-->

Διαταγή Ερντογάν: Βουλιάξτε ελληνικό πολεμικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό

Τι απάντησαν στον Ερντογάν οι στρατηγοί του για την «εντολή» να καταρριφθεί μαχητικό ή να βυθιστεί ελληνικό πλοίο   Σοκαριστικό είναι...


Τι απάντησαν στον Ερντογάν οι στρατηγοί του για την «εντολή» να καταρριφθεί μαχητικό ή να βυθιστεί ελληνικό πλοίο 

Σοκαριστικό είναι το δημοσίευμα-αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που φέρει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει ζητήσει από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος. Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt αποκάλυψε το Open Tv.

Σύμφωνα με το Ανοιχτό Κανάλι και τον ανταποκριτή στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασσόπουλο, η εφημερίδα επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη και ενδιαφέρον έχει η αντίδραση των Τούρκων στρατηγών στη διαταγή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το δημοσίευμα αναφέρει: «Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του». Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι θέλουν να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο, χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Αυτά τα σχέδια τα απέρριψαν οι Τούρκοι στρατηγοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να είχαμε ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ερντογάν: Ο,τι κι αν κάνουν, δεν θα μας σταματήσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο 

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρωί της Τρίτης, 1 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε νέες δηλώσεις, εξαπολύοντας απειλές εναντίον της Ελλάδας. Μιλώντας ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα.

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: «Η Τουρκία ως εκπρόσωπος των κοινών επιθυμιών της ανθρωπότητας φέρνει σε κάθε διεθνή σκηνή το αίτημα για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη. Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βρίσκεται η επιδίωξη των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης. Είναι άδικο για την Τουρκία να μη λαμβάνεται υπόψη το τεράστιο μέγεθός της των 780 χιλιομέτρων και να φυλακίζεται στις ακτές της εξαιτίας ενός νησιού 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το παραλήρημα του συμβούλου του Ερντογάν: Ελληνες, οι στρατιώτες σας θα πεθάνουν από την πείνα 

Σε ένα ακόμη απίστευτο παραλήρημα προχωρά η Τουρκία κατά της χώρας μας. Αυτή τη φορά ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής φτάνει στο σημείο να αποκαλέσει τους Ελληνες νάνους και να πει ότι «οι στρατιώτες θα πεθάνουν στα νησιά από την πείνα». Ο Μεσούτ Χακί Κασίν συνεχίζει την προπαγάνδα, στην οποία έχουν επιδοθεί τόσο ο Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν όσο και τα στελέχη της κυβέρνησής του. Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε πάνελ στο A Haber και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Ευρώπη έχει καταρρεύσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην Ευρώπη όλοι είναι άφραγκοι. Κανείς δεν έχει χρήματα στις τσέπες του. Εμείς βρήκαμε αέριο. Οι Έλληνες όχι». Κράτησε, μάλιστα, και σκορ λέγοντας: «Εμείς είμαστε 3 βαθμούς μπροστά από την Ελλάδα. Επίσης, η Γαλλία είναι άχρηστη. Δεν μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα της όπως το Ισραήλ. Η Ελλάδα θα αγοράσει 18 πολεμικά αεροσκάφη, αλλά εμείς θα αγοράσουμε 200 αεροσκάφη. Πρέπει να βλέπεις ποιος έχει το χρήμα. Η Ελλάδα πεινάει. Είμαι στο Νταλαμάν και συνέχεια προσγειώνονται και απογειώνονται αεροπλάνα. Έχει παντού τουρίστες. Κανείς δεν ταξιδεύει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν τουρίστες.

Ούτε οι Τούρκοι δεν πηγαίνουν εκεί για ψάρια και ρακί. Η Ελλάδα πεθαίνει από την πείνα. Τους λυπάμαι τους Έλληνες. Οι Έλληνες στρατιώτες στο Καστελόριζο θα πεθάνουν από την πείνα αν δεν φτάσουν σύντομα προμήθειες. Κι αυτό γιατί το Καστελόριζο προμηθεύεται τρόφιμα από την Τουρκία. Η Ελλάδα τα ξέρει όλα αυτά. Παρακολουθώ τα ελληνικά ΜΜΕ που μεταδίδουν ότι η Τουρκία ενισχύει το Πολεμικό Ναυτικό της. Ναι. η Τουρκία θα φτιάξει αεροπλανοφόρο και ελικοπτεροφόρο. Μάλιστα, τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Ερντογάν μας είπε τα ευχάριστα νέα ότι η Τουρκία θα πάει στο Διάστημα. Έτσι, εκτός από την ξηρά και την θάλασσα οι δυνάμεις μας θα κατακτήσουν και το Διάστημα.

Με το καταρτισμένο εργατικό δυναμικό της η Τουρκία θα μπει στις 10 ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο στα επόμενα 15 χρόνια». Και επανήλθε λέγοντας: «Η Τουρκία δέχεται απειλές και της απαγορεύουν να έχει πρόσβαση σε λιμάνια. Η Τουρκία, όμως, εξακολουθεί να κάνει εξαγωγές στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας και Αλβανίας». Το παραλήρημα του συμβούλου του Ερντογάν κορυφώθηκε ως εξής: «Η Ελλάδα λέει ότι έχει ένα νησί (την Λιλιπούτ) για νάνους. Σε αυτό το νησί των νάνων, ισχυρίζεται ότι θα νικήσει τον γίγαντα Γκιούλιβερ με τους μικρούληδες κατοίκους της Λιλιπούτ. Ο Γκιούλιβερ είναι η Τουρκία και λέω στους Έλληνες: "Είστε νάνοι! Έλληνες να πάτε να ψαρέψετε Κυπρίνους».


Νέο μήνυμα Κομισιόν στην Τουρκία: Βάλτε μυαλό διαφορετικά κυρώσεις 

Πάντως, όλα δείχνουν πως η Τουρκία φαίνεται να αγνοεί τις νέες απειλές της Ευρώπης και την ενός μήνα προθεσμία που έχει δοθεί προκειμένου να σταματήσουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Μάλιστα, η Κομισιόν έστειλε την Τρίτη νέο μήνυμα στην Τουρκία. « Τουρκία έλαβε ένα πολύ σαφές μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ενωση από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο. Νομίζω ότι το μήνυμα ήταν αρκετά σαφές, αρκετά δυνατό, δημοσιοποιήθηκε, περιγράφηκε και κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης μεταξύ Ζοζέπ Μπορέλ και Μεβλού Τσαβούσογλου.

Και θα επαναλάβω ότι το μήνυμα, οι προσδοκίες, το χρονοδιάγραμμα και οι συνέπειες έχουν διατυπωθεί πολύ σαφώς από την Ευρωπαϊκή Ενωση και περιμένουμε από την Τουρκία να δράσει με τρόπο που να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση και όχι το αντίθετο». Πιο καθαρά δεν θα μπορούσε να το πει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής τόνισε ότι «η Ε.Ε. έστειλε σαφές μήνυμα αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Κύπρο» και παραδέχθηκε ότι «δεν συμβαίνουν όλα μόνο στον δημόσιο χώρο, υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορεί να μην είναι τόσο ορατές αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς για το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ που πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο, ο ίδιος επανέλαβε ότι «ο Ύπατος Εκπρόσωπος ήταν πολύ σαφής ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να μιλήσουμε με την Τουρκία και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και αποκλιμάκωση στον διάλογο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα και εδώ πρέπει να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες από όλους τους συμμετέχοντες εταίρους».

«Αυτό που είναι πολύ σαφές είναι το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο παραμένει το σταθερό, δηλαδή τα συμπεράσματα των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην άτυπη συνάντησή τους στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα. Η ΕΕ μέσω των λόγων της, ήταν πολύ σαφής για την αλληλεγγύη της με την Κύπρο και την Ελλάδα και ήταν πολύ ξεκάθαρο ως προς το τι περιμένουμε από την Τουρκία, προκειμένου να εξουδετερώσει και να κλιμακώσει την κατάσταση», τόνισε.

«Επίσης, οι Υπουργοί ήταν επίσης πολύ σαφείς στο χρονοδιάγραμμα - μέχρι πότε περιμένουμε την αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας - όπως ήταν σαφείς για τις συνέπειες εάν δεν θα υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά της και δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι, το μήνυμα είναι σαφές, το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές και τα μέτρα είναι σαφή, και ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι λαμβάνονται υπόψη από τους Τούρκους συνεργάτες και φίλους μας και θα αρχίσουν να ενεργούν αναλόγως, οπότε δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε στην εναλλακτική πορεία των περιοριστικών μέτρων, αλλά να προχωρήσουμε με διάλογο και την προσπάθεια αποκλιμάκωσης μέσω διαπραγματεύσεων και άμεσες συνομιλίες», συμπλήρωσε.

«Δεν είμαι σίγουρος αν αναφέρεστε σε μια πιθανή κλιμάκωση που σχετίζεται με την κίνηση πλοίων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά γενικά αυτό που συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο είναι: Η κατάσταση δεν είναι καλή, τα μέλη της ΕΕ ήταν πολύ ξεκάθαρα για την ανάγκη μείωσης της έντασης που θα άλλαζε την τρέχουσα πορεία των γεγονότων. Επαναλαμβάνοντας το μήνυμα, επίσης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος ήταν πολύ σαφής ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να καθίσουμε με την Τουρκία και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και αποκλιμάκωση στον διάλογο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα και εδώ πρέπει να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες από όλους τους συμμετέχοντες εταίρους», κατέληξε.

«Συζητήσαμε τρόπους για την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας, την επιστροφή σε συνομιλίες στρατιωτικών επιτροπών 5 + 5 και την άρση του αποκλεισμού πετρελαίου», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μπορέλ. «Η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά τη διαδικασία του Βερολίνου, τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και τα μέτρα αποσυμπίεσης, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο όπλων - βασικά στοιχεία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη».

www.ethnos.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Διαταγή Ερντογάν: Βουλιάξτε ελληνικό πολεμικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό
Διαταγή Ερντογάν: Βουλιάξτε ελληνικό πολεμικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGfDEsBjeJNrA3_SBwfNzSJptAYzt8HRFz3bQDe0BZq2OvxS1CXYpMnM9xFGu79wsK-cf_KePHJCHaH0zrtbV9B8xHLLPhA_n3X6ovJjFzWpcMqTCZtSvmLXfFyAm_t9RmzmlwlPdDb9Q/s640/retzep-tagip-erdogan.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGfDEsBjeJNrA3_SBwfNzSJptAYzt8HRFz3bQDe0BZq2OvxS1CXYpMnM9xFGu79wsK-cf_KePHJCHaH0zrtbV9B8xHLLPhA_n3X6ovJjFzWpcMqTCZtSvmLXfFyAm_t9RmzmlwlPdDb9Q/s72-c/retzep-tagip-erdogan.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_17.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_17.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy