-->

Ξεκινά το έργο διαμόρφωσης εισόδου πόλης στην Αρχαία Ολυμπία

  -Υπογράφηκε η σύμβαση υλοποίησης του έργου - Έτοιμο σε ενάμιση χρόνο Μια αξιοπρεπή είσοδο πόλης θα αποκτήσει η Αρχαία Ολυμπία σε λίγου...

 

-Υπογράφηκε η σύμβαση υλοποίησης του έργου
- Έτοιμο σε ενάμιση χρόνο Μια αξιοπρεπή είσοδο πόλης θα αποκτήσει η Αρχαία Ολυμπία σε λίγους μήνες, καθώς με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δήμου και αναδόχου εταιρίας άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του έργου που θα αλλάξει αισθητικά την πρώτη εικόνα της πόλης. 

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας «ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ» κ. Βασίλης Παναγούλης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Φλέσσα και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάση Μπέλτσου. 

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.000.000 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με τη μελέτη, η εργολαβία αφορά το τμήμα από τον κόμβο προς Κοσκινά μέχρι την συμβολή με την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού, μήκους περίπου 760 μέτρων, περιλαμβάνει τις εξής εργασίες: 

- Αντικατάσταση υπαρχουσών επιστρώσεων δαπέδων και κρασπέδων πεζοδρομίων τηρώντας τις υφιστάμενες επιφάνειες και διόρθωση σημείων κόμβων. 
- Τοποθέτηση οδεύσεων τυφλών και κατασκευή ραμπών διάβασης ΑΜΕΑ στα όρια των οικοδομικών τετραγώνων. 
- Διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της οδού (ρεύμα προς Πύργο) κατά 30 εκ. προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερη επιφάνεια κίνησης πεζών, χωρίς παρεμβάσεις στο πλάτος της οδού, στα όρια της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης.
- Αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων σε όλο το μήκος της περιοχής επέμβασης, τοποθετώντας έναν ενιαίο τύπο φωτιστικού. 
Αντίστοιχα, θα γίνει και αποκατάσταση των ηλεκτρολογικών δικτύων, στην ίδια χάραξη, στα σημεία που αυτά παρουσιάζουν φθορές. 
- Ασφαλτόστρωση εκ νέου στο τμήμα της οδού που περιλαμβάνεται στην περιοχή μελέτης, καθώς λόγω της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου, θα προκύψει νέα χάραξη του άξονά της, με διατήρηση ενιαίου πλάτους οδού 7,20μ. 
- Αντικατάσταση φρεατίων με νέα, υψηλής αντοχής. Λειτουργικότητα και ασφάλεια
Ο κ. Γεωργιόπουλος μετά την υπογραφή της σύμβασης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανάπλαση της εισόδου πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας είναι ένα έργο ενταγμένο στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση “Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία”τον σχεδιασμό της οποίας είχα την ευκαιρία να υλοποιήσω κατά τη θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του κ. Θύμιου Κοτζά. Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ επί θητείας μας, τον Μάρτιο του 2020, για να δημοπρατηθεί το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Με την υπογραφή της σύμβασης, το έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης και θα έχει παραδοθεί σε ενάμιση χρόνο, ίσως και νωρίτερα. 

Σε μια εποχή πολλαπλών περιορισμών, εμείς καταφέραμε να εντάξουμε, να δημοπρατήσουμε και τώρα να ξεκινάμε την υλοποίηση της ανάπλασης της εισόδου που τόσα χρόνια προσμένουν οι κάτοικοι του Δήμου μας. Μια παγκόσμια πόλη όπως η Αρχαία Ολυμπία πρέπει να διαθέτει μια είσοδο ασφαλή, αισθητικά εναρμονισμένη με το φυσικό και το αστικό περιβάλλον, αλλά και με το ευρύτερο ολυμπιακό τοπίο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει ένα εξαιρετικό έργο που θα δώσει ταυτότητα και αισθητική στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας». 

Από την πλευρά του ο κ. Φλέσσας δήλωσε τα εξής: «Στην είσοδο πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχουν εδώ και χρόνια φθορές στα πεζοδρόμια, στα κράσπεδα αλλά και στο οδόστρωμα, που δυσχεραίνουν πεζούς και οδηγούς. Επιπλέον, υπάρχουν σήμερα δύο τύποι φωτιστικών σωμάτων, πεπαλαιωμένα, χωρίς ενιαία αισθητική και με φθορές που τα καθιστούν προβληματικά ως προς τη λειτουργία τους. 

Με το έργο που δημοπρατήσαμε, συμβασιοποιήσαμε και ξεκινάμε να υλοποιούμε, η Αρχαία Ολυμπία θα αποκτήσει επιτέλους μια είσοδο με αισθητική και λειτουργική αρτιότητα, φιλική στους πεζούς και στους οδηγούς, με όμορφους φανοστάτες, άνετα πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών. Ευελπιστούμε το έργο να είναι έτοιμο γρηγορότερα από το συμβατικό του χρονοδιάγραμμα».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ξεκινά το έργο διαμόρφωσης εισόδου πόλης στην Αρχαία Ολυμπία
Ξεκινά το έργο διαμόρφωσης εισόδου πόλης στην Αρχαία Ολυμπία
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhz5nKAakb4fVTNWJGmQvuIxAu830lnSYQHDJodDgPLWEn1rIoS5LyZ6F9jbLj-TnldJox94PVIrQ3GNxlw4aZROFhFGWdksvMPDzbEWnL1ObtVYBoKSp57UU7a3Z5X03yEfT_SB6QvHD_Ygeg3oPeJFHcYJhle1JenYtYggKvRbu2hy9zXBs32nrv6=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhz5nKAakb4fVTNWJGmQvuIxAu830lnSYQHDJodDgPLWEn1rIoS5LyZ6F9jbLj-TnldJox94PVIrQ3GNxlw4aZROFhFGWdksvMPDzbEWnL1ObtVYBoKSp57UU7a3Z5X03yEfT_SB6QvHD_Ygeg3oPeJFHcYJhle1JenYtYggKvRbu2hy9zXBs32nrv6=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_13.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_13.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy