-->

Κώστας Τζαβάρας: «Διαφωνώ και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους»

Ο Κώστας Τζαβάρας αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί στέλεχος πρώτης γραμμής για την Νέα Δημοκρατία γι’ αυτό και κάθε συνέντευξη που δίν...

Ο Κώστας Τζαβάρας αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί στέλεχος πρώτης γραμμής για την Νέα Δημοκρατία γι’ αυτό και κάθε συνέντευξη που δίνει έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον τώρα, που διαφοροποίησε την θέση του από την κυβέρνηση τόσο στο θέμα των σχολών της Ηλείας όσο και του δρόμου Πάτρα – Πύργος, παραμένοντας αμετακίνητος στη θέση του ότι αν δεν αλλάξει κάτι, δεν θα κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. 

Παράλληλα ο κ. Τζαβάρας στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, υπερασπίστηκε την πρόταση του για την δημιουργία μη κρατικών τμημάτων και αποκάλυψε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και τους δημάρχους Ήλιδας και Ολυμπίας, Γιάννη Λυμπέρη και Γιώργο Γεωργιόπουλο για τον σκοπό αυτό. Προέτρεψε δε, την περιφέρεια να σταματήσει την χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Πατρών αφού η Ηλεία που ανήκει στην περιφέρεια πλέον δεν θα διαθέτει κανένα τμήμα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Η απόφαση της Συγκλήτου δεν δεσμεύει καμία Υπουργό» 

«Είχαμε καταλήξει στο ότι η Ηλεία δικαιούται με βάση την ορθολογική κατανομή να έχει ένα ΤΕΙ Πολιτισμικού προσανατολισμού, γιατί αυτό συνάδει με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα ΤΕΙ αγροτικού χαρακτήρα που θα συνδεθεί με τον μεγαλύτερο αρδευόμενο και πιο παραγωγικό κάμπο της Ελλάδας, με 800.000 στρέμματα εύφορης γης. Και δεν έγινε με κριτήρια χάρης ούτε ικανοποιούσε τοπικιστικές αξιώσεις αλλά με βάση τα κοινωνικά οικονομικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του τόπου. 

Εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, το οποίο ξεκινά με μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, με τον πρύτανη αρχικά, να έχει έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την λειτουργία και την ανάπτυξη των τμημάτων. Στην Ελλάδα κυβερνάνε οι συγκλητικοί, οι συμβουλάτορες των πανεπιστημίων, οι κάθε είδους καθηγητές που εν μια νυκτί διά υπηρεσιακής εξελίξεως έγιναν καθηγητές Πανεπιστημίου από ΤΕΙ οι οποίοι παίρνουν την πρωτοβουλία να μας πουν πού θα μείνουν και από πού θα φύγουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Αυτή την αρμοδιότητα την έχει μόνο η Πολιτεία, με το αρμόδιο όργανό της που είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη νομοθεσία, σχολές ιδρύονται ή καταργούνται ή συγχωνεύονται μόνο με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται από τον αρμόδιο υπουργό και υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση, δηλαδή η Βουλή την έχει παραχωρήσει στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό και τον ΠτΔ. 

Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία αλλαγής του ακαδημαϊκού χάρτη δεν έχει ανατεθεί στους Συγκλητικούς αλλά στην κυβέρνηση. Δεν δεσμεύει καμία υπουργό η απόφαση της Συγκλήτου. Δεν υπάρχει ορθολογικός μπούσουλας στη διαδικασία λήψης της απόφασης, διότι η Σύγκλητος συνεδρίασε και κατέθεσε προτάσεις για μελλοντικές αλλαγές συγχώνευσης της Μουσειολογίας με το Ιστορίας και Αρχαιολογία και τη μεταφορά της Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι και της φυσικοθεραπεία από το Αίγιο στην Πάτρα.

Αν αυτό η κυβέρνηση το δέχεται ως ορθολογικό να το δεχθεί στο σύνολο κι όχι να τροποποιηθεί επειδή πολιτικοί παράγοντες Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας και ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησαν και πέτυχαν να μείνει εκεί η Φυσικοθεραπεία όπως πέτυχαν να μείνει το ΣΙτα εκεί. Η απόφαση που ευαγγελίζεται τη συμβολή της στην ορθολογική διαμόρφωση του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας άλλαξε γιατί κάποιοι πολιτικοί άλλων νομών φαίνεται ότι έχουν καλύτερη δυνατότητα να εισακούονται από ό,τι εμείς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Ηλεία. Αυτό με εντυπωσίασε αρνητικά και μου δημιούργησε το αίσθημα της ματαιότητας διότι δεν μπορεί κάποιοι να έχουν δικαίωμα καλύτερο και ισχυρότερο βουλευτικό από τους βουλευτές της Ηλείας. Αυτό λέγεται ανωμαλία στο πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών. 

Όλοι οι βουλευτές είναι ισότιμοι και έχουν ίση δυνατότητα πρόσβασης στις δημοκρατικές εξουσίες της χώρας. Κάποιοι το έχουν πιο βελτιωμένο κα αποτελεσματικό αυτό το δικαίωμα και κατάφεραν με την άδικη, άνιση και παράλογη παρέμβαση αυτήν την απόφαση. Με τέτοια χαρακτηριστικά, μια απόφαση Συγκλήτου μπορεί να θεωρηθεί δίκαιη και αμερόληπτη κι ότι αποσκοπεί στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη; Είναι η μεταρρύθμιση που όλοι ζητάμε; Ενώ για φέτος αποφάσισε η Σύγκλητος αρχικά να μη συντελεστεί η διαγραφή των δυο τμημάτων της Ηλείας και να εισαχθούν 100 φοιτητές στον Πύργο και 100 στην Αμαλιάδα, σε συνεδρίαση και ένα μήνα μετά, χωρίς νέα συνεδρίαση και χωρίς να αισθανθεί κάποιος την υποχρέωση να ενημερώσει εμάς και τον λαό της Ηλείας ότι θα επανεξετάσουν την απόφασή τους, με ένα απλό τηλεφώνημα, χωρίς νέα απόφαση της Συγκλήτου, έκαναν μηδέν τους εισακτεούς, όπως έχει γραφτεί και δεν έχει διαψευστεί. 

Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δεν υπάρχει καμία διαφορά ως προς τη λειτουργία των σχολών και των τμημάτων, εκτός από την Ηλεία. Αυτό από ποια λογική αξιοκρατίας, ίσης μεταχείρισης δικαιοσύνης αναλογικότητας σοβαρότητας κράτους δικαίου και πολιτισμένης πολιτικής μπορεί να καλυφθεί; να μας απαντήσουν όσοι μας κατηγορούν ως λαϊκιστές». 

«Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους» 

«Η αντίρρησή μου και η διαφωνία στην υπουργό και στον υφυπουργό, τους οποίους τιμώ και εκτιμώ, είναι στον τρόπο και στη διαδικασία που εφαρμόζουν για να μας πουν ότι εξορθολογίζουν τον ακαδημαϊκό χάρτη. Όταν είναι δεδομένο ότι μετά τις εξετάσεις θα προκύψουν τα εξής στοιχεία: Με βάση την καθιέρωση της ΕΒΕ στα ΑΕΙ είναι αναμενόμενο ότι θα μειωθεί κατά 15 με 20.000 ο φοιτητικός πληθυσμός και τουλάχιστον 60 ΑΕΙ θα μείνουν χωρίς φοιτητές –τμήματα που δέχθηκαν φοιτητές με βάση 01 και 02, μας λένε για όλα αυτά τα τμήματα ότι δεν κάνουν αυτό που κάνουν προκαταβολικά και πριν βγουν τα αποτελέσματα, με τα τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας, τα οποία σε σύγκριση με αυτά έχουν πολύ μεγαλύτερο βαθμό εισόδου, πάνω από 7.000 μόρια. Όταν μπαίνουν φοιτητές σε τμήματα με 3 και 4, δεν μπορεί να ξεκινά από αυτά τα τμήματα. 

Υπάρχει παραλογισμός όταν λέμε ότι θέλουμε να συντάξουμε ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας που αποτελείται από ΑΕΙ και τον τεχνολογικό πυλώνα, τα μέχρι πρότινος ΤΕΙ που κατήργησε ο… μεγάλος μεταρρυθμιστής Γαβρόγλου για να τα κάνει ΑΕΙ. Δεν μιλάμε πλέον για παραλογισμό αλλά ανορθολογισμό που εγώ προσωπικά δεν εγκρίνω και δεν επικυρώνω. Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να έχουμε ορθολογικά συντεταγμένο πανεπιστημιακό χάρτη. Να έχουμε αποτελέσματα εξετάσεων, να δούμε ποια θα κλείσουν λόγω της ΕΒΕ, να δούμε τα νέα ΤΕΙ που είναι οι Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών, τις οποίες θα πρέπει να κατανείμει γεωγραφικά, τα ΙΕΚ Παν/μιακής φοίτησης, πολύ σημαντικά και με ζήτηση, ώστε πλέον να τις τοποθετήσουμε στο χάρτη. Τότε θα είναι ορθολογικό και τότε ανεξάρτητα από το αν θα είναι εις βάρος της Ηλείας, εγώ πρώτος θα πω να τα δεχτούμε. 

Προκαταβολικά, μεροληπτικά και ανορθολογικά, χωρίς συστηματική προσέγγιση του προβλήματος, δεν δέχομαι να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία». «Επαφές με Φαρμάκη, Λυμπέρη, Γεωργιόπουλο για τα μη κρατικά, να σταματήσει η χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Πατρών από την Περιφέρεια» Υπάρχει το περιθώριο να ιδρυθούν μη κρατικά δημοσίου χαρακτήρα ΑΕΙ. Ζητώ να ξεκινήσει η νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα προσδιοριστούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ιδρύονται ΝΠΔΔ από ΟΤΑ και στη συγκεκριμένη περίπτωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να δούμε να υλοποιείται το πνεύμα του αρ. 16. αυτή είναι δέσμευση του κυβερνητικού προγράμματος το οποίο υποστηρίζω και από το οποίο καλύπτομαι πολιτικά και ιδεολογικά. 

Έστω και κάτω από αυτήν την ατυχή συγκυρία της εξαίρεσης και της δυσμενούς, άνισης και άδικης εις βάρος Ηλείας, καλώ την κυβέρνηση να δώσουμε τη δυνατότητα και να δούμε ΑΕΙ που δε θα ασφυκτιούν από τον κρατικό εναγκαλισμό. Για πρώτη φορά με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη ο οποίος κάθε χρόνο δίνει 20 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την ενίσχυση του Παν/μίου Πατρών. Ο περ/κος προϋπολογισμός περιλαμβάνει κεφάλαια που αφορούν και ενδιαφέρουν και τους τρεις νομούς άρα με ποιο δικαίωμα θα συνεχίσουμε να δίνουμε 20 εκατ. ευρώ από τον περ/κο προϋπολογισμό για το Παν/μιο Πατρών όταν η Ηλεία δεν έχει κανένα τμήμα του; δημιουργείται μια άλλη αδικία εις βάρος της Ηλείας, ότι χρήματα τα οποία πρέπει να τα κατευθύνει ο περ/ρχης για έργα και δράσεις στην Ηλεία, τα παίρνουμε και τα χρησιμοποιούμε για να συντηρούμε το Παν/μιο Πατρών που είναι κρατικό.

Ας πάει το κράτος να δώσει στο Παν/μιο Πατρών, ας πάει ο δήμαρχος της Πάτρας να δώσει τα 20 εκατ. η ΠΔΕ δεν έχει το δικαίωμα να δίνει λεφτά στο Παν/μιο Πατρών και συγχαίρω τον περ/ρχη γιατί ο πρώτος που το είπε ήταν αυτός. Έχω συνεννοηθεί με τον δήμαρχο Ήλιδας και τον δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας για να ξεκινήσουμε αυτή τη μεγάλη καμπάνια που θα καταλήξει να έχουμε στην Ελλάδα μη κρατικά δημόσια ΑΕΙ. τότε θα έχουμε κάνει πράξη ένα όραμα που εμένα με εκφράζει απολύτως, ένα πανεπιστήμιο άνευ όρων με ακαδημαϊκή ελευθερία και έρευνα που θα παράγουν αποτελέσματα για το καλό της κοινωνίας χωρίς προϋποθέσεις που θα τις βάζει το κράτος». «Δεν έχουμε δει τίποτα για το δρόμο, μέχρι τέλος Ιουνίου πρέπει να βγει το χρονοδιάγραμμα» 

«Μέχρι στιγμής είχα κρατήσει στάση αναμονής για το θέμα του αυτοκινητόδρομου για τον οποίο επί κυβερνήσεως Σαμαρά είχα κάνει μεγάλο αγώνα. Ήμουν εγώ μάλιστα εκείνος που με τα χέρια μου σε συνεργασία με τον Υπουργό, κ. Χρυσοχοΐδη κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, είχα συντάξει το άρθρο 5 του τότε νομοσχεδίου που έδινε την δυνατότητα με βάση τις μελέτες που υπήρχαν να δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο έργο ως δημόσιο έργο. Είχα εξασφαλίσει τις πιστώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το έργο δημοπρατήθηκε, λόγω των εκλογών αναβλήθηκε η δημοπρασία και ορίστηκε για τις 15 Μαρτίου του 2015 και ενώ είχαν κατατεθεί οι προσφορές και θα είχε κατασκευαστεί σήμερα το έργο, αν δεν επενέβαινε ο κ. Σπίρτζης για να ακυρώσει την δημοπρασία εκ των υστέρων και να τεμαχίσει το έργο ώστε να πάει στον κ. Καλογρίτσα που όπως φαίνεται και τώρα ήταν ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως υπάρχει ζήτημα. 

Όταν ο Πρωθυπουργός είχε έρθει προεκλογικά στον Πύργο και του θέσαμε το θέμα, δεσμεύτηκε ότι τους πρώτους μήνες θα αρχίσει το έργο να κατασκευάζεται ή τουλάχιστον θα έχει δημοπρατηθεί. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τίποτα. Έχω έρθει σε επαφή με τον κ. Καραμανλή τον οποίο τιμώ και ξέρω ότι έχει κάνει προσπάθειες πλην όμως ενώ περιμέναμε με βάση όσα είχε πει ότι θα έχουμε χρονοδιάγραμμα κατασκευής για να δούμε μέχρι πότε αυτός ο κόσμος της Ηλείας θα θυσιάζει ανθρώπους και ψυχές στο βωμό του Μολώχ της ασφάλτου, μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα χρονοδιάγραμμα και είναι ένας από τους λόγους που δεν έχει νόημα να είμαι στην πολιτική γιατί πλέον απέναντι στους πολίτες που μου έδωσαν την εμπιστοσύνη τους γίνομαι ανακόλουθος και μειωμένης αξιοπιστίας πολιτικός. 

Πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να υπάρχει εξαγγελία χρονοδιαγράμματος. Αν δεν γίνει θα και αυτός ένας από τους λόγους που θα με αναγκάσουν να μην είμαι υποψήφιος». 

«Η Ηλεία δεν έχει φίλους στην Κυβέρνηση, δεν έχει νόημα να συνεχίσω αφού δεν μου δίνουν σημασία» «Στην τελευταία κοινοβουλευτική ομάδα και πριν πάρει αυτές τις αποφάσεις το Υπουργείο Παιδείας, απευθύνθηκα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και του είπα ότι επειδή στην Ανώτατη Εκπαίδευση έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις από τις οποίες θα προκύψει νέο τοπίο και ο ακαδημαϊκός χάρτης θα πρέπει να είναι πιστή απεικόνιση αυτού του τοπίου, να το ξανασκεφτούμε το θέμα και να μην προχωρήσουμε για φέτος και σε αυτόν τον ‘’εξορθολογισμό’’ να προχωρήσουμε αφού δούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και ποιες σχολές δεν έχουν καθόλου ενδιαφέρον από τους φοιτητές και αν δεν έχουν φοιτητές και εγώ θα πω κλείστε τα! 

Τότε βέβαια η Πολιτεία θα είχε την υποχρέωση να βρει για την Αρχ. Ολυμπία και τον κάμπο της Ηλείας περιεχόμενα επιστημονικά που να είναι ελκυστικά και όχι να περιμένει τον κ. Μπούρα και το Πανεπιστήμιο να της πει πως θα διαμορφώσει τις σχολές. 55 πόλεις σε όλη την Ελλάδα έχουν Πανεπιστημιακά τμήματα και όχι μόνο πόλεις, αλλά και χωριά. Τα Ψαχνά Ευβοίας έχουν 7 ή 8 σχολές και στην Αρχαία Ολυμπία δεν μας δίνουν το δικαίωμα στα παιδιά να έρθουν και να σπουδάσουν Ιστορία και Αρχαιολογία… 

Σε αυτόν τον παραλογισμό εγώ δε συμμετέχω και μονίμως θα είμαι με την πλευρά της λογικής εξέγερσης απέναντι σε κάθε ανορθολογισμό που θέλει να ονομάζεται μεταρρύθμιση. Βλέπω τον κίνδυνο να ξεστρατίσουμε σε μια άλλη μορφή λαϊκισμού, τον μεταρρυθμιστικό λαϊκισμό, δηλαδή παίρνουμε δυο τμήματα από την Ηλεία που δεν έγινε και τίποτα μιας και δεν έχουμε στελέχη στη ‘’βαριά’’ ομάδα και λέμε ότι κάναμε μεταρρύθμιση. 

Η Ηλεία δεν έχει φίλους στην κυβέρνηση και εγώ στην απόφαση να μην κατέβω υποψήφιος κατέληξα μετά από ώριμη σκέψη. Δεν έχει νόημα να είμαι εγκλωβισμένος όταν δεν μου δίνουν σημασία, κάποιοι το ανέχονται όμως εγώ δεν είμαι βουλευτής για να βγαίνω φωτογραφίες με τους υπουργούς». 

«Λένε ότι ο Τζαβάρας θέλει να φύγει γιατί έχει πρόβλημα υγείας, τους λυπάμαι…» 

Οι πιο πονηροί που ξέρουν να πλήττουν έναν άνθρωπο καθαρό και δεν μπορούν με επιχειρήματα να τον αντιμετωπίσουν, τον πλήττουν σε άλλα ζητήματα ασθενή, που μπορεί –κακώς- να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις. Είπαν ότι ο Τζαβάρας έχει πρόβλημα υγείας και δεν βλέπει καλά. Για αυτό θα πρέπει να του συγχωρήσουμε την όλη ιστορία γιατί θέλει να φύγει. Επειδή σε αυτήν την πόλη με ξέρετε και ήμουν πάντα ο ίδιος επί 40 χρόνια, είχα πάντα την ίδια φυσική μειονεξία, το πρόβλημα της περιορισμένης όρασης, το οποίο το έχω ακόμα, και τότε που ήμουν υπουργός το είχα και όσο ήμουν βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και όταν μου είχαν αναθέσει τη Γενική Εισήγηση της αναθεώρησης του Συντάγματος αλλά δεν βρέθηκε να πει κάποιος ότι το φυσικό μειονέκτημα που έχω, περιόρισε τη μεγάλη ικανότητα που όλοι μου αναγνωρίζουν, να κάνω την επιστημονική, κοινοβουλευτική και επαγγελματική μου δουλειά με τον καλύτερο τρόπο. 

Ναι μεν έχω το πρόβλημα -και λυπάμαι για αυτούς που μου το αναγνωρίζουν ως διακριτικό δυσμενούς μεταχείρισης όταν σε άλλες μειονότητες για άλλες ιδιαιτερότητες, δίνουν προβάδισμα στην πολιτική, όταν όλοι αυτοί δεν είναι σε θέση λόγω έλλειψης πνευματικής ηθικής ικανότητας να ξεχωρίσουν ότι άλλο η αρρώστια και άλλο η αναπηρία, δεν είναι μολυσματική νόσος αλλά φυσική μειονεξία, την οποία με τη μεγάλη προσπάθεια που έκανα για την υπερανάπτυξη του μυαλού και του πνεύματός μου, κατόρθωσα να την υποτάξω και να την εξουδετερώσω ώστε να μην είναι παράγοντας που εμποδίζει την καλή και επαρκή τρων οποιωνδήποτε καθηκόντων μου. 

Λυπάμαι για όλους αυτούς και το χαμηλό τους επίπεδο που δεν μπορούν να με αντιμετωπίζουν και κάνουν διαρροές σε διάφορα παπαγαλάκια, τις οποίες νομίζουν ότι συμμερίζεται ο ελληνικός λαός. Πλανώνται πλάνην οικτράν. Την πικρία μου θα την περιορίσω, στη ΝΔ ανήκα και θα παραμείνω μέχρι τέλους στην κοινοβουλευτική ομάδα και θα υποστηρίζω τις θέσεις του κόμματος και του προέδρου με βάση το πρόγραμμα που έχει παρουσιάζει. Εκφράζω την αηδία μου, με πιάνει ναυτία όταν βλέπω στα μεγάλα υψώματα και στην ηγετική ομάδα να σκέφτονται για ανθρώπους σαν κι εμένα τόσο ταπεινά». 

Ειπώθηκαν και αυτά… 

• Στην Αρχαία Ολυμπία στάθηκε ιδιαίτερα στην χθεσινή του συνέντευξη τύπου ο Κ. Τζαβάρας χαρακτηρίζοντας την «διαμάντι» όλης της γης το οποίο όμως έχει πέσει «θύμα» αστοιχείωτων που δεν μπορούν να καταλάβουν την αξία της γι’ αυτό και μένει ανεκμετάλλευτη. 

• Αναφορικά με το μέλλον του ο κ. Τζαβάρας, ανέφερε πως η πιθανή μη κάθοδός του στις προσεχείς εκλογές με την ΝΔ δεν σημαίνει και οριστική αποχώρηση από την πολιτική. Αντίθετα άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο να γίνει κάτι άλλο, «ανεξάρτητο» ή «ηλειακό» όπως δήλωσε… Όλα θα κριθούν σύμφωνα με τις συνθήκες…

• Σχετικά με τις φήμες περί υποψηφιότητας του για Δήμαρχος Πύργου, ο κ. Τζαβάρας τόνισε: «Δεν έχω αποφασίσει κάτι, μη μου βάζετε ιδέες γιατί κάποιοι τρέμουν μην κατέβω υποψήφιος στον Δήμο Πύργου και μπορεί να μην κοιμούνται το βράδυ…» 

• Ο κ. Τζαβάρας σχολίασε και την πιθανότητα ο Θόδωρος Σκυλακάκης να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία τονίζοντας ότι σέβεται και εκτιμά τον κυβερνητικό ρόλο και το έργο του προσθέτοντας πως «μακάρι να έρθει και να τον έχουμε υποψήφιο». 

• «Η πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι τρόπος επιβίωσης, είναι άθλημα ψυχής που το υπηρέτησα, που λάθη μπορεί να έκανα, μπορεί κάποια πράγματα να μην μπόρεσα να τα κάνω αλλά τουλάχιστον είτε ως βουλευτής είτε ως υπουργός αυτόν τον τόπο τον υπηρέτησα με αγάπη και ζήλο. Χωρίς υστεροβουλίες και χωρίς να περιμένω τίποτα άλλο εκτός από το να βοηθήσουμε όλοι μαζί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας. 

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κώστας Τζαβάρας: «Διαφωνώ και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους»
Κώστας Τζαβάρας: «Διαφωνώ και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5VT6vZnj2BEH0rnNvuZt5Fz-vYx7UAhtR2Gj8M0GCilU7FPPE01aii-bEOCxprHQRrk5Uj9Pr3H3KajVtSEt4FLApgB_ZQPtjfrrmDt6QpozBMUF9CZYMaOc1QPDSjlBzT_Npb22xQUE/s600/TZAVARAS-1024x581.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5VT6vZnj2BEH0rnNvuZt5Fz-vYx7UAhtR2Gj8M0GCilU7FPPE01aii-bEOCxprHQRrk5Uj9Pr3H3KajVtSEt4FLApgB_ZQPtjfrrmDt6QpozBMUF9CZYMaOc1QPDSjlBzT_Npb22xQUE/s72-c/TZAVARAS-1024x581.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_618.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_618.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy