-->

Πατρών-Πύργου: 6 νεκροί στην Ηλεία σε μόλις 8 μήνες!

Περισσότερα από 20 τροχαία ατυχήματα έχουν σημειωθεί, από τον Ιανουάριο του 2020 έως σήμερα [δηλαδή σε 8 μήνες περίπου], στον δ ρόμο...


Περισσότερα από 20 τροχαία ατυχήματα έχουν σημειωθεί, από τον Ιανουάριο του 2020 έως σήμερα [δηλαδή σε 8 μήνες περίπου], στον δρόμο καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου.
Ο τραγικός απολογισμός αυτών είναι ότι έχουμε 6 θανάτους και 10 τραυματίες 
Επίσης, να σημειωθεί ότι είχαμε και τον τραυματισμό τριών γυναικών οι οποίες παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο επί της Πατρών-Πύργου, κοντά στον Πύργο.

Ο φόρος αίματος συνεχίζεται και παρά τις όποιες εξαγγελίες, τίποτα δεν έχει γίνει.

Μάλιστα, μόλις προ λίγων ημερών ο "θα τα αλλάξω όλα" Νεκτάριος Φαρμάκης μίλησε... για παρεμβάσεις σε αυτό τον δρόμο, όταν ο ίδιος και η κυβέρνηση που τον στηρίζει, προεκλογικά μιλούσαν για νέο αυτοκινητόδρομο.

Για τις υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη την προεκλογική περίοδο, για τον συγκεκριμένο δρόμο, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι αφού οι σχετικές δηλώσεις τους είναι ακόμη νωπές στη θύμηση των Ηλείων πολιτών.
Ομως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μόλις τον περασμένο Ιούλιο ανέφερε: "Εμβληματική ανάμεσα στα έργα υποδομών είναι και η κατασκευή του δρόμου Πάτρας – Πύργου, που βρίσκεται ήδη προς έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χρόνο και να ολοκληρωθεί το 2023".
Προφανώς όμως κάτι δεν πάει καλά, για να αναγκάζει τον υπουργό υποδομών και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να πάνε, εντός του μηνός, στις Βρυξέλλες για... να πιέσουν για τον δρόμο!

Αλλά αυτοί ήταν που δεσμεύονταν ότι με το που θα αναλάβουν την εξουσία ο δρόμος θα.. ξεμπλοκαριστεί. Οπως αποδεικνύεται  "πωλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες", όπως κάνουν γενικά οι πολιτικοί για να αποσπάσουν την ψήφο των πολιτών.

Οι πρώτοι νεκροί του δρόμου-φονιά, στις αρχές του έτους ήταν οι δύο εκπαιδευτικοί των Λεχαινών. Ο ντόρος, σε πανελλαδικό επίπεδο, που έγινε, ανάγκασε τον υπουργό υποδομών να συγκαλέσει σύσκεψη στην Αθήνα, με την συμμετοχή [χαμογελαστών στις φωτό] βουλευτών Ηλείας και Αχαίας, αλλά και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη, καθώς επίσης και με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους εκπροσώπους της ΠΕΔ και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.
Σε εκείνη τη συνάντηση ο ίδιος ο υπουργός ανήγγειλε την υπογραφή της τελικής συμφωνίας ανάληψης του δρόμου καρμανιόλα Πάτρών-Πύργου από την Ολυμπία Οδό, τονίζοντας εκτός των άλλων πως το έργο το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια έχει τεράστιο κόστος οικονομικό, κοινωνικό και κόστος σε ανθρώπινες ζωές. [Ευτυχώς που το πήρε είδηση].

Αλλά το τραγικό της υπόθεσης, όπως γράψαμε παραπάνω, είναι ότι ενώ προεκλογικά υπόσχονταν για ξεμπλοκάρισμα, στη συγκεκριμένη σύσκεψη ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι " Έχουμε μπροστά μας το κρίσιμο στάδιο της έγκρισης όλων των παραπάνω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είναι γνωστό, έχουμε ήδη κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις μαζί της, πλέον το αίτημα είναι και επίσημο και περιμένουμε στους επόμενους μήνες, το οριστικό ΟΚ. Πιστεύω ότι θα το λάβουμε. Αν όχι, θα αναγκαστούμε να πάμε σε νέο διαγωνισμό. Πάλι θα γίνει το έργο. Αλλά θα πάρει παραπάνω χρόνο η διαδικασία. Πιστεύω βάσιμα όμως ότι αυτό δεν θα χρειαστεί". 

Πως συμβαδίζουν οι προεκλογικές δηλώσεις με τις μετεκλογικές μόνο υπέρλαμπρα πολιτικά μυαλά μπορούν να το αναλύσουν! 
Παντως οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την... ικανοποίησή τους [αν ήθελαν ας έκαναν και αλλιώς μπροστά στον Καραμανλή].

Δύο μέρες νωρίτερα από την προαναφερόμενη σύσκεψη, το θέμα του δρόμου συζητήθηκε και... στη ΝΟΔΕ Ηλείας [είπαμε ο θάνατος των δύο καθηγητών είχε γίνει πανελλαδικό θέμα].
Η Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία εξάντλησε το όλο θέμα ως εξής: Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την πρόσφατη τραγωδία στην Πατρών-Πύργου, τον χαμό των εκπαιδευτικών από το ΓΕΛ Λεχαινών. Επίσης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο εκπαιδευτικών που θυσιάστηκαν στο Μολώχ της ασφάλτου. 

Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής σχετικά με τις αναβολές, τις καθυστερήσεις και τις ευθύνες όλων, διαχρονικά, για ένα έργο που δικαιούται η Ηλεία. Ζητάμε εδώ και τώρα συγκεκριμένη λύση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. 

Ζητάμε εδώ και τώρα την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει αποδείξει στην πράξη την συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων που τον διακρίνει.

Θα πρέπει να κουράστηκαν εκεί στη ΝΟΔΕ για όλα αυτά που είπαν και το γεγονός ότι... τρόμαξε η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα! 

Να σημειώσουμε ότι στις αρχές του έτους πραγματοποιήθηκαν και δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας: Η πρώτη στην διασταύρωση των Λεχαινών στις 15 Ιανουαρίου [δεν παρευρέθηκε κανένας βουλευτής, ούτε από την Περιφέρεια] και η δεύτερη στις 26 Φεβρουαρίου, στα σύνορα Ηλείας με Αχαία!

Το αστείο της υπόθεσης είναι αυτό που έγινε τον Μάρτιο, δηλαδή η κόντρα μεταξύ των Κατσιφάρα και Γιαννόπουλου, με τον πρώτο να κατηγορεί την ηγεσία της Περιφέρειας ότι στέκεται «αμέτοχος παρατηρητής» όταν η κυβέρνηση βάζει το έργο σε… καραντίνα, ενώ ο δεύτερος πέρασε στην αντεπίθεση με απάντησή του λίγο αργότερα, επισημαίνοντας τις ευθύνες του κ. Κατσιφάρα επί των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που διέσπασε ουσιαστικά το ίδιο έργο.
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Κοκορομαχίες για τα "μάτια" των ΜΜΕ!!

Ομως η ουσία είναι μία: Οι συμπολίτες μας συνεχίζουν να σκοτώνονται ή να τραυματίζονται και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εν δυνάμει θύματα!!!

ΥΓ1: Τα... λεφτά για το "Μένουμε σπίτι" έπιασαν τόπο... Του βαράνε παλαμάκια!!!

ΥΓ2: Προβλήματα, φυσικά, υπάρχουν και στο επαρχιακό δίκτυο της Ηλείας όπου κι εκεί έχουν σημειωθεί θάνατοι και τραυματισμοί!

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης...

Ηλεία: Οι πινακίδες της ντροπής & άλλα ευτράπελα... [ΙΙΙ]

Ηλεία: Ο τουρισμός μας... μάρανε!

Ο "θα τ' αλλάξω όλα" Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και τα... έργα του! [1ο]

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ήθελε έναν χρόνο για να... καταλάβει την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στην Πατρών-Πύργου

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πατρών-Πύργου: 6 νεκροί στην Ηλεία σε μόλις 8 μήνες!
Πατρών-Πύργου: 6 νεκροί στην Ηλεία σε μόλις 8 μήνες!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgla3EoH6UuEsTIRKimWvrzLgB18u6RjvfjGMXC1H9rmSt57SLajoJi_OGryBedOjFALltpHRBVVDjDCfTdDFcOQgPUamlKX9OuVRR56n4EbF_jDSCN2btqUvrpO2JJkDK9fVjbFQPQVXw/s640/accident-1409012_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgla3EoH6UuEsTIRKimWvrzLgB18u6RjvfjGMXC1H9rmSt57SLajoJi_OGryBedOjFALltpHRBVVDjDCfTdDFcOQgPUamlKX9OuVRR56n4EbF_jDSCN2btqUvrpO2JJkDK9fVjbFQPQVXw/s72-c/accident-1409012_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/09/6-8.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/6-8.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy