Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Αυτήν τη φορά η στήριξη για την Ηλεία πρέπει να είναι με σχέδιο, ολοκληρωμένη και καθολική…

Για μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν πραγματικά τους πληγέντες και να προστατεύσουν το περιβάλλον μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ στο Κοινοβούλ...

Για μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν πραγματικά τους πληγέντες και να προστατεύσουν το περιβάλλον μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ στο Κοινοβούλιο 

Όλοι μαζί, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε όχι μόνο την αποκατάσταση αλλά και την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για αυτό. Με αυτή την φράση έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος για το νομοσχέδιο που αφορά στην κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές. 

Ο κ. Νικολακόπουλος, που ήταν εκ των πρώτων ομιλητών, εστίασε πολλά σημεία της τοποθέτησής του στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται άμεσα για τους πυρόπληκτους ενώ δε, αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ηλεία θέτοντας και εδώ την ανάγκη ενεργοποίησης πόρων του Ταμείου Μολυβιάτη που άλλωστε δικαιούται ο τόπος από το 2007. 

Ειδικότερα επεσήμανε : «Ο νομός Ηλείας έχει βιώσει δυστυχώς και στο παρελθόν τις συνέπειες φυσικών καταστροφών. Ειδικά μάλιστα πριν 14 χρόνια, όταν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε την φονική πυρκαγιά στο νομό μας. Και μέχρι σήμερα αναρωτιόμαστε για την πορεία της ενίσχυσης του Ταμείου Μολυβιάτη, ενός ταμείου που θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και ως προς τις υποδομές για τέτοιου είδους καταστροφές το νομό Ηλείας. 

Για τον λόγο αυτό, αυτή τη φορά η στήριξη της περιοχής πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, καθολική και με συγκροτημένο σχέδιο. Και να αποφύγουμε λάθη και αστοχίες του παρελθόντος. Με την αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου, κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου οφείλουμε να θέσουμε τώρα τις βάσεις για μια επόμενη μέρα με στόχο την αναγέννηση των δασών μας, τη δημιουργία βασικών υποδομών και δικτύων και την κατεύθυνση ενός συγκροτημένου μοντέλου ανάπτυξης της πυρόπληκτης περιοχής» . Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός μίλησε και πιο αναλυτικά για τα μέτρα που λαμβάνονται, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής : 

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ 

«Οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας ανεξάρτητα από το μέγεθος της ζημίας τους πρέπει να λάβουν την απαραίτητη στήριξη. Και οι ΠΝΠ που καλούμαστε να κυρώσουμε κινούνται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Η εφάπαξ έκτακτη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για κάθε κτιριακή εγκατάσταση και οικοσκευή σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2021, 2022 και 2023 τόσο για τα ακίνητα στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, όσο και για τα αγροτεμάχια αποτελούν αναγκαία μέτρα ουσιαστικής στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας. Και η στήριξη αυτή θα πρέπει να είναι όχι μόνο άμεση αλλά και πλήρης. 

Επιπλέον, η σύσταση του Ταμείου Κρατικής Αρωγής με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, το οποίο θα εποπτεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών, με σκοπό την χρηματοδότηση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης, ενίσχυσης και αποκατάστασης πληγέντων από θεομηνίες, συμπληρωματικά προς τις ενισχύσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, αποτελεί τη βάση, ώστε οι συμπολίτες μας να αισθανθούν σιγουριά και ασφάλεια για την επόμενη ημέρα. 

ΕΙΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΙΑ 

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να αναφερθώ στο Ειδικό Μοντέλο Αναπτυξιακού Προγράμματος, το οποίο τόνισε και ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Βουλή την περασμένη εβδομάδα και θα αφορά και την Ηλεία . Ένα σχέδιο άκρως απαραίτητο κυρίως αλλά όχι μόνο για τις περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Πύργου που επλήγησαν άμεσα αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές που υφίστανται έμμεσες δυσμενείς συνέπειες». 

ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΟΙ ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ 

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε επίσης μεταξύ άλλων την ανάγκη προστασίας του δασικού μας πλούτου και την κήρυξη άμεσα των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέων : «Οι απαγορεύσεις που θεσπίζονται είναι άκρως σημαντικές για όλες τις περιοχές και βέβαια για την Ηλεία, το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της οποίας εξαρτάται από την υγεία αυτού του φυσικού πλούτου που καταστράφηκε. Και αυτό μας υπενθυμίζει, ότι οφείλουμε να προστατεύουμε το πολύτιμο δώρο που μας δίνει η φύση και ότι υποχρέωσή μας είναι να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον που σίγουρα δεν πρέπει να είναι χειρότερο από ό,τι παραλάβαμε εμείς. 

Και μια από τις βασικότερες προβλέψεις αυτών των ΠΝΠ είναι η άμεση κήρυξη των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέων εντός προθεσμίας 30 ημερών, αντί για τριών μηνών που ίσχυε έως σήμερα. Η κυβέρνηση από την αρχή και τις προγραμματικές της θέσεις ακόμη και όχι τώρα , έχει κατανοήσει απόλυτα την αξία της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος ως βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής της , για μια βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη».

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αυτήν τη φορά η στήριξη για την Ηλεία πρέπει να είναι με σχέδιο, ολοκληρωμένη και καθολική…
Αυτήν τη φορά η στήριξη για την Ηλεία πρέπει να είναι με σχέδιο, ολοκληρωμένη και καθολική…
https://1.bp.blogspot.com/-rPNYEnlWCJk/YS4nDiDl3hI/AAAAAAAEzx4/WW4CjwIftp4T6XvL_qy-fsfC8eUv8J_gQCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-08-31_155526_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-rPNYEnlWCJk/YS4nDiDl3hI/AAAAAAAEzx4/WW4CjwIftp4T6XvL_qy-fsfC8eUv8J_gQCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-08-31_155526_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_926.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_926.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy