-->

Γιάννης Λέντζας: "Η απερχόμενη δημοτική αρχή να καταλάβει ότι στον δήμο υπάρχει συνέχεια" - Με απουσίες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Με ηχηρές απουσίες πραγματοποιήθηκαν απόψε δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε σ...


Με ηχηρές απουσίες πραγματοποιήθηκαν απόψε δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε στις 19.20 και είχε ως μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Έγκριση Απολογισμού –Ισολογισμού, οικονομικού έτους 2016 ,Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης» με εισηγητή τον Ορκωτό Λογιστή κ. Χατζηλάκο Βασίλειο, ο οποίος δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και απορίες στα μέλη του δ.σ. με αποτέλεσμα να δεχτεί καταιγισμό ερωτήσεων.

Από τα σημεία που προκάλεσαν εντύπωση ήταν τη στιγμή που είπε ότι οι Σύνδεσμοι και οι προμηθευτές, δεν δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους έθεσε για τον ισολογισμό του 2016, καθώς και οι δικηγόροι δεν απαντούν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι δικαστικές υποθέσεις του δήμου!

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο της τοποθετήσεώς του ανέφερε ότι μέχρι τις 31/12/2016 ο δήμος χρωστούσε 380.000 ευρώ όπου μαζί με άλλες υποχρεώσεις το χρέος του φτάνει στο συνολικό ποσό των... 2.650.000 ευρώ, ενώ οι οφειλές των δημοτών ανέρχονται στο [σ.σ. υπερβολικό] ποσό των 4.317.000 ευρώ!!!

Εχουν βεβαιωθεί οι οφειλές αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις τόσο στην είσπραξη όσο ακόμα και στις ίδιες τις βεβαιώσεις οφειλών".

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, εξέφρασε τον προβληματισμό του στο τι μπορεί να βρεθεί και στους ισολογισμούς των επόμενων ετών, "καθώς σήμερα μαθαίνουμε για πριν 4 χρόνια".

Συνεχίζοντας ανέφερε πως η δημοτική αρχή τώρα προσπαθεί να κάνει κάποια ομαδοποίηση των οφειλών. "Δεν ξέρουμε συνολικά τι χρωστάμε και τι διεκδικούμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της τοποθετήσεώς του ανέφερε πως, "συζητιέται θέμα οικονομικό και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης απουσιάζει", εννοώντας τον πρώην δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ.

Ταυτόχρονα ανέφερε στο Σώμα ότι, "μας ζητάτε να κάνουμε και δικαιολογημένα, ένα δημοτικό συμβούλιο για τα οικονομικά του δήμου. Πως να το κάνουμε όταν ακόμη μας παρουσιάζονται στοιχεία του 2016;".



Παίρνοντας το λόγο η Πρόεδρος του Δ.Σ. Γεωργία Κακαλέτρη, απευθυνόμενη προς τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, ανέφερε πως, "είσαστε αρμόδιοι να παροτρύνεται τους συγχωριανούς σας να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους". 

Λίγο αργότερα, ο κ. Λέντζας ανέφερε ότι την περίοδο του κορονοιού η εισπραξιμότητα του δήμου έπεσε στο μόλις 8% από το 32% που ήταν.

Τέλος, στη ψήφιση του θέματος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 14 "Ναι" και 3 "Οχι", τα οποία "όχι" ήταν κυρίως λόγω της απουσίας του Ναμπίλ Μοράντ και του Ανδρέα Μίγκου, που όπως αναφέρθηκε, έπρεπε να παραστούν για να δώσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Μετά από ολιγόλεπτο διάλειμμα τα μέλη του ΔΣ επανήρθαν στην αίθουσα για να ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση η οποία είχε  9 θέματα στην ημερήσια διάταξη [διαβάστε εδώ τα θέματα...]

Στην αρχή η πρόεδρος ανέφερε ότι υπήρχαν έξι θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, όπου το Σώμα ψήφισε να συζητηθούν. Παράλληλα, υπήρξαν κι ερωτήματα από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας ανέφερε ότι ποτέ δεν αρνήθηκε η δημοτική παράταξη να ενημερώσει οποιαδήποτε στιγμή όποιον το επιθυμεί για όποιο θέμα του δήμου θελήσει.
Αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα της ύδρευσης τονίζοντας ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για όλη την δημοτική αρχή το νερό είναι το πιο σοβαρό απ' όλα τα θέματα. "Θέλουμε να εξασφαλίσουμε  την ποιότητα και την ποσότητα του νερού σε όλο τον δήμο μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια μικρή αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του κ. Λέντζα και του Λάμπη Δημόπουλου, με αφορμή το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας, με τον δήμαρχο να εκφράζει τον προβληματισμό του  στο ότι ο εργολάβος πήγε να πληρωθεί για το δημοτικό σχολείο και δεν υπήρχαν λεφτά στον κωδικό!!!
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι "τρεις μήνες για να βγει το τοπογραφικό. Μα τόσο δύσκολο ήταν πιά;"

Συνεχίζοντας ξαναείπε ότι περίμενε τον κ. Μοράντ να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο να δώσει κάποιες εξηγήσεις γιατί μόνο με επιστολές μιλάει. "Η απερχόμενη δημοτική αρχή να καταλάβει ότι στο δήμο υπάρχει συνέχεια", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε λίγο και μάλιστα με έντονο ύφος είπε: "Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών; Ο κόσμος παρασύρθηκε από τον λαοπλάνο Λέντζα και τον ψήφισε; Ας καταλάβουν, ένα χρόνο μετά τις εκλογές ότι αυτοί πήραν το 20% κι εμείς ξεπεράσαμε το 40%",[εννοωντας προφανώς το ποσοστό που η Νέα Πορεία πήρε την πρώτη Κυριακή των εκλογών].

Τέλος, στο θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ο δήμαρχος ανέφερε ότι το σύστημα νοσεί στην Ελλάδα και πως δεν δόθηκαν ποτέ χρήματα. "Γι' αυτό και τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν. Σε ότι αφορά το Πολυδύναμο Λεχαινών ζητήσαμε τη στελέχωσή του και είμαστε σε συνεχείς επαφές". 

Η συνεδρίαση συνεχιζόταν και μετά τις 9.00' το βράδυ...

Παραπολιτικά


*Δεν χαρίστηκε ούτε στον δήμαρχο η πρόεδρος του ΔΣ Γεωργία Κακαλέτρη, ο οποίος καθυστέρησε να έρθει. "Αργήσατε κ. Δήμαρχε και αυτό να μη ξανασυμβεί", του ανέφερε χαρακτηριστικά με τον Γιάννη Λέντζα να βάζει τα γέλια εξηγώντας της ότι έκανε λάθος την ώρα.

*Τελικά δύο παρατάξεις φαίνεται πως υπάρχουν αν και οι δημότες ψήφισαν τρεις παρατάξεις να τους εκπροσωπούν στο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε και σήμερα εμφανίστηκε κάποιος από την παράταξη "Δύναμη Ευθύνης", ούτε ως επισκέπτης τουλάχιστον για να ακούσει τι συζητιέται. Τώρα πως έχουν... άποψη για τα θέματα του δήμου, μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν! 



*Για ακόμη μία φορά ο Οδυσσέας Μανιάς που εντυπωσίασε. Πάντα σοβαρός, μετρημένος και με τοποθετήσεις που κάθε άλλο παρά κουράζουν τους παρευρισκόμενους.

*"Ηγετική" εμφάνιση από τον Σωτήρη Παπασωτηρίου, ο οποίος λόγω απουσίας Ναμπίλ Μοράντ, φάνηκε να είναι σήμερα ο επικεφαλής. Ο Αστυνόμος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, ιδιαίτερα μετρημένος και σαφέστατος στις ερωτήσεις ή τοποθετήσεις που κάνει και ιδιαίτερα ευγενής.

*Από τις ελάχιστες φορές που ο Λάμπης Δημόπουλος κάπως ύψωσε τον τόνο της φωνής του και ήρθε σε μια μικρή αντιπαράθεση με τον Γιάννη Λέντζα με αφορμή το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας.

*Και σήμερα η παράταξη της πλειοψηφίας έδειξε τη συνοχή και την ομογένεια που έχει. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αγαπημένη ομάδα που αν κάποιος έχει μια διαφωνία [λογικό είναι] αυτή πάντα εκφράζεται στις συνεδριάσεις που κάνουν μεταξύ τους και ποτέ σε δημοτικά συμβούλια. Ο Γιάννης Λέντζας φαίνεται ότι έχει κάνει την καλύτερη επιλογή συνεργατών που δήμαρχος θα μπορούσε να έχει!










COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Λέντζας: "Η απερχόμενη δημοτική αρχή να καταλάβει ότι στον δήμο υπάρχει συνέχεια" - Με απουσίες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου
Γιάννης Λέντζας: "Η απερχόμενη δημοτική αρχή να καταλάβει ότι στον δήμο υπάρχει συνέχεια" - Με απουσίες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWJroz6Y6kPlb9AQ2YCSSkYjZogN8IJZRwWfNzo_1VYxefQK-ofRwyXXyfoR2TnyGRNbqyOI7uPnhJGAm0S7C4WD42PqSX10C2CvgwvpGDdiD9FNCHrVNn4Vp31F8fSiXMdZr1lLZ5Wjo/s640/P1200716.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWJroz6Y6kPlb9AQ2YCSSkYjZogN8IJZRwWfNzo_1VYxefQK-ofRwyXXyfoR2TnyGRNbqyOI7uPnhJGAm0S7C4WD42PqSX10C2CvgwvpGDdiD9FNCHrVNn4Vp31F8fSiXMdZr1lLZ5Wjo/s72-c/P1200716.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_228.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_228.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy