-->

Φακοί, λάμπες, μαχαίρια: Γιατί οι άνθρωποι συρρέουν στα νοσοκομεία με όλο και πιο περίεργα αντικείμενα στον πρωκτό τους

  Πώς έχει εξελιχθεί το φαινόμενο μέσα στα χρόνια και τι χρησιμοποιεί ο κόσμος για ικανοποίηση   Πριν από 50 χρόνια ονομάζονταν «κοινωνικέ...

 

Πώς έχει εξελιχθεί το φαινόμενο μέσα στα χρόνια και τι χρησιμοποιεί ο κόσμος για ικανοποίηση 

Πριν από 50 χρόνια ονομάζονταν «κοινωνικές βλάβες του ορθού», δίνοντας έτσι μια ονομασία σε μία πιο προσωπική τελετουργία που ο κόσμος δεν ήθελε να μαθευτεί. Μεταξύ 1993 και 2002, τα περιστατικά έγιναν πιο κοινά: το Γενικό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια δεχόταν έναν ασθενή τον μήνα που είχε κολλήσει ή είχε χάσει κάτι στον πρωκτό του για πρώτη φορά. Από τότε, οι αίθουσες επειγόντων περιστατικών έχουν επίσημα σταματήσει να ταξινομούν τα ξένα σώματα που μένουν στο ορθό ως «ασυνήθιστο λόγο εισαγωγής», σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 που πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης. 

Στα επείγοντα, οι γιατροί αντιμετωπίζουν όλο το φάσμα της ζωής, του θανάτου και ό,τι υπάρχει ενδιάμεσα. Σε αυτά τα πολυσύχναστα και πάντα φωτισμένα δωμάτια, σώζουν ζωές, αποτρέπουν τραγωδίες και μερικές φορές γίνονται μάρτυρες των βαθύτερων αμήχανων στιγμών μας. Με τα χρόνια, η αφαίρεση ξένων αντικειμένων ή η εξαγωγή αντικειμένων από μέρη του σώματος που μπορεί να γίνει εισγαγή (ουρήθρα, αιδοίο, μύτη, αυτιά) έχουν γίνει ολοένα και πιο συχνές στις πτέρυγες των επειγόντων σε όλο τον κόσμο. 

Στην πλειονότητα των αναφερόμενων περιπτώσεων που αφορούν ενήλικες, τα αντικείμενα τείνουν να έχουν εισαχθεί μέσω του πρωκτού, του κόλπου και της ουρήθρας για σεξουαλική ευχαρίστηση και χρειάστηκε ιατρική παρέμβαση για να αφαιρεθούν.

Τι βάζουν όμως οι άνθρωποι στον πρωκτό τους
Η απάντηση είναι σχετικά εύκολη αλλά άβολη. Εκτός από σεξουαλικά βοηθήματα γιατροί έχουν αφαιρέσει από την περιοχή φρούτα και λαχανικά (αγγούρια και μπανάνες έχουν τη μερίδα του λέοντος με τα πιο στρογγυλά φρούτα να ακολουθούν) αντικείμενα της κουζίνας -μεταξύ των οποίων και μαχαίρια-, φακούς, λάμπες, ράβδους από χάλυβα ή σίδηρο, βελόνες πλεξίματος, δονητές, και συνηθέστερα, μπουκάλια ποτών. Άλλα αναφερόμενα αντικείμενα περιλαμβάνουν κομμάτια ξύλου, πέτρες, κουτάλες, μεταλλικά κύπελλα, οδοντόβουρτσες, λαβές παντός είδους καθώς και θραύσματα γυαλιού. 

Στο Πακιστάν και σε πολλές περιοχές της Ασίας, το φαινόμενο αναφέρεται σχετικά λιγότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη, η οποία έχει το υψηλότερο ποσοστό περιπτώσεων με ξένα σώματα στο ορθό. Στην πακιστανική κοινωνία (όπως και σε δυτικές κοινωνίες), το σεξ και ο αυνανισμός θεωρούνται ταμπού και πάντα αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα αυστηρών θρησκευτικών και πολιτιστικών κωδίκων. 

Μια πρόσφατη μελέτη διερεύνησε περιπτώσεις ξένων σωμάτων από το ορθό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν χρησιμοποιηθεί για αυνανισμό. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν περιλάμβαναν ένα δοχείο ψεκασμού, ένα κερί, μια πλαστική θήκη οδοντόβουρτσας, μπουκάλια ποτών και μπαταρίες. Σε περιπτώσεις που αφορούν αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για σεξουαλική διέγερση μέσω της ουρήθρας, έχουν αναφερθεί στυλό, μεταλλικά σύρματα, ακέφαλα καρφιά, θερμόμετρα και καρφίτσες. Η συντριπτική πλειονότητα των καταγεγραμμένων περιπτώσεων αφορούσε άνδρες ηλικίας μεταξύ 15 και 80 ετών. 

Το ερώτημα «γιατί» που απασχολεί τους επιστήμονες (και όχι μόνο) 

Οι σεξουαλικοί πειραματισμοί και η επιθυμία των ανθρώπων να ενισχύσουν την ευχαρίστηση μέσω του πόνου ήταν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάποιοι από τους λόγους πίσω από το γιατί εκείνοι και εκείνες που προσπαθούσαν να αυνανιστούν πειραματίζονταν με οικιακά αντικείμενα. «Ο λόγος πίσω από αυτό είναι επειδή τα ανθρώπινα όντα είναι πολύ περίεργα πλάσματα. Θέλουν να αυξήσουν την ευχαρίστησή τους προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά είδη αντικειμένων», δήλωσε η σεξοθεραπεύτρια Tahira Rubab στο VICE.
Σύμφωνα με έρευνα που διερεύνησε τις σεξουαλικές συμπεριφορές νεαρών ανδρών στη νότια επαρχία Σιντ, το 94% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι αυνανίζονταν, αλλά το 74% από αυτούς το συσχέτισαν με αισθήματα ενοχής. Η κοινωνική ηθική αστυνόμευση και η έλλειψη επαρκούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης έχουν οδηγήσει όλο και περισσότερο τους ανθρώπους να καταπιέζουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και ανησυχίες. Σύμφωνα πάλι με στοιχεία αμερικανικών νοσοκομείων τα άτομα που εμπλέκονται είναι συχνά άνδρες που αναζητούν ερωτική διέγερση. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, για κάθε γυναίκα που βάζει κάτι μέσα στο ορθό της αντιστοιχούν 37 άνδρες. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι μισοί βρήκαν ή υποψιάζονταν ότι θα έβρισκαν ερωτική διέγερση, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να θεραπεύσουν τη δυσκοιλιότητα. Η έρευνα από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης αποκαλύπτει επίσης μια πιο σκοτεινή πλευρά αυτής της συμπεριφοράς: Άλλοι που καταλήγουν με αντικείμενα στο ορθό τους προσπαθούν να βλάψουν τον εαυτό τους. Αλλά η πλειονότητα των ανδρών που ασκούν την αυτο-εισαγωγή γενικά το κάνουν από σεξουαλική περιέργεια. 

Ένας από τους γιατρούς που εργάστηκαν στο νοσοκομείο και έγραψε την οριστική έκθεση για την εισαγωγή των αντικειμένων στον πρωκτό έδωσε μία Φροϋδική εξήγηση. Υποψιάστηκε ότι ένας ασθενής που κόλλησε ένα βάζο εκεί που δεν λάμπουν οι ηλίανθοι ήθελε, γεμίζοντας τα στόμια του σώματός του, να καλύψει το κενό του ζωή από τη σχέση του με τη μητέρα του. Ο ασθενής του αρνήθηκε αυτή την εξήγηση, ωστόσο καταγράφηκε ως το επίσημο συμπέρασμα για τη συμπεριφορά του. Γιατί αυτός ο ανώνυμος ασθενής —όπως τόσοι πολλοί άλλοι που πειραματίζονται με τη ζωή γενικότερα— το έκανε πραγματικά; Λοιπόν, μάλλον επειδή ένιωθε καλά. 

Ο προστάτης δίπλα στο ορθό, τελικά, είναι το κλειδί για την ανδρική σεξουαλικότητα: Όπως έδειξε μια ουρολογική μελέτη το 1996, οι καρκινοπαθείς που είχαν αφαιρέσει τον προστάτη τους δεν μπορούσαν να διατηρήσουν πλήρη στύση και μόνο ένας στους τέσσερις από αυτούς τους ασθενείς θα μπορούσε να έχει ακόμα έναν οργασμό που ήταν τόσο καλός όσο πριν από την επέμβαση.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Φακοί, λάμπες, μαχαίρια: Γιατί οι άνθρωποι συρρέουν στα νοσοκομεία με όλο και πιο περίεργα αντικείμενα στον πρωκτό τους
Φακοί, λάμπες, μαχαίρια: Γιατί οι άνθρωποι συρρέουν στα νοσοκομεία με όλο και πιο περίεργα αντικείμενα στον πρωκτό τους
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhOJupfvVC4atqCQ4hK2wx4m7ePnDb-e9et49Fs51Spd78CCaQkrBlMilMgtf2YylVMgodAfv-vFWaTS_NkPct0UnIMbPzgSzG-cqMLG-HFCDhRWzZkXA0Lm9m2zPApDpkkrRrM83vVBlPPCnlyfKjgALkdiPIdIwGvwMQ_racCFCeZjGtYVEnwDhe3=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhOJupfvVC4atqCQ4hK2wx4m7ePnDb-e9et49Fs51Spd78CCaQkrBlMilMgtf2YylVMgodAfv-vFWaTS_NkPct0UnIMbPzgSzG-cqMLG-HFCDhRWzZkXA0Lm9m2zPApDpkkrRrM83vVBlPPCnlyfKjgALkdiPIdIwGvwMQ_racCFCeZjGtYVEnwDhe3=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_907.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_907.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy