Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Περιφέρεια Πελοποννήσου : 49 εκ. ευρώ για μόλις 7 χλμ δρόμου ! ... ή πώς να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο...

Οταν η... "επιστήμη" σηκώνει τα χέρια ψηλά!!!!!  Οταν για ... 7 χλμ δρόμου δαπανώνται 49 εκ. ευρώ... τι να πεις;  Διαβάστε τι γρ...

Οταν η... "επιστήμη" σηκώνει τα χέρια ψηλά!!!!! 

Οταν για ... 7 χλμ δρόμου δαπανώνται 49 εκ. ευρώ... τι να πεις; 

Διαβάστε τι γράφουν οι Αποκαλύψεις του Μάκη Νοδάρου. Φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση... 


Για «μνημειώδες σκάνδαλο» εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω πανδημίας του covid 19 και οικονομικής κρίσης , κατηγορούν τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον επίσης «γαλάζιο» αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο , οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας της παράταξης Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου . 

Οι δύο αιρετοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγγέλλουν ότι για έναν δρόμο μόλις εφτά χιλιομέτρων ο οποίος θα συντομεύσει μια διαδρομή κατά πέντε λεπτά θα δοθούν 49 εκ. ευρώ δηλαδή θα κοστίσει 7 εκ. ευρώ το χιλιόμετρο . «Αυτά τα οποία συμβαίνουν και μεθοδεύουν διάφοροι παράγοντες γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας , δεν έχουν προηγούμενο και αποτελούν μεγάλη πρόσκληση για τον απλό πολίτη που βιώνει σήμερα την οικονομική εξαθλίωση η για εκείνον που πεθαίνει εκτός ΜΕΘ…» – λέει στο www.apokalypseis.com ο Θανάσης Πετράκος. 

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση οι κ.κ. Πετράκος και Δρούγκας : « Αποτελούν πρόκληση και θυμίζουν «το ψωμί ,τυρί δεν έχουμε ραπανάκια για την όρεξη» οι πανηγυρισμοί από τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Μαλτέζο για το επονομαζόμενο «μνημειώδες» έργο σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως που θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ 2014 – 2020.» 

« Αποτελούν πρόκληση και μεγαλομανία διότι προγραμματίζουν να σπαταληθούν πόροι 48.850.000 ευρώ για ένα δρόμο 7 χιλιομέτρων για να συντομεύσει η διαδρομή Δερβενάκια- εκκλησιαστικά κατά 5 ,το πολύ, λεπτά!!!. Με κόστος 7.000.000 ευρώ το χιλιόμετρο για όφελος 5 λεπτών δεν το ονομάζεις «μνημειώδες» έργο όπως το ονόμασε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαλτέζος. 

Μπορείς όμως να το ονομάσεις κάλλιστα «μνημειώδες σκάνδαλο» διασπάθισης δημοσίου χρήματος προς όφελος των εργολάβων ….. Εκτός εάν φαντασιώνεται η Περιφερειακή Αρχή ότι θα «αναστήσει» τις «Χρυσοφόρες Μυκήνες» οπότε θα πρέπει να κατασκευάσουν και επίχρυσο δρόμο !!!» 

« Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την Περιφερειακή Αρχή και να συμμεριστούμε τον ενθουσιασμό του Αντιπεριφερειάρχη αν είχαν προγραμματίσει να υλοποιήσουν ή έστω προγραμμάτιζαν όλα εκείνα τα αναγκαία και κατεπείγοντα έργα που έχουμε προτείνει και χρειάζεται η Αργολίδα , οι άνθρωποι της και οι επισκέπτες της . ΑΝ… Αν είχαν θέσει σε προτεραιότητα να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια του κακοσχεδιασμένου και κακοφτιαγμένου δρόμου των αρχαιοτήτων.

Ώστε να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις οδικής ασφάλειας ,κυκλικούς κόμβους κλπ , αλλά και να συνδεθεί με τον δρόμο Άργους – Ναυπλίου. Διότι μέχρι σήμερα η σύνδεση του δρόμου “των αρχαιοτήτων” με τον δρόμο Άργους – Ναυπλίου «περνάει» τους επισκέπτες στα χωράφια του Αργολικού και στην Αγία Ελεούσα , με τραγικό αποτέλεσμα πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα. Αν είχαν προγραμματίσει να γίνουν έργα προστασίας, ανάδειξης και προσβασιμότητας των αρχαιολογικών χώρων. Αν είχαν προγραμματίσει να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Αργολίδας και να καταργηθούν οι θανατηφόρες διασταυρώσεις και κακοτεχνίες . 

Αν είχε γίνει κάποια προσπάθεια βελτίωσης του δρόμου που ενώνει την Ερμιονίδα με το κέντρο του νόμου για να μην κάνουν ολόκληρο ταξίδι οι κάτοικοι της. Αν είχαν γίνει προσπάθειες, όπως έχουμε ζητήσει πολλές φορές , για την προστασία των πηγών της Λέρνης , που υδρεύουν τους δύο μεγαλύτερους δήμους του νόμου, με την σύνδεση του αποχετευτικού των Μύλων με τον βιολογικό, και την επέκταση του δικτύου του Αναβάλλου στην περιοχή για να πάψουν να λειτουργούν οι εκατοντάδες αρδευτικές γεωτρήσεις στον υδροφόρο ορίζοντα των πηγών. 

Αν είχε γίνει κάποια προσπάθεια να λυθεί το μείζον πρόβλημα της ύδρευσης ολόκληρης της Ερμιονίδας. Αν είχε γίνει κάποια ενέργεια για την χρηματοδότηση δράσεων που μειώνουν το κόστος χρήσης του νερού του Αναβάλλου, μέσω ΑΠΕ, για να το καταστήσουν προσιτό στους αγρότες και να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους. Αν είχαν ληφθεί πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν πάγια προβλήματα των αγροτών που καταστρέφουν την παραγωγή και υπονομεύουν το εισόδημα τους. Αν είχε γίνει μια μελέτη για μείωση του κόστους χρήσης του νερού του Αναβάλλου που προορίζεται για άρδευση στην Ερμιονίδα, για να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του και από τους αγρότες και όχι μόνο απ’ το γκολφ ,τις βίλες και τα επτάστερα ξενοδοχεία. 

Αν είχαν γίνει οι κατάλληλες θεσμικές και χρηματοδοτικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια για να λειτουργήσει επιτέλους σωστά ο βιολογικός καθαρισμός. Αν είχε γίνει μια συνολική μελέτη αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών. Αν είχε γίνει μελέτη για την μετεγκατάσταση των πυρηνελαιουργείων και είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την χρηματοδότηση τεχνικών αντιρρυπαντικών λύσεων, για να πάψει το αίσχος που βιώνουμε όλοι κάθε χειμώνα. Αν είχε γίνει κάποια προσπάθεια για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και δεν δημιουργούσε μια νέα χωματερή, τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στα Κιόσκια της Νέας Κίου μέσα σε ζώνη προστασίας. 

Είναι δεκάδες τα ΑΝ …που θα πρέπει να προηγηθούν για να έχουμε την πολυτέλεια να πανηγυρίζουμε για ένα έργο που θα φέρει τους επισκέπτες 5 λεπτά νωρίτερα στο Ναύπλιο, για να τους φάει η βρώμα από τα πυρηνελαιουργεία , τον βιολογικό ή τα σκουπίδια, για να μην έχει νερό να πιει, για να επισκέπτεται παρατημένους αρχαιολογικούς χώρους, για να μην έχει δρόμους να κινηθεί εντός του νομού. Για αυτό αφήστε τις μεγαλομανίες και τη διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος κ. Περιφερειάρχη και κ. Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και προγραμματίστε σωστά τις προτεραιότητες .

Προγραμματίστε να υλοποιηθούν τα επείγοντα έργα που έχει ανάγκη η Αργολίδα , οι άνθρωποι της αλλά και οι επισκέπτες της.»

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Περιφέρεια Πελοποννήσου : 49 εκ. ευρώ για μόλις 7 χλμ δρόμου ! ... ή πώς να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο...
Περιφέρεια Πελοποννήσου : 49 εκ. ευρώ για μόλις 7 χλμ δρόμου ! ... ή πώς να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο...
https://1.bp.blogspot.com/-tILGZJcC_xc/YGzbKILJnUI/AAAAAAAEluU/gMLHnJ32qVU9w1ra34qY0BGSTW8SRey3wCLcBGAsYHQ/s600/Road_construction_in_progress.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-tILGZJcC_xc/YGzbKILJnUI/AAAAAAAEluU/gMLHnJ32qVU9w1ra34qY0BGSTW8SRey3wCLcBGAsYHQ/s72-c/Road_construction_in_progress.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/04/49-7.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/49-7.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy