-->

Σ.Τ.Ο. Αρχαίας Ολυμπίας: Συνεδρίαση ενόψει χειμερινής περιόδου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, με σκοπό την πρ...

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, με σκοπό την προετοιμασία και την καλύτερη δυνατή συνεργασία ενόψει της χειμερινής περιόδου. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, στην τοποθέτησή του, ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. για τις εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη στα πλαίσια της αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές και την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. 

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ύπαρξης ανοιχτών εργολαβιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα προκειμένου να υπάρχει πάντα η δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις έντασης των καιρικών φαινομένων. Αναφέρθηκε ακόμη στην ικανοποιητική εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων της Περιφέρειας, στα οποία συνεργάστηκε και ο Δήμος για την υλοποίησή τους. Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος διεκδικεί πόρους για περισσότερα έργα αποκατάστασης, αντιπλημμυρικής προστασίας και στήριξης των πληγέντων. 

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μόνο με ένα πλήρες σχέδιο αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αρχαίας Ολυμπίας θα μπορέσει η περιοχή να αντιμετωπίσει μελλοντικές καταστροφές, κάτι που η Δημοτική Αρχή διεκδικεί σταθερά από το 2020. Μάλιστα ανέφερε ότι το νεοσύστατο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, που θα έχει και δικούς του πόρους μέσω ΕΣΠΑ, θα μπορούσε να υλοποιήσει ένα τέτοιο σχέδιο. 

Ένα μέρος της τοποθέτησής του αφορούσε τις πυρκαγιές του Αυγούστου, τονίζοντας ότι υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με τις δυνάμεις κατάσβεσης και ευχαρίστησε την Περιφέρεια, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους εθελοντές για την ενεργή συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση της φωτιάς.
Πρόληψη και ετοιμότητα 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Φλέσσας πρόσθεσε από την πλευρά του ότι είναι σε εξέλιξη δύο εργολαβίες, μία για απομάκρυνση δέντρων και φερτών υλικών (100.000€) και μία για καθαρισμό τάφρων και χαλικοστρώσεις (200.000€). Υπογράμμισε ότι υπάρχει ήδη συνεννόηση με εργολάβους ώστε να είναι σε ετοιμότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα ενώ σε ανάλογη ετοιμότητα θα βρίσκονται και όλα τα μηχανήματα του Δήμου. 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας αναφέρθηκε στην υποχρέωση της υπηρεσίας για απρόσκοπτη παροχή νερού κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ειδικά στο οροπέδιο όπου οι γεωτρήσεις βοήθησαν σημαντικά, για παροχή νερού στους πολίτες, καθώς και για συντήρηση των κρουνών και προσθήκη νέων. 

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργος Καρανικολός αναφέρθηκε στα σχέδια «Εγκέλαδος», «Βορέας» και «Δάρδανος» που ο Δήμος έχει εκπονήσει από τον περασμένο Μάιο και έχει κοινοποιήσει στις αρμόδιες αρχές. Τόνισε ακόμη ότι ο Δήμος προχωρά στην προμήθεια τριών μεγάλων δεξαμενών ανεφοδιασμού εναέριων μέσων με αυτόματη πλήρωση νερού, που θα είναι διαθέσιμες στην επόμενη αντιπυρική περίοδο. Την ανάγκη υλοποίησης μιας πρακτικής και εφαρμόσιμης μελέτης αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης επεσήμανε ο Δασάρχης κ. Παναγώτης Λάττας. 

Τόνισε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας τέσσερις δασικοί συνεταιρισμοί για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ γίνονται και καθαρισμοί δασών πέριξ της Δ.Ο.Α και του αρχαιολογικού χώρου. Μίλησε ακόμη και για την οργάνωση παρεμβάσεων αναδάσωσης σε σημεία που η φύση δεν θα ανταποκριθεί. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Βασίλης Σολδάτος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας κ. Κώστας Μπαλκάμος, ο εκπρόσωπος της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας κ. Γιώργος Φράγκος, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Νίκος Σμαρνάκης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιάννης Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Φώτης Γρηγορόπουλος, οι οποίοι έκαναν τις επισημάνσεις τους και εστίασαν στην άψογη συνεργασία με τον Δήμο και τους φορείς που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σ.Τ.Ο. Αρχαίας Ολυμπίας: Συνεδρίαση ενόψει χειμερινής περιόδου
Σ.Τ.Ο. Αρχαίας Ολυμπίας: Συνεδρίαση ενόψει χειμερινής περιόδου
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhJu-f7ZDyNoc5pOjBA1NORb85xbpJFu-YJ5dBU4vjbDUC_ohp4eChY8rqRT22d-QKXJTzSPHzRBqHUxNl8yD116HQZ2AB8nX3j4A25Iab0wI7xDZOI2INyFL79OklJoKM3vlYM0it8ztmTqDdUryJyQbNW6gTb7qnDwKA9uZ-tzAWWUjOhz4odGnO5=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhJu-f7ZDyNoc5pOjBA1NORb85xbpJFu-YJ5dBU4vjbDUC_ohp4eChY8rqRT22d-QKXJTzSPHzRBqHUxNl8yD116HQZ2AB8nX3j4A25Iab0wI7xDZOI2INyFL79OklJoKM3vlYM0it8ztmTqDdUryJyQbNW6gTb7qnDwKA9uZ-tzAWWUjOhz4odGnO5=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_814.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_814.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy