-->

Πύργος-Γ. Αργυρόπουλος: Ο «αρνητής» των έργων

Από την υπονόμευση, στην συκοφαντία και τώρα στην… απαξίωση  Κύριε Καννή, κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε, γιατί με την ανακοίνωσή σας μα...

Από την υπονόμευση, στην συκοφαντία και τώρα στην… απαξίωση 

Κύριε Καννή, κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε, γιατί με την ανακοίνωσή σας μας δίνετε την δυνατότητα να κάνουμε ένα μίνι απολογισμό του έργου μας αυτή τη διετία, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας που προκαλεί αρρυθμίες και καθυστερήσεις σε όλο το δημόσιο τομέα. Παρ’ όλα αυτά σας καλώ να συγκρίνετε το έργο αυτής της διετίας με το αντίστοιχο έργο της πρώτης διετίας των προηγούμενων δημοτικών αρχών. 

Σας διαβεβαιώνω ότι δεν μπαίνει καν σε οποιαδήποτε σύγκριση. Πριν όμως παρουσιάσουμε αναλυτικά τα έργα και τις παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν, υλοποιούνται τώρα ή είναι στην τελική φάση έναρξής τους θα μου επιτρέψετε δύο βασικές επισημάνσεις: Πρώτον: Ο δήμαρχος έχει δηλώσει επανειλημμένα πως, η διοίκηση έχει συνέχεια και ότι εμείς δεν ήρθαμε για να καταστρέψουμε, αλλά να χτίσουμε πάνω σε αυτά που βρήκαμε από τους προηγούμενους. Αυτή είναι η δίκη μας φιλοσοφία, που μάλλον διαφέρει από τη δική σας. 

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι σε άλλες περιπτώσεις συνεχίσαμε και σε άλλες «βγάλαμε από τη ναφθαλίνη» έργα και μελέτες που είχαν «παγώσει» επί μήνες ή ακόμη και χρόνια! Δεύτερον: Η καλόπιστη κριτική βεβαίως και είναι ευπρόσδεκτη. Αλλά η εμμονή σας, με παρεμβάσεις σας σε διάφορες υπηρεσίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς να «μπλοκάρουν» σημαντικά έργα, όπως η ανάπλαση του Επαρχείου ή η αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τις προθέσεις σας. Αν δηλαδή θέλετε «χρήσιμα και λειτουργικά έργα» ή αν θέλετε να μη γίνει τίποτα. Πάντως μέχρι τώρα όλες οι προσπάθειές σας έχουν πέσει στο κενό. 

Οι «καρπαζιές» που εισπράττετε από τα ανώτατα και ανώτερα δικαστήρια της χώρας έρχονται η μια μετά την άλλη. Με πιο πρόσφατη αυτή του Διοικητικού Εφετείου της Πάτρας που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσατε για το έργο της αποκατάστασης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ας μιλήσουμε όμως καλύτερα με πράξεις για να έχουν οι συνδημότες μας μια πλήρη εικόνα για το έργο της πρώτης διετίας. 

1. Πύργος: Εντός του οικιστικού ιστού 

 Ανάπλαση πλατείας Ανδριάρα (ολοκληρώθηκε) 
 Ανάπλαση δρόμων εντός οικιστικού ιστού (Λάμπρου Κατσώνη, Μυρτίλου κ.α) (ολοκληρώθηκε) 
 Συντήρηση – επισκευή κοινοχρήστων χώρων (ολοκληρώθηκε) 
 Ανακατασκευή δικτύου αστικής οδοποιίας (Ρήγα Φεραίου, Βύρωνος κ.α) (ολοκληρώθηκε) 
 Επισκευή δαπέδου στο Κλειστό «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» (ολοκληρώθηκε) 
 Ανάπλαση ιστορικού κέντρου – Επαρχείου (υλοποιείται) 
 Λειτουργική αναμόρφωση οδού Κολοκοτρώνη και καθέτων (υλοποιείται) 
 Κατασκευή νέων και βελτίωση παλαιών ραμπών για ΑΜΕΑ (υλοποιείται)
 Βελτίωση κτηρίου Λιούρδειου παιδικού σταθμού (υλοποιείται) 
 Μελέτη στατικής επάρκειας καμινάδας Ξυστρή (υλοποιείται) 
 Ασφαλτοστρώσεις δρόμων σε γειτονιές (προς σύμβαση) 
 Επισκευές σε 2 ο δημοτικό και 3 ο γυμνάσιο (προς σύμβαση) 
 Μεταστέγαση ειδικού γυμνασίου στη Μυρτιά (προς σύμβαση) 
 Ανάπλαση 28 ης Οκτώβριου (προσωρινός ανάδοχος) 
 Αποκατάσταση ανοιχτού κολυμβητήριου (προσωρινός ανάδοχος) 
 Αποκατάσταση κλειστού «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» (Διακήρυξη διαγωνισμού) 
 Ανάπλαση αθλητικού κέντρου Αγίας Βαρβάρας (εκκρεμεί εκδίκαση προσφυγής) 
 Προσπελασιμότητα σε σχολεία (εκκρεμεί εκδίκαση προσφυγής) 

2. Πύργος: Εκτός οικιστικού ιστού 

 Παρεμβάσεις σε υποδομές πυρόπληκτων περιοχών (Ασφαλτοστρώσεις και τεχνικά σε Μούτελη, Κατσικάρι, Καβασιλάκια, Τραγανό, Λαστέικα, Αμπελώνα, Ανθόπυργο, Λαμπέτι κ.α) (προσωρινός ανάδοχος) 
 Αποκατάσταση βατότητας συνδετήριας οδού Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας με Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας (προσωρινός ανάδοχος) 

3. Τοπικές κοινότητες 

 Βελτίωση οδού προς νέο γυμνάσιο – λύκειο Καράτουλα (ολοκληρώθηκε) 
 Αγροτικός δρόμος Καράτουλα – Ωλενα (ολοκληρώνεται) 
 Αντιπλημμυρικό έργο στο Ανεμοχώρι (ολοκληρώνεται) 
 Αποκατάσταση δρόμου προς λατομείο Ελαιώνα (υλοποιείται) 
 Αποκατάσταση βατότητας εισόδου Κορυφής (υλοποιείται) 
 Τεχνικά έργα αντιστήριξης στην Καρυά (υλοποιείται) 
 Αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα στις κοινότητες των Δ.Ε Ωλένης και Ιάρδανου (προς σύμβαση) 
 Διαμόρφωση χώρων για παιδικές χαρές σε Καράτουλα – Βούναργο – Μυρτιά (προς σύμβαση) 
 Αποκατάσταση χώρου ανάπλασης στη θέση «Κάτω Βρύση» Αλφειούσας (προς σύμβαση) 
 Βελτίωση αγροτικού δικτύου προς μεταποιητικές επιχειρήσεις (προσωρινός ανάδοχος) 
 Αποκατάσταση βατότητας αγροτικών δρόμων στη Δ.Ε Βώλακος (προσωρινός ανάδοχος) 
 Βελτίωση δρόμου στη θέση «Μαυρομιχάλη» στη Μυρτιά (προσωρινός ανάδοχος) 
 Ανάπλαση πλατείας Ελαιώνα (Προσφορές έως 15 Φεβρουαρίου) 
 Κατασκευή πεζογέφυρας στη Σκαφιδιά (σε εξέλιξη ο διαγωνισμός) 

4. Οδός Καταραχίου 

Για τον συγκεκριμένο δρόμο, από τον κόμβο της Κατακόλου έως το γεφύρι της Σπιάντζας, βρήκαμε μια «ξεχασμένη» μελέτη από το 2012, με πολλά λάθη και σοβαρές ελλείψεις που την καθιστούσαν ανώριμη για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η τεχνική υπηρεσία μας την επικαιροποίησε, διόρθωσε όλα τα λάθη, αποκατέστησε όλες τις ελλείψεις και πλέον έχουμε ένα πλήρη και ώριμο φάκελο για να τον υποβάλλουμε προς ένταξη σε μια από τις προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ που θα ανοίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα. 

5. Αγροτική οδοποιία 

Το αγροτικό οδικό δίκτυο που βρήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν σε άθλια απελπιστική κατάσταση. Αδιάβατοι εκατοντάδες δρόμοι σε όλες τις κοινότητες του δήμου μας. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια με μια τιτάνια προσπάθεια, σε αγαστή συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων, πετύχαμε να βελτιώσουμε σημαντικά τις συνθήκες πρόσβασης των συμπολιτών μας στις περιουσίες τους. Προβλήματα υπάρχουν ακόμη, αλλού μικρότερα αλλού μεγαλύτερα. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θυμόμαστε τις κοινότητες μόνο προεκλογικά, όπως ισχυρίζεται ο κ. Καννής. Τα 20.000 και πλέον κυβικά χαλίκι που έπεσαν τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας μας και οι στοχευμένες τσιμεντοστρώσεις σε καίρια σημεία, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. 

6. Αντιπλημμυρική προστασία 

Παράλληλα με την αγροτική οδοποιία μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, με ιδία μέσα του δήμου αλλά και ενεργοποιώντας μνημόνια συνεργασίας με ντόπιους εργολήπτες, υλοποιήσαμε ένα ευρύτατο φάσμα εργασιών καθαρισμού των καναλιών και των ρεμάτων στις παρυφές της πόλης και στις τοπικές κοινότητες. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό καθώς την περσινή χειμερινή περίοδο και κυρίως τη φετινή μέχρι τώρα έχουν ελαχιστοποιηθεί τα πλημμυρικά φαινόμενα που ταλαιπωρούσαν χιλιάδες συμπολίτες μας άλλες χρονιές. 

Παρά το γεγονός ότι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο είχαμε πολύ υψηλούς δείκτες βροχής. Σε όλα τα παραπάνω, προστίθενται τα μεγάλα έργα που εκτελούνται από τη ΔΕΥΑΠ, οι προτάσεις που έχουμε υποβάλλει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένουμε εγκρίσεις, οι έτοιμες μελέτες που έχουμε για άλλα έργα και αναμένουμε προσκλήσεις για να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις. Αν αυτός ο απολογισμός της διετίας της Δημοτικής Αρχής του Τάκη Αντωνακόπουλου είναι «φτωχός» κ. Καννή θα το κρίνουν οι συμπολίτες μας και όχι εσείς. Διότι εσείς με την πρακτική σας όλο αυτό το διάστημα δικαίως έχετε κατοχυρώσει τον τίτλο «Ο αρνητής των έργων». 

Εμείς σας αγνοούμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε ένα νέο, όμορφο, ελκυστικό και λειτουργικό δήμο! 

Γιάννης Αργυρόπουλος 
Αναπληρωτης Δήμαρχος Πύργου Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών 

Υ.Γ: Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο επιστημονικό, τεχνικό και εργατικό προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που μέσα στην περίοδο της πανδημίας υπερέβαλλαν εαυτούς για να αναγεννήσουμε το δήμο μας.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πύργος-Γ. Αργυρόπουλος: Ο «αρνητής» των έργων
Πύργος-Γ. Αργυρόπουλος: Ο «αρνητής» των έργων
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhSO8d31H_GBZBxDXLN3QRYoGUjNpi8B72sOqKmhsnIu3cCFtkmdESMHZIr8SQ62fL6CcVim5K0Ih2OQfh8j4Gcvktzr3IyoGlOHu8mhst6T4zDA0bb2TKkSOXE6DrWcxuVxg3UUDI0jDggG1p9E3-b0xDK2_IywVOLhi2CioJXbKcC-P8AN-h4uv8G=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhSO8d31H_GBZBxDXLN3QRYoGUjNpi8B72sOqKmhsnIu3cCFtkmdESMHZIr8SQ62fL6CcVim5K0Ih2OQfh8j4Gcvktzr3IyoGlOHu8mhst6T4zDA0bb2TKkSOXE6DrWcxuVxg3UUDI0jDggG1p9E3-b0xDK2_IywVOLhi2CioJXbKcC-P8AN-h4uv8G=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_454.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_454.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy