-->

"Δάσκαλε που δίδασκες": Θύελλα αντιδράσεων για το τραπέζι Μητσοτάκη με 30 άτομα στην Ικαρία

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό στην Ικαρία, στο πλαίσιο της επίσκεψης το...

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό στην Ικαρία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί, με τον ίδιο να παρευρίσκεται σε τραπέζι δεκάδων συμμετεχόντων. Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το «τραπέζωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του στη βεράντα του σπιτιού του Χριστόδουλου Στεφανάδη το Σάββατο, στην Ικαρία, την οποία επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός. 

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μητσοτάκης και περίσσοτεροι των 30 ατόμων της συνοδείας του, εμφανίζονται να περπατούν προς την οικεία του γαλάζιου βουλευτή, ο οποίος, με δήλωσή του, ανέφερε πως τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο γεύμα που ακολούθησε. 

Εκ διαμέτρου αντίθετη γνώμη είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ικαρίας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του μίλησε για «μια πολυμελή κουστωδία από την Αθήνα, μια κόκκινη από κορονοϊό περιοχή», που κατέφθασε «σε ένα παρθένο από κορονοϊό νησί» και η οποία είχε ως «τραγικό επίλογο», τον «συνωστισμό δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων» και «με πρωθυπουργική υπογραφή». 

«Ευχόμαστε αυτές οι εγκληματικές προχειρότητες να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των Ικαριωτών. Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές εκτός του ότι είναι επικίνδυνες, συνιστούν προσβολή προς τους Ικαριώτες που πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από τα αδίκως οριζόντια απαγορευτικά μέτρα. Αν κάτι χρειάζεται το νησί μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι ο στοχευμένος επιδημιολογικός έλεγχος στις εισόδους του νησιού, τα δύο λιμάνια και το αεροδρόμιο και ενδεχομένως, χαλάρωση των ανώφελων και καταστροφικών οριζόντιων μέτρων.

Πολύ περισσότερο δεν χρειάζονται "καταδρομικές αποβάσεις" και επιδείξεις καταστρατήγησης των μέτρων προστασίας, που προκαλούν τους πολίτες οι οποίοι υπομένουν την βάσανο της καραντίνας με εξαιρετικά βαρύ τίμημα», πρόσθεσε η κομματική οργάνωση του νησιού. 

Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία αλλά και το επίμαχο υλικό, φωτογραφίες και βίντεο από το γεύμα στη βεράντα του κ. Στεφανάδη, σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook: «Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. 

Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μ.μ.. ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας».
Από το στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε «ξέφυγαν» και οι ιθύνοντες της ΕΡΤ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση: «Η ΕΡΤ μόλις τώρα (σ.σ. στο δελτίο ειδήσεων το βράδυ του Σαββάτου) έκανε το πρωτοφανές: Διάβασε στο δελτίο ειδήσεων την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη με 50 άτομα στην Ικαρία, χωρίς να παίξει ούτε μισό πλάνο από το βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Αν νομίζουν πως θα γλιτώσουν έτσι τον κ. Μητσοτάκη από τη χλεύη των πολιτών που υπομένουν τα περιοριστικά μέτρα είναι γελασμένοι. 

Ο κ. Ζούλας οφείλει να καταλάβει πως πλέον δεν είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη αλλά πρόεδρος της Δημόσιας τηλεόρασης», υπογράμμισε η Κουμουνδούρου σε χωριστή ανακοίνωσή της για την κάλυψη του θέματος από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

«Οι εικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές. Προσβλητικές για τον πολίτη που καλείται να κλειστεί στο σπίτι του από τις έξι και να τηρήσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνωστίζονται και γευματίζουν», σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής σε σημερινή του ανακοίνωση. Ακόμη, οι ίδιες εικόνες χαρακτηρίζονται «προσβλητικές» και «για την Ελευθεροτυπία καθώς τόσο οι εικόνες του συνωστισμού, όσο και της διαμαρτυρίας κατά του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του, αποσιωπήθηκαν από τα περισσότερα μέσα». 

Κατά τη Χαρ. Τρικούπη, ωστόσο, «ματαιοπονεί η κυβέρνηση αν νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση. Το κύμα αγανάκτησης κατακλύζει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο κυνισμός και η αλαζονεία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου θέτουν και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη». Σε χθεσινή ανάρτησή του για το ζήτημα, μάλιστα, το ΚΙΝΑΛ συσχέτισε το συμβάν στην Ικαρία με εκείνο της Πάρνηθας:
Στο θέμα σχετικά με το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία αναφέρεται με δήλωσή του και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, ο οποίος τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός που τόσο καιρό κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες τη στιγμή που η κυβέρνησή του δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να περιορίσει την πανδημία και τις συνέπειες της, συνωστίστηκε σε "ικαριώτικο γλέντι" στο μπαλκόνι του σπιτιού τοπικού βουλευτή του». 

Κι όλα αυτά, προσθέτει, «την ίδια μέρα που ξεκίνησαν να ισχύουν και τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες, οι οποίοι "μένουνε σπίτι" από τις 6. Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη». Υπενθυμίζεται πως στις επικρίσεις «απάντησε» ο κ. Στεφανάδης, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. 

Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι». 

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας», κατέληξε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης. 

Σημειώνεται πως η κριτική στον πρωθυπουργό, για τις εικόνες στην Ικαρία, κυριάρχησε, χθες, και συνεχίζει, σήμερα, στα social media, υπό το hashtag #Ικαρία, μεταξύ άλλων. Δεκάδες χρήστες των ΜΚΔ κοινοποίησαν το σχετικό υλικό στους λογαριασμούς τους, σχολιάζοντας αρνητικά τις συναθροίσεις των κυβερνητικών στελεχών, την ώρα που τα μέτρα για τον κορονοϊό σε σειρά περιοχών της Ελλάδας αυστηροποιούνται: www.ieidiseis.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : "Δάσκαλε που δίδασκες": Θύελλα αντιδράσεων για το τραπέζι Μητσοτάκη με 30 άτομα στην Ικαρία
"Δάσκαλε που δίδασκες": Θύελλα αντιδράσεων για το τραπέζι Μητσοτάκη με 30 άτομα στην Ικαρία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvEV-rjTMFHTInqpJ9BUa8QJy8HdD5go4Urlmunn7HGJoHqW1Q5HangVXfJBD7o3Y_or5CsjKomQMcHOI7LIbppQ9v3vZKSDY3ig6Ww1Be3ZUvyGZvBhJdM8kSc1dsgrWAPucyzoyVgH0/s600/91f77c5c466b56a4eb1710db47b7463e_XL.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvEV-rjTMFHTInqpJ9BUa8QJy8HdD5go4Urlmunn7HGJoHqW1Q5HangVXfJBD7o3Y_or5CsjKomQMcHOI7LIbppQ9v3vZKSDY3ig6Ww1Be3ZUvyGZvBhJdM8kSc1dsgrWAPucyzoyVgH0/s72-c/91f77c5c466b56a4eb1710db47b7463e_XL.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/02/30.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/02/30.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy