-->

Είναι έτοιμος για σχέση ή όχι; Τσέκαρε τα σημάδια

Όλες μας θέλουμε μια σχέση. Μια υγιή σχέση όμως. Μια συνύπαρξη που θα μας κάνει ευτυχισμένες. Για αυτό λοιπόν πρέπει να διατηρήσεις την ψυ...

Όλες μας θέλουμε μια σχέση. Μια υγιή σχέση όμως. Μια συνύπαρξη που θα μας κάνει ευτυχισμένες. Για αυτό λοιπόν πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, να μην παρασυρθείς από την ανάγκη σου για συντροφικότητα και με σοβαρότητα να παρατηρήσεις και να δεις καθαρά, αν ο άντρας που έχεις γνωρίσει μπορεί να σου προσφέρει κάτι όμορφο. 

Τα σημάδια είναι εκεί, τα βλέπουμε, πολλές φορές όμως δεν τους δίνουμε την απαραίτητη βαρύτητα εξαιτίας της επιθυμίας μας να είμαστε με κάποιον. Όχι. Αυτό μόνο ταλαιπωρία μπορεί να φέρει. Πρέπει να δούμε και να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις ώριμα και σε αυτό σήμερα μας βοηθάει η Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια (ενηλίκων, ζεύγους & οικογένειας). Μας δίνει τα σημάδια που πρέπει να μας προβληματίσουν πριν προχωρήσουμε παρακάτω. 

Ο λόγος στην ειδικό… Κάθε σχέση μας είναι σίγουρα ένα ρίσκο. Γνωρίζουμε κάποιον και για κάποιο λόγο μας γοητεύει και αρχίζουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας σε μία σχέση μαζί του. Σίγουρα δύο διαφορετικοί άνθρωποι όταν συναντιούνται δεν μπορούν να προδιαγράψουν το μέλλον μιας σχέσης, ωστόσο υπάρχουν πολλές φορές κάποιες ενδείξεις που μπορούν να μας βάλουν στη διαδικασία να σκεφτούμε αν θα μπορούσαμε να επενδύσουμε συναισθηματικά σε έναν άνθρωπο και να “χτίσουμε” μία υγιή σχέση μαζί του:

Έχει χωρίσει πρόσφατα και δεν έχει επουλώσει τις πληγές του 

Αυτό σημαίνει ότι κουβαλάει “ανοιχτούς λογαριασμούς” και σίγουρα αργά ή γρήγορα αυτό θα φανεί και στη μεταξύ σας σχέση. Σε τέτοιες περιπτώσεις συχνά το άτομο προσπαθεί να μπει σε σχέση προκειμένου να επιβεβαιωθεί και να καλύψει δικές του ανασφάλειες ή ακόμα και να αποδείξει στην πρώην του ότι μπορεί να προσωρήσει παρακάτω. 

Θέλει τη γυναίκα με έναν συγκεκριμένο τρόπο δίπλα του και δεν αποδέχεται στην πραγματικότητα αυτό που πραγματικά είσαι εσύ 

Προσπαθεί “να σε φέρει στα μέτρα του” παραβλέποντας τις δικές σου ανάγκες. Αυτό δείχνει ότι έχει εγωιστική στάση απέναντι στη σχέση και δεν αποδέχεται στην πραγματικότητα τη γυναίκα που είναι δίπλα του. 

Ακαμψία 

Δεν μετακινείται από τις θέσεις του, δεν διαπραγματεύεται κοινό σημείο συνάντησης, με λίγα λόγια σου δείχνει ή και σου δηλώνει κιόλας ότι θα πρέπει να λειτουργήσεις με βάση τα δικά του θέλω και πιστεύω. Συχνά η ακαμψία συνοδεύεται και με κακίες, επικριτική στάση αλλά και προσβλητική πολλές φορές. 

Καχυποψία 

Δηλώνει ή δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται καμία γυναίκα, θεωρεί ότι πάντα υπάρχει δόλος και ιδιοτέλεια σε αυτά που λες ή κάνεις. Γενικεύει συμπεριφορές και στάσεις σου όπως για παράδειγμα: “όλες ίδιες είσαστε κ.λ.π.” Λειτουργεί ορθολογικά και υποτιμά τα συναισθήματα. 

Δεν σου κάνει κοπλιμέντα, δεν δείχνει να σε θαυμάζει 

Όλες οι γυναίκες θέλουμε δίπλα μας έναν άντρα που να ενισχύει την γυναικεία φιλαρέσκεια και όχι να περνάμε απαρατήρητες. 

Αποφεύγει τις συναναστροφές με άλλους και προτιμά να είστε μόνο οι δυό σας στις εξόδους.

Δείχνει ότι δεν εντάσσει τη σχέση στη ζωή του, δεν “ανοίγει τον κύκλο”, γενικά δεν εκτίθεται γιατί δεν δεσμεύεται.

Αν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις 

…ζει με τους γονείς του και δυσκολεύεται να ανεξαρτητοποιηθεί. 

Αποφεύγει σοβαρές και ουσιαστικές συζητήσεις, 

…αλλάζει θέμα και προτιμά να μιλάει για πιο ουδέτερα πράγματα. Δείχνει να μην επενδύει στη σχέση.

Δεν σου δημιουργεί την ανάλογη συναισθηματική ασφάλεια 

…που είναι και βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη μίας σχέσης. Νιώθεις ότι ενώ είσαι σε σχέση, το “μαζί” δυσκολεύεσαι να το δεις και να το νιώσεις. 

Δείχνει να φλερτάρει με άλλες 

…και πολλές φορές το κάνει και μπροστά σου, φέρνοντάς σε σε δύσκολη θέση. Αυτό δείχνει έναν άντρα συναισθηματικά ανώριμο και ανασφαλή που θα είναι πολύ δύσκολο να δεσμευτεί σε μία σχέση. Γενικά, πολλές φορές η δυσκολία να διαχειριστούμε τη μοναξιά, οι προσδοκίες ότι όντας σε μία σχέση αυτόν που θέλουμε θα τον αλλάξουμε, η ανάγκη να μοιραστούμε, να πάρουμε και να δώσουμε σε μία σχέση μας οδηγούν σε λάθος επιλογές. 

Καλό θα είναι να είμαστε σε θέση να δούμε αυτόν που πραγματικά έχουμε απέναντί μας και όχι αυτόν που θα θέλαμε να έχουμε. 

Πηγή: tlife.gr 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Είναι έτοιμος για σχέση ή όχι; Τσέκαρε τα σημάδια
Είναι έτοιμος για σχέση ή όχι; Τσέκαρε τα σημάδια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCJGvldWH8NBt410vYhAE5vxhpTT54hkCr8B8XEXuUMqeTE3UM8JLJtgPm7ASUuvEGkFiMBESmO8JwLwMoKmjeCEpYpXm6jcUNcMgCCxKfrDhMpOs0XQIlLmu717_MHn8iMqXiM9F64E0/s600/antras_kinito-696x464-696x444.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCJGvldWH8NBt410vYhAE5vxhpTT54hkCr8B8XEXuUMqeTE3UM8JLJtgPm7ASUuvEGkFiMBESmO8JwLwMoKmjeCEpYpXm6jcUNcMgCCxKfrDhMpOs0XQIlLmu717_MHn8iMqXiM9F64E0/s72-c/antras_kinito-696x464-696x444.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_40.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_40.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy