-->

Μέρες αγωνίας για τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson μετά τα τελευταία περιστατικά

Μετά τα απανωτά περιστατικά των τελευταίων ημερών   Τρόμο σε ήδη εμβολιασμένους και υποψήφιους (που περιμένουν τη σειρά τους) έχουν προκ...

Μετά τα απανωτά περιστατικά των τελευταίων ημερών 

Τρόμο σε ήδη εμβολιασμένους και υποψήφιους (που περιμένουν τη σειρά τους) έχουν προκαλέσει τα απανωτά περιστατικά των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα για όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca και Johnson & Johnson. Στο μεταξύ αναστάτωση προκάλεσε χθες και ο θάνατος ενός 52χρονου στην Κρήτη, μία μέρα μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer. 

Αποτέλεσμα των απανωτών κρουσμάτων θρομβώσεων, που έχουν προκαλέσει και θανάτους, ήταν οι πολλές ακυρώσεις ραντεβού για εμβολιασμό, ειδικά με AstraZeneca. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι όποιος επιχειρήσει να εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα, μπορεί να κλείσει ραντεβού ακόμη και για την επόμενη μέρα, κάτι που δεν συμβαίνει με τα άλλα εμβόλια. Επίσης, δυστοκία επικρατεί από χθες και με το Johnson & Johnson, μετά την απόφαση του Βελγίου να αποκλείσει το συγκεκριμένο εμβόλιο, ύστερα από έναν θάνατο. 

Νεκρός 52χρονος στην Κρήτη 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τους έχουν ζώσει τα φίδια (με τα όσα ακούνε) και ακυρώνουν τα ραντεβού τους, προκειμένου αργότερα να έχουν τη δυνατότητα επιλογής. Κι ενώ μέχρι χθες ανέμεναν τις παραλαβές Pfizer (μέσα στον Ιούνιο για να κλείσουν νέα ραντεβού), η είδηση του θανάτου του 52χρονου στην Κρήτη μία μόλις μέρα μετά τον εμβολιασμό του δημιούργησε νέα ταραχή. Ο άτυχος άνδρας, χωρίς να έχει κάποια παρενέργεια μέχρι εκείνη την ώρα κι ενώ βρισκόταν στην εργασία του (σε ξενοδοχειακή επιχείρηση) και περπατούσε με άλλους εργαζόμενους, έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του. Τόσο οι προσπάθειες για πρώτες βοήθειες όσο και η προσπάθεια που έγινε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν έφεραν αποτέλεσμα και έτσι διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του. 

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν υποψία εμφράγματος, όμως επειδή ο 52χρονος εμβολιάστηκε χθες στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με το εμβόλιο της Pfizer, θα ερευνηθεί αν ο θάνατός του μπορεί να έχει κάποια σχέση με το σκεύασμα που έλαβε. 

Ενθαρρυντικά τα νέα για την 36χρονη από τη Λέσβο 

Στο μεταξύ, τέσσερις μέρες πριν έγινε γνωστός ο θάνατος του 39χρονου μοντέλου από τη Βρετανία στην Κύπρο, από θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. Δύο μέρες πριν κι ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο γα το πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από AstraZeneca, όταν κατέληξε από θρόμβωση μια 63χρονη από τη Λέσβο, χθες η Επιτροπή τόνισε ότι δεν προκύπτει από τα στοιχεία ότι ο θάνατός της προκλήθηκε από το εμβόλιο. Ωστόσο ανέφερε ότι ο πρώτος θάνατος από το συγκεκριμένο εμβόλιο αφορά σε μια 67χρονη γυναίκα. 

Ενθαρρυντικά πάντως είναι τα νέα για την 36χρονη από τη Λέσβο που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Ιπποκράτειο με συμπτώματα θρόμβωσης. Η γυναίκα είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca, δέκα ημέρες πριν μπει στο τοπικό νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή, καλύτερα στην υγεία της είναι η 48χρονη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού με θρόμβωση έπειτα από εμβολιασμό με Johnson & Johnson. H 48χρονη Κορίνα ανέκτησε τις αισθήσεις της και ζήτησε να μιλήσει με τους συγγενείς της. Επτά ημέρες μετά τον εμβολιασμό της, η 48χρονη νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας και έπειτα στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, αφού το χτύπημα στην υγεία της ήταν πολλαπλό – θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι και στο αριστερό νεφρό.

Παράλληλα, αναμένεται και το επίσημο πόρισμα του ΕΟΦ και για ακόμα τρία περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη: Η περίπτωση του 35χρονου που χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα υπέστη δύο απανωτές θρομβώσεις μετά το AstraΖeneca, ο οποίος κατάφερε να αντεπεξέλθει και να πάρει εξιτήριο. Οι υγειονομικές Αρχές εξετάζουν και τις περιπτώσεις της 47χρονης και της 44χρονης που εμφάνισαν θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της ίδιας φαρμακευτικής εταιρείας. Η 47χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας έχει ενημερωθεί από το Σάββατο πως είναι εγκεφαλικά νεκρή. 

Χωρίς όρια ηλικίας το AstraZeneca 

Απαντήσεις αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά τα τελευταία περιστατικά που έφεραν στο τραπέζι ακόμη και σενάρια για αλλαγές στα όρια ηλικίας, έδωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία βρέθηκε εκτάκτως χθες στην ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας. Η Μαρία Θεοδωρίδου, αρχικά αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, απαριθμώντας τις δόσεις που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα από την πρώτη μέρα, δηλαδή από τον περασμένο Δεκέμβρη, πριν αναφερθεί στο… καυτό ζήτημα του εμβολίου της AstraZeneca. 

«Μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί πέντε περιπτώσεις θρόμβωσης μετά το εμβόλιο της AstraZeneca. Από αυτές, οι τέσσερις εκδηλώθηκαν σε γυναίκες και η μία σε άνδρα 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε. Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30-49 ετών νοσηλεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο με κορωνοϊό και 28 κατέληξαν. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Επιτροπή κρίνει ότι το όφελος του εμβολιασμού υπερτερεί του κινδύνου», είπε. 

Και συνέχισε: «Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες κάτω των 50 και τα εμβόλια MRNA είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δόση, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη δεύτερη δόση είναι εξαιρετικά μικρή». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει σύσταση σε γυναίκες και άνδρες 30 με 49 ετών να επιλέγουν κάποιο άλλο εμβόλιο, εφόσον βέβαια υπάρχει αυτή η δυνατότητα, με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Κατά τις ίδιες πηγές, εντός Ιουνίου η χώρα αναμένει μια μεγάλη παρτίδα από τα εμβόλια της Pfizer, επομένως αυτά θα είναι και τα σκευάσματα στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα. 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μέρες αγωνίας για τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson μετά τα τελευταία περιστατικά
Μέρες αγωνίας για τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson μετά τα τελευταία περιστατικά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4mvIUGg1C6Ex6vSIOGqOHf7QyzwnlJemyHEveyUf5k58Qgtsi_tkR4CfyfVSjrDEwJlTUUPHu6JboIFpM8VDZfl6UOGNW1u5ifYlwqyJXWIbRvNjALxiTVSEzwizFa9kO3SfhZJ-roOg/s600/hand-6276264_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4mvIUGg1C6Ex6vSIOGqOHf7QyzwnlJemyHEveyUf5k58Qgtsi_tkR4CfyfVSjrDEwJlTUUPHu6JboIFpM8VDZfl6UOGNW1u5ifYlwqyJXWIbRvNjALxiTVSEzwizFa9kO3SfhZJ-roOg/s72-c/hand-6276264_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/05/astrazeneca-johnson-johnson.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/05/astrazeneca-johnson-johnson.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy