι δεν ανταποκρίνονταν σε αληθινές χρηματοδοτήσεις και έργα. Τα ειρωνεύτηκε αλλά διαψεύστηκε παταγωδώς, μετά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του 2020 όπου ήταν κατοχυρωμένα όλα τα έργα που είχαμε ανακοινώσει με όλες τις ημερομηνίες και τις λεπτομέρειες. 

Και αφού δεν είχε τι να πει πια, άρχισε να υποστηρίζει ότι όλα είχαν κάποιο εμπόδιο. Άφησε αιχμές για τα οικονομικά του δήμου,για άδεια ταμεία και δεν έκανε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο που ζητήσαμε, ώστε να αποδείξει τα όσα έλεγε, και αν έχει κάποιο στοιχείο κακοδιαχείρισης. Το πρόβλημα του δήμου είναι ότι έχει πάνω από 7.000.000 ευρώ ανείσπρακτες οφειλές από τον προϋπολογισμού του 2019,όπως φαίνεται από την έκθεση του τελευταίου τετραμήνου του 2019..."




ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

"Άφησε αιχμές ότι το λιμάνι δεν είχε σχέδιο ασφαλείας. Κατανοώ ότι θέλει να κάνει πολλές προσθήκες όσον αφορά την ασφάλεια του λιμανιού,αφού έχει την οικονομική δυνατότητα να δαπανήσει 450.000 ευρώ από το γερό αποθεματικό που παρέλαβε,αλλά είναι λάθος να δυσφημεί και να κατηγορεί. Είχαμε όλα τα απαραίτητα όσον αφορά τις προδιαγραφές ασφαλείας, εγκεκριμένο Σχέδιο Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΣΑΛΕ), το οποίο υπήρχε στο λιμάνι από το 2010 και κάθε χρόνο είχαμε σύμβαση με την τελευταία να λήγει 28/9/2020 και έχω όλα τα έγγραφα εδώ να τα δείτε..."

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΣ

Στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής του συνέντευξης ο Ναμπίλ Μοράντ αναλώθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο-κυρίως στο μεγάλο έργο του Βιολογικού της Βάρδας

"Στον πρώην δήμο Βουπρασίας δύο πρώην δήμαρχοι ,ο κ. Σερέτης και ο κ. Θανασούλας είχαν προσπαθήσει να τον εντάξουν σε χρηματοδότηση και είχαν κάνει μια αρχική μελέτη και κατάφεραν να το εντάξουν σε ΕΣΠΑ, έγιναν κάποιες εργασίες αλλά με δικαστική απόφαση σταμάτησαν. Στον νέο διευρυμένο δήμο προσπάθειες είχαν γίνει και από την δημοτική αρχή του κ. Αρβανίτη ,πέρασε το έργο ως γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ, η ανάδοχη εταιρεία όμως είχε διαλυθεί και δυστυχώς το έργο απεντάχθηκε οριστικά το 2014 και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα Από την αρχή της θητείας μας δώσαμε μεγάλη βάση να βρεθεί χρηματοδότηση και αποφασίσαμε να διαθέσουμε το ποσό που
χρειαζόταν, ώστε να γίνει η μελέτη και να είμαστε έτοιμοι όταν ανοίξει το πρόγραμμα. Το 2014 αμέσως μόλις αναλάβαμε επισκεφθήκαμε το υπουργείο περιβάλλοντος και ξεκίνησαν οι προσπάθειές μας. 

Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κάναμε πρώτη συνάντηση στο γραφείο του τότε υφυπουργού οικονομικών και ανάπτυξης κ. Χαρίτση και έπειτα στον υφυπουργό περιβάλλοντος κ .Φάμελο όπου μαζί του κάναμε 3 συναντήσεις για τον Βιολογικό της Βάρδας και στην τρίτη συνάντηση αρχές του 2018 μας ενημέρωσαν ότι το υπουργείο ετοιμάζει ένα φωτογραφικό πρόγραμμα με προϋπολογισμό μόλις 60.000.000 ευρώ ώστε να ενταχθούν περίπου 5 βιολογικοί καθαρισμοί που είχαν μείνει εκτός και επειδή είχαν δαπανηθεί κάποια εκατομμύρια για αγωγούς και αφού δεν ολοκληρώθηκε κινδύνευε η Ελλάδα με μεγάλα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς ήμασταν σχεδόν έτοιμοι. 

Στις 30/4/2019 καταθέσαμε την πρόταση,με όλα τα απαραίτητα έγγραφα(μελέτη και αδειοδοτήσεις).  
20/6/2019 ήρθε η διαβεβαίωση από το υπουργείο ότι έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση και περιμέναμε την τελική έγκριση από το ΜΟΔ. Τότε η χώρα προετοιμαζόταν για τις βουλευτικές εκλογές στις 7/7/2019 και στις 15/7/2019 μας ήρθε έγγραφο όπου ζητούσε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία.Την επόμενη ακριβώς ημέρα στις 16/7 εμείς πήγαμε στην Αθήνα στην ΥΜΕΠΕΡΑΑ για συνάντηση με την αρμόδια για την αξιολόγηση , παρουσία δική μου,του κ.Μίγκου,του κ.Τσουραπά και του κ. Παντή, εκπρόσωπου του μελετητικού γραφείου όπου καλέσαμε και τον κ.Λέντζα για να είναι γνώστης του θέματος και των αποφάσεων. 

Ο κ.Λέντζας μάλλον ξέχασε όσα μας ζήτησαν εκείνη την ημέρα στην συνάντηση. Αναρωτιέμαι γιατί δεν αναφέρθηκε στην συνάντηση και προτίμησε να λαϊκίσει λέγοντας απλά ότι δεν απαντήσαμε στο έγγραφο. 
Για να μάθετε λοιπόν όλη την αλήθεια ακούστε με προσεκτικά.
Μας ζητήθηκε να αποκλείσουμε από το έργο το Συρμπάνι και το Ψάρι ώστε να μειωθεί το ποσό της χρηματοδότησης και να προωθήσουμε την μελέτη της Νέας Μανολάδας. Επίσης, να αφαιρέσουμε από την χρηματοδότηση τις ιδιωτικές συνδέσεις και να μειώσουμε το οργανικό φορτίο των εγκαταστάσεων από 15.000 σε 6.000. Εμείς συμφωνήσαμε όσον αφορά την Νέα Μανολάδα αλλά διαφωνήσαμε με τον αποκλεισμό Ψάρι και Συρμπάνι γιατί αποτελούν κομμάτι του οικισμού της Βάρδας και όχι όπως επέμεινε η αρμόδια ότι μόνο η Βάρδα είναι Γ’οικισμός.

Μας ενημέρωσε να προχωρήσουμε στις τροποποιήσεις γιατί είχαμε το περιθώριο χρονικά αφού το πρόγραμμα έκλεινε στις  31/12/2019. Δεν ήμουν μόνος μου εκεί μπορείτε να ρωτήσετε και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Μετά την συνάντηση, αποφασίσαμε να ασκήσουμε πολιτική και υπηρεσιακή πίεση για να περάσει η πρόταση όπως την είχαμε καταθέσει και με υπόσχεση από τον μελετητή σε περίπτωση που δεν πετύχει να του γίνει επιπλέον ανάθεση για μειώσεις κόστους στην μελέτη όπως μας ζήτησαν. Να επισημάνω εδώ ότι στο διάστημα από την διενέργεια των εκλογών μέχρι την εγκατάσταση την νέας δημοτικής αρχής δεν επιτρέπεται στον απερχόμενο δήμαρχο να κάνει αναμορφώσεις και αναθέσεις κάτι το οποίο ήξερε ο κ.Λέντζας και γ αυτό η ανάθεση έγινε αργότερα.
Ξεκάθαρα δεν υπήρχε κίνδυνος απένταξης του έργου. 

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Λέντζα προχώρησαν στις τροποποιήσεις που μας ζητήθηκαν και ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Εάν κινδύνευε το έργο όπως λέει ο κ. Λέντζας γιατί ξεκίνησε τις διαδικασίες τον Οκτώβριο και όχι από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε; Και γιατί ανάθεσε στον μελετητή τις αλλαγές στις 9/12/2019; Τόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση που του πήρε 4 μήνες;
Η κινδυνολογία δεν βοηθά. Και τις τελευταίες ημέρες μέχρι να βγει η απόφαση η υπεύθυνη ζητούσε συνεχώς έγγραφα, έτσι γίνεται σε όλα τα μεγάλα έργα. Άρα,η πρόταση έγινε βάσει της μελέτης που καταθέσαμε με αριθμό 23/2019.Ευτυχώς ο κ. Λέντζας αναγνώρισε ότι η χρηματοδότηση ήταν
βάσει της πρότασης που καταθέσαμε στις 30/4/2019. Αλήθεια, αν δεν υπήρχε η αίτηση με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από την αρχαιολογική υπηρεσία, από το τεχνικό συμβούλιο Δυτικής
Ελλάδας, τους περιβαλλοντολογικούς όρους, την διεύθυνση υδάτων Δυτικής Ελλάδας και άλλα πολλά, θα υπήρχε χρηματοδότηση;

Μπορεί να μας απαντήσει πόσος χρόνος και πόσες διαδικασίες χρειάζεται για να φτάσουμε σε μία έγκριση χρηματοδότησης και τι διάστημα χρειάζεται για να εγκριθούν οι περιβαλλοντολογικοί όροι ενός μεγάλου έργου;"

OPEN MALL

Στην καταγγελία του νυν δημάρχου ότι, αν υπάρχει μελέτη για το Open Mall της Βάρδας να τους την δώσουν, ο κος Μοράντ τόνισε ότι έκαναν όλες τις ενέργειες σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της Βάρδας.

"Ετοιμάσαμε τεχνικό δελτίο πράξης,μελέτη σκοπιμότητας πράξης,προγραμματισμό υλοποίησης
πράξης και χρηματοδοτικό σχέδιο και καταθέσαμε την πρόταση η οποία εγκρίθηκε στις 25/6/2019 με την συμβολή του κ.Μπαλαούρα.Έγινε αποδοχή χρηματοδότησης στις 23/10/2019 από το δημοτικό συμβούλιο και τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του Δήμου.

Σίγουρα ο κ.Λέντζας δεν γνώριζε και δεν φρόντισε να μάθει ότι μέσα στην χρηματοδότηση συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα για την μελέτη εφαρμογής 75.000 ευρώ,για συμβούλους τεχνικής υποστήριξης υλοποίησης του έργου με ποσό 40.880 ευρώ. Άρα,πήραμε την χρηματοδότηση του έργου και όλων των υπολοίπων χωρίς να επιβαρυνθεί ο δήμος ούτε με 1 ευρώ.Έπρεπε λοιπόν πρώτα να γίνει η αποδοχή της χρηματοδότησης και μετά να ανατεθεί η μελέτη".



Συνεχίζοντας  ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στον Σύνδεσμο ΗΡΑΚΛΗΣ και στο όραμά του να κάνει έναν δήμο ελκυστικό, για να τονίσει ότι, "έχω ήσυχη την συνείδησή μου για όσα έκανα ως Δήμαρχος". 

"Ως ειδικούς συνεργάτες προσέλαβα τοπογράφο μηχανικό και πολιτικό μηχανικό ώστε να ενισχύσω την τεχνική υπηρεσία και χημικό μηχανικό στον Σύνδεσμο «ΗΡΑΚΛΗΣ» για να φτάσουμε να
απολαμβάνει ο κ.Λέντζας σήμερα την υπογραφή συμβάσεων και τις φωτογραφίες μαζί με τους αντιδημάρχους του. Δεν προσέλαβα ούτε γραμματείς ούτε δημοσιογράφους. Δεν ήθελα να
προβάλω τον εαυτό μου,αλλά τον δήμο. Όραμά μου ήταν να τον κάνω σύγχρονο και ελκυστικό. Η απόφασή μου αυτή μου κόστισε στις εκλογές γιατί δεν προβαλλόταν η δουλειά μας, αλλά δεν κόστισε τίποτε στον δήμο μας.

Φτάνοντας στο τέλος της συνέντευξής του ο κος Μοράντ ευχαρίστησε την τεχνική υπηρεσία του δήμου. τις δύο ειδικές συνεργάτιδές του καθώς και τον πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα για την καθοριστική συμβολή και βοήθεια του καθώς, όπως είπε, "στάθηκε δίπλα μας σε κάθε εμπόδιο που συναντούσαμε και ήταν μαζί μας σε όλες τις συναντήσεις που κάναμε για να πετύχουμε την ένταξη
στο πρόγραμμα. Επίσης, την βουλευτή κ. Αυγερινοπούλου που μαζί της το 2014 ξεκινήσαμε τις προσπάθειες".

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: "Οι πολιτικοί και οι υπηρεσίες είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε για τα
έργα του δήμου, να αγχωθούμε ,να ξενυχτήσουμε και να παλέψουμε. Δεν κάνουμε χάρη στους πολίτες αυτό είναι το καθήκον μας".


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Σε ερώτηση συναδέλφου ότι υπάρχει η άποψη πως η διάσπαση δυνάμεων στα Λεχαινά οδήγησε να κερδίσει τις εκλογές ο Γ. Λέντζας, ο κος Μοράντ ανέφερε ότι είναι αντίθετος με την άποψη του τοπικισμού.

"Ο δήμος είναι ένας και γι αυτό πάλευα τόσα χρόνια, γι αυτό κι έκανα έργα παντού. Ο κος Λέντζας ανήκει στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καλά έκανε και ήταν υποψήφιος. Προσωπικά δεν έπαιξα στις εκλογές τοπικίστικα. Πάντα έλεγα ότι 'κανένα κάστρο δεν πέφτει από έξω'. Αρα, εγώ πλήρωσα τη διαμάχη μεταξύ των συμβούλων μου. Πλήρωσα που δεν είχα γραφείο τύπου. Πλήρωσα τις πλημμύρες και τις καταστροφές που σημειώθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας μου και που μας πήγαν πολύ πίσω", ανέφερε εκτός των άλλων.

Ο κος Μοράντ, επίσης, αποκάλυψε ότι αν είχε δικαστεί στη δίκη των αιρετών, δεν θα διεκδικούσε εκ νέου την δημαρχία.

Σε ερώτηση εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και αν θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενιαίου ψηφοδελτίου στα Λεχαινά, είπε ότι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο απ' όλο τον δήμο, τότε ναι.

"Εγώ πιστεύω ότι η νέα δημοτική αρχή θα κάνει πράγματα και μακάρι γιατί αυτό με ενδιαφέρει. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Ασχολούμαι με την πολιτική γιατί μου αρέσει να προσφέρω"




Τη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν οι στενοί συνεργάτες του Ναμπίλ Μοράντ. 
Από αριστερά: Λάμπης Δημόπουλος, Ανδρέας Μίγκος, Αντώνης Σοφιαννόποπουλος, Εφη Καραχάλιου, Σωτήρης Παπασωτηρίου.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ναμπίλ Μοράντ: "Ο κος Λέντζας μηδενίζει τη θητεία μας αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του δήμου..." - Ολόκληρη η συνέντευξη
Ναμπίλ Μοράντ: "Ο κος Λέντζας μηδενίζει τη θητεία μας αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του δήμου..." - Ολόκληρη η συνέντευξη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi2QsW5cW66H8LkM-bAqUjX2sbqcc4mC8xCGVaMXGK7vVQ3PwIbT9W2T5Wx1LwlBQ67qbb9WScHa1SfTBckDm6upTwp4Tvb30dpo9EoutPUkhhpicYUQiRm34-QpY4e5jMtgf8wtS5DmA/s640/%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%259B.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi2QsW5cW66H8LkM-bAqUjX2sbqcc4mC8xCGVaMXGK7vVQ3PwIbT9W2T5Wx1LwlBQ67qbb9WScHa1SfTBckDm6upTwp4Tvb30dpo9EoutPUkhhpicYUQiRm34-QpY4e5jMtgf8wtS5DmA/s72-c/%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%259B.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/05/blog-post_360.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/05/blog-post_360.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy