-->

Τάκης Αντωνακόπουλος: "Ο νεοφασισμός είναι μια πρακτική που επανέρχεται στον Πύργο..."

Το να μιλάς με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο είναι απόλαυση γιατί ο πολιτικός του, ίσως και παρορμητικός κάποιες φορές, λόγος το...

Το να μιλάς με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο είναι απόλαυση γιατί ο πολιτικός του, ίσως και παρορμητικός κάποιες φορές, λόγος του και η ευφυία του ξετυλίγονται απλόχερα. 
Και είναι επίσης σημαντικό πώς όταν μιλάει κοιτάει πάντα τον συνομιλητή στα μάτια.  

Ισως, το γεγονός ότι τον γνωρίζω πολλά χρόνια, από την εποχή που ήταν αντινομάρχης, να παίζει κάποιο ρόλο στο γεγονός ότι μαζί μου αφήνεται. 
Αλλωστε μαζί του έχω κάνει και άπειρες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και πάντα τον θυμάμαι όπως και σήμερα. Μαχητικό, συλλογικό, επιθετικό όταν έπρεπε.

Σε αυτή τη νέα συνέντευξη μιλάει και πάλι για πολλά. Για τις εκδηλώσεις που με επιτυχία πραγματοποίησε ο δήμος Πύργου, για τις συνεχιζόμενες αήθεις επιθέσεις που δέχεται από συγκεκριμένα πρόσωπα που τον έχουν στοχοποιήσει από την ημέρα της μεγάλης του εκλογής ως δήμαρχος της Ηλειακής πρωτεύουσας, για τους πολιτικούς του αντιπάλους... και για πολλά, πάρα πολλά ακόμη που δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν όλα σήμερα. 

Γι' αυτό σήμερα, δημοσιεύουμε το πρώτο μέρος αυτής της συνέντευξης και πιστέψτε μας: Και τα υπόλοιπα μέρη της συνέντευξης που θα δημοσιευτούν είναι ιδιαίτερα σημαντικά και σκληρά για κάποιους. Και όπως κάποτε είχα γράψει, επειδή ακριβώς τον ξέρω καλά, "φροντίστε να μην τον κάνετε να απασφαλίσει"...!

Γιώργος Φάκος 


Οι εκδηλώσεις μας είναι προσφορά στους πολίτες...

"Στις εκδηλώσεις που κάνουμε δεν κόβουμε εισιτήρια. Είναι προσφορά προς τους πολίτες. Το λέω αυτό γιατί άκουσα άλλη μια ανοησία. Υπάρχει μάλλον μια τάξη ολίγων ανόητων που θέλει να κάνει θόρυβο στην περιοχή, ότι δεν βγάλαμε πολλά λεφτά για παράδειγμα με την συναυλία του Χατζηγιάννη. Μα, τα παιδιά κουπόνι διακίνησαν. Ο σύλλογος παραπληγικών διακίνησε κουπόνι ενίσχυσης των πυροπλήκτων, δεν κάναμε συναυλία για να βγάλουμε κέρδη για τους πυρόπληκτους και να τα δώσουμε. Κάποιοι εδώ στην Ηλεία θεωρούνται όντα ξεχωριστά και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. 

Γίνονται συναυλίες παντού αφιερωμένες σε ένα γεγονός που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δεν κάναμε συναυλίες να εισπράξουμε. Και δεν είναι λογική "μη κάνεις συναυλίες και δώσε τα λεφτά εκεί", κάτι πρέπει να κάνεις, υπάρχει και ο κόσμος που περιμένει από εμάς πράγματα. 

Εμείς αρχικά είχαμε προγραμματίσει εκδηλώσεις να κάνουμε στην κεντρική πλατεία. Ομως, το πρώτο κύμα του covid μας τις ακύρωσε. Στην πορεία, με βάση τα μέτρα, μπορούσαμε να κάνουμε εκδηλώσεις όπως έγιναν σε όλη την Ελλάδα. 

Βγήκαν κάποιοι το βράδυ που είχαμε στον Χατζηγιάννη 2.000 παιδιά -αυτό τους πονάει κάποιους. Κάποιους κακομοίρηδες. Εμείς είμαστε με τον λαό. Είμαστε με την μεγάλη πλειοψηφία, με τους ζωντανούς ανθρώπους που κυκλοφορούν, που ζουν με τα μέτρα βεβαίως προστασίας. Δεν είμαστε με αυτούς που τους έχει γίνει η εσωστρέφεια και ο πανικός τρόπος ζωής. Δεν θα κλειδωθούμε στα σπίτια. 

Αυτή είναι υπερσυντηρητική άποψη και όποιοι το λένε αυτό εξυπηρετούν κι έναν στόχο του συστήματος. Να κλείσουν τον κόσμο στα σπίτια του. Να μην υπάρχει μαζικότητα, επικοινωνία, διάλογος. Ετσι αξιοποιούν τον πανικό του κόσμου με τον covid και τον υπερσυντηρισμό κάποιων που παριστάνουν τους ακραίους επιστήμονες. Οχι, άμα τηρείς τα μέτρα, κάνεις τα εμβόλιά σου -δε λέω να πας για εμβόλιο με τον πιστόλι στο κρόταφο, αν θες το κάνεις, εγώ το έκανα- δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Τα λέω αυτά διότι έγινε μια συναυλία στην Πάτρα με τον Χατζηγιάννη που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και είχαν 6.000 κόσμο κι εκεί δεν μίλησε κανείς. Είναι χαζοί οι Πατρινοί που κανείς δεν είπε τίποτα; Εδώ βγήκαν κατευθείαν κάτι εξυπνάκηδες, άνευ πτυχίου γιατροί, να πουν αυτοί οι εισαγγελείς διάφορα αλλά δεν τους ενοχλεί που πηγαίνουν στις καφετέριες και κάθονται και μιλάει ο ένας στο πρόσωπο του άλλου. Η υποκειμενικότητα και η εμπάθεια κάποιων πολύ λίγων ανθρώπων στην περιοχή βγαίνει συνέχεια στο πρόσωπο του δημάρχου. Είναι κομπλεξικοί, είναι άνθρωποι με συμπλέγματα κατωτερότητας. Τους λυπάμαι, γιατί όποιος έχει τέτοια συμπλέγματα είναι άρρωστος". 

Ζουν στο περιθώριο...

Οι άνθρωποι αυτοί είναι περιθώριο. Είναι νεοφασίστες. Ο νεοφασισμός είναι μια πρακτική που επανέρχεται. Δηλαδή, δεν μπορώ να σε αντιμετωπίσω σε αυτό που κάνεις και προσπαθώ να σε κατηγορήσω, να ρίξω λάσπη τι είσαι ώστε να μειώσω και αυτό που κάνεις. Την πλάτη μας βλέπουν. Κάναμε εκδήλωση με τον Χατζηγιάννη 2.000 παιδιά. Τηρήσαμε τα μέτρα και όλα μια χαρά. Ηρθαν και τα παιδιά από τον σύλλογο παραπληγικών, μάζεψαν και κάτι χρήματα που θα δοθούν με υλικά και μέσα βοήθειας στα πυρόπληκτα χωριά του Πύργου. Αυτά τα 2.000 παιδιά τα αγνοούν αυτοί που κάνουν τον εισαγγελέα; 

Τους ξενίζει το φως; 

Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα να προσφέρει πολιτισμό και ψυχαγωγία στους πολίτες; Οι άνθρωποι τι είναι; Μηχανές φαγητού; Ετσι μπορεί να έχουν μάθει αυτοί. Οι άνθρωποι έχουν κεφάλια και ψυχή. Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Πύργος ήταν τουρκόπολη. Ετσι τον είχαν καταντήσει. Τώρα τους ξενίζει το φως; Είχαν μάθει σαν αρουραίοι να ζουν στο σκοτάδι; Τους ξενίζει το φως και ο πολιτισμός; Εντάξει, επιλογές είναι αυτές αλλά μέσα από αυτές φαίνονται ποιοι είναι, με ποιους είναι, τι άνθρωποι είναι.

Βγαίνουν τώρα κάτι τύποι που ήταν παλιά υποκόμοι και μισθωμένα όργανα εξουσιών και κάνουν τον εισαγγελέα, κάνουν τον τιμητή, κάνουν τον επαναστάτη.  Βγαίνει κάποιος που ήταν μίσθανος της νομαρχίας για χρόνια, δούλευε στο εκδοτικό συγκρότημα που τώρα κατηγορεί  και τι θέλει να μας πει; 

Είναι νεοφασίστες και γκεμπελιστές. Πες πες κάτι θα μείνει. Επίσης βγάζουν και μια έμφυλη βία κατά των γυναικών. Ασχολούνται πια με τις γυναίκες. Δηλαδή, λέει η γυναίκα του τάδε είναι εκεί στο δημαρχείο και πληρώνεται και παίρνει τόσα.  Η άλλη γυναίκα, μπήκανε στο facebook να δούνε τις φωτογραφίες της  και της δημοσιεύσανε μία. Αυτοί είναι. Μιλάμε για γελοίους. Για παρακμιακούς τύπους για να μη πω για ψυχικά διαταραγμένους. Ευτυχώς που αυτοί είναι αντίπαλοί μας γιατί φαίνεται πώς είμαστε σε καλό δρόμο εμείς. 5-6 είναι στον Πύργο αυτοί. Τους ξέρει ο κόσμος. Αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή. Κοινωνικά και πολιτικά -εγώ δεν μπαίνω στα προσωπικά τους- είναι να φεύγεις μακριά. Αυτοί είναι τύποι, δεν είναι άνθρωποι γιατί οι άνθρωποι σέβονται αξίες, ιδιαίτερα ο δημοκράτης. 

Οι νεοφασίστες, λοιπόν, έχουν τα εξής: Κιτρινισμός, νεοαυριανισμός, στοχοποίηση ανθρώπου, προσπαθούν να κάνουν δολοφονία χαρακτήρων, μισογύνηδες. Δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να είναι θεσμικοί κι έχουν υιοθετήσει αυτά τα πράγματα. Νεοφασισμός κανονικός". 


-newsgf.net: Να μείνω λίγο στις εκδηλώσεις και διάβασα κάποιες αναρτήσεις που έλεγαν ότι η αντιπολίτευση δεν εμφανίστηκε πουθενά. 

"Ναι και αυτό σημαίνει κάτι τραγικό. Οτι δεν λειτουργούν με βάση τα πολιτικά κριτήρια και την συλλογική αντίληψη που πρέπει να έχει ένας αυτοδιοικητικός. Λειτουργούν με ένα μίσος, με μια εμπάθεια προσωπική. Κι ένας άνθρωπος που σκέφτεται έτσι δεν μπορεί να κάνει καλό στην κοινωνία. Αυτό είναι το πρώτο κριτήριο για το οποίο η κοινωνία πρέπει να τους απορρίψει. 

Δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις του δήμου Πύργου γιατί, να σας πω, ότι οι εκδηλώσεις περιέχουν και υψηλή νοηματική. Δείτε την εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη 5 ημέρες μετά την κηδεία του. Που έζησε στην περιοχή και είπε λίγο πριν πεθάνει ότι "θα ήθελα να ήμουν στον Πύργο της Ηλείας". 
Δεν το τίμησαν αυτό. Που ήρθε εδώ η κόρη του και η ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. 
Εδειξαν λοιπόν ότι δεν μπορούσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Είναι εξαφανισμένοι από την κοινωνία...
 
Αυτό το διάστημα κάνει και η Περιφέρεια εκδηλώσεις. Ορισμένες τις κάνουμε και μαζί. Εγινε προχθές η εκδήλωση με την πολυφωνική της Πάτρας, μια φοβερή εκδήλωση, και δεν ήρθε κανένας τους. Επίσης, πριν ένα μήνα που έγινε ένα θεατρικό δεν ήρθε κανένας τους. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι εξαφανισμένοι από την κοινωνία. Δεν υπάρχουν. Είτε είναι ελιτίστες, είτε έχουν ανθρωποφοβία, είτε αδιαφορούν ή περνάνε  καλά σπίτι τους. Πάνε στο παραλιακό τους, στη βίλα τους και περνάνε καλά. Βλέπουν την κοινωνία από το μπαλκόνι του γραφείου τους και τέτοια ελιτίστικα. Την κοιτούν αφ' υψηλού ή επιθετικά γιατί δεν τους προτίμησε η κοινωνία. Μα η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη χρόνια τώρα, δεν το έχουν καταλάβει; 
Δεν ήρθαν ούτε στην εκδήλωση για την μάχη του Πύργου. 

Δεν σέβονται τις επιλογές της κοινωνίας. Εγώ είμαι επιλογή της τοπικής κοινωνίας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που αποτελώ επιλογή της. Ο καθένας έχει μια διαδρομή εκτίμησης. Με έχουν δει και στην πολιτική μου συμπεριφορά ότι είμαι ειλικρινής, μαχητικός και συλλογικός. Δεν έχω στοιχεία έπαρσης και το ξέρει αυτό ο κόσμος.  Αυτοί είναι καλάμια καβαλημένα που δεν πάνε εκεί που είναι ο λαός και κρύβονται. Προσωπικά είμαι κάθε μέρα με τον κόσμο. Πήγανε ποτέ σε καφενείο; Πήγανε ποτέ σε ουζερί ή σε ένα πανηγύρι; Δεν έχω έπαρση, τους απαντώ στο προκλητικό ύφος και στην λασπολογία όπως τους αρμόζει. Μόνο σε αυτούς απαντώ έτσι.

Είχα την δυνατότητα, γιατρός καρδιολόγος είμαι, μια χαρά τα πήγαινα με τον κόσμο, κι αν ήθελα να βγάλω λεφτά αν ήμουν σαν κάποιους επαγγελματικό αρπακτικό θα είχα βγάλει πολλά λεφτά. Γιατί κάποια επαγγελματικά αρπακτικά έχουν βγάλει άπειρα λεφτά από την κοινωνία και θέλουν τώρα να την διοικήσουν. Αν αγαπούσα το χρήμα τόσα χρόνια έχει βρεθεί άνθρωπος να πει ότι με πλήρωσε; Ποτέ. Αυτοί τι έκαναν όλα τα χρόνια στον Πύργο; Θησαύριζαν.  Και θησαύριζαν, φεύγοντας από το δημαρχείο σήκωσαν και βίλες, αγόρασαν παραλιακά, έκαναν δουλειές κ.λ.π.  Πως; Κι έχουν θράσος να μιλάνε; Να δημιουργήσουν υπόνοια σε μένα ότι υπάρχει θέμα οικονομικής κακοδιαχείρισης; Οχι, δεν γίνεται αυτό. 

Να δώσουμε το πόθεν έσχες...

Ο καθένας έχει μια ταυτότητα στην περιοχή. Ας μας δώσουν τα πόθεν έσχες. Τους προκαλώ ανοιχτά αυτούς που λένε για μένα. Να δώσουμε το πόθεν έσχες. Τι έχει ο καθένας και πότε τα απέκτησε. Για να δείξουμε ποιος αγαπάει το χρήμα, ποιος κυνηγάει τον πλούτο και ποιος θεωρεί τον πλούτο συγκριτικό πλεονέκτημα. 
Και κάτι ακόμα. Να απαντήσω σε κάτι που δεν μπορούν να το αμφισβητήσουν. Δεν αποδέχτηκα 150.000 αναδρομικά με δικαστική απόφαση. Και παρ' όλα αυτά χρωστάω στη τράπεζα από τις εκλογές και πληρώνω τα γραμμάτιά μου. Τι να μου πουν αυτοί;".

-newsgf.net: Τελικά αναρωτιέμαι εάν για την κατάντια του νομού γενικότερα ευθύνες υπάρχουν μόνο στις εκάστοτε κυβερνήσεις ή κυρίως στη νοοτροπία που μας διακατέχει;

"Υπάρχει και φοβερή ευθύνη στον τόπο. Να κάνω μια διάκριση ευθύνης που φτάνει και στους πολίτες που στηρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Στη χώρα μας έχουμε τις ίδιες κυβερνήσεις. Αρα, δίνονται σε όλους μας οι ίδιες ευκαιρίες. Μας ζηλεύανε; Είχαν εμπάθεια με μας; Οχι βέβαια.  Στο κάτω-κάτω συμπάθεια είχαν. Τουλάχιστον επί ΠΑΣΟΚ έπαιρνε 50% εδώ.  

Εμείς εδώ, με τις χαμηλού επιπέδου επιλογές μας και με αυτούς που βγαίνουν μπροστά και είναι ακόμη χειρότεροι και είναι δράστες του εγκλήματος. Και βλέπετε, για παράδειγμα εδώ στον Πύργο,  η διαφορετικότητα μιας ομάδας ή κάποιων ομάδων που ποδογέτησαν την περιοχή, που κοίταξαν μόνο τον εαυτό τους κι έρχονται τώρα ως τιμητές. Εδώ είναι η μεγάλη παράνοια. Αυτοί οι οποίοι ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την κατάντια της πόλης.

Πετύχαμε στο 80% 

Βρήκαμε μια πόλη με βουνά σκουπιδιών. Εμείς ναι έχουμε πετύχει στο 80% και λέμε γιατί. Διότι υπάρχουν αντικειμενικές αδυναμίες γι' αυτή την κατάσταση. Διότι ο στόλος  των αυτοκινήτων δεν αλλάζει εύκολα, διότι εργαζόμενους δεν διορίζει το κράτος, διότι υπάρχουν παθογένειες στο χώρο εργασίας, διότι δεν υπάρχει η τέλεια περιβαλλοντική συμπεριφορά πολλών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ομως πετύχαμε στο 80%. Τις επόμενες ημέρες παίρνουμε 350 κάδους, με βάση τις χρονοβόρες διαδικασίες. 

Θέλω να σας πω κάτι για τα έργα, τα οποιαδήποτε έργα. Από την ώρα που δημοπρατείς θέλεις 7-8 μήνες, αν έχεις προσφυγές όπου ο καθένας μπορεί να κάνει. Ολα τα άλλα  είναι έπεα πτερόεντα ή άγνοια είναι ή συνειδητό ψέμα για να παραπλανούν τον κόσμο. 

*«φτερωτά λόγια», ομηρική φράση. 
Για χαρακτηρισμό λόγων που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν έχουν καταγραφεί και έτσι είναι εύκολο ν΄ αμφισβητηθούν ή και να διαψευστούν ως λεχθέντα.

Συνεχίζεται...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τάκης Αντωνακόπουλος: "Ο νεοφασισμός είναι μια πρακτική που επανέρχεται στον Πύργο..."
Τάκης Αντωνακόπουλος: "Ο νεοφασισμός είναι μια πρακτική που επανέρχεται στον Πύργο..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8_fp5nJUxLTppmWm-1nJC-4umC2uQynkBSG_TwG4wrx8NkrrYIcHymj6HUn5joSbPBQoY2Pwm8arGGZ6SRVLcjd2kDf3Tf2FFuereLLdmB2bDtrpaQb_tAGcRR3hsSle9WcV2kk1wXOk/s600/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-09-20_154848_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8_fp5nJUxLTppmWm-1nJC-4umC2uQynkBSG_TwG4wrx8NkrrYIcHymj6HUn5joSbPBQoY2Pwm8arGGZ6SRVLcjd2kDf3Tf2FFuereLLdmB2bDtrpaQb_tAGcRR3hsSle9WcV2kk1wXOk/s72-c/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-09-20_154848_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_650.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_650.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy