Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Ασφαλιστικό με το βλέμμα στη Νέα Γενιά μας !

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  Η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ θα επαναλάβει τα λάθη ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ...

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ θα επαναλάβει τα λάθη ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ με τις διαδοχικές περικοπές…. 

Στο νέο μοντέλο της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης που θα ανταποκρίνεται στα νέα δημογραφικά δεδομένα και στις λειτουργίες ενός σύγχρονου Κράτους με εξασφάλιση συντάξεων για τους νέους και τους παλιούς ασφαλισμένους, μίλησε στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπ. Εργασίας σε σχέση με το ασφαλιστικό και τη Νέα Γενιά ο Ηλείος κοινοβουλευτικός Ανδρέας Νικολακόπουλος. Ανέφερε μάλιστα τους τρεις πυλώνες που μπορεί να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια επισημαίνοντας : « Ο πρώτος πυλώνας, αφορά την κύρια-βασική σύνταξη. 

Την σύνταξη που εγγυάται το κράτος, η οποία βασίζεται σε ένα διανεμητικό σύστημα όπου ο σημερινός ασφαλισμένος πληρώνει τον σημερινό συνταξιούχο. Στο δεύτερο πυλώνα, έναν πυλώνα που αποτελεί τομή για το νέο σύστημα, εισάγεται ο «ατομικός κουμπαράς» που επιτρέπει στους νέους ασφαλισμένους να αποταμιεύουν και να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο της επικουρικής τους σύνταξης. 

Ουσιαστικά αναφερόμαστε στην δυνατότητα επιλογής του ασφαλισμένου στο νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), ενός δικού του επενδυτικού προφίλ. Έναν πυλώνα με καθαρά κεφαλαιοποιητικά κριτήρια με τα οποία παράλληλα με την κύρια εθνική σύνταξη, που χρηματοδοτείται και θα εξακολουθήσει να χρηματοδοτείται από το κράτος, οι συνταξιούχοι θα έχουν και την προσωπική επικουρική τους σύνταξη. Ανεξάρτητα από την πορεία των επενδύσεων όμως, η τελική σύνταξη δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή που αντιστοιχεί στο σύνολο των εισφορών του εργαζόμενου που έχει καταβάλει. Και μόνο ο τρίτος πυλώνας θα αφορά την ιδιωτική ασφάλιση και θα είναι προαιρετικός». 

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ «ΚΟΜΒΙΚΟ» ΣΗΜΕΙΟ 

Ο κ Νικολακόπουλος συνδέει με συγκεκριμένα στοιχεία την εξέλιξη του ασφαλιστικού με την πορεία του δημογραφικού προσθέτοντας μεταξύ άλλων : «Είναι γνωστό ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας μας είναι το δημογραφικό. Το πρόβλημα αυτό είχε τονισθεί ιδιαίτερα και σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2015. Ένα ζήτημα που προϋπάρχει και διαρκώς διογκώνεται καθώς η χώρα μας εμφανίζει σταθερή, σταδιακή και σημαντική μείωση του πληθυσμού και παράλληλα σταθερή γήρανση. 

Το 2030, σε λιγότερο από 10 χρόνια θα είμαστε η πιο γηρασμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεπερνώντας ακόμα και την Ιταλία. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι το ασφαλιστικό σύστημα επηρεάζεται και από το δημογραφικό. Η αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους είναι πλέον 1,7 προς 1, ενώ το σύστημα δομήθηκε - αρκετές δεκαετίες πριν και συγκεκριμένα το 1950- με αναλογία 4 προς 1. Οι εισφορές των εκάστοτε εργαζομένων πλέον δεν αποταμιεύονται, αλλά δαπανώνται για τις σημερινές συντάξεις και οι νέοι ασφαλισμένοι γίνονται οι χαμένοι ενός συστήματος που οδηγείται στην ολική απαξίωση» . 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΙΩΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 15 ΦΟΡΕΣ! 

«Αν δεν γινόταν λοιπόν μεταρρύθμιση, η αντιμετώπιση του προβλήματος θα μπορούσε να γίνει με μείωση συντάξεων, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 15 φορές. Να θυμίσω μόνο την μείωση των επικουρικών έως 50%, την κατάργηση του ΕΚΑΣ,  την παρακράτηση των αναδρομικών για σχεδόν ένα έτος και τις αυξημένες εισφορές υπέρ υγείας. Αυτά έκανε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ τα κάνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Αλλιώς η αντιμετώπιση θα γινόταν με ευχολόγια ή προβλέψεις . Διότι ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ το 2018, ως πρωθυπουργός της χώρας τότε, είχε πει ότι δεν χρειάζεται μείωση συντάξεων -την οποία βέβαια είχε κάνει- διότι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς αφορά συνταξιούχους που ήταν άνω των 70 ετών, άρα η όποια περικοπή δαπανών θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου, δηλαδή θα λυθεί το πρόβλημα με φυσικό τρόπο». Ακολούθως ο βουλευτής του Νομού μας κάλεσε τους συναδέλφους του να ψηφίσουν το σχέδιο νόμου σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής : 

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ 

«Το νέο σύστημα που καλούμαστε να στηρίξουμε βασίζεται σε μια βιώσιμη επικουρική ασφάλιση. Σε μία ασφάλιση που τα χρήματα των ασφαλισμένων θα επενδύονται αλλά και θα διασφαλίζονται με όφελος για τους ασφαλισμένους αλλά και για τη χώρα. Μία μεταρρύθμιση - κίνητρο για τη νέα γενιά που θα αλλάξει οριστικά την αντίληψη κάθε νέου που απαξιούσε το δικαίωμα στην σύνταξη του, δίνοντας ταυτόχρονα τη σιγουριά στους ήδη ασφαλισμένους. 

Μία μεταρρύθμιση που συμβάλλει στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας και βελτιώνει τα κρατικά έσοδα. Μία μεταρρύθμιση η οποία για πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα. Με το βλέμμα στο αύριο, στη νέα γενιά» .

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ασφαλιστικό με το βλέμμα στη Νέα Γενιά μας !
Ασφαλιστικό με το βλέμμα στη Νέα Γενιά μας !
https://1.bp.blogspot.com/-2wY7wmLuYs0/YTENU59mzAI/AAAAAAAEz9w/D2FFqocLbrIUQ2HTAfTWugfvPSWjRVwdACLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-09-02_204205_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-2wY7wmLuYs0/YTENU59mzAI/AAAAAAAEz9w/D2FFqocLbrIUQ2HTAfTWugfvPSWjRVwdACLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-09-02_204205_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_63.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_63.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy