-->

3.000 Αγιοβασιλιάτικες μετοχές δώρο από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου στους πολίτες της Ηλιδας

  << ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ >>   Πολίτες της Ήλιδας,  Με αφορμή την πραγματοποιηθείσα Συν...

 

<< ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ >> 

 Πολίτες της Ήλιδας, 

Με αφορμή την πραγματοποιηθείσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας στις 31/1/2022 και την απορριπτική του απόφαση για την μη εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου, ισχύος 218 ΜW από την Ε.Γ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ στην Παραλίμνια έκταση των 2.700 στρεμμάτων, της Λίμνης φράγματος Πηνειού , διαπιστώθηκε πλούτος ενημέρωσης και καταγραφή θέσεων από τους παρευρισκόμενους, ρίχνοντας άπλετο φως στο να οδηγηθούμε σε ασφαλή και χρήσιμα συμπεράσματα. 

Ξεκαθαρίζουμε απόλυτα εξ αρχής ότι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 218 ΜW , από την Ε.Γ.Σ. Αγρινίου στην Λίμνη Φράγματος Πηνειού , ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ γιατί αυτό το ενεργειακό εγχείρημα αναπτύσσεται σε ζωτικό διεκδικούμενο χώρο από τον Δήμο Ήλιδας , ο οποίος αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ανάπτυξη του οικοσυστήματος υπέρ της τοπικής κοινωνίας βάση του περιγραφόμενου Αναπτυξιακού Σχεδίου που έχει αποφασιστεί με την υπ΄ αριθ. 169/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΗΛΙΔΑΣ . 

Ουδείς θα είχε αντίρρηση εάν το επιχειρούμενο ενεργειακό εγχείρημα αναπτυσσόταν σε ιδιωτικές εκτάσεις. Η θέση μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Α.Π.Ε., έχει διατυπωθεί στο δημόσιο λόγο ότι είμαστε με την πλευρά της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ απέναντι στα ολιγοπώλια της ενέργειας. Υποστηρίζουμε ως ενεργειακό μοντέλο την Δ ημιουργία Δημοτικού Φωτοβολταϊκού Πάρκου Ενεργειακού Συμψηφισμού για τον μηδενισμό τους κόστους της ενέργειας , των Δημοτικών υποδομών και ευάλωτων νοικοκυριών. 

Αυτό το μοντέλο σήμερα προωθείτε από τον πρωτοπόρο στην Δυτική Ελλάδα Δήμο Αγρινίου ο οποίος επιδιώκει τον μηδενισμό κόστους ενέργειας στις Δημοτικές Υποδομές του καθώς και την ένταξη στο ίδιο ευεργετικό καθεστώς 500 ευάλωτων νοικοκυριών του Δήμου Αγρινίου, στέλνοντας ΣΙΝΙΑΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος . Το εν λόγω Δημοτικό Φωτοβολταϊκό Πάρκο έχει προβλεπόμενη ισχύ 18 MW και αναπτύσσεται σε δημοτική έκταση 200 στρεμμάτων. 

Αυτό όμως που αποδοκιμάζουν σήμερα οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας είναι το προβαλλόμενο ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΟ ΥΦΟΣ που επιχειρεί να εισαγάγει στον Δημόσιο Βίο ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου ο οποίος προκρίνει ως επιλογή του, την ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ για την χειραγώγηση των πολιτών με το μοίρασμα 3.000 εικονικών μετοχών ….. ως ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΗΣ. Εκείνο που εκθέτει τον Πρόεδρο της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους του , είναι η συνέντευξη ποταμός που παραχώρησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 7-2-2022 . Υποστήριξε αυθαίρετα ότι η επιχειρούμενη επένδυση θα έχει ως αποτέλεσμα την διάχυση στην τοπική οικονομία του Δήμου Ήλιδας ως ετήσιο εισόδημα 25.000.000 ευρώ μέγεθος που αμφισβητείτε.

Η αλήθεια είναι ότι η υποτιθέμενη οικονομική αξία των 25.000.000 ευρώ θα ανακυκλωθεί στα υπάρχοντα σήμερα 3.000 μέλη των 37 ενεργειακών κοινοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας. Σε ότι δε αφορά την εκτίμηση του ότι η Δημοτική Αρχή Λυμπέρη διακατέχεται από πνεύμα συνεργασίας στο οποίο θα υποχρεωθούν να προσχωρήσουν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Του γνωστοποιούμε γιατί όφειλε να γνωρίζει ότι ο Δήμαρχος Ήλιδας έχει απολέσει οριστικά την ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποτελεί αρνητικό παράγοντα και επιλογή για να διαβουλεύεται μαζί του ο εκτεθειμένος Πρόεδρος της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου. 

Ο πολυμήχανος Πρόεδρος της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου εμφανίστηκε δημόσια ισχυριζόμενος ετεροχρονισμένα ότι το ενεργειακό του εγχείρημα είχε αρχικό σχεδιασμό την συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας του Δήμου Ήλιδας . Οι πράξεις του όμως τον διαψεύδουν απόλυτα γιατί στις 31/8/2021 προχώρησε με το τέχνασμα της κατάτμησης έως 14 στρέμματα για να κρίνονται ως απαλλασσόμενα έργα από περιβαλλοντολογικές εγκρίσεις , σε 221 μισθωτήρια ενοικίασης για 25 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 100 ευρώ το στρέμμα ,της παραλίμνιας έκτασης των 2.700 στρεμμάτων με το Γ.Ο.Ε.Β Πηνειού - Αλφειού . 

Στο χρόνο αυτό της μίσθωσης οι θέσεις των 3.000 μελών στις 37 ενεργειακές κοινότητες καταλαμβάνονται από επενδυτές μετόχους της ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ . Εδώ είναι σαφές ότι ο πολυμήχανος Πρόεδρος της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου αυτοπαγιδεύθηκε με τις πράξεις του . Το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου είναι ότι ενώ ισχυρίζεται ότι το έργο είχε αρχικό σχεδιασμό την συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Ήλιδας γιατί δεν ανέλαβε πρωτοβουλία ίδρυσης των 37 ενεργειακών κοινοτήτων με συμμετοχή 3.000 Ηλείων μετόχων πριν συνάψει Σύμβαση Μίσθωσης στις 31/8/2021 με το ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού? Tην απάντηση του ως άξιος εκπρόσωπος του Συνεταιριστικού Κινήματος αναμένουν με ενδιαφέρον οι πολίτες του Νομού Ηλείας. 

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου σε μια μάταιη προσπάθεια παραπληροφόρησης των πολιτών ισχυρίζεται ότι όσοι υπόσχονται φρούδες ελπίδες τουριστικής ανάπτυξης στην Λίμνη Πηνειού με κατασκευή ξενοδοχείων παραπληροφορούν τους πολίτες . Επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στην βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ήλιδας που στηρίζει την ήπια τουριστική ανάπτυξη στο ΟΙΚΟΣΎΣΤΗΜΑ . ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ο πολυπράγμων Πρόεδρος της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου? 

Τον ενημερώνουμε για να μην εκτίθεται ότι το δικό μας αφήγημα δεν εδράζεται σε ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ γιατί εμείς προκρίνουμε ως μοντέλο τουριστικών καταλυμάτων με προβλεπόμενη χρήση στην παραλίμνια έκταση των ΞΥΛΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ, που κατατάσσονται πολεοδομικά στις λυόμενες κατασκευές και για την τοποθέτηση τους σε κοίλοδοκους , δεν απαιτείται πολεοδομική άδεια. Η Ε.Γ.Σ. Αγρινίου δεν μπορεί να αποτελέσει διαπαιδαγωγητή συνεταιριστικών αρχών γιατί έχει μεταλλαχτεί σε ΑΣΑΦΗ κερδοσκοπικό Συνεταιριστικό φορέα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ το επιδιωκόμενο ενεργειακό εγχείρημα της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου δεν μπορεί να υλοποιηθεί με βιασμό των πολιτών του Δήμου Ήλιδας . 

Οι πολιτικοί υποστηρικτές του εγχειρήματος Δήμαρχος Ήλιδας και Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κρίνονται από τους πολίτες. Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη από την αυτοδιοίκηση, από φορείς και από πολίτες κρίνεται αναγκαία για να καταγγελθεί ως παράνομη η σύμβαση μίσθωσης του ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού με την Ε.Γ.Σ. Αγρινίου όπου θα αναδειχθούν ατομικές και πολιτικές ευθύνες. 

Επισημαίνουμε επίσης για να πληροφορηθούν οι πολίτες ότι ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή του στις 20/1/2022 ενημερώνει ότι το περιθώριο συνολικής ισχύος 70 ΜW για το δίκτυο της Πελοποννήσου εξαντλήθηκε για να διατεθεί σε σταθμούς από ενεργειακές κοινότητες του νόμου 4513/2018 για αυτό προβαίνει άμεσα στην απόρριψη και επιστροφή των υποβληθέντων φακέλων από τους ενδιαφερόμενους, ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι φάκελοι της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου. Εδώ είναι σαφές ότι χωρίς αυτή την προϋπόθεση ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ . Πολίτες της Ήλιδας, 

Ο ετερόκλητος συνασπισμός ενεργειακών και πολιτικών συμφερόντων θα ηττηθεί στην κοινωνία των πολιτών του Δήμου Ήλιδας . ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ 6.500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ. 

ΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΛΙΔΑ - ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ 
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΛΛΗΣ

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 3.000 Αγιοβασιλιάτικες μετοχές δώρο από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου στους πολίτες της Ηλιδας
3.000 Αγιοβασιλιάτικες μετοχές δώρο από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Σ. Αγρινίου στους πολίτες της Ηλιδας
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhrv5FSVPgpSae40ZGLNzyK-u8w2b3fGLPSxHSA2eM2yc7QQn8IVHcs_sDu_ql5wGeidiQZBWnaDJhGQLxKonOmVp7AETgi7nM2nTf7uFQ2PuQ5m7XNfIt6lRLK2QEETzJH7CsaR8QtGKOKfMY9DXsO-UKI8IIecHcABsjjC0PX7OQFetQqIrPDfaXw=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhrv5FSVPgpSae40ZGLNzyK-u8w2b3fGLPSxHSA2eM2yc7QQn8IVHcs_sDu_ql5wGeidiQZBWnaDJhGQLxKonOmVp7AETgi7nM2nTf7uFQ2PuQ5m7XNfIt6lRLK2QEETzJH7CsaR8QtGKOKfMY9DXsO-UKI8IIecHcABsjjC0PX7OQFetQqIrPDfaXw=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/02/3000_8.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/02/3000_8.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy