-->

Νίκος Σιαψάλης: "Η Αμαλιάδα σιγά-σιγά φθίνει γιατί δεν βοηθάει κανένας..."

*Καμία δημοτική αρχή δεν είχε προτεραιότητα την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων... *Τους περισσότερους στην Κουρούτα τους ενοχλεί α...




*Καμία δημοτική αρχή δεν είχε προτεραιότητα την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων...

*Τους περισσότερους στην Κουρούτα τους ενοχλεί αν τα μαγαζιά έχουν δυνατά τη μουσική τους και δεν κοιτάνε να καθαρίζουν τους χώρους τους...


*Οι δήμοι του κάμπου είναι αδιάφοροι για το νοσοκομείο Αμαλιάδας...

*Τόσα χρόνια μας κυβερνούν οι ίδιοι και μείναμε εκατό χρόνια πίσω...

*Θέλουν να κλείσουμε τα καταστήματα για να ψωνίζουν όλοι μέσω ίντερνετ; ...


Την απογοήτευσή του, για την εικόνα που επικρατεί όχι μόνο στον εμπορικό κόσμο της Αμαλιάδας αλλά και στην Κουρούτα και σε όλη την πόλη, εξέφρασε σε συνέντευκή του στο newsgf.net, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιδας, Νίκος Σιαψάλης.

Ο κος Σιαψάλης, εκτός των άλλων, παροτρύνει τους νέους να βγουν μπροστά αφού η... ανακύκλωση των ίδιων προσώπων οδήγησε την περιοχή πολλά χρόνια πίσω, και τονίζει προς τους καταναλωτές να προτιμούν την τοπική αγορά για να προοδεύσει ο τόπος... 


-Ματαιώσατε την έκθεση βιβλίου στην Κουρούτα. 

"Αναβλήθηκαν όλες οι δραστηριότητες του εμπορικού συλλόγου για το φετινό καλοκαίρι. Και η έκθεση βιβλίου και η έκθεση έργων τέχνης και η λευκή νύχτα που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου. Το ΔΣ θέλει να προφυλάξουμε τους εμπόρους και τους καταναλωτές από την πανδημία. Λόγω της έξαρσης θέλαμε να προστατεύσουμε όλους.

Αλλωστε, τα καταστήματα, σε καθημερινή βάση, έχουν εκπτώσεις, έχουν προσφορές, μπορεί ο καταναλωτής, στη διάρκεια όλης της ημέρας, να ψωνίσει ποιοτικά και καλά προϊόντα και φυσικά σε πολύ καλές τιμές από την Αμαλιάδα.

Για άλλη μια φορά θα πω σε όπλο τον κόσμο να ψωνίζει εδώ και να στηρίξει οικονομικά όλους τους συναδέλφους".

-Το γεγονός ότι η κίνηση στην Κουρούτα εμφανίζεται μειωμένη εν μέσω καλοκαιριού, πως το σχολιάζετε; 

"Φαίνεται πως ο κόσμος φοβάται, δεν υπάρχουν και χρήματα, δεν υπάρχει τουρισμός. Κακά τα ψέματα όμως. Όλα αυτά τα χρόνια η Κουρούτα μόνο με 250 περίπου δωμάτια δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Σιγά-σιγά πρέπει να δούμε πως θα αυξηθούν οι κλίνες για να φέρνουμε ξένο κόσμο στην Κουρούτα.

Επίσης, δεν μπορεί ο Αμαλιαδαίος να πηγαίνει για μπάνιο και να χαλάει 20 ευρώ και άλλα τόσα αν θέλει να πάει και βράδυ. Μια μέση οικογένεια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα αυτή".

-Λέτε δηλαδή ότι οι τιμές είναι αυξημένες; 

"Όχι, οι τιμές είναι κανονικές, όμως μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων, αν θέλει να πάει μεσημέρι και βράδυ για καφέ, ποτό και φαγητό, θέλει τουλάχιστον 50 ευρώ. Αυτά τα λεφτά πλέον δεν υπάρχουν, όταν ο βασικός μισθός κυμαίνεται περίπου στα 600 ευρώ. Πως να ανταπεξέλθει; Οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές για να φέρνουμε ξένο κόσμο, όπως σας είπα, για παράδειγμα, με την αύξηση των κλινών.

Να έρχεται ξένος κόσμος, ν' αφήνουν τα λεφτά τους για να κινηθούν τα μαγαζιά της παραλίας. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να δουλεύουν μόνο 15 ημέρες τον Αύγουστο, αλλά δύο και τρεις μήνες, όπως σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας".

-Η απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας, για την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος δεν είπε κάτι, νομίζετε ότι συνέβαλλε στη μείωση της κίνησης; 

"Νομίζω πως όχι, δεν έχει σχέση. Και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόβλημα με την ρύπανση. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε από που προέρχεται το πρόβλημα. Τόσα χρόνια κάτι συμβαίνει. Ξέραμε ότι υπήρχε ένα έργο που ήταν για τους χείμαρρους και είπαν ότι απεντάχθηκε. Ποτέ κανένας δεν μας είπε το γιατί. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον. Πρέπει να πάρουν θέση και να πιουν τι ακριβώς συνέβη.

Ένας δήμαρχος, όταν βλέπει ότι πάει για απένταξη δεν πρέπει να κάνει κινήσεις για να μη χαθεί ένα έργο ζωτικής σημασίας;
Πέφτουν τα λιπάσματα, όλες οι ακαθαρσίες τόσα χρόνια.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτεί έργα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τα καθαρά ύδατα. Τα μαγαζιά της Κουρούτας κάθε δύο-τρεις ημέρες αδειάζουν βόθρους. Δίνουν περισσότερα λεφτά σε αυτό παρά για άλλα έξοδά τους, ενώ το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί".


-Την Κυριακή οι οικιστές της Κουρούτας έχετε Γενική Συνέλευση, όπου υπάρχει και το θέμα των λυμάτων της παραλίας, όπως και πέρυσι. 

"Κάθε χρόνο στη Γενική Συνέλευση λέμε τα ίδια πράγματα. Τους περισσότερους ενοχλεί αν τα μαγαζιά έχουν δυνατά τη μουσική τους και δεν κοιτάνε να καθαρίζουν τους χώρους τους. Προσωπικά βλέπω τους οικιστές, το καλοκαίρι που έρχονται, να πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν και περιμένουν τον δήμο να τα καθαρίσει. Που το έχουν δει αυτό; Ποιος δήμος είναι υποχρεωμένος να καθαρίζει τα σκουπίδια τους ή τα οικόπεδά τους που είναι όλο χόρτα;

Να καταλάβουν ότι είναι παράνομοι και κάποια στιγμή θα πρέπει εμείς οι επαγγελματίες να κινηθούμε προς τον δήμο να μη παίρνει κανενός τα σκουπίδια, εκτός βέβαια από αυτά που υπάρχουν στους κάδους. Μπάζα, χόρτα και τέτοια δεν έχει ευθύνη ο δήμος. Υπάρχουν επαγγελματίες στην Αμαλιάδα γι αυτές τις δουλειές. Που το έχουν δει να παρακαλάνε τον δήμο να τους εξυπηρετήσει;"

-Κίνηση ικανοποιητική δεν υπάρχει και στην Αμαλιάδα; 

"Οχι δεν υπάρχει. Ο κόσμος φοβάται. Λεφτά, όπως σας είπα, δεν υπάρχουν. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Τους εμπόρους της Αμαλιάδας δεν τους στηρίζουν ούτε δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε γιατροί, ούτε δικηγόροι. Μιλώντας με συναδέλφους μου τονίζουν ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Δεν τους στηρίζουν, ενώ εμείς τους στηρίζουμε. Δυστυχώς, οι πιο πολλοί από αυτούς δεν αφήνουν λεφτά στο τόπο τους".

-Μήπως και οι επαγγελματίες πρέπει να αλλάξουν σε μια εποχή όπου το διαδίκτυο κυριαρχεί στη ζωή μας; 

"Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σε λίγα χρόνια όλοι θα μάθουμε με το ίντερνετ. Θα ψωνίζουμε όλοι μέσω αυτού. Αν αυτό γίνει θα δημιουργηθούν μεγάλες εταιρείες που θα έχουν τα πάντα, θα ρίχνουν τις τιμές και κανένα μαγαζί δεν θα μπορεί να τους ανταγωνιστεί. Η καλύτερη λύση είναι οι καταναλωτές να πηγαίνουν στα μαγαζιά.

Όταν μια εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αγοράσει 2.000 από το ίδιο προϊόν, μπορεί να το ρίξει στην αγορά μειώνοντας πολύ τη τιμή του. Σε αυτό κανένα μαγαζί δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί αφού κανένας έμπορος δεν μπορεί να αγοράσει τόσο μεγάλο αριθμό ενός προϊόντος. ".

-Η μειωμένη κίνηση στα καταστήματα έχει σχέση και με την λαϊκή αγορά όπου ο καταναλωτής κι εκεί μπορεί να βρει ότι θέλει σε χαμηλές τιμές; 

"Απ' ότι γνωρίζω από συναδέλφους των λαϊκών αγορών η κίνηση, ιδιαίτερα λόγω πανδημίας, είναι περιορισμένη. Ο καταναλωτής φοβάται το συνωστισμό της λαϊκής αγοράς. Βέβαια, σε ότι αφορά την λαϊκή της Αμαλιάδας χρειάζεται μεγάλη βελτίωση. Να μην υπάρχει το παραεμπόριο, να υπάρχει καλύτερη φύλαξη. Υπάρχουν περιστατικά όπου ηλικιωμένοι έχουν χάσει τα λεφτά τους. Κάθε ένας που μπαίνει στη λαϊκή πρέπει να αισθάνεται ασφαλής.

Υπάρχουν οι συνάδελφοι των λαϊκών αγορών που έχουν καλά προϊόντα και σε καλές τιμές. Είναι θεμιτός ο ανταγωνισμός. Όταν η λαϊκή έχει δουλειά, έχουν και τα καταστήματα της Αμαλιάδας".

 -Η εικόνα της πόλης σας ικανοποιεί; 

"Σε καμία περίπτωση. Καταρχήν πρέπει να αυξηθούν οι θέσεις πάρκινγκ. Το ζητάμε πέντε χρόνια τώρα. Με χίλια προβλήματα καταφέραμε να φτιαχτεί το πρώτο πάρκινγκ, ο δήμος ξεκίνησε κάτι άλλα και τα άφησαν στη μέση. Ούτε ράμπα για να ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα δεν υπάρχουν. Τώρα που θα πεζοδρομηθεί το κέντρο της πόλης έχουμε πει ότι υπάρχουν περίπου 15 οικόπεδα που ο δήμος μπορεί να τα αξιοποιήσει ως πάρκινγκ.

Έχουμε ζητήσει να γίνει το πρώτο δημοτικό πάρκινγκ πίσω από το δημαρχείο -υπάρχουν λεφτά μέσα από το open mall, το οποίο επίσης έχει μείνει πολύ πίσω και δεν ξέρουμε γιατί, μόνο η δημοτική αρχή το ξέρει. Επειδή θα είναι στο κέντρο της πόλης, μ' ένα πολύ μικρό οικονομικό αντίτυπο θα μπορούν να αφήνουν ασφαλή τα αυτοκίνητά τους και να κατευθυνθούν σε όλη την Αμαλιάδα. Όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Η προτεραιότητα κάθε δημοτικής αρχής -που δεν ήταν ποτέ- πρέπει να είναι πως θα βοηθήσει την τοπική αγορά με δράσεις κ.α. Με ένα πλάνο, που στην Αμαλιάδα ποτέ δεν υπήρχε.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, ήταν πάντα δίπλα, αλλά κανένας δεν ασχολείται.

Τι να πω; Δεν τους ενδιαφέρει; Δεν τους ενδιαφέρει να λειτουργήσει σωστά η αγορά της πόλης; Η Αμαλιάδα σιγά-σιγά φθίνει γιατί δεν βοηθάει κανένας".

-Η εικόνα της πόλης ως προς την καθαριότητα σας ικανοποιεί; 

"Καθόλου δεν μας ικανοποιεί. Βέβαια υπάρχει πρόβλημα προσωπικού στην καθαριότητα. 'Η θα προσλάβουν προσωπικό ή ας πάνε σε ιδιώτη, να υπάρχουν καλύτερες ημέρες. Πιστεύω ότι μια λύση είναι να αναλάβει κάποιος ιδιώτης. Νομίζω ότι πρόκειται για πιο φτηνή λύση. Οι υπάλληλοι μιας ιδιωτικής εταιρείας θα αδειάσουν τον κάδο και θα μαζέψουν ότι υπολείμματα υπάρχουν. Το είδαμε αυτό στην Κουρούτα πριν λίγα χρόνια. Έπλεναν και τους κάδους. Εγώ έχω να δω πλυμένο κάδο στην Αμαλιάδα χρόνια. Η πόλη πρέπει να είναι καθαρή. Να βοηθάμε κι εμείς οι πολίτες να είναι καθαρή και όχι να πετάμε τα σκουπίδια όπου να 'ναι. Να τα ρίχνουμε στους κάδους κι αν κάποιος είναι γεμάτος ας πάμε στον πιο πέρα".

-Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Συνεχίζει να έχει σοβαρά προβλήματα. Δεν οδηγείται -αν δεν έχει ήδη γίνει- κέντρο υγείας; 

"Το πρόβλημα έρχεται από μακριά. Από τη στιγμή που δεν έγινε το νοσοκομείο στο Μεσολογγάκι. Έχουμε δύο νοσοκομεία, κι αφού αυτό θέλουν έπρεπε να είναι επανδρωμένα. Τα τελευταία χρόνια που είμαι πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου έχουμε κάνει δύο κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, δύο κλεισίματα καταστημάτων μας, αλλά δεν έγινε τίποτα. Βλέπετε οι δήμοι του κάμπου, και ο δήμος Πηνειού και ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης είναι ανύπαρκτοι. Ποτέ δεν ήταν μαζί μας για ένα θέμα που κι αυτούς πρέπει να καίει.

Βλέπω αιρετούς να λένε ότι πάνε στο νοσοκομείο και περιμένουν. Τόσα χρόνια που ήταν; Όταν φωνάζαμε ότι δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, που ήταν;

Τώρα ξεκίνησε αγώνα και ο Πύργος για το δικό του νοσοκομείο. Τόσα χρόνια που ήταν; Έπαιρνε γιατρούς από εμάς και όλα καλά. Τώρα όμως που απαγορεύονται οι μετακινήσεις τους κόπηκαν τα χέρια. Τώρα φωνάζουν. Τόσα χρόνια που ήταν κι αυτοί όταν εμείς φωνάζαμε;

Ακούω τον δήμαρχο Πύργου κο Αντωνακόπουλο να μιλάει για το νοσοκομείο Πύργου. Πρώην βουλευτής και πρώην υπεάρχης. Γιατί τότε δεν φρόντιζε να εξοπλίσει τα νοσοκομεία μας, να φέρει γιατρούς, να φέρει νοσηλευτικό προσωπικό; Τώρα που έγινε δήμαρχος ανακάλυψε τα προβλήματα; 

Τόσα χρόνια μας κυβερνούν οι ίδιοι και μείναμε εκατό χρόνια πίσω. Να βγουν οι νέοι μπροστά, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να πάει μπροστά ο τόπος. Έχουμε αργήσει πάρα πολύ. Σε άλλες περιοχές, που οι νέοι βγήκαν μπροστά, οι πόλεις τους προοδεύουν.
Εδώ έχουμε τους ίδιους και τους ίδιους και τίποτα δεν κάνουμε.

Νέοι άνθρωποι μπροστά επιτέλους. Κι επαγγελματίες. Να διεκδικήσουμε, επιτέλους κάτι καλύτερο για μας και κυρίως για τα παιδιά μας. Από τους νυν δεν μας υπολογίζει κανένας.

Παρακαλάμε τον δήμο Ηλιδας να πάρει μέτρα για τους επαγγελματίες της εστίασης και γενικότερα για τους επαγγελματίες όλης της πόλης κι ακόμη τίποτα. Δεν έχει απευθυνθεί στη ΔΕΗ κάνοντας αίτημα να μην έχουν δημοτικό φόρο. Δηλαδή να μην πληρώνουμε στη ΔΕΗ εισφορές για τον δήμο. Ούτε μια αναστολή τελών δεν έχουν αποφασίσει.

Πιστεύω ότι από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα στην Αμαλιάδα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τα προβλήματα είναι κοινά. Ως μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, ακούω ότι παντού υπάρχουν τα ίδια προβλήματα. Δεν μας ακούει κανένας. Δεν ξέρω γιατί. Θέλουν να κλείσουμε τα καταστήματα για να ψωνίζουν όλοι μέσω ίντερνετ; Δεν τους ενδιαφέρει ότι αν κλείσουν τα μικρομεσαία καταστήματα θα πληγεί η οικονομία; Τι να πω, δεν ξέρω.
Δεν στηρίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις.

Εδώ θα πρέπει να πω και κάτι ακόμα: Να σταματήσει η αντιπαλότητα και η ζήλια μεταξύ των καταστηματαρχών. Όσο έχουμε δουλειά θα προοδεύσουμε ως τόπος. Αν κλείσει ένα κατάστημα μοιραία θα κλείσει και το δίπλα και το πιο δίπλα. Αν η αγορά μας αντί να μεγαλώνει μικραίνει θα χάσουμε όλοι".

-Στους καταναλωτές τι θέλετε να πείτε; 

"Αυτό που λέω πάντα. Να είναι δίπλα στους εμπόρους, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα που τα έχουν φίλοι τους, γείτονές τους. Ότι κι αν χρειαστούν θα βρουν τα τοπικά μαγαζιά σχεδόν όλο το 24άωρο να τους εξυπηρετήσουν, ακόμα και σε αργίες αν υπάρχει ανάγκη, κάτι που δεν συμβαίνει με το ίντερνετ. Ας σταματήσουν τα ψώνια από τα πολυκαταστήματα και να στηρίξουν τον μπακάλη της γειτονιάς, τον χασάπη της γειτονιάς, το εμπορικό κατάστημα της γειτονιάς".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νίκος Σιαψάλης: "Η Αμαλιάδα σιγά-σιγά φθίνει γιατί δεν βοηθάει κανένας..."
Νίκος Σιαψάλης: "Η Αμαλιάδα σιγά-σιγά φθίνει γιατί δεν βοηθάει κανένας..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3khO3Pq0hmnw8DbaT2Cd0HV-71IG2JVHNpNQQBvcHq2kZfD6tnbz0e5JhbO9WT5eb04MRDWX0vJdLP8IWzsBaVkJUir8KsTwaYLxIXZN05uaXQR6FY0si7nj1p1STcTtU3d0tu_gOE6s/s640/P1210111.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3khO3Pq0hmnw8DbaT2Cd0HV-71IG2JVHNpNQQBvcHq2kZfD6tnbz0e5JhbO9WT5eb04MRDWX0vJdLP8IWzsBaVkJUir8KsTwaYLxIXZN05uaXQR6FY0si7nj1p1STcTtU3d0tu_gOE6s/s72-c/P1210111.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/08/blog-post_578.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/08/blog-post_578.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy