-->

Κρέστενα: «Το κτίριο Λαλούντα θα γίνει ένα πραγματικό κόσμημα για όλο το δήμο

  Η εταιρεία με την επωνυμία: «ΕΡΓΟΓΕΝΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ανακηρύχτηκε από τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ως προσωρινός αν...

 

Η εταιρεία με την επωνυμία: «ΕΡΓΟΓΕΝΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ανακηρύχτηκε από τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ως προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΛΑΛΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ», αρχικού προϋπολογισμού δαπάνης 660.000,00 €, αφού προσέφερε ποσοστό μέσης έκπτωσης 32,57 % ( το ποσό του έργου είναι 358.907,52 € χωρίς ΦΠΑ 24%.). 

Το έργο αφορά τη διατήρηση, επισκευή κι αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου Λαλούντα επί της οδού Φωτοπούλου στην Κοινότητα Κρεστένων. 

Λόγω της επιβαρυμένης στατικής κατάστασης του κτιρίου στην πάροδο των χρόνων απαιτείται: 

*** Αποξήλωση του υφιστάμενου κατεστραμμένου και επικίνδυνου ξύλινου δαπέδου ισογείου και ορόφου και αντικατάστασή του στην ίδια στάθμη με νέο ιδίου τύπου. 
*** Ενίσχυση του φέροντα οργανισμού με εσωτερικό οπλισμένο επίχρισμα πάχους 5 εκ. 
*** Ενίσχυση των θεμελίων και υποβάθμιση του δαπέδου του υπογείου από την στάθμη του -1,15 μ. στην στάθμη του -1,22 μ. 
*** Αντικατάσταση την υφιστάμενης κατεστραμμένης ξύλινης εσωτερικής σκάλας από το ισόγειο στον όροφο, ιδίου τύπου και αρχιτεκτονικής και επέκτασή της προς το υπόγειο. 
*** Στον υπόγειο χώρο γίνεται νέα διαμερισμάτωση σε χώρο μηχανοστασίου, δυο W.C. και ένα W.C. ΑΜΕΑ. Θα κατασκευαστεί και μία νέα σκάλα στο πίσω όριο του υπογείου, που θα επικοινωνεί με τον ακάλυπτο χώρο στην ιδία θέση με την υφιστάμενη ράμπα. 
*** Στο ισόγειο παραμένει η διαμερισμάτωση ίδια, εκτός από τον υφιστάμενο χώρο κουζίνα –χώρος υποδοχής όπου πλέον γίνεται ένας. Τα υφιστάμενα δωμάτια θα φιλοξενούν την αίθουσα νεότητας – πολιτιστικών εκδηλώσεων και ένα γραφείο. Βορειοδυτικά αποξηλώνονται οι εγκαταστάσεις της κουζίνας (υδραυλικά και πάγκοι). 

Η μεταγενέστερη προσθήκη δυτικά του κτιρίου αποξηλώνεται και αντικαθίσταται με μια εστεγασμένη βεράντα με κεραμίδι. Στις τέσσερις γωνίες της προτείνονται τετράγωνες πέτρινες κολώνες ιδίου τύπου πέτρας με το κτίριο. Αντικαθίσταται η κλίμακα του ακάλυπτου με μια νέα μαρμάρινη σκάλα και μεταλλικό κάγκελο ιδίου σχεδίου. 

*** Στον όροφο προτείνεται ένας ενιαίος χώρος που θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα εκδηλώσεων. Τυχόν νέες κατασκευές θα είναι από το ίδιο υλικό, θα έχουν την ιδία αρχιτεκτονική και χρώμα με τα υφιστάμενα. 
*** Η πρόσβαση ΑΜΕΑ στους ορόφους του κτιρίου γίνεται μέσω αναβατόριου παράλληλα με την γραμμή ανάβασης της προτεινόμενης κλίμακας όπως και στην είσοδο του κτιρίου μέσω ενός δεύτερου αναβατορίου. 
***Αντικατάσταση ξύλινης στέγης ιδίου τύπου. 
*** Στον περιβάλλοντα χώρο προτείνεται περιμετρικό παρτέρι με υψηλή και χαμηλή δενδροφύτευση, ανάδειξη των υφιστάμενων δένδρων. Πλακόστρωση του κεντρικού μέρους του ακάλυπτου για την πιθανή χρήση του σε εκδηλώσεις, αλλά και του μονοπατιού βόρεια του οικοπέδου. Επένδυση υφιστάμενης σκάλας με μάρμαρο και κατασκευή αναβατόριου που να επιτρέπει την πρόσβαση ΑΜΕΑ. Διαμόρφωση μονοπατιού με ράμπες και πλατύσκαλα για την δυνατή πρόσβαση των ΑΜΕΑ στον νέο διαμορφωμένο ακάλυπτο χώρο.

Γιάννης Δάγκαρης: «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο και την Κρέστενα» Για το πολύ σημαντικό αυτό έργο μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κος Γιάννης Δάγκαρης που τόνισε ότι το κτήριο «Λαλούντα» μετά την ανακατασκευή του, θα είναι ένα κόσμημα για την περιοχή και θα βοηθήσει στην αναβάθμιση όλου του δήμου.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο και την Κρέστενα, γιατί θα είναι ένα κέντρο νεότητας, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να συμβάλει στην ανάπτυξη όλης της περιοχής. Το κτίριο Λαλούντα είναι διατηρητέο, και όπως είναι τώρα είναι ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Αυτό το κτήριο λοιπόν θα πάρει άμεσα ζωή, αφού θα μείνουν μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι και όλα τα υπόλοιπα εσωτερικά θα αλλάξουν. 

Μιλάμε για ολική ανακατασκευή, ενώ στο υπόγειο θα γίνει το λεβητοστάσιο, ενώ εκεί θα υπάρχουν και τα w.c. Στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο θα στεγαστούν οι δραστηριότητες του κέντρου νεότητας. Θα είναι ένα κτίριο κόσμημα για την περιοχή και μακάρι να παίξει το ρόλο τον οποίο προσδοκούμε και εμείς και για αυτό προχωράμε στην ανακατασκευή αυτού του κτηρίου». 

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κρέστενα: «Το κτίριο Λαλούντα θα γίνει ένα πραγματικό κόσμημα για όλο το δήμο
Κρέστενα: «Το κτίριο Λαλούντα θα γίνει ένα πραγματικό κόσμημα για όλο το δήμο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiB_A5b2NFaO29RKEh5OkzEufdIw2WEfSUYWnBoyxDF4-DAUeleVSrcmHojEcKLNE_3s00gXPc-lNsHSZtK6grLQ0gERFH7XBdod-VsjIVthT-J21L84bpqHbVaFRmrcu80_kbyMIE1NIw/s600/LALOYNTA.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiB_A5b2NFaO29RKEh5OkzEufdIw2WEfSUYWnBoyxDF4-DAUeleVSrcmHojEcKLNE_3s00gXPc-lNsHSZtK6grLQ0gERFH7XBdod-VsjIVthT-J21L84bpqHbVaFRmrcu80_kbyMIE1NIw/s72-c/LALOYNTA.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_922.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_922.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy