Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

ΟΑΣΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι φωτιές έκαψαν το βιος μας, δεν θα αφήσουμε να κάψουν και τις ζωές μας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ 23/08/2021 ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ   Όλοι εμείς, τα μέλη του ΔΣ της ΟΑΣΗ, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων, των επιτροπ...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ 23/08/2021 ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 

Όλοι εμείς, τα μέλη του ΔΣ της ΟΑΣΗ, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων, των επιτροπών αγώνα και πυρόπληκτοι που συγκεντρωθήκαμε απόψε στην Αρχαία Ολυμπία μετά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την εγκατάλειψη της περιοχής μας με αποτέλεσμα να καούμε ολοκληρωτικά. Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν και την περιοχή μας αφήνουν πίσω τους τεράστιες καμένες εκτάσεις σε αγροτικές καλλιέργειες ιδιαίτερα ελιάς και σταφιδαμπέλων, σε δάση, σε καμένα ζώα (αιγοπρόβατα, μελίσσια κ.α.), σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και καμένα σπίτια. 

Όλοι στον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας  Στα ήδη μεγάλα βάσανα των λαϊκών στρωμάτων προστέθηκαν και αυτά που δημιούργησαν οι πυρκαγιές. Η κυβέρνηση, όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες περί «ακραίων καιρικών φαινομένων» και «κλιματικής αλλαγής», εκτίθεται μιας και με δικιά της ευθύνη, αλλά και συνολικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουμε περικοπές στην δασοπροστασία, υποστελέχωση και χωρίς αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και πυροπροστασίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν μας καλύπτουν. 

Είναι πίσω από τις ανάγκες μας και δεν εξασφαλίζουν την επιβίωση μας, ενώ την ίδια στιγμή, η ανασυγκρότηση που μας λένε κυβέρνηση, περιφέρεια και Δήμοι μέσω επιτροπών και μεγαλοεπιχειρήσεων, ανοίγει την όρεξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες για νέα κέρδη μέσα από την καταστροφή μας. Για άλλη μια φορά, το μόνο που θα καταφέρουν είναι το ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ της μικρομεσαίας αγροτιάς με ριζική αλλαγή στη χρήση της γης και στο περιβάλλον, καθώς οι παραδοσιακές καλλιέργειες θα αντικατασταθούν. Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Ήδη προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις καταστροφές ιδιαίτερα σε καλλιέργειες και εγκαταστάσεις. 

Έχουμε πείρα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χωρίς οργανωμένο αγώνα και διεκδίκηση, όταν «πέσει ο κουρνιαχτός», τα προβλήματα μας θα ξεχαστούν και η κυβέρνηση που σήμερα εμφανίζεται ως δήθεν «προστάτης» μας θα καθυστερεί να δώσει ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που εξήγγειλε, όπως εξάλλου έχει κάνει σε τόσες άλλες καταστροφές, με τους αγρότες ακόμα να περιμένουμε τις ενισχύσεις. 

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μείνουμε στο τόπο μας, στα χωριά μας. Δείξαμε το δρόμο όταν μπήκαμε μπροστά και σώσαμε τα χωριά μας, τα σπίτια μας και τις οικογένειες μας απειθαρχώντας στις εντολές εκκένωσης που μας έδιναν. Τώρα είναι η ώρα οργανωμένα να διεκδικήσουμε όλα αυτά που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας, ξαναφτιάχνοντας το βιος μας.
Διεκδικούμε: 

 Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης. 

 Αποζημίωση για την φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμή επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση) και για όσα χρόνια απαιτούνται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Ξεχωριστή επιχορήγηση για την αγορά δέντρων και κλιμάτων αλλά και όλων των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την πλήρη αποκατάσταση της παραγωγής. 

 Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

 Άμεση επιχορήγηση για την ανακατασκευή των περιφράξεων που καταστράφηκαν. 

 Να εξασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή όσων κάηκαν τα σπίτια τους. 

 Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών. 

 Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά μας.  

 ΑΜΕΣΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά γιατί στις πρώτες βροχές θα πνιγούμε. 

 Αποζημίωση της παραγωγής από τις καταστροφές που έγιναν λόγω καύσωνα και παγετού. 

 Το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής μας να περιλαμβάνει πρώτα και κύρια τις αποκαταστάσεις των ζημιών και να γίνει με ευθύνη του κράτους, από κρατικούς φορείς με την αξιοποίηση εργατικού δυναμικού από τις πληγείσες περιοχές, χωρίς εκπτώσεις στα μεροκάματα και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. 

 Άμεσα εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης από τα αρμόδια δασαρχεία και υπηρεσίες για να επανέλθει το πευκοδάσος. Στελέχωση του δασαρχείου Πύργου με δασολόγους και δασοπόνους για να μπορούν να επιβλέψουν τα αντιπλημμυρικά έργα και την αναδάσωση. 

 Άμεσα μέτρα δασοπροστασίας με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και η απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείναντες δασικές εκτάσεις. 

 Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να κόψουν ξύλα για τις προσωπικές τους ανάγκες σε περιοχές που δεν επηρεάζουν τα αντιπλημμυρικά έργα 

 Για όσους έχουν παιδιά που σπουδάζουν να προβλεφθεί είτε στεγαστικό επίδομα, είτε εξασφάλιση δωματίου στις φοιτητικές εστίες. 

 Να διαγραφούν τα χρέη των πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων και να χορηγηθούν νέα δάνεια με 5ετή άτοκη περίοδο χάριτος για να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να ανασυστήσουν τα νοικοκυριά τους. 

 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των αντιλαϊκών φόρων. Μηδενικό ΦΠΑ για όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων δήμων. Πάγωμα και διαγραφή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ. 

 Για τους εργάτες γης άμεσα έκτακτο επίδομα και επίδομα ανεργίας για το επόμενο διάστημα. 

 Για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ αντίστοιχα μέτρα και επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα υπολειτουργεί η επιχείρηση. Ειδικά για τα ιδιωτικά και συνεταιριστικά ελαιοτριβεία 100% αποζημίωση του χαμένου εισοδήματος. 

Προχωράμε: 

 Στην αποστολή του ψηφίσματος αυτού στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και ζητάμε να κατατεθεί στη Βουλή 

 Στην κατάθεση του ψηφίσματος στην περιφέρεια και στους Δήμους Πύργου και Αρχαία Ολυμπία. 

 Σε συνελεύσεις στα πυρόπληκτα χωριά για τη συγκρότηση επιτροπών πυρόπληκτων σε όλα. 

 Συντονισμό με τις άλλες συντονιστικές επιτροπές πυρόπληκτων σε όλη την χώρα. 

 Συγκέντρωση στον Πύργο την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη και ώρα 19:30 στην Κεντρική πλατεία. 

Δεν πάμε ούτε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας! 
Ο μαζικός ενωτικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος!

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΟΑΣΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι φωτιές έκαψαν το βιος μας, δεν θα αφήσουμε να κάψουν και τις ζωές μας
ΟΑΣΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι φωτιές έκαψαν το βιος μας, δεν θα αφήσουμε να κάψουν και τις ζωές μας
https://1.bp.blogspot.com/-5RNhL6gJiUY/YSdXs5BZglI/AAAAAAAEzWM/NCJT9nKxtMQYpj_8TntGb1wndEfW7BH4ACLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-08-26_115329_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-5RNhL6gJiUY/YSdXs5BZglI/AAAAAAAEzWM/NCJT9nKxtMQYpj_8TntGb1wndEfW7BH4ACLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-08-26_115329_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_481.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_481.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy