Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Πρωτοβουλία Μαρίνου ο συντονισμός κοινής δράσης με τους ΤΟΕΒ Μυρτουντίων-Γαστούνης-Σαβαλίων

-Ξεκινούν άμεσα οι καθαρισμοί αποστραγγιστικών  -Χρ. Παλαιολόγος, Δημ. Κουλούρης και Χαρ. Παναγούλιας: «Ανταποκριθήκαμε στο προνοητικό...


-Ξεκινούν άμεσα οι καθαρισμοί αποστραγγιστικών 

-Χρ. Παλαιολόγος, Δημ. Κουλούρης και Χαρ. Παναγούλιας: «Ανταποκριθήκαμε στο προνοητικό κάλεσμα του δημάρχου Πηνειού» 

- Στο τραπέζι και η οικονομική ενίσχυση των ΤΟΕΒ λόγω αδυναμίας των αγροτών 

Ο συντονισμός των κοινών δράσεων Δήμου Πηνειού και των ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, Γαστούνης και Σαβαλίων, ώστε να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου τους επόμενους μήνες ήταν ένα από τα θέματα της συνάντησης των προέδρων των Οργανισμών με τον Δήμαρχο Πηνειού. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου, στην οποία ανταποκρίθηκαν οι τρείς πρόεδροι κ.κ. Χρ. Παλαιολόγος, Λ. Παναγούλιας και Δημ. Κολούρης.

Στην εποικοδομητική συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Βασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημ. Δήμου. Στην συνάντηση τέθηκε επίσης το μείζον θέμα της αδυναμίας των αγροτών οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα ανταποδοτικά τέλη που επιβάλλει ο ΤΟΕΒ ενώ εξετάστηκαν προτάσεις για ενίσχυση των Τοπικών Οργανισμών από την Πολιτεία.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος αφού ευχαρίστησε τους τρεις προέδρους των ΤΟΕΒ για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά του δήλωσε: « Αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς τα ανταποδοτικά είναι αυτά που στηρίζουν τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων και αυτά φέτος δεν είναι εύκολο να εισπραχθούν, αφού οι αγρότες μας βιώνουν και οικονομικά την χειρότερη περίοδο των τελευταίων ετών. Είναι και αυτό ένα από τα θέματα της ατζέντας.

Η σημερινή μας συνάντηση αποσκοπεί πρωτίστως στην προετοιμασία μας για να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα σε φαινόμενα κακοκαιρίας, αφού των «φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Η σημερινή συνάντηση δείχνει και τον συντελεστή ευθύνης που έχουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είμαστε σίγουροι ότι με τέτοια συνεργασία, άριστη και ειλικρινή δεν πρόκειται να έχουμε κανένα ζήτημα.

Επίσης έχω δώσει εντολή και στον αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Βασιλείου, για το θέμα του καθαρισμού των φρεατίων εντός των πόλεων και των χωριών του δήμου μας έτσι ώστε να υπάρχει σωστή απορροή των υδάτων χωρίς πρόβλημα. Ευχαριστώ βεβαίως και τους συνεργάτες μου αντιδημάρχους, οι οποίοι από την πλευρά τους έχουν αυξημένη ευθύνη για την κατάσταση που θα επικρατήσει στις δικές τους ενότητες. Όλοι μαζί λοιπόν μπροστά στα προβλήματα, όλοι μαζί στη λύση των προβλημάτων».


Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος δήλωσε: Δεχθήκαμε το κάλεσμα από τον δήμαρχο Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνο, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά του , πρώιμα βέβαια αλλά ορθώς, για να συντονιστούμε για τον καθαρισμό των μεγάλων ρεμάτων, των μεγάλων αποστραγγιστικών τόσο για την αποφυγή πλημμύρας αλλά όσο και της φωτιάς. Βέβαια είναι νωρίς, όμως, όπως σας είπα γλιτώνουμε και φωτιά και πλημμυρικά φαινόμενα. Γι΄αυτό λέμε πάντα «πριν βλάχο΄μ πεινάσει το άλογό σου». 

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων Χαράλαμπος Παναγούλιας δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει. Θα συνεργαστούμε για τον καθαρισμό ώστε να είμαστε έτοιμοι για το φθινόπωρο και να μην υπάρχουν πλημμύρες»

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης Δημήτρης Κουλούρης δήλωσε: «Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του δημάρχου με τον οποίο η συνεργασία μας είναι αρίστη. Κάνουμε τα πάντα ώστε η Γαστούνη να μην πλημμυρίσει ποτέ, πράγμα που το έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής και ευελπιστούμε το ίδιο και φέτος. Προγραμματίζουμε από κοινού με τον Δήμο τις κινήσεις μας και από τον επόμενο μήνα αρχίζουν οι καθαρισμοί».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Γεωργιόπουλος δήλωσε: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για να προλάβουμε το κακό. Μην έχουμε τίποτα απρόοπτα όπως είχαμε με την Εύβοια. Οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του δημάρχου, προκειμένου να προχωρήσουν οι καθαρισμοί ώστε να μην πλημμυρίσει ο δήμος μας».

Μαρίνος: Ενίσχυση των ΤΟΕΒ από την Πολιτεία Το άλλο θέμα που τέθηκε στη συνάντηση ήταν η αδυναμία των αγροτών να ανταποκριθούν στα ανταποδοτικά τέλη που επιβάλλει ο ΤΟΕΒ και εξετάστηκαν προτάσεις για ενίσχυση των Τοπικών Οργανισμών από την Πολιτεία.


Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ενίσχυση των ΤΟΕΒ από την πολιτεία είναι μονόδρομος. Ακριβώς όπως ειπώθηκε και από τους προέδρους των ΤΟΕΒ Γαστούνης. Μυρτουντίων και Σαβαλίων, δεν υπάρχει δυνατότητα από τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών να ανταποκριθούν στα ανταποδοτικά τέλη που επιβάλλει ο ΤΟΕΒ για να λειτουργήσει. Διότι ακόμη και αν δοθεί μια δυνατότητα ρύθμισης στους ΤΟΕΒ, πως θα ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις οι αγρότες; Έτσι, λοιπόν, το θέμα των αγροτικών προϊόντων ήταν κόλαφος για τον αγρότη φέτος αφού, όπως ειπώθηκε, τα έδωσαν χωρίς τιμή.

Ας έλθει η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να δει πόσα έχουν μείνει στα χωράφια…». Χωρίς ΓΟΕΒ και δύο ΤΟΕΒ Επίσης ο δήμαρχος κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει γενναίες αποφάσεις «όπως πρέπει να δει και αν χρειάζεται και o ΓΟΕΒ σε κάθε νομό, αφού θεωρώ ότι δεν κάνει τίποτα και προς επίρρωση των όσων λέω στη χωρική αρμοδιότητα του δήμου Πηνειού βλέπουμε ότι πουθενά από την πλευρά των κεντρικών καναλιών που ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΓΟΕΒ, δεν έχουν καθαριστεί».

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι « πρέπει να έχουμε δυο ΤΟΕΒ στην Ηλεία, με ικανά στελέχη, όπως οι σημερινοί πρόεδροι, δηλαδή δύο ποτάμια, δύο ΤΟΕΒ». Με τις απόψεις του δημάρχου συμφώνησαν και οι παριστάμενοι.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Υεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πρωτοβουλία Μαρίνου ο συντονισμός κοινής δράσης με τους ΤΟΕΒ Μυρτουντίων-Γαστούνης-Σαβαλίων
Πρωτοβουλία Μαρίνου ο συντονισμός κοινής δράσης με τους ΤΟΕΒ Μυρτουντίων-Γαστούνης-Σαβαλίων
https://4.bp.blogspot.com/-H0nEBTqb9OA/Xz1ODJDiqZI/AAAAAAAENRg/AaHgMnf81AYEJQfAk9Ptphlr4ACATFkEgCLcBGAsYHQ/s640/T3.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-H0nEBTqb9OA/Xz1ODJDiqZI/AAAAAAAENRg/AaHgMnf81AYEJQfAk9Ptphlr4ACATFkEgCLcBGAsYHQ/s72-c/T3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/08/blog-post_767.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/08/blog-post_767.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy