Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Εdupass.gov.gr: Αλλάζουν όλα άμεσα για τη δήλωση του self test στα σχολεία

Το self test που κάνουν σήμερα οι μαθητές πρέπει να δηλωθεί το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης στο selftesting.gov.gr. Όμως φαίνεται ότι...

Το self test που κάνουν σήμερα οι μαθητές πρέπει να δηλωθεί το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης στο selftesting.gov.gr. Όμως φαίνεται ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί το edupass.gov.gr και για τους μαθητές. Διορία έως 12 Οκτωβρίου έχουν οι Διευθυντές των σχολείων. Αλλάζουν όλα τις επόμενες μέρες για τα self test που κάνουν οι μαθητές για τα σχολεία, καθώς μέχρι 12 Οκτωβρίου (δηλαδή αύριο Τρίτη) θα πρέπει να είναι σε λειτουργία οι θυρίδες των σχολείων στο edupass.gov.gr. Το self test που κάνουν σήμερα οι μαθητές πρέπει να δηλωθεί το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης στο selftesting.gov.gr. 

Όμως φαίνεται ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί το edupass.gov.gr και για τους μαθητές. Ειδικότερα, να θέσουν σε λειτουργία τη θυρίδα της σχολικής τους μονάδας στην πλατφόρμα «edupass.gov.gr» άμεσα και το αργότερο έως την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, ζητά από τους Προϊσταμένους και διευθυντές σχολείων με εγκύκλιό της η υφυπουργός παιδείας κ. Ζέττα Μακρή.
Τι αναφέρει η εγκύκλιος για το self test και το edupass.gov.gr 

Στο πλαίσιο ικανοποίησης της ανάγκης παροχής βελτιωμένου επιπέδου ψηφιακών υπηρεσιών προς τα φυσικά και νομικά πρόσωπα-νομικές οντότητες μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ) με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την ορθή διεκπεραίωση των υπηρεσιών αυτών και σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, παρακαλούμε να ενημερώσετε τους/τις Διευθυντές/ντριες των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών αρμοδιότητάς σας, όπως προβούν στη δημιουργία θυρίδας για τη σχολική τους μονάδα στην ΕΨΠ, σύμφωνα και με τα αναφερόμενα ακολούθως: 

Α. Θυρίδες αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), εφεξής ΕΨΠ, τηρούνται οι θυρίδες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.), των οργανικών μονάδων αυτού και του συνόλου των δημοσίων εκπαιδευτικών δομών, ανεξαρτήτως τύπου και βαθμίδας για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 26 του ν. 4727/2020. 

Σε συνέχεια του υπό στοιχεία 123456/Α6/30.09.2021 αιτήματος του Υ.ΠΑΙ.Θ. προς την Υπηρεσία Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, οι σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα Εργαστηριακά Κέντρα και η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων πρέπει να δημιουργήσουν τις αντίστοιχες θυρίδες τους στην ΕΨΠ για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 26 του ν. 4727/2020. 

Ειδικά για τους σκοπούς της προστασίας της δημόσιας υγείας και του ελέγχου της εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 για τη φυσική παρουσία στις εκπαιδευτικές δομές αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και για την πλήρωση του σκοπού λειτουργίας της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» του άρθρου 68 του ν.4830/2021 (η «πλατφόρμα») καταχωρίζονται στις θυρίδες των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής τα απαραίτητα στοιχεία με τη μορφή δεδομένων χαρακτηρισμού κατάστασης φυσικών προσώπων, σύμφωνα με τα οποία επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται η φυσική παρουσία αυτών στον χώρο της εκπαιδευτικής δομής. 

Β. Λειτουργίες και Χαρακτηριστικά των θυρίδων Σχετικά με τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των προαναφερθεισών θυρίδων αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σημειώνονται τα ακόλουθα: Οι θυρίδες λειτουργούν ως «ψηφιακά γραμματοκιβώτια» με τα εξής χαρακτηριστικά: α. Έχουν μοναδικό κωδικό και όνομα. 

β. Παρέχουν στους εξουσιοδοτημένους χρήστες/υπαλλήλους του φορέα διαβαθμισμένη πρόσβαση, με ρόλους, μέσω εφαρμογής και σε πληροφοριακά συστήματα μέσω προγραμματιστικής διεπαφής.

γ. Περιέχουν αναρτημένα έγγραφα, αιτήσεις ή άλλα σύνολα δεδομένων. 

δ. Οργανώνουν τα αναρτημένα έγγραφα ανά υπόθεση. 

ε. Οι χειριστές των θυρίδων θα λαμβάνουν, κατά περίπτωση, ενημερώσεις για την καταχώριση ενός εγγράφου ή συνόλου δεδομένων στη θυρίδα ανάλογα με τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας που έχουν ρυθμίσει (μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - email, μήνυμα συντόμου κειμένου - SMS, κ.ά.). Αναλόγως το έγγραφο ή το σύνολο δεδομένων που καταχωρίζεται στη θυρίδα τους, δύνανται να το αποθηκεύσουν σε μορφότυπο αυτοτελούς αρχείου, ή να το προσπελάσουν σε πραγματικό χρόνο ή να προβούν σε εξαγωγή του συνόλου ή τμήματος των δεδομένων. 

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εdupass.gov.gr: Αλλάζουν όλα άμεσα για τη δήλωση του self test στα σχολεία
Εdupass.gov.gr: Αλλάζουν όλα άμεσα για τη δήλωση του self test στα σχολεία
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjIz-UBQH-2CJsgpIBvONhn2iI_hT5A070EopsiBMp-9p6xcVw4OnwzUUXvTBkuKVnP39BRaay_9LObPdCV4765DGAqo1gzfPX3pVR_QvnsGtt5p2KRNhKHbod6L5HKbzfC6yo8iVXQ0pc2ERSNHeHMcGnEwcAF_5M0almGUch-sGe7A89L_o0-3HqW=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjIz-UBQH-2CJsgpIBvONhn2iI_hT5A070EopsiBMp-9p6xcVw4OnwzUUXvTBkuKVnP39BRaay_9LObPdCV4765DGAqo1gzfPX3pVR_QvnsGtt5p2KRNhKHbod6L5HKbzfC6yo8iVXQ0pc2ERSNHeHMcGnEwcAF_5M0almGUch-sGe7A89L_o0-3HqW=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/10/dupassgovgr-self-test.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/10/dupassgovgr-self-test.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy