-->

Απίστευτο: Ολόκληρο... μπαρ έφτιαξαν από ευρήματα στο βυθό της Μυκόνου!

Ακόμα και οι έμπειροι δύτες εθελοντές του μη κερδοσκοπικού περιβαλλοντικού οργανισμού All for Blue έμειναν με το στόμα ανοικτό αντικρίζο...


Ακόμα και οι έμπειροι δύτες εθελοντές του μη κερδοσκοπικού περιβαλλοντικού οργανισμού All for Blue έμειναν με το στόμα ανοικτό αντικρίζοντας τα… σπάνια ευρήματα στον βυθό της θάλασσας μπροστά από τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου.

Η γειτονιά των καπετανέων


Πρόκειται για μία συνοικία που χτίστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα και στέγασε οικίες πλούσιων εμπόρων και καπεταναίων. Κομψά και πανέμορφα σπίτια με πολύχρωμα χαγιάτια, παράθυρα, σκάλες και ξύλινους εξώστες, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται στη γνωστή ιταλική πόλη.


Τα απογεύματα, εκατοντάδες επισκέπτες συγκεντρώνονται για να θαυμάσουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου, αλλά ένα εξίσου μαγευτικό θέαμα είναι όταν έχει κακοκαιρία και η άγρια θάλασσα χτυπά τα βράχια και τα σπίτια. Σύμφωνα με το Ethnos.gr, στα πρώτα κτήρια στεγάζονται πλέον τα πιο φημισμένα κλαμπ του νησιού και μπροστά από τη θάλασσα υπάρχει ένα μικρό μπαλκονάκι με εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο αλλά και στις παλιές πολύχρωμες κατασκευές που στον δυνατό πουνέντε βυθίζονται στον αφρό της θάλασσας.

Οταν πέφτει η νύχτα στο μπαλκονάκι παρελαύνει όλο το νησί ενώ τα ντεσιμπέλ και το αλκοόλ ταξιδεύουν το κέφι. Το δυσάρεστο είναι πως μέσα στη ζάλη του πιοτού και στο χάσιμο του πρωινού ποτήρια και σαμπανιέρες εξφενδονίζονταν στη θάλασσα ως το εμβληματικό φινάλε μιας αχαλίνωτης βραδιάς.


Αυτά που… ξεχάσαμε


Συνήθως η μνήμη μας κρατάει τις ευχάριστες στιγμές. Τις δυσάρεστες ήρθε να μας τις υπενθυμίσει η δράση των ανθρώπων της All for Blue που με μπροστάρισσα την Κατερίνα Τοπούζογλου πήραν την απόφαση να καθαρίσουν το βυθό μπροστά από τη θρυλική Μικρή Βενετία. Ηταν υποψιασμένοι για τι θα έβρισκαν, αλλά ότι θα έφτιαχναν ένα ολόκληρο μπαρ από τα ευρήματα τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Απ΄όλα έχει το… μενού


Δώδεκα σαμπανιέρες, κατσαρόλες, βραστήρα νερού, καρέκλες, τραπέζια, πάσης φύσεως εξαρτήματα ενός μπαρ, ακόμα και χαλιά που κάποτε στις «χίλιες και μία νύκτες» της Μυκόνου ήταν… μαγικά είναι μόνο μερικά από τα ευρήματα.


Και στον βυθό να ψάξεις θα βρεις μπαρ


Στη Μύκονο και ξυπόλυτος να πας τελικά, ακόμα και στον βυθό να ψάξεις ένα μπαράκι θα το βρεις. Κι αυτό δεν είναι μύθος…


«Το εντυπωσιακό είναι πως εκεί που είχαμε στοιβάξει τα πράγματα ήρθε ένας κύριος και άρχισε να τα τακτοποιεί. Από αυτά που βγάλαμε από τη θάλασσα έφτιαξε ένα πλήρες μπαρ», είπε στο ethnos.gr η Κατερίνα Τοπούζογλου. Μόνιμη κάτοικος Μυκόνου, μεσίτρια, με σπουδές και ειδίκευση για θέματα του ενάλιου περιβάλλοντος έχει αφιερώσει τη ζωή της στην All for Blue με τεράστια προσφορά και πλούσιο έργο στον καθαρισμό παραλιών και βυθών αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών και ειδικών των παιδιών. 

«Είναι το μέλλον και η δύναμη μας»


«Θέλω να ευχαριστήσω τους δύτες μας και τους εθελοντές που συμμετείχαν στην δράση. Ελαβαν μέρος δέκα δύτες και εγώ μαζί με άλλα τρία παιδιά κάναμε ελεύθερη κατάδυση. Εμείς οι τέσσερις ανεβάζαμε στην επιφάνεια αυτά που έβρισκαν οι δύτες στο βυθό. Γενικά η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή και δεμένη και αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Κάθε φορά γινόμαστε πιο πολλοί και πιο δυνατοί και αυτό μας γεμίζει δύναμη.

Με την προσπάθεια μας δεν θα καθαριστεί όλο το Αιγαίο αλλά ευαισθητοποιούμε τους κατοίκους των νησιών ακόμα και των πιο τουριστικών που συνήθως βάζουν άλλες προτεραιότητες και ξεχνάνε τα βασικά. Μας ενδιαφέρει η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των παιδιών. Είναι το μέλλον μας και η ελπίδα για να έχουμε ένα καλύτερο και πιο καθαρό περιβάλλον».


greenagenda.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Απίστευτο: Ολόκληρο... μπαρ έφτιαξαν από ευρήματα στο βυθό της Μυκόνου!
Απίστευτο: Ολόκληρο... μπαρ έφτιαξαν από ευρήματα στο βυθό της Μυκόνου!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCuc_24y3yrTE8iztff_g_Hu8V-47ttxrxf-KBRB8bs1ydwP5KouhtlCvA-t9zQ6XQv3AbmZiwJLtCDHKMMUUvz1dYqYwbF8-qK9CgSC7N5xNjq3CKoS3XZRHYFNCTLHxCZV-ZDlwQ_Vg/s640/1-900-x-441-620x420.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCuc_24y3yrTE8iztff_g_Hu8V-47ttxrxf-KBRB8bs1ydwP5KouhtlCvA-t9zQ6XQv3AbmZiwJLtCDHKMMUUvz1dYqYwbF8-qK9CgSC7N5xNjq3CKoS3XZRHYFNCTLHxCZV-ZDlwQ_Vg/s72-c/1-900-x-441-620x420.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_6.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_6.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy