Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Στην Ανδραβίδα ο Πρωθυπουργός για τη διεθνή διακλαδική «Ηνίοχος»

Πολυεθνική άσκηση στην Ανδραβίδα, επίσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα ενόψει άτυπης Πενταμερούς, ταξίδι Νίκου Δένδια και Νίκου Παναγ...

Πολυεθνική άσκηση στην Ανδραβίδα, επίσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα ενόψει άτυπης Πενταμερούς, ταξίδι Νίκου Δένδια και Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Ριάντ για τους Patriot στη Σαουδική Αραβία. Παρόντες μεταξύ των επισήμων στον «Ηνίοχο» και οι πρεσβευτές της Γαλλίας και των ΗΠΑ 

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει σταθερά ότι ασκεί ενεργητική εξωτερική πολιτική. Ενισχύει τις παλιές και δημιουργεί νέες συμμαχίες στην ευρύτερη γειτονιά μας. Εργάζεται για την ειρήνη και επιδιώκει τη συνεργασία με γείτονες της χώρας». Ηταν η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη για την κινητικότητα της ελληνικής διπλωματίας σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις μορφές, με την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με μία σειρά από χώρες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και με πολυμερή σχήματα. 

Η ενίσχυση και διεύρυνση των περιφερειακών σχημάτων στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί συστηματική επιλογή της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που επισκέφθηκε δις -μέσα σε έναν χρόνο- την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι, όπως και το Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παρουσία σήμερα, του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην Ηλεία (δείτε το βίντεο πάνω) προκειμένου να παρακολουθήσει σκέλος της διεθνούς διακλαδικής άσκησης «Ηνίοχος 2021», παρουσία ξένων αξιωματούχων, ανάμεσά τους οι πρέσβεις της Γαλλίας και των ΗΠΑ.
Ο αμερικανός πρεσβευτής (στο βίντεο πάνω) πέταξε μάλιστα με αμερικάνικο F16 πάνω από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, την Καλαμάτα και τη Μάνη. Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει τη σημερινή «Ημέρα Επισήμων Προσκεκλημένων» (VIP Day) της σπουδαίας άσκησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12 Απριλίου σε ολόκληρο το FIR Αθηνών. Στην πολυεθνική άσκηση συμμετέχουν εκτός των ελληνικών Ενοπλων Δυνάμεων, αεροπορικές δυνάμεις από τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ισραήλ, τον Καναδά, την Κύπρο, την Αυστρία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.
«Η συμμετοχή τόσων πολλών αεροπορικών δυνάμεων από τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ισραήλ, τον Καναδά, την Κύπρο αλλά και από την Αυστρία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες συνεργασίας και συνεκπαίδευσης που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις των χωρών μας, μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολύτιμων εμπειριών μεταξύ των ασκουμένων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την παρουσία του στην 117 Πτέρυγα Μάχης. 

Ο στρατηγός Φλώρος ενημερώθηκε από αρμόδιους Επιτελείς για την εξέλιξη της Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 21, ενώ μεταξύ άλλων έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας: «Η ισχυρή παρουσία σας εδώ τεκμηριώνει τις προσπάθειες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ φίλων και συμμάχων και στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης δίνοντας κίνητρο να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και να σχεδιάσουμε μια πολύ ανταγωνιστική άσκηση, που κάθε χρόνο θα βελτιώνεται με την ενεργή υποστήριξη και συμμετοχή σας». Η 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, είναι αυτές τις μέρες -λόγω της πολυεθνικής άσκησης- το πιο ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ευρώπης. 

Σχεδόν κάθε πέντε λεπτά, μέρα νύχτα καταγράφει και μια απογείωση ή μια προσγείωση μαχητικού αεροσκάφους, με πλήθος ασκήσεων κοντά στο Καστελόριζο, και σε ορισμένες νησίδες με σημειολογική σημασία, όπως η Παναγιά, οι Φούρνοι, οι Ανθρωποφάγοι. 

Συνεργασία με Αναστασιάδη και Patriot στη Σαουδική Αραβία

Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Nίκο Αναστασιάδη, εν όψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη τη Μεγάλη Τρίτη. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία, για την υπογραφή της πολύ σημαντικής συμφωνίας μεταφοράς ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στο βασίλειο (οι βάσεις της συμφωνίας για τη μεταφορά μιας πυροβολαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot και 100-120 στελεχών της Π.Α. είχαν μπει κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ριάντ στις αρχές του 2020). Οι δύο υπουργοί είχαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ (Nayef bin Falah Al Hajraf) στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι στενοί δεσμοί και η διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter. 

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών και ο γγ του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη θεσμοθέτηση διαβουλεύσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ακολουθήστε το Protagon στο Google News text Νωρίτερα το «Χριστός Ανέστη» για να πάει μετά ο λαός στις πλατείες να το γιορτάσει Ο στρατηγός Φλώρος ενημερώθηκε από αρμόδιους Επιτελείς για την εξέλιξη της Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 21, ενώ μεταξύ άλλων έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας: «Η ισχυρή παρουσία σας εδώ τεκμηριώνει τις προσπάθειες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ φίλων και συμμάχων και στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης δίνοντας κίνητρο να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και να σχεδιάσουμε μια πολύ ανταγωνιστική άσκηση, που κάθε χρόνο θα βελτιώνεται με την ενεργή υποστήριξη και συμμετοχή σας». 

Η 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, είναι αυτές τις μέρες -λόγω της πολυεθνικής άσκησης- το πιο ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ευρώπης. Σχεδόν κάθε πέντε λεπτά, μέρα νύχτα καταγράφει και μια απογείωση ή μια προσγείωση μαχητικού αεροσκάφους, με πλήθος ασκήσεων κοντά στο Καστελόριζο, και σε ορισμένες νησίδες με σημειολογική σημασία, όπως η Παναγιά, οι Φούρνοι, οι Ανθρωποφάγοι. 

Συνεργασία με Αναστασιάδη και Patriot στη Σαουδική Αραβία 

Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Nίκο Αναστασιάδη, εν όψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη τη Μεγάλη Τρίτη. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία, για την υπογραφή της πολύ σημαντικής συμφωνίας μεταφοράς ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στο βασίλειο (οι βάσεις της συμφωνίας για τη μεταφορά μιας πυροβολαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot και 100-120 στελεχών της Π.Α. είχαν μπει κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ριάντ στις αρχές του 2020). Οι δύο υπουργοί είχαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ (Nayef bin Falah Al Hajraf) στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι στενοί δεσμοί και η διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter. Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών και ο γγ του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη θεσμοθέτηση διαβουλεύσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στην Ανδραβίδα ο Πρωθυπουργός για τη διεθνή διακλαδική «Ηνίοχος»
Στην Ανδραβίδα ο Πρωθυπουργός για τη διεθνή διακλαδική «Ηνίοχος»
https://1.bp.blogspot.com/-5X7ARp9AgYI/YH7D0kHL6-I/AAAAAAAEm48/-lIefGoE248yEK-OBFLxjuy83fFYpZiAgCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-04-20_150611_www.protagon.gr.png
https://1.bp.blogspot.com/-5X7ARp9AgYI/YH7D0kHL6-I/AAAAAAAEm48/-lIefGoE248yEK-OBFLxjuy83fFYpZiAgCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-04-20_150611_www.protagon.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_412.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_412.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy