-->

Αποκάλυψη: Γιατί δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην κανονικότητα πριν από το καλοκαίρι;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr σε καμία περίπτωση δεν θα επιστρέψουμε σε ρυθμούς κανονικότητας πριν από το Πάσχα του 2021 ή ακόμ...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr σε καμία περίπτωση δεν θα επιστρέψουμε σε ρυθμούς κανονικότητας πριν από το Πάσχα του 2021 ή ακόμα χειρότερα πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται περί άρσης των περιοριστικών μέτρων η πραγματικότητα απέχει πολύ από τις προθέσεις.Μπορεί στις προθέσεις της κυβέρνησης να είναι η δημιουργία ενός οδικού χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, όμως κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον. Και μπορεί βεβαίως τα πολιτικά στελέχη για λόγους ψυχολογικούς να αρνούνται να πουν την αλήθεια κατάματα στον ελληνικό λαό, όμως – όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr από το ρεπορτάζ – τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στη γενική μορφή του lockdown πριν από το Πάσχα, από τον Μάιο δηλαδή του 2021. 

Μια ομολογία ότι τίποτα δεν θα ανοίξει πριν από το καλοκαίρι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ψυχολογία της μάζας, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο θα επιφέρει ένα τεράστιο κόστος για την σημερινή κυβέρνηση. Ως ένα σημείο αυτό είναι αντιληπτό… Για την ακρίβεια ακόμα κι αν ανοίξουν τα σχολεία μετά την Πρωτοχρονιά (νωρίτερα είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο), δεν θα ανοίξουν με όρους κανονικότητας. 

Το υπουργείο Παιδείας και οι επιστήμονες της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων επεξεργάζονται σενάρια με μικρότερα, αριθμητικά, τμήματα ή με εκ περιτροπής παρουσία των μαθητών ανά δύο ημέρες. Να πάμε δηλαδή στο σενάριο Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή οι μισοί μαθητές και Τρίτη – Πέμπτη οι άλλοι μισοί. 

Τα μαθηματικά των εμβολιασμών 

Την ίδια ώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι το lockdown, αλλά και η εφαρμογή των SMS, των μασκών και της τηλεργασίας θα παραμείνουν μέχρι το καλοκαίρι, έως ότου δηλαδή επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού με τον εμβολιασμό. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η ανοσία αγέλης είναι κάτι το οποίο επιτυγχάνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τα μέσα Ιανουαρίου του 2021, στην καλύτερη περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός θα μπορεί να εμβολιάσει 2 εκατομμύρια άτομα το μήνα. 

Για να εμβολιαστεί η κρίσιμη μάζα του 70% στα 11 εκατομμύρια, απαιτούνται τουλάχιστον 4 μήνες. Μέσα Μάϊου λογικά θα έχει επιτευχθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον 7,5 εκατομμυρίων πολιτών για την πρώτη δόση και σχεδόν 3 εκατομμυρίων που θα καταφέρουν να κάνουν και τη δεύτερη δόση. Πρακτικά δηλαδή ο διπλός εμβολιασμός δεν θα ολοκληρωθεί ούτε τον Μάιο, αλλά θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι. Πάμε τώρα στην ταμπακιέρα του θέματος. 

Αν δεν φτάσουμε το ποσοστό του 70% στον εμβολιασμό, η ανοσία της αγέλης δεν θα επιτευχθεί ούτε μέχρι το καλοκαίρι. Για να συμβεί η ανοσία πρέπει ο εμβολιασμένος πληθυσμός να έρθει σε επαφή με τον ανεμβολίαστο κι αυτή η διαδικασία θα έχει προφανώς και «απώλειες». Και βεβαίως όλο αυτό το «πείραμα» θα πάρει αρκετό χρόνο. Χρησιμοποιούμε την λέξη «πείραμα» διότι κάτι τέτοιο δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ ξανά τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες.
Ξεχάστε μπαρ και εστιατόρια 

Παράλληλα σημειώνουμε ότι όπως ήδη έχει προϊδεάσει ο κ. Μητσοτάκης μπαρ και εστιατόρια δεν πρόκειται να ανοίξουν αν δεν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Για την ακρίβεια, άλλο ήθελε να πει και μάλλον δεν το είπε καθαρά. Μπαρ και εστίαση δεν πρόκειται να ανοίξουν αν δεν αποδώσει ο εμβολιασμός. Το ξεκίνημα των εμβολιασμών δεν σηματοδοτεί καμία ίαση και καμία εξάλειψη του κορονοϊού. Ένα άλλο σημείο το οποίο κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει προκαταβολικά είναι το ποσοστό απόδοσης των εμβολίων, το οποίο θεωρητικά ξεπερνά σε ποσοστό ερευνών το 90%. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει σταθερά πάνω από το 90% σε συνθήκες κοινωνικών επαφών. 

Είναι άλλο πράγμα οι «αποστειρωμένες» συνθήκες κατά την εφαρμογή των πειραμάτων στα εργαστήρια και είναι άλλο πράγμα η εφαρμογή των εμβολίων σε συνθήκες πραγματικής ζωής. Εκεί υπάρχει πάντα το σχετικό σφάλμα και οι αστάθμητοι παράγοντες. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι ένας ακόμη αρνητικός παράγοντας που θα καθυστερήσει την ανοσία του πληθυσμού είναι βεβαίως οι καιρικές συνθήκες του χειμώνα οι οποίες γεννούν παράλληλα και άλλες επιβαρυντικές ιώσεις και οι οποίες θα επιφέρουν και το λεγόμενο τρίτο κύμα του κορονοϊού. 

Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας και ότι η περιπέτεια με την covid 19 είναι ακόμα στην αρχή. Δεν είμαστε ούτε καν στην μέση της διαδρομής. Ιδιαιτέρως αποκαλυπτική για την ημερομηνία «απελευθέρωσής» μας είναι η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη που μίλησε στο Newsbomb.gr. 

Σε ερώτηση για την πολυπόθητη και μείζονος σημασίας για την οικονομία άνοιγμα ολόκληρης της κοινωνίας, χωρίς μάσκες και μέτρα, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι «Για να επιστρέψουμε σε μία πλήρη κανονικότητα, εφόσον μέχρι τον Ιούνιο θα έχει γίνει σχεδόν το 60% των εμβολίων, θα πρέπει να περάσει και το καλοκαίρι. Το ίδιο αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και οι μελέτες. Είναι πολύ γρήγορα για να μιλάς για αυτά τα πράγματα εφόσον ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα εμβόλια. Μετά το καλοκαίρι εάν συνεχίσουμε όπως τώρα, θα μπορούμε να αφήσουμε τις μάσκες», κατέληξε.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αποκάλυψη: Γιατί δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην κανονικότητα πριν από το καλοκαίρι;
Αποκάλυψη: Γιατί δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην κανονικότητα πριν από το καλοκαίρι;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFiPFHrYXiY4H2lQu-lBlpDWUZEUj4yl-BloQTUNEKULWE9IaH1TKV40ADLCLzNPZcgCotgUYXY1xMTegrwiQXewL-HZn6Dv9Fu-tGejyTCOCvwRmGA1TuMyGV2YL60qshbPlSSQjci0Y/s600/covid-19-4982910_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFiPFHrYXiY4H2lQu-lBlpDWUZEUj4yl-BloQTUNEKULWE9IaH1TKV40ADLCLzNPZcgCotgUYXY1xMTegrwiQXewL-HZn6Dv9Fu-tGejyTCOCvwRmGA1TuMyGV2YL60qshbPlSSQjci0Y/s72-c/covid-19-4982910_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/12/blog-post_37.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/12/blog-post_37.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy