-->

Σπουδαία προσφορά από τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο στο Σωματείο Παραπληγικών Ηλείας - Τρία νέα αμαξίδια

Σε μια ιδαίτερη σπουδαία κίνηση προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος προς το Σωματείο Παραπληγικών Περιφερειακής Ε...


Σε μια ιδαίτερη σπουδαία κίνηση προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος προς το Σωματείο Παραπληγικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. 
Συγκεκριμένα, δώρισε τρία ολοκαίνουργια αμαξίδια τα οποία θα διατεθούν από το σωματείο σε ισάριθμα άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να τα αποκτήσουν. 

Τόσο ο Πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Παπανικολόπουλος όσο και ο Ταμίας του σωματείου Γιάννης Πετρόπουλος εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στο πρόσωπό του τονίζοντας ότι θα σταθούν δίπλα του. 

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, στις δηλώσεις που έκανε, εκτός των άλλων αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που θα πάρει ως δήμαρχος Ηλιδας για τα ΑΜΕΑ, τονίζοντας ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας από όλους τους πολίτες ξεκινώντας με την διανομή φυλλαδίων από τα σχολεία. 



Γιώργος Παπανικολόπουλος 
Πρόεδρος Σωματείου Παραπληγικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας 

"Εδώ, στα γραφεία του σωματείου μας έχουμε την χαρά να σας δηλώσουμε ότι ένας φίλος κι ευαίσθητος άνθρωπος μας έκανε τρία αμαξίδια δωρεά για να μπορέσουμε να τα δώσουμε σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να τα αποκτήσουν. 

Ο άνθρωπος που μας έκανε τη δωρεά είναι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ένας άνθρωπος που μπορεί να μας γνώρισε πρόσφατα αλλά έχει δείξει εμπράκτως την ευαισθησία που έχει προς τους ανθρώπους με αναπηρία. 

Το καρότσια πάρθηκαν την αρχή της χρονιάς για να βοηθήσουμε, όπως προείπα, κάποιους ανθρώπους με αναπηρία. Μακάρι το παράδειγμα του κ. Κωνσταντόπουλου να το ακολουθήσουν κι άλλοι άνθρωποι και να είναι κοντά μας με έργα και όχι με λόγια. 

Για ακόμη μια φορά θέλω να τον ευχαριστήσω που εμπράκτως έχει δείξει την ευαισθησία του και όπως έχει δηλώσει θα βρίσκεται δίπλα μας". 

Γιάννης Πετρόπουλος 
Ταμίας Σωματείου Παραπληγικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας 

"Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου κι εκ μέρους όλου του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κωνσταντόπουλο γι' αυτή τη σημαντική του προσφορά των τριών αμαξιδίων τα οποία θα δώσουμε σε άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα να το αγοράσουν. 

Ενα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να πω ότι εμείς κύριε Κωνσταντόπουλε θέλουμε με όλους τους φορείς και τους πολίτες την καλύτερη συνεργασία. Αυτό επιδιώκουμε.

Οπως θα είστε εσείς δίπλα μας έτσι δίπλα σας θα είμαστε κι εμείς σε ότι θέλετε". 



Δημήτρης Κωνσταντόπουλος 
Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιδας 

"Βρισκόμαστε σε έναν χώρο ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Για μένα δεν είναι μόνο μια προσωπική πράξη αυτή που έκανα αλλά και κατά το παρελθόν λόγω ευαισθησίας που έχω στα ΑΜΕΑ πάντα προσπαθώ όσο είναι δυνατόν το καλύτερο. 

Δυστυχώς όμως η κοινωνία γενικά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη πάει με αργούς ρυθμούς σε ότι αφορά στην αναγνώριση, στην εξυπηρέτηση και στη στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει άτομα με ειδικές ανάγκες. Και θα πρέπει ο καθένας προσωπικά και οικογενειακά να το καταλάβει και θα πρέπει ο κάθε ένας μας να στηρίξει ανάλογα τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Ομως ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, όπως βλέπουμε και στον δήμο Ήλιδας, δεν δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ξεκίνησα τόσο ως δημότης, τόσο ως ενεργός πολίτης, αλλά και παρακολουθώντας ως δημοτικός σύμβουλος την 5ετία 2014-19 όπως και σήμερα παρακολουθώντας τη σημερινή δημοτική αρχή και τον δήμαρχο κ. Λυμπέρη, οι οποίοι ναι μεν προχωρούν σε μέγιστο βαθμό σε πεζόδρομους, κλείνοντας δρόμους αντιθέτως όμως δεν βλέπω την αντίστοιχη μέριμνα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Προσωπικά ως νέος δήμαρχος του δήμου Ηλιδας που ελπίζω θα είμαι με τη στήριξη και τη δύναμη των συμπολιτών μου, θα προχωρήσω σε συγκεκριμένα μέτρα αλλά και τρόπους στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Κι αυτό δεν το λέω στη βάση των προεκλογικών υποσχέσεων. Είναι κάτι που το νιώθω, το πιστεύω γατί έχω ιδιαίτερο σεβασμό σε αυτά τα άτομα. 

Γι' αυτό τον λόγο σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου θα υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες με ειδικό πομπό ενημέρωσης σε όποιον προχωρήσει στην κατάληψη αυτών των θέσεων. 
Επίσης σε όλους τους δρόμους θα πρέπει να υπάρχει, στους πεζόδρομους, χώρος ώστε να μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν άμεση πρόσβαση. Και όχι όπως σήμερα που σε πεζόδρομο, όπως γνωρίζουμε όλοι, να υπάρχει ένα δέντρο μες τη μέση και κανένας να μην ευαισθητοποιείται. Δεν μπορεί ο δήμαρχος ή ο εκάστοτε αντιδήμαρχος σε αυτό τον τόπο να μη το βλέπει. 

Ενα μεγάλο θέμα και αυτό το οποίο λέω από την πρώτη στιγμή που ενεργά μπήκα στη διαδικασία να είμαι υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Ηλιδας είναι η αλλαγή νοοτροπίας, η οποία θα πρέπει να μας γίνει βίωμα. Η αλλαγή νοοτροπίας όλων μας. Από τα παιδιά μας μέχρι τους πιο μεγάλους. Και σε αυτή τη νοοτροπία θα πρέπει να υπάρχει ένας ιδιαίτερος σεβασμός στα άτομα με ειδικές ανάγκες και μια πιο ενεργή συμμετοχή τους στα δρώμενα της κοινωνίας και της διοίκησης της κοινωνίας, τουλάχιστον ξεκινώντας από το πρώτο επίπεδο που είναι η αυτοδιοίκηση και οι δήμοι. 

Θα ήθελα στον φίλο Γιώργο και στον φίλο Γιάννη να έχουμε μια αμέριστη συνεργασία. Η πρώτη κίνηση για την οποία έχω ενημερώσει τον Γιώργο και θα το προχωρήσουμε άμεσα είναι η ενημέρωση με ειδικά φυλλάδια για την αλλαγή νοοτροπίας που προανέφερα ξεκινώντας την διανομή τους από τα σχολεία αλλά και σε όλους τους πολίτες πόρτα-πόρτα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει οι ίδιοι να το πιστέψουμε και όχι όπως έπραξα σήμερα με τρία αμαξίδια ή αύριο με κάτι άλλο να γίνεται μια παρουσίαση είτε για κάποιες φωτογραφίες είτε για συνεντεύξεις και μετά να ξεχνάμε. 

Να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, σεβασμού σε όλους εσάς με έμπρακτες διαδικασίες και αυτό θα φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όταν όμως πραγματικά οι ίδιοι οι πολίτες, τα παιδιά μας καταλάβουν ότι θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχος σεβασμός σε όλους εσάς. Είναι αλήθεια πώς σχεδόν κανένας δεν γνωρίζει τον αριθμό των ΑΜΕΑ σήμερα που έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομ. Αλλά αν δεν χτυπήσει εμάς ή το σπίτι μας μια τέτοια κατάσταση κανένας δεν ενδιαφέρεται. Παράλληλα, βλέποντας άτομα με ειδικές ανάγκες αδιαφορούμε. 
Πρέπει επομένως να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. 

Εύχομαι κι ελπίζω να έχουμε μια αμέριστη συνεργασία. Θα είμαι πάντα δίπλα σας είτε ως ενεργός πολίτης είτε εύχομαι με τη στήριξη των συμπολιτών μου και ως δήμαρχος αποκτώντας θεσμικό ρόλο. Αυτή τη στιγμή λειτουργώ κι ενεργώ ως απλός πολίτης, ως ενεργός δημότης, με μια ευαισθησία απέναντι σε όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και κυρίως εδώ στο νομό μας και πρωτίστως στο δήμο Ηλιδας"

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σπουδαία προσφορά από τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο στο Σωματείο Παραπληγικών Ηλείας - Τρία νέα αμαξίδια
Σπουδαία προσφορά από τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο στο Σωματείο Παραπληγικών Ηλείας - Τρία νέα αμαξίδια
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi1IPE6jb8ddaxn1SV9N3bTlYrXIt3v8Bfj2khXFY8AFJsdzQT8Qwd6c_j6ArmHuy-FDCPqqfRCKTP0FRsfGpVU71eFp-qdK3_yUg-2BA97PzDj3Pz6IpH_X1fn2HyDFMYV7yhg9mvMrt8zbNoaVBOcrYs5GL9iODBqxgyXdEiFXiEswuboHHUeERsa=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi1IPE6jb8ddaxn1SV9N3bTlYrXIt3v8Bfj2khXFY8AFJsdzQT8Qwd6c_j6ArmHuy-FDCPqqfRCKTP0FRsfGpVU71eFp-qdK3_yUg-2BA97PzDj3Pz6IpH_X1fn2HyDFMYV7yhg9mvMrt8zbNoaVBOcrYs5GL9iODBqxgyXdEiFXiEswuboHHUeERsa=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_375.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_375.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy