-->

Λαική Συσπείρωση Ηλιδας: Εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στο Δήμο Ήλιδας - μέτρα προστασίας και αποτροπής της εξάπλωσης.

Η απαράδεκτη και εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κεντρική διοίκηση – κυβέρνηση της ΝΔ – που δεν πήρε εδώ και ένα χρόνο κανέν...

Η απαράδεκτη και εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κεντρική διοίκηση – κυβέρνηση της ΝΔ – που δεν πήρε εδώ και ένα χρόνο κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, ακολουθώντας τη γραμμή της Ε.Ε., έχει οδηγήσει σε ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και στο Δήμο Ήλιδας. 

Τα σχολεία άνοιξαν πάλι χωρίς κανένα μέτρο από αυτά που ζητούν και διεκδικούν καθημερινά στους δρόμους μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Η λειτουργία τους μάλιστα μετά τις γιορτές έγινε με ακόμα χειρότερους όρους λόγω χειμώνα και κρύου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κατά πολύ σε ηλικίες μέχρι 17 ετών. Η κυβέρνηση δεν υλοποίησε κανένα από τα αιτήματα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα σε 15 και δεν προχώρησε στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών. 

Η δημοτική αρχή αποδέχτηκε και ακολούθησε κατά γράμμα τις κυβερνητικές επιλογές. Δεν προχώρησε σε νέες προσλήψεις καθαριστριών, ούτε στη μετατροπή των συμβάσεων των υπαρχουσών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, ώστε να εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες υγιεινής και να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η δημοτική αρχή δεν διεκδίκησε καλύτερους όρους λειτουργίας για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, με την αναγκαία στελέχωση υγειονομικού προσωπικού, για να μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά τόσο στα καθημερινά περιστατικά για όλες τις περιπτώσεις ασθενών όσο και ως εμβολιαστικό κέντρο. 

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι τα δώρα και δωρεές δεν αρκούν για να λειτουργήσει το νοσοκομείο, αλλά πάνω απ όλα χρειάζονται άνθρωποι, γιατροί και νοσηλευτές. Η υλοποίηση αυτών των μέτρων απαιτούν χρήματα και επιβαρύνουν, όπως λέει η κυβέρνηση, τον κρατικό προϋπολογισμό. Γιατί αποτελεί κυβερνητική επιλογή, καθαρά με ταξικό πρόσημο, το μεγαλύτερο μέρος να πηγαίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους και ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες.

Άλλωστε αυτό δήλωσε την Τετάρτη βράδυ ο πρωθυπουργός ότι η πανδημία είναι «χρυσή ευκαιρία» για μεταρρυθμίσεις για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας. Για τα κέρδη τους θυσιάζουν τη ζωή μας. Για τα δικαιώματά μας στην υγεία, στη παιδεία, στη δουλειά δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν για Rafale (2,3 δις ευρώ), για δώρα στους καναλάρχες (3,45 εκ ευρώ στο καθένα), για αστυνομία στα πανεπιστήμια (30 εκ ευρώ). 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, αναδεικνύει συνεχώς τα προβλήματα στον Δήμο Ήλιδας και προτείνει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Απαιτούμε τώρα να παρθούν μέτρα πρόληψης και νοσηλείας, αν χρειαστεί. 

%1 Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ κορονοϊού στα σχολεία και σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Για να γίνεται άμεσα η ανίχνευση και να περιορίζεται η διασπορά. 

%1 - Άμεσες προσλήψεις καθαριστριών και μετατροπή των υπαρχουσών συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης, τώρα που έχουν οι δήμοι αυτήν τη δυνατότητα. 

%1 Στελέχωση των μονάδων ΠΦΥ και νοσοκομείου Αμαλιάδας. 

%1 Επιτάχυνση των εμβολιασμών. 

%1 Για ένα τόσο μεγάλο και φλέγον ζήτημα θεωρούμε ότι πρέπει να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες αποφάσεις ώστε να περιοριστεί η μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού στο Δήμο μας. 

%1 Οι δημότες του Δήμου Ήλιδας αλλά και ο λαός γενικά μπορεί και πρέπει να τα απαιτήσει όλα αυτά με τη δράση του στο μαζικό-λαϊκό κίνημα, βάζοντας μπροστά τις δικές του ανάγκες. 

%1 Η οργάνωση της λαϊκής πάλης σήμερα αφορά να μείνει υγιής και δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα. 

Κολόσακας Άγγελος Λοχοβίτης Νίκος

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Λαική Συσπείρωση Ηλιδας: Εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στο Δήμο Ήλιδας - μέτρα προστασίας και αποτροπής της εξάπλωσης.
Λαική Συσπείρωση Ηλιδας: Εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στο Δήμο Ήλιδας - μέτρα προστασίας και αποτροπής της εξάπλωσης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggNGKHLr9oY5SkRCIqQdtN8OEAe1Isbm40bxvw55EICe74aUUCCik-y9BveXQ9VKpdxWTnIYe5_qUm6jEO7-jFvvpT3YVH97RO_EyaIyH7QDkPpgtehIgA6xhAfb-26LzErSeP94_3fJA/s600/virus-4937553_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggNGKHLr9oY5SkRCIqQdtN8OEAe1Isbm40bxvw55EICe74aUUCCik-y9BveXQ9VKpdxWTnIYe5_qUm6jEO7-jFvvpT3YVH97RO_EyaIyH7QDkPpgtehIgA6xhAfb-26LzErSeP94_3fJA/s72-c/virus-4937553_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_883.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_883.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy