-->

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την 31χρονη σύζυγο του "Ελ Τσάπο"

Η Έμα Κόρονελ Αϊσπούρο συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, με κατηγορίες που αφορούν την εμπλοκή της σε εμπορία ναρκωτικών κ...

Η Έμα Κόρονελ Αϊσπούρο συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, με κατηγορίες που αφορούν την εμπλοκή της σε εμπορία ναρκωτικών και στις δυο αποδράσεις του συζύγου της, Ελ Τσάπο. Παντρεύτηκαν όταν εκείνη ήταν 18 και αυτός 50. 

Ο Joaquín 'El Chapo' Guzmán έχει γίνει ταινία, σίριαλ (τριών σεζόν) και κεντρικό πρόσωπο documentaries που αφορούν τον ίδιο στο εκατό τοις εκατό ή ανθρώπους του περιβάλλοντος του. Ο 'βαρώνος' των ναρκωτικών του Μεξικού που προσπάθησε να αγοράσει την Chelsea, ο οποίος καταζητείτο από το 2001, συνελήφθη το 2015 με το λόγο να παρουσιάζεται στο πρώτο επεισόδιο του 'World's Most Wanted' που υπάρχει στο Netflix.
 

Έχει να κάνει με τον επικεφαλής του Sinaloa Cartel, Ismael "El Mayo" Zambada Garcia, ο οποίος είναι σε κορυφαία θέση της λίστας με τους πιο διαβόητους καταζητούμενους. Στο documentary αποκαλύπτεται ο λόγος που ο -λογιστής του καρτέλ, πριν γίνει ο βαρώνος- 'Mayo' θυσίασε τον υπολοχαγό του, 'Chapo' (ύψους 1.68 εξ ου και το 'μικρούλης' ως παρατσούκλι), όπως και ότι έχει υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων αισθητικής χειρουργικής, για να μπορεί να κυκλοφορεί ανενόχλητος και εκτός Μεξικού (εντός δεν έχει θέματα -για τους ευνόητους λόγους). 

Το Sinaloa Cartel διαχειρίζεται το 25% των παράνομων ναρκωτικών ουσιών που μπαίνουν στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο. Τα έσοδα εκτιμώνται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια -το χρόνο. Όπως αποδεικνύεται στο 'World's Most Wanted', στα deals που κάνουν τα μέλη του Sinaloa Cartel, όταν χάνουν κάτι (όπως η ελευθερία τους), κερδίζουν και κάτι. Εν προκειμένω, όπως φάνηκε από τη σύλληψη της τέταρτης συζύγου του 'Chapo', Emma Coronel Aispuro -εστεμμένης σε διαγωνισμό ομορφιάς-, της είχε επιτραπεί να συνεχίσει το έργο του συντρόφου της.
✍ Παντρεύτηκαν στις 2/7 του 2007, ανήμερα των 18ων γενεθλίων της. Ο γαμπρός ήταν 50 (πάνω-κάτω, καθώς δεν έχει επίσημη ημερομηνία γεννήσεως). Είχαν γνωριστεί στο φεστιβάλ Coffe and Guava, όπου εκείνη φόρεσε το στέμμα της ομορφιάς. Για την ακρίβεια, η γνωριμία έγινε στο πάρτι που υποχρεούτο να διοργανώσει κάθε μετέχουσα του διαγωνισμού ομορφιάς. Ο γάμος είχε συμφωνηθεί πρωτύτερα μεταξύ του 'Chapo' και του πατέρα της. 

✍ Aφότου ανακοινώθηκε η είδηση, η Emma προτιμήθηκε για νικήτρια του διαγωνισμού, με 400 από τις 800 διαθέσιμες ψήφους. Εκείνη λέει πως την προτίμησαν γιατί το άξιζε. Οι κακοήθεις πως ο 'Chapo' πλήρωσε για να είναι σωστό το αποτέλεσμα. 

✍ Το 2016 η σύζυγος αποκάλυψε στους Los Angeles Times πώς ερωτεύτηκε τον άνδρα της. "Με κέρδισε με τον τρόπο που μιλούσε, το πώς μου συμπεριφερόταν και πώς τα βρήκαμε, από την πρώτη στιγμή, αρχικά ως φίλοι και μετά ως οτιδήποτε άλλο. Πάντα κέρδιζε τους ανθρώπους με τους τρόπους του, με το πώς τους φερόταν, πώς τους φρόντιζε "Σε έναν χορό οι άνδρες έρχονται και σε ρωτούν αν θες να χορέψεις μαζί τους. Εκείνος χόρευε με μια άλλη κοπέλα κι εγώ με το τότε αγόρι μου, όταν συναντηθήκαμε στο κέντρο της πίστας. Μου ζήτησε να χορέψουμε και δέχθηκα. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά". 

✍ Η Εmma γεννήθηκε στο San Francisco, στις 3/7 του 1989 -κατά την επίσκεψη συγγενών με τη μητέρα της, Blanca Estela. Εξαιτίας της επαγγελματικής δραστηριότητες του πατέρα της, μεγάλωσε σε απομακρυσμένο χωριό της πολιτείας Sinaloa, το Angostura (των 6000 κατοίκων). Οι γονείς της την έστειλαν ξανά στις ΗΠΑ, όταν ήταν 11, αλλά γύρισε άρον άρον γιατί της έλειπαν οι δικοί της και η ζωή στην εξοχή. Δεν σου είπα όμως, τι δουλειά έκανε ο μπαμπάς της.
 

✍ Επισήμως, ο Ines Coronel Barreras ήταν κτηνοτρόφος και αγρότης -με τις καλλιέργειες του να αφορούν φασόλια και καλαμπόκι. Ανεπίσημα, στις εκτάσεις που του άνηκαν καλλιεργούσε μαριχουάνα και παπαρούνες όπιου και ως 'υπαρχηγός' του 'Chapo' ήταν υπεύθυνος για το πέρασμα των ναρκωτικών στις ΗΠΑ, από τα σύνορα του Μεξικού με την Αριζόνα. Συνελήφθη, μαζί με το μεγαλύτερο γιο του Inés Omar Coronel Aispur, από τις δυνάμεις του Μεξικού, στις 30/4 του 2013. Στις 28/4 του 2017 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων, 5 μηνών και 9 ημερών, ενώ πλήρωσε πρόστιμο 644 ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών (στον τόπο της σύλληψης υπήρχαν 250 κιλά κάνναβης) και παράνομη κατοχή όπλων (είχε τέσσερα αυτόματα όπλα, ιδιοκτησίας του στρατού). Έκτοτε κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της πόλης Hermosillo. Βρίσκεται στο κέντρο της βορειοδυτικής πολιτείας, Sonora. Η Emma επέμενε πως πρόκειται για σκευωρία, ώστε να πάρει η κυβέρνηση την περιουσία της οικογένειας. O Barreras είχε γίνει γνωστός ως 'El Suegro' (δηλαδή, ο πεθερός), ενώ συγγενής του ήταν ο Ignacio 'Nacho' Coronel Villareal, πρώην αφεντικό του καρτέλ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αρχές ασφαλείας του Μεξικού, το 2010. Σημειωτέον, ο μικρότερος γιος του, Edgar συνελήφθη το 2015, ως συνεργός του 'Chapo' στην απόδραση από τη φυλακή, υψίστης ασφαλείας, Altiplano. Aς επιστρέψουμε στην κόρη. 

✍ Στην τελική ευθεία της εγκυμοσύνης της, το 2011 η Emma οδήγησε μέχρι την California, ώστε να γεννήσει εκεί τα δίδυμα κορίτσια του ζευγαριού ( Emalí Guadalupe και Maria Joaquína) στις 15/8 του 2012. Στο πιστοποιητικό γέννησης δεν ανέφερε το όνομα του πατέρα (συνολικά έχει 19 παιδιά), γιατί καταζητείτο. Την πρώτη φορά που συνελήφθη ο 'Chapo' (για δολοφονία και διακίνηση ναρκωτικών) είχε περάσει οκτώ χρόνια στη φυλακή, πριν αποδράσει το 2001 (κρύφτηκε σε καρότσι που μετέφερε τα άπλυτα από τις φυλακές στο καθαριστήριο). Από τότε και για 13 χρόνια ήταν φυγάς και επικηρυγμένος για 8.7 εκατομμύρια δολάρια. Εκείνα τα χρόνια, η Emma κρατούσε χαμηλό προφίλ και δήλωνε φοιτήτρια δημοσιογραφίας, στο Culiácan, πρωτεύουσα της Sinaloa. Κατόπιν παραδέχθηκε πως όσο ο άνδρας της ήταν φυγάς, είχαν συναντηθεί δυο φορές γιατί εκείνος ήθελε να δει τις κόρες του. 

✍ Ο 'Chapo' συνελήφθη στις 22/2 του 2014 (για τη δολοφονία 12 ανθρώπων -μεταξύ άλλων), έπειτα από δραματική καταδίωξη του στρατού του Μεξικού και δυο διαφορετικών αμερικανικών μονάδων, εντοπίστηκε και επέστρεψε στη φυλακή, όπου τον παρακολουθούσαν κάμερες 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Παρ' όλα αυτά, απέδρασε από τούνελ που έσκαβαν δέκα ώρες, κάθε μέρα οι συνεργοί του, για έναν ολόκληρο χρόνο -η πόρτα ήταν στις ντουζιέρες της φυλακής. Η όλη 'εργασία' κόστισε 50 εκατομμύρια δολάρια και γραπτά μηνύματα απέδειξαν πως το πλάνο προέκυψε από την Emma που παρ' όλα αυτά δεν συνελήφθη. Η ελευθερία κράτησε μόλις για έξι μήνες -στο Most Wanted θα δείτε και το λόγο. "Όταν έγινα μητέρα, άρχισα να αγχώνομαι για τα κορίτσια μου. Για το αν θα πλήρωναν το τίμημα όσων συνέβησαν. Με λυπεί ιδιαίτερα η σκέψη πως δεν μπορούν να δουν τον πατέρα τους και πως όταν μεγαλώσουν κάποιοι μπορεί να τις απομονώσουν, χωρίς εκείνες να ξέρουν το λόγο". 

✍ Το 2016 η Emma συμφώνησε να μιλήσει στη δημοσιογράφο που 'κυνηγούσε' τη συνέντευξη της από την ημέρα που γνώρισε τον 'Chapo'. Ο λόγος είχε να κάνει με την τελευταία σύλληψη του συζύγου της, όπως είπε η Anabel Hernández στη Guardian. “Πιστεύω ότι δέχθηκε να μιλήσει, γιατί -όπως είπε- η κυβέρνηση του Μεξικού ήθελε να σκοτώσει τον Chapo, που είχε γίνει επικίνδυνος για τους αξιωματούχους με τους οποίους συνεργαζόταν για χρόνια. Ήξερε πως αν μιλήσει για αυτό, θα μειώσει τις πιθανότητες. Αυτές οι διασυνδέσεις ήταν μέρος της ταινίας που ήθελε να κάνει ο 'Chapo'. Είχε τρελαθεί και ήθελε να πει όλη την ιστορία, κάτι που δεν ήθελαν όλοι οι άλλοι”.
Υπήρχε και ένας άλλος λόγος για να εμφανιστεί σε media η Emma: “Ήθελε να 'ξεπλύνει' τον σύζυγο της. Να μιλήσει για την αγάπη τους, για τα παιδιά τους και τον έρωτα του ζευγαριού”. Όταν ο 'Chapo' εκδόθηκε στις ΗΠΑ, το Γενάρη του 2017, η Emma 'τιτίβισε' “ό,τι και αν γίνει σου υπόσχομαι πως θα είμαι πάντα εδώ. Θα σε αγαπώ για όλη μου τη ζωή”. Κάποιους μήνες σταμάτησε να κάνει tweets και το έριξε στο Instagram. 

✍ To 2018 δέχθηκε να μιλήσει πάλι σε media. Για την ακρίβεια στη Telemundo TV, ώστε να επαναλάβει πως ο σύζυγος της είναι ταπεινός και πολύ έξυπνος, ένας άνδρας που "θέλει να διαπιστώσουν όλοι πώς είναι τα πράγματα, ώστε να τα δουν από άλλη οπτική. Τα media των έκαναν διάσημο. Πιστεύω πως του άρεσε η διασημότητα”. Τη ρώτησαν πώς ζει. Με τι χρήματα. Είπε “στην ουσία, έχουμε μια επιχείρηση, για την οποία δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί όσα αφορούν τη ζωή μου γίνονται σκάνδαλο. Δεν κάνω κάτι παράνομο, γιατί ξέρω πως με παρακολουθεί η κυβέρνηση”. Ειρήσθω εν παρόδω, η δημοσιογράφος στην οποία μίλησε είπε ότι φοβόταν για τη ζωή της και ότι τα έξοδα της καλύπτονταν με ρευστό ή προγραμματισμένες πληρωμές, από 'επιχειρηματικούς συνεργάτες και νομικούς συμβούλους. Φαίνονται νόμιμα'.
 

✍ To 2019 δέχθηκε να εμφανιστεί στη δεύτερη σεζόν του 'Carter Crew', reality με άμεσους συγγενείς μελών καρτέλ που έκοψαν κάθε σύνδεση (αυτή είναι βασική προϋπόθεση για όποιον μετέχει) και προβάλλεται στο VH1. Το recruiting το έκανε ο Michael Blanco, γιος της Κολομβιανής 'νονάς της κοκαΐνης', Griselda Blanco. Για να την πείσει, την επισκέφτηκε στο γιο της όπου ήταν περιτριγυρισμένη από τους σωματοφύλακες της. Στις 22 Φεβρουαρίου του 2021 συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο Dulles, της Washington για 'συνωμοσία στην παράνομη εισαγωγή και διαμονή παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Οι αρχές πιστεύουν πως βοήθησε τον σύζυγο της και στις δυο αποδράσεις του.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την 31χρονη σύζυγο του "Ελ Τσάπο"
Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την 31χρονη σύζυγο του "Ελ Τσάπο"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilKpl_qYakhQ-N1UlGnntLR1G2F_8PYsGWxQinbYFSuKjHr9twkDbzIbiJ-hZceNgFNewWBXua8DU8O6sRqbXPxNxV-JCe51r0v3uvv8FYK1d9rjd5BSZMvZzbLJX6RQOkuvA_56irWeU/s600/emma-elchapo.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilKpl_qYakhQ-N1UlGnntLR1G2F_8PYsGWxQinbYFSuKjHr9twkDbzIbiJ-hZceNgFNewWBXua8DU8O6sRqbXPxNxV-JCe51r0v3uvv8FYK1d9rjd5BSZMvZzbLJX6RQOkuvA_56irWeU/s72-c/emma-elchapo.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/02/31.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/02/31.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy