-->

Μετάλλαξη Ομικρον: «Φλέγεται» ο πλανήτης - Ρεκόρ κρουσμάτων και μέτρα παντού

«Φουντώνει» ο εφιάλτης της μετάλλαξης Ομικρον. Στο κλοιό του νέου κύματος ο πλανήτης.  Με τσουνάμι προσομοιάζει το κύμα της μετάλλαξης Ο...

«Φουντώνει» ο εφιάλτης της μετάλλαξης Ομικρον. Στο κλοιό του νέου κύματος ο πλανήτης. 

Με τσουνάμι προσομοιάζει το κύμα της μετάλλαξης Ομικρον, η οποία εκτοξεύει τα κρούσματα σε πλείστες χώρες του πλανήτη, με τις κυβερνήσεις τους να σπεύδουν να λάβουν μέτρα για να προλάβουν τα χειρότερα. Ενδεικτικό της τραγικότητας της κατάστασης που επικρατεί, είναι το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου κάθε ένα δευτερόλεπτο μολύνονται δύο άνθρωποι. 

Χαρακτηριστικό είναι κι εκείνο της Δανίας, όπου σήμερα (29/12) καταρρίφθηκε το αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων ανά πληθυσμό. Αναλυτικότερα, η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» κρουσμάτων Covid-19, καταγράφοντας σήμερα ένα νέο ρεκόρ μολύνσεων και ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 200.000 κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της χώρας. 

Συγκεκριμένα, η χώρα μετρά 208.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, «αριθμός που προκαλεί ίλιγγο» κι αποτελεί ένα εθνικό και ευρωπαϊκό ρεκόρ, ανακοίνωσε ο Ολιβιέ Βεράν ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Σύμφωνα με τον Βεράν, κάθε δευτερόλεπτο δύο άνθρωποι στη Γαλλία διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19. «Αυτό σημαίνει ότι 24 ώρες την ημέρα, ημέρα και νύχτα και κάθε δευτερόλεπτο στη χώρα μας, δύο Γάλλοι διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό», είπε ο ίδιος. «Δεν έχουμε ξαναβιώσει μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε. 

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο εχθρούς», την παραλλαγή Δέλτα που δεν έχει πει την τελευταία της λέξη, τόνισε ο υπουργός, όπως και την «παραλλαγή Όμικρον και εκεί δεν θα μιλάω πλέον για κύμα. Μιλάω για ένα διογκούμενο κύμα», ένα «τσουνάμι». Μπροστά στην έξαρση των μολύνσεων, το «10% του πληθυσμού της Γαλλίας είναι επαφή κρούσματος» και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «έχουν ελάχιστες πιθανότητες να γλυτώσουν, ο ιός κυκλοφορεί πάρα πολύ», επισήμανε ο Ολιβιέ Βεράν. 

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας επισήμανε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν ήδη ανησυχητική εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, με την Όμικρον να μην έχει προς το παρόν αντίκτυπο, κάτι που, όπως υπογράμμισε, τελικά θα συμβεί. Η γρίπη θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση στα νοσοκομεία, τόνισε. Η Γαλλία σπάει ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ Covid-19 τις τελευταίες ημέρες. 

Χθες, ανακοίνωσε ένα νέο υψηλό σχεδόν 180.000 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, ένας απολογισμός που ήταν ήδη ο υψηλότερος για μια χώρα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Covidtracker.fr. Εν τω μεταξύ, η Δανία, που είναι αυτή τη στιγμή παγκοσμίως η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό της, κατέρριψε σήμερα το απόλυτο ρεκόρ της με 23.228 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών. Το ρεκόρ αυτό εξηγείται, εντούτοις, σε μεγάλο βαθμό από τον πολύ υψηλό αριθμό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκαν μετά τα Χριστούγεννα, με το ποσοστό των θετικών τεστ να παραμένει σχεδόν σταθερό, στο 12,3%, σύμφωνα με τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών. 

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε τη Δευτέρα κι ανερχόταν σε 16.164 κρούσματα. Ο δείκτης επίπτωσης σημαίνει ότι πάνω από ένα κάτοικος στους 60 διαγνώστηκε θετικός κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται κατέγραψε μικρή άνοδο, με 675 ασθενείς (+9 σε 24 ώρες), εκ των οποίων 77 (+6) βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όμως η εξέλιξη του δείκτη αυτού είναι πιο αργή σε σύγκριση με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Δέκα έξι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σε διάστημα μίας ημέρας. 

Σε μία εβδομάδα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 17%, στους 89 θανάτους, όμως παραμένει μακριά από τα ρεκόρ του περασμένου χειμώνα (249 νεκροί σε μία εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2021), μια διαφορά που αποδίδεται στον προστατευτικό αντίκτυπο των εμβολίων, σύμφωνα με ειδικούς. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο διευθυντής της Αρχής Δημόσιας Υγείας Σέρεν Μπρόστρεμ κάλεσε τους Δανούς να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά σε «όσο το δυνατόν πιο περιορισμένο» κύκλο. 

Είναι η πρώτη φορά που η Δανία ξεπερνά τα 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μία εβδομάδα. Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που συνέλεξε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Δανία είναι αυτή τη στιγμή μακράν η χώρα με τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης παγκοσμίως, με περισσότερα από 1700 κρούσματα για 100.000 κατοίκους το τελευταίο επταήμερο. Την ακολουθούν η Μάλτα (1333), η Ιρλανδία (1312) και η Βρετανία (1173). 

ΗΠΑ: Καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες 

Την ίδια στιγμή, ο μέσος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες σημείωσε ρεκόρ -258.312- σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters. Η προηγούμενη κορύφωση του μέσου όρου επταημέρου των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ήταν 250.141 που είχε καταγραφεί στις 8 Ιανουαρίου. 

Οι πολιτείες που εμφάνιζαν χθες τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης περιλαμβάνουν την Νέα Υόρκη, η οποία ανέφερε έως και 40.780 κρούσματα και την Καλιφόρνια με πάνω από 30.000. Το Τέξας ανέφερε περισσότερα από 17.000 κρούσματα και το Οχάιο πάνω από 15.000. Η παραλλαγή Όμικρον εκτιμάται ότι αναλογεί στο 58,6% των παραλλαγών του κορονοϊού που κυκλοφορούσαν στις ΗΠΑ ως τις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών. 

Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Πορτογαλία 

Παράλληλα, ρεκόρ κρουσμάτων συνεχίζει να καταγράφει η Πορτογαλία, με 26.867 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, από 17.172 χθες, ωστόσο ταυτόχρονα ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε σύγκριση με τις αρχές του 2021. Η υπηρεσία υγείας DGS κατέγραψε μόλις 12 θανάτους σήμερα (από 19 χθες) ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένει σταθερός, στους 151. Στα τέλη Ιανουαρίου ο αριθμός των θανάτων ξεπερνούσε καθημερινά τους 300 και σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονταν περισσότεροι από 900 ασθενείς. 

Η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, αφού περίπου το 87% του πληθυσμού της είναι πλήρως εμβολιασμένο. Η επίπτωση των 14 ημερών αυξήθηκε σήμερα σε 923 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, από 804 που ήταν την Τρίτη. Η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο εκτιμά ότι τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τις 37.000 ημερησίως κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, αν και τα μέτρα που επιβλήθηκαν πρόσφατα αναμένεται ότι θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Πριν από τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση έκλεισε τα μπαρ και τα νάιτκλαμπ και επέβαλε τηλεργασία για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. 

Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Ελβετία

Ταυτόχρονα, τα κρούσματα της Covid-19 στην Ελβετία έσπασαν και πάλι ρεκόρ σήμερα, με 17.634 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέτ ανέφερε ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο Γκι Παρμελέν και τον επικεφαλής των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας για να συζητήσουν την επιδείνωση της κατάστασης. Το υπουργείο έχει ήδη σχεδιάσει μέτρα που θα εφαρμοστούν, εφόσον χρειαστεί, καθώς αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι νοσηλείες. «Οι μολύνσεις από την Όμικρον αυξάνονται ραγδαία», ανέφερε ο υπουργός στο Twitter.
Η παραλλαγή αυτή έχει ήδη επικρατήσει στην Ελβετία και υπολογίζεται ότι το 58% των κρουσμάτων οφείλονται σε αυτήν. «Η επόμενη δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και κλεισιμάτων, είναι έτοιμη. Η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει γρήγορα, όταν θα είναι διαθέσιμα πιο ακριβή στοιχεία για την επικινδυνότητα της Όμικρον», πρόσθεσε ο υπουργός.
Ο Μπερσέτ επανέλαβε την έκκλησή του προς τους πολίτες να εμβολιαστούν και να κάνουν την ενισχυτική δόση. Η Ελβετία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη, με μόνο το 67% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως μέχρι σήμερα. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό 1,3 εκατ. άνθρωποι στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν. 

Ρεκόρ κρουσμάτων και στη Μάλτα 

Εν τω μεταξύ, η Μάλτα κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ μολύνσεων από την COVID-19 καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν αυτό το νησί της Μεσογείου στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου για ταξίδια και κάλεσαν τους πολίτες τους να μην επισκέπτονται τη χώρα. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 1.337 νέες μολύνσεις COVID-19, δεύτερο ρεκόρ μέσα σε δύο ημέρες. Είναι η πέμπτη φορά σε οκτώ ημέρες που ο αριθμός των νέων μολύνσεων σημειώνει ρεκόρ. Ωστόσο ο αριθμός των νοσηλειών είναι χαμηλός - μόλις 82 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό. 

Το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων των ΗΠΑ συνέστησε στους Αμερικανούς αργά χθες Τρίτη, να μην ταξιδεύουν στη Μάλτα, τοποθετώντας τη χώρα στο Επίπεδο 4, στην κατηγορία «πολύ υψηλός» κίνδυνος, όταν καταγράφονται περισσότερες από 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους τις προηγούμενες 28 ημέρες. «Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στη Μάλτα, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορεί να κινδυνεύουν να κολλήσουν και να διαδώσουν παραλλαγές της COVID-19», ανέφερε. 

Η αύξηση των μολύνσεων παρατηρείται παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, με το 95% των κατοίκων της Μάλτας να έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου. Αυτή την περίοδο το νησί εμβολιάζει τα παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω. Ο υπουργός υγείας Κρις Φερν δήλωσε επίσης χθες ότι 200.000 πολίτες -σε έναν πληθυσμό περίπου 500.000- έχουν λάβει ήδη την αναμνηστική δόση. Ομάδες επιχειρηματικών λόμπι κάλεσαν σήμερα την κυβέρνηση να μειώσει την καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ασθενείς και εκείνους που έρχονται σε επαφή μαζί τους, λέγοντας ότι έχει αντίκτυπο στην οικονομία. Η εφημερίδα The Times of Malta ανέφερε πως τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι βρίσκονται τώρα σε καραντίνα - τέσσερις φορές ο πληθυσμός της πρωτεύουσας, Βαλέτα. 

Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Αυστραλία 

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστραλία ανήλθε σήμερα σε νέο επίπεδο ρεκόρ εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, γεγονός που θέτει σε δοκιμασία τις εγκαταστάσεις διενέργειας διαγνωστικών τεστ στην πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας. Η κατάρρευση του συστήματος στις εγκαταστάσεις διενέργειας διαγνωστικών τεστ στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου βρίσκεται και η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, οφείλεται εν μέρει στην πολιτική της γειτονικής πολιτείας, του Κουΐνσλαντ, που προβλέπει ότι οι τουρίστες που μετακινούνται διαπολιτειακά θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό PCR τεστ προτού φθάσουν εκεί. 

Τα αποκαλούμενα «τουριστικά τεστ» του Κουΐνσλαντ δέχτηκαν σφοδρή κριτική από την Νέα Νότια Ουαλία όταν πολίτες που ταξίδεψαν για τις διακοπές κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις όπου διενεργούνται τα διαγνωστικά τεστ προκαλώντας καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων για πολλές ημέρες. Οι αρχές του Κουΐνσλαντ θα άρουν την απαίτηση για τους διαπολιτειακούς ταξιδιώτες και έτσι από την 1η Ιανουαρίου θα απαιτείται για τις εσωτερικές αφίξεις μόνο αρνητικό rapid τεστ αντί για PCR test, όπως δήλωσε σήμερα η πολιτειακή πρωθυπουργός Αναστάσια Παλάστσουκ. 

Η Αυστραλία βρίσκεται στη δίνη της παραλλαγής Όμικρον, αλλά οι αρχές έχουν μέχρι στιγμής αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής λοκντάουν. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι θα μειώσουν σε τέσσερις μήνες από τις 4 Ιανουαρίου τον χρόνο αναμονής από την δεύτερη ως την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19 και έχουν επαναφέρει ορισμένους περιορισμούς, ανάμεσά τους και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για να μειώσουν την εξάπλωση του ιού. Ο αριθμός των νοσηλευομένων επίσης αυξάνεται αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει την κορύφωση που είχε σημειωθεί όταν επικρατούσε η παραλλαγή Δέλτα. 

Σήμερα η Αυστραλία ανέφερε 16.500 νέα κρούσματα -αριθμό ρεκόρ- καθώς η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτόρια, όπου ζει πάνω από το μισό των σχεδόν 26 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, σημείωσαν την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των σχεδόν 11.300 κρουσμάτων της Τρίτης. Τα ημερήσια κρούσματα στη Νέα Νότια Ουαλία, την περισσότερο πληγείσα πολιτεία από την παραλλαγή Όμικρον, σχεδόν διπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 11.201 σε αντίθεση με τα 6.062 την Τρίτη, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στην Βικτόρια αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1.000 φθάνοντας τα 3.776. Η Νότια Αυστραλία κατέγραψε 1.471 κρούσματα, νέο ρεκόρ. 

Άλλες πολιτείες δεν έχουν ακόμη αναφέρει αριθμό κρουσμάτων. Παρά τις παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αυστραλία είναι ακόμη μεταξύ των χαμηλότερων στον κόσμο με περίπου 338.200 κρούσματα και 2.210 θανάτους χάρη στους αυστηρούς περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης και τους σκληρούς συνοριακούς περιορισμούς. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μετάλλαξη Ομικρον: «Φλέγεται» ο πλανήτης - Ρεκόρ κρουσμάτων και μέτρα παντού
Μετάλλαξη Ομικρον: «Φλέγεται» ο πλανήτης - Ρεκόρ κρουσμάτων και μέτρα παντού
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgPnzHsmGbRK3mlnqiuK1N4VNSxv6g6zqyv32k3_yNmTn4KbnMgvxV-dSN_gkNgIxmIjGYcsRYFW-pbvKmu21K-06a3zEhyaWQxuuwREmaI1IWwYo-VrgEJ5EqC3P8p9hK8USzZCSWpudkFao8VBv-_PuELkaB9GMzR8X4MKxB1r4uE7MJckQjg-uUN=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgPnzHsmGbRK3mlnqiuK1N4VNSxv6g6zqyv32k3_yNmTn4KbnMgvxV-dSN_gkNgIxmIjGYcsRYFW-pbvKmu21K-06a3zEhyaWQxuuwREmaI1IWwYo-VrgEJ5EqC3P8p9hK8USzZCSWpudkFao8VBv-_PuELkaB9GMzR8X4MKxB1r4uE7MJckQjg-uUN=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_935.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_935.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy