-->

Της Κυριακής το ανάγνωσμα: Αντίσταση στην συνεχόμενη υποβάθμιση...

του Γιώργου Φάκου * «Κάθε μέρα πεθαίνουν 100 κι αυτοί στα αεροπλάνα κάνουν αγιασμό» ήταν ένα από τα συνθήματα, στο πλαίσιο της Πανελλαδ...



του Γιώργου Φάκου


*«Κάθε μέρα πεθαίνουν 100 κι αυτοί στα αεροπλάνα κάνουν αγιασμό» ήταν ένα από τα συνθήματα, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του λαού, κινητοποίηση, αναφορά στην φιέστα της κυβέρνησης για την παραλαβή των έξι πρώτων Rafale. Σε πολλές πλατείες της χώρας, πλήθος διαδηλωτών/τριών συγκεντρώθηκε διεκδικώντας να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να ληφθούν σοβαρά μέτρα προστασίας. 



*Το θέμα του φωτοβολταικού πάρκου απασχολεί τους κατοίκους της Πηνείας οι οποίοι αντιδρούν έντονα για τη μη κατασκευή του που θα υποβαθμίσει την περιοχή τους. Το θέμα το έφερε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από τον Νοέμβριο του 2021 αλλά μόλις πρόσφατα πήραν θέση οι παρατάξεις του ΔΣ Ηλιδας, αφού είδαν τις αντιδράσεις των κατοίκων. Κοινώς, πήγαν να το κουκουλώσουν αλλά δεν τους βγήκε. 
Ετσι βλέπουν την ανάπτυξη όλοι τους που κόπτονται για το καλό του δήμου. Αλλά το οδοιπορικό [διαβάστε εδώ...] αποδεικνύει ότι όσοι θήτευσαν τα τελευταία 25 χρόνια ως δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι κανένα ενδιαφέρον δεν έδειξαν. 


Και πολύ σωστά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τους είπε στη συνέντευξή του στο newsgf.net: "Αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες και την υγεία του λαού τα τελευταία χρόνια τι ακριβώς προσέφεραν;". 
Φυσικά κανένας τους δεν τόλμησε να του απαντήσει, όπως δεν τολμάνε να απαντήσουν και στον υποψήφιο δήμαρχο Ηλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλο που κάθε τόσο τους ξεμπροστιάζει. Και δεν του απαντάνε γιατί έχει δίκιο σε όλα όσα γράφει. Μια προσπάθεια έκανε ο Δημήτρης Κράλλης αλλά πέρασε σε προσωπικό επίπεδο και στην ουσία τίποτα δεν είπε. 


*Από την άλλη ο δήμαρχος Ηλιδας όλο... για νέα έργα υπογράφει αλλά δεν βλέπει το χάλι που επικρατεί στην Αμαλιάδα και σε όλες τις περιοχές του δήμου του. Για παράδειγμα με το νερό στο Χάβαρι [διαβάστε εδώ...]
Μέσα σε αυτή του την αδιαφορία βάλτε και την προσπάθειά του να αυξήσει τα δημοτικά τέλη τη στιγμή που οι πολίτες στενάζουν λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Ο κ. Λυμπέρης σαν άλλος Καίσαρας αποφασίζει χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες των πολιτών που τον ξαναψήφισαν [ή δεν τον ξαναψήφισαν].

*Για ακόμη μία φορά τα ΑΜΕΑ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πώς τους αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή Ηλιδας. Με δημοσίευμά τους [διαβάστε εδώ...] παρουσιάζουν την τριτοκοσμική εικόνα της Αμαλιάδας. Τέτοια είναι η ευαισθησία του Γιάννη Λυμπέρη και όλων όσων αποτελούν το ΔΣ του δήμου Ηλιδας!


*Συνεχίζει τα έργα ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας. Σοβαρός, οργανωτικός, πειθαρχημένος και με μεγάλη ευφυία σιγά-σιγά μετατρέπει τον δήμο του σε άκρως ανταγωνιστικό. Εργα ουσίας που χρόνια ο δήμος είχε να δει. Καθόλου τυχαίο που θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους δημάρχους και ο πλέον δημοφιλής σε όλο το νομό και όχι μόνο. 

*Δύο απευθείας αναθέσεις [γενικά οι μοναδικές;] τον Δεκέμβριο έκανε ο Δήμος Πηνειού σε μια και μόνο συγκεκριμένη επιχείρηση της Γαστούνης. Η μία αφορά "Προμήθεια Φωτιστικών Σωμάτων Πλατείας Ελευθερίας" με το ποσό των 26.878,24 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η δεύτερη αφορά την συντήρηση κι επισκευή κλιματιστικών με το ποσό των 4.687,20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το περίεργο είναι ότι και οι δύο απευθείας αναθέσεις γίνονται σε... συγκεκριμένη επιχείρηση της Γαστούνης!!!!

Το θέμα των απευθείας αναθέσεων είναι μια πονεμένη ιστορία. Διακινείται πολύ χρήμα και κάποια στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να βάλουν ένα φρένο. Να θυμίσω ότι το χρήμα αυτό δεν προέρχεται από τις τσέπες των αιρετών αλλά από την φορολογία των πολιτών και κάποιοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πώς το διαχειρίζονται!!!

Καλό υπόλοιπο Κυριακής...!

ΥΓ.: Και Όπως λέει το τραγούδι "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ". Και η δουλειά έχει ξεκινήσει ήδη για τις ζωές όλων μας!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Της Κυριακής το ανάγνωσμα: Αντίσταση στην συνεχόμενη υποβάθμιση...
Της Κυριακής το ανάγνωσμα: Αντίσταση στην συνεχόμενη υποβάθμιση...
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgekff4cYZaC1-WIjEqKuPFXPBCCJvi4JtReE71BLiD5GEb15qlRkOOLVAsDWPSRGoiVDQIPbEkVZINkVRfG9Nf4dPAzv4Sw5t3tt7f-wDYPhn3I3zG1W1LpxT1gyFLYg8bCCTiOmXpAQY4FfKSKIYe_AmCxxUkKPg62maRG8_6dAYUNdfVe1ftkfj6=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgekff4cYZaC1-WIjEqKuPFXPBCCJvi4JtReE71BLiD5GEb15qlRkOOLVAsDWPSRGoiVDQIPbEkVZINkVRfG9Nf4dPAzv4Sw5t3tt7f-wDYPhn3I3zG1W1LpxT1gyFLYg8bCCTiOmXpAQY4FfKSKIYe_AmCxxUkKPg62maRG8_6dAYUNdfVe1ftkfj6=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_422.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_422.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy