-->

Απίστευτο: Η γκάφα των λοιμωξιολόγων οδήγησε σε λουκέτο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό - Ελαβαν υπόψη λάθος δεδομένα

Άμεσο άνοιγμα των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων που έκλεισαν ζήτησαν Αυγενάκης και Μαυρωτάς. Σύσκεψη με ένταση με τους λοιμωξιολόγου...

Άμεσο άνοιγμα των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων που έκλεισαν ζήτησαν Αυγενάκης και Μαυρωτάς. Σύσκεψη με ένταση με τους λοιμωξιολόγους. Σκληρές ανακοινώσεις από Αθλητικούς Συνδέσμους. Πυρά κατά του υπουργού Αθλητισμού. 

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι από λάθος δεδομένα και εντυπώσεις των λοιμωξιολόγων μπήκε προχθές νέο «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τη Football League. Στον αντίποδα, Αυγενάκης και Μαυρωτάς επέμειναν για άμεσο άνοιγμα των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων που έκλεισαν, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει αύριο, ειδάλλως ανατινάζεται ο αθλητισμός στη χώρα μας, εξηγώντας τους το γιατί. 

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου μια ώρα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον γγΑ να ζητούν την άμεση διόρθωση της προχθεσινής λανθασμένης απόφασης, αποδεικνύοντας με πίνακες και στοιχεία (τεστ, θετικότητα κλπ) πόσο ελάχιστα είναι τα κρούσματα στον οργανωμένο αθλητισμό. Παράλληλα, ασκήθηκε σφοδρή κριτική επειδή προχθές αποφάσισαν το «λουκέτο» χωρίς να ενημερώσουν Αυγενάκη-Μαυρωτά και χωρίς να τους ζητήσουν τη συμμετοχή στη σύσκεψη ή την κατάθεση της γνώμη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), αποδείχθηκε ότι οι λοιμωξιολόγοι έκλεισαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διότι μπέρδεψαν τα κρούσματα στο βόλεϊ ανδρών με το βόλεϊ γυναικών! 

Θεώρησαν ότι οι γυναίκες (ερασιτεχνικό) είχαν τα περισσότερα και πήρε η... μπάλα όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, που υποτίθεται ότι δεν εφαρμόζουν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως κάνουν οι επαγγελματικές κατηγορίες! Αποδείχθηκε ότι μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι το βόλεϊ της Σύρου είναι γυναικών και όχι ανδρών και το συνέδεσαν με τα κρούσματα στο νησί μετά το ματς με Φίλιππο Βέροιας. Υφυπουργός Αθλητισμού και γγΑ ανέλυσαν διεξοδικά γιατί πρέπει να ανοίξουν ξανά αύριο τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις, επιμένοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και όχι την άλλη εβδομάδα, ενώ με αυστηρό και ενοχλημένο τόνο, δόθηκαν αναλυτικότατα από Αυγενάκη και Μαυρωτά στοιχεία για κάθε πρωτάθλημα (ημερομηνίες, στοιχεία τεστ κ.λ.π.). 

Παράλληλα οι δύο άνδρες δέχθηκαν αμέσως τυχόν εισήγηση των Λοιμωξιολόγων για να γίνουν ακόμα αυστηρότερες οι προϋποθέσεις (τεστ 48 ώρες πριν τα ματς π.χ.). Σε αναμονή πλέον για την απόφαση των λοιμωξιολόγων εντός των επόμενων ωρών. Τέλος, και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Φωκίδα αναμένεται να μπει και αυτή στο βαθύ κόκκινο.

Σκληρή ανακοίνωση των Συνδέσμων Αθλητών 

Κοινή ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν οι Σύνδεσμοι Αθλητών Ποδοσφαίρου (ΠΣΑΠ), Μπάσκετ (ΠΣΑΚ και ΣΑΚΕ των γυναικών), Βόλεϊ (ΠΑΣΑΠ), Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ) και Χάντμπολ (ΠΣΑΧ), ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση για να λειτουργήσει ο Αθλητισμός. Οι φορείς των αθλητων απευθύνονται προσωπικά, τόσο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, χρησιμοποιώντας σε κάποια σημεία ασυνήθιστα «σκληρή» γλώσσα. 

Η ανακοίνωση ξεκινά με τη ρήση του Νέλσον Μαντέλα «Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα σε μέρη, όπου υπάρχει μόνο απόγνωση» και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν έχει δικαίωμα κανένας σας να συνεχίζει να κρύβεται πίσω από τον κορονοϊό ή τους λοιμωξιολόγους. Δεν έχει δικαίωμα κανένας σας να ξαναπιάσει στο στόμα του τον αθλητισμό, ότι δήθεν ευθύνεται για την διασπορά του ιού προσπαθώντας να σκεπάσει την ανικανότητα της διακυβέρνησής σας στην αντιμετώπιση της κρίσης». «Σε όλη την Ευρώπη ο αθλητισμός λειτουργεί κανονικά και οι ευεργετικές του ιδιότητες χρησιμοποιούνται στο έπακρο πάνω στον άνθρωπο κάθε ηλικίας, με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην μακροσκελή ανακοίνωση. 

Σημειώνουν επίσης πως ο δείκτης θετικότητας στον αθλητισμό αγγίζει μόλις το 0,5%, όχι από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο αλλά από το 100% των ανθρώπων που τον απαρτίζουν. «Στο πόλο και το χάντμπολ κολλάει παντού. Στο βόλεϊ ανδρών όχι, αλλά στο γυναικείο ναι» επισημαίνουν. Και προσθέτουν: «Στη Basket League όχι, αλλά στην Α1 Γυναικών και στην Α2 Ανδρών ναι. Στις Super League 1&2 όχι, αλλά στη Football League, στη Γ' Εθνική και το ποδόσφαιρο γυναικών ναι, ενώ τηρείται από όλους το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο». 

Απέχουν από τις προπονήσεις οι προπονητές της Κολύμβησης 

Την απόφαση να απέχουν από τις προπονήσεις των αθλητών τους, μέχρις ότου ανοίξουν εκ νέου τα κολυμβητήρια σε όλη τη χώρα και για όλους τους αθλητές, επισημοποίησαν οι Έλληνες προπονητές κολύμβησης, κάνοντας λόγο για απόφαση «χωρίς καμία λογική». 

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης και Καταδύσεων αναφέρονται τα εξής: «Μετά την άδικη και χωρίς καμία λογική απόφαση της πολιτικής προστασίας για εκ νέου κλείσιμο των κολυμβητικών εγκαταστάσεων σε 18 μεγάλες περιφέρειες (κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η συνέχιση των προπονήσεων μόνον σε 29 κολυμβητές-τριες που ετοιμάζονται για Ολυμπιακούς Αγώνες), αποφασίσαμε ενωμένοι οι προπονητές σε όλη την επικράτεια να απέχουμε από τις προπονήσεις των αθλητών μας τις επόμενες μέρες και για όσο χρειαστεί, μέχρι να ακουστούν και οι δικές μας απόψεις». 

Λένε επίσης πως «δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι, βάσει των αποτελεσμάτων παγκόσμιων επιστημονικών ερευνών που έχουν δημοσιευθεί, η κολύμβηση είναι ένα από τα πλέον ασφαλή αθλήματα, αν όχι το ασφαλέστερο». 

Τονίζουν δε πως «η προπόνηση του κολυμβητή λαμβάνει χώρα κατά κύριο λόγο μέσα στο νερό (περίπου 90-95%), ειδικά των κολυμβητών αντοχής. Δεν υπάρχει μεγάλο ασκησιολόγιο για εκτός νερού προπονητική προετοιμασία, το οποίο να μπορεί να αντικαταστήσει επαρκώς και αποτελεσματικά την προπόνηση του κολυμβητή στο νερό». 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Απίστευτο: Η γκάφα των λοιμωξιολόγων οδήγησε σε λουκέτο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό - Ελαβαν υπόψη λάθος δεδομένα
Απίστευτο: Η γκάφα των λοιμωξιολόγων οδήγησε σε λουκέτο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό - Ελαβαν υπόψη λάθος δεδομένα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLU6LQoGv1SJ5D2k4-drw0lgH5xsHV-8wBWU6bMknoqMkYsPui9OukpZ0_Q0ft7lTTQJDpIJl-8VW4OxJHulI-y8907lOqJRUYwx0IGBCkvYHS6vAudAGHDTL0rQq8McIyIg803E7lFNo/s600/child-613199_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLU6LQoGv1SJ5D2k4-drw0lgH5xsHV-8wBWU6bMknoqMkYsPui9OukpZ0_Q0ft7lTTQJDpIJl-8VW4OxJHulI-y8907lOqJRUYwx0IGBCkvYHS6vAudAGHDTL0rQq8McIyIg803E7lFNo/s72-c/child-613199_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/03/blog-post_93.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/03/blog-post_93.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy