Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δήμος Πηνειού: Αν δεν υπήρχατε έπρεπε να σας εφεύρουμε!!!

Του Γιώργου Φάκου Οταν κάποια βουλευτής πριν κανά δυο χρόνια είπε για τον Τσίπρα ότι, τέτοιοι ηγέτες γεννιούνται κάθε 100 χρόνια, προφα...Του Γιώργου Φάκου

Οταν κάποια βουλευτής πριν κανά δυο χρόνια είπε για τον Τσίπρα ότι, τέτοιοι ηγέτες γεννιούνται κάθε 100 χρόνια, προφανώς δεν είχε γνωρίσει τους πολιτικούς/αυτοδιοικητικούς εγκεφάλους του Δήμου Πηνειού. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζοντάς τους θα αναιρούσε αμέσως για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Νέα χιουμοριστικά επεισόδια έχουμε από τους άντρες του συγκεκριμένου δήμου, σε ένα σήριαλ με κωμικοτραγικές στιγμές. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αφού αυτά τα λαμπρά γεγονότα που συνέβησαν μόνο εδώ θα τα διαβάσετε και στην εφημερίδα "Πρώτη", αφού οι υπόλοιποι δεν είδαν, δεν ακουσαν... 
Εν πάση περιπτώσει... 

Ο Γρηγόρης Γιαννακόπουλος είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος με πλούσια κοινωνική προσφορά. Πρώην δήμαρχος Τραγανού σηματοδότησε στην θητεία του πολλές εξελίξεις. Επίσης, τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, έχοντας κάνει πολλές τηλεοπτικές & ραδιοφωνικές εκπομπές. Από την εποχή που ο κ. Μαρίνος ασχολιόταν με τα αθλητικά και μόνο άσχετα που σήμερα ως μια θολή ανάμνηση έχει απομείνει από εκείνη την ενασχόλησή του. Κάπου ενδιάμεσα του έφεξε κι έγινε βουλευτής για μια και μοναδική θητεία, άσχετα αν γι' αυτή ειδικά, είναι που δεν τον θυμάται ουδείς. Δηλαδή, είτε ήταν είτε όχι δεν υπάρχει καμία διαφορά. 

Πάμε παρακάτω...

Ο Γρηγόρης Γιαννακόπουλος πριν μερικά χρόνια οραματίστηκε τη δημιουργία ενός λαογραφικού μουσείου, σκοπός του οποίου θα είναι η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου. Και το όραμά του αυτό βρήκε θερμή ανταπόκριση από πολλούς ανθρώπους που βοήθησαν τα μέγιστα για να δημιουργηθεί το κόσμημα της Αγίας Μαύρας. 
Ανταπόκριση βρήκε και στο πρόσωπο του π. δημάρχου Αλέξη Καστρινού, που επίσης βοήθησε τα μέγιστα. 

Ετσι, λοιπόν, με πολύ κόπο και πολύ μεράκι δημιουργήθηκε το κόσμημα του Λαογραφικού Μουσείου το οποίο επισκέπτονται συνεχώς μαθητές και άλλοι είτε για να μάθουν είτε για να ξαναθυμηθούν πώς ήταν η ζωή τις περασμένες 10ετίες. Δε, στα εγκαίνεια του Μουσείου παρευρέθηκαν βουλευτές, δήμαρχοι, πολύς κόσμος για να τιμήσουν την όμορφη προσπάθεια και τον κύριο δημιουργό αυτής. 
Να σημειώσω ότι ποτέ ο κ. Γιαννακόπουλος δεν προσπάθησε στο ελάχιστο να οικιοποιηθεί προσωπικά όλο αυτό που έγινε!

Συνεχίζουμε...

Την Τρίτη 22 Ιουνίου, ερμητικά κλειστό βρήκαν οι εθελοντές το λαογραφικό μουσείο Αγίας Μαύρας, όταν πήγαν να ξεναγήσουν επισκέπτες από την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των εθελοντών του Μουσείου.
Όπως ανέφερε σήμερα στην ομιλία του ο κ. Γιαννακόπουλος: «Ανεξήγητα και χωρίς αιτία, χωρίς
καμία ενημέρωση και σεβασμό στους εθελοντές που ίδρυσαν και κρατούσαν σε λειτουργία
το μουσείο από το έτος 2014, έδωσε εντολή ο δήμαρχος Πηνειού κ. Α. Μαρίνος στον
υπεύθυνο πολιτισμού του δήμου κ. Βασιλόπουλο Δημήτριο, να αλλάξει όλες τις κλειδαριές
του μουσείου και αυτός εκτέλεσε την εντολή αυτή".

Στην ίδια ομιλία ο κ. Γιαννακόπουλος επεσήμανε και τα εξής: "Λυπάμαι που ο πρόεδρος Ν.Π. Πολιτισμού κ. Βασιλόπουλος Δημήτρης μονάχα πολιτισμό
δεν επέδειξε, εκτέλεσε την άνωθεν εντολή, χωρίς να συνεδριάσει το συμβούλιο του Ν.Π.,
χωρίς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, με δόλιο και αυθαίρετο τρόπο άλλαξε τις
κλειδαριές του μουσείου"

Ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος διακαώς επιθυμούσε [ή κάνω λάθος;] το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον κ. Καστρινό, πιστεύοντας ενδεχομένως ότι θα μπορούσε να γίνει Καίσαρας στη θέση του Καίσαρα, ο... μειλίχιος αυτός αυτοδιοικητικός παράγοντας, εκτέλεσε την εντολή του κ. Μαρίνου μη δείχνοντας καμία απολύτως ευαισθησία...

Γιατί όμως έγιναν αυτά;

Την απάντηση δίνει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτης", το οποίο ακολουθεί. Διαβάστε το γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον:


"Η συνέλευση στην Αγ. Μαύρα 

Έκτακτη συνέλευση στην πλατεία του χωριού μαθαίνω πως έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην Αγία Μαύρα του Δήμου Πηνειού. Τυπικά την συνέλευση την συγκαλούν οι εθελοντές του Λαογραφικού Μουσείου Αγ. Μαύρας, αλλά νομίζω πως τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα. Άλλαξαν τις κλειδαριές! 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όπως έμαθα, ήταν η προχθεσινή κίνηση από την πλευρά του Δήμου Πηνειού να αλλάξει κλειδαριές στο Λαογραφικό Μουσείο Αγ. Μαύρας χωρίς να έχει ειδοποιήσει ούτε τον πρόεδρο της Κοινότητας, ούτε τους εθελοντές του Μουσείου! Ένα Μουσείο στο οποίο ο Δήμος Πηνειού δεν έχει προσφέρει ούτε μία βίδα! 

Χάνει την ψυχραιμία του όλο και πιο συχνά… 

Ωστόσο, όπως έγραψα και πριν τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα. Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την γέφυρα του χωριού μετά από αγώνες του Προέδρου Γρηγόρη Γιαννακόπουλου και της Περιφερειακής Αρχής, μάλλον «πείραξαν» τον Δήμαρχο Πηνειού. Τον «πείραξαν» τόσο πολύ που τη Δευτέρα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στον εκκλησιασμό στην Αγ. Μαύρα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Προέδρου της Κοινότητας. 

Μάλιστα, από ότι έμαθα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος που ήταν παρών, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και εισέπραξε και αυτός την… οργή του Δημάρχου! Γνωστός για τον ήρεμο χαρακτήρα του ο Αντιπεριφερειάρχης δεν έδωσε συνέχεια… Από την άλλη ο Δήμαρχος Πηνειού βλέπω να χάνει την ψυχραιμία του όλο και πιο συχνά… Μέχρι και στον εκκλησιασμό, του οποίου είναι θερμός υποστηρικτής ως γνωστόν, επιτίθεται κατά πάντων!"

Ο μέγας λοιπόν δήμαρχος του Πηνειού, θύμωσε γιατί ο Πρόεδρος της Κοινότητας ανέφερε το αυτονόητο: Οτι η χρηματοδότηση για την γέφυρα του χωριού έγινε από την Περιφέρεια. 
Εξεμάνην ο δήμαρχος, ο οποίος μέχρι χθες όλο ευχαριστίες έδινε στον Περιφερειάρχη, άσχετα αν όλοι μας αναλογιζόμασταν γιατί το κάνει. Προφανώς η ευγένειά του τον ωθεί γενικώς να ευχαριστεί ότι περπατάει, ότι κολυμπάει, ότι πετάει. 
Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα!!

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος, επειδή από τη φύση του είναι ήρεμος άνθρωπος καλά έκανε και δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα. 

Από κει και πέρα, οι πολίτες του Πηνειού θα πρέπει να συνεχίζουν να χτυπάνε το κεφάλι τους με την επιλογή που έκαναν...

Αυτά για τώρα!!!

Κι ένα τραγουδάκι...

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πηνειού: Αν δεν υπήρχατε έπρεπε να σας εφεύρουμε!!!
Δήμος Πηνειού: Αν δεν υπήρχατε έπρεπε να σας εφεύρουμε!!!
https://1.bp.blogspot.com/-o3jMiAbWqzE/YNTPx7yi1bI/AAAAAAAEu28/7BxHp0Se-BAJGrXElv9zRTT4xWNVXc9DQCLcBGAsYHQ/s600/%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%25A7%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F%2B%25CE%25A0%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A5.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-o3jMiAbWqzE/YNTPx7yi1bI/AAAAAAAEu28/7BxHp0Se-BAJGrXElv9zRTT4xWNVXc9DQCLcBGAsYHQ/s72-c/%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%25A7%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F%2B%25CE%25A0%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A5.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_556.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_556.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy